Na su TomTom'ais ir in LT nera gerai, yra kam veikia, yra kas keikiasi, taciau tai liecia ne tik TomTom'us. Cia Lietuvoj zmones perka kaina+dirbtina akcija ir reklama. Tas jiems mieliau nei gera ir ilgai tarnaujanti iranga. taciau su laiku zmones atsikanda, pradeda gerbti savo pinigus ir renkasi prekes jau su kitu poziuriu.
Navigaciju yra ir brangesniu ir pigesniu. Nemeluosiu, si kaina daugiau nei metu senumo (Clarion) tad jei butu pirkejas jai, manau rastume ir pigiau. Taciau sios parduoti nesinori, nes kaip minejome - veliau reikia kastracijos jam kad veiktu visose salyse.
Ketinam pirkti navigacine sistema. Zvalgausi, domiuosi ir dabar kilo mintis, kuo jie skiriasi vieni nuo kitu, tarkim Garmin nuvi 1300 nuo garmin nuvi 205w? katras geresnis, katras didesnis?
QUOTE(Gudri lape @ 2009 08 08, 21:21)
Ketinam pirkti navigacine sistema. Zvalgausi, domiuosi ir dabar kilo mintis, kuo jie skiriasi vieni nuo kitu, tarkim Garmin nuvi 1300 nuo garmin nuvi 205w? katras geresnis, katras didesnis?
Dabar jau renkames tarp garmin nuvi 1300 ir tom tom go 720. I ka reiketu atkreipti demesi perkant navigatoriu? mano vyras tai renkasi pagal tai, kurio ekranas didesnis , nes kitaip lyg abu pribumbasu daug turi...
QUOTE(Gudri lape @ 2009 08 09, 10:50)
Dabar jau renkames tarp garmin nuvi 1300 ir tom tom go 720. I ka reiketu atkreipti demesi perkant navigatoriu? mano vyras tai renkasi pagal tai, kurio ekranas didesnis , nes kitaip lyg abu pribumbasu daug turi...
Laba, ekranai abieju vienodi. Navigacijoje esme yra ekranas, zemelapiu detalumas, irenginio kokybe, GPS imtuvas ir t.t. Musu nuomone reiktu labiau ziuretis i kuo rimtesne, patikimesne navigacija kuri gali pasiulyti detalesnius zemelapius. Tokiu atveju Garmin labiau tinkamas modelis. Jei perkate labiau pribumbasus - tokiu atveju TomTom
Papildyta:
QUOTE(Gudri lape @ 2009 08 08, 21:21)
205W gamyba jau nutraukta, isejo nauja serija, tad mineta modeli keicia 1300 modelis. Dydys vienodas - 4.3" colio. Naujesnis modelis yra plonesnis, grafika pagrazejusi, turi siokias tokias naujienas:
-įdiegta Lane Assist funkcija, padedanti kelionėje pasirinkti reikiamą kelio juostą.
-Viešojo transporto ir pėsčiųjų režimas papildomai įdiegus CityXplorer žemėlapius (taciau tai galioja dideliems miestams, pabaltijo valstybese tik sostines turi siuos zemelapius)
Vieni raso, kad parduoda garmin nuvi 205w, o kiti 255w. Cia jie kazkuo skiriasi ar vienodi? Man pataria pirkti 255w, o ne 1300, nes atseit, tas senesnis modelis isbandytas, zinomi jo pliusai ir minusai, veikia gerai, o del naujienu- tipo dar neaisku kaip ir kas ten bus
QUOTE(Gudri lape @ 2009 08 10, 11:31)
Vieni raso, kad parduoda garmin nuvi 205w, o kiti 255w. Cia jie kazkuo skiriasi ar vienodi? Man pataria pirkti 255w, o ne 1300, nes atseit, tas senesnis modelis isbandytas, zinomi jo pliusai ir minusai, veikia gerai, o del naujienu- tipo dar neaisku kaip ir kas ten bus
255w modelyje mokate oficialiai uz esama zemelapi, todel jis brangesnis nei 205w. Tuo tarpu perkant 205W zemelapiais reikia rupintis patiems ir panasiai
Nei su vienu modeliu Garmin'e problemu netenka matyti dideliu ar mazu, jie aplamai veikia gerai ir patikimai. Bent mums ir klientams maziausia problemu kelia. Todel nauja serija nemanome kad bus kuom nos blogesne nei buve.
Laba diena
Jei jums pirktų vieną iš šių navigacijų, kurios labiau norėtumėte ir kodėl ?
Garmin nuvi 765T vs Garmin nuvi 1490T
Ar skirtumas tik toks, kad Garmin nuvi 1490T naujesnis, plonesnis ir su galimybe įdiegti CityXplorer žamėlapius, o šiaip abu produktai beveik vienodi? CityXplorer žemėlapių įdiegimas nelabai man aktualus....
Dar žiūrėjau TomTom GO 930 Traffic, nes patraukė reklamninis šūkis: "nepertraukiama navigacija urbanistinėse teritorijose"
Baisiai bijau, kad man navigacija 'nepastrigtų' bevažiuojant, kai reikia greito orientavimosi
Iki šiol keliavom su skolintom, tai būdavo, kad reikia judrioje gatvėje važiuoti nežinomam mieste, o ekrane monotoniškas aiškinimas, kad žemėlapis kraunasi (negaliu garantuoti, bet kiek žiūrėti pagal 'intefeisą' tai lyg ir buvo Tomtom'ai)
O gal yra kokios papildomos galimybės (priedai) kad to išvengti? (jaučiu, klausimas 'blondiniškas' )
Tokie priedai kaip MP3 grotuvas, audio knygų grotuvas ir t.t., ir pan. nėra būtini
Trumpai - reikia labai geros navigacijos, kad vyras rastų kelią namo
Jei jums pirktų vieną iš šių navigacijų, kurios labiau norėtumėte ir kodėl ?
Garmin nuvi 765T vs Garmin nuvi 1490T
Ar skirtumas tik toks, kad Garmin nuvi 1490T naujesnis, plonesnis ir su galimybe įdiegti CityXplorer žamėlapius, o šiaip abu produktai beveik vienodi? CityXplorer žemėlapių įdiegimas nelabai man aktualus....
Dar žiūrėjau TomTom GO 930 Traffic, nes patraukė reklamninis šūkis: "nepertraukiama navigacija urbanistinėse teritorijose"
Baisiai bijau, kad man navigacija 'nepastrigtų' bevažiuojant, kai reikia greito orientavimosi
Iki šiol keliavom su skolintom, tai būdavo, kad reikia judrioje gatvėje važiuoti nežinomam mieste, o ekrane monotoniškas aiškinimas, kad žemėlapis kraunasi (negaliu garantuoti, bet kiek žiūrėti pagal 'intefeisą' tai lyg ir buvo Tomtom'ai)
O gal yra kokios papildomos galimybės (priedai) kad to išvengti? (jaučiu, klausimas 'blondiniškas' )
Tokie priedai kaip MP3 grotuvas, audio knygų grotuvas ir t.t., ir pan. nėra būtini
Trumpai - reikia labai geros navigacijos, kad vyras rastų kelią namo
QUOTE(Rasma @ 2009 08 11, 13:41)
Geras Tokios ir man reikia ! O jei rimtai tai irgi neapsisprendžiu tarp TomTom ir Garmin, kuri patvaresnė, patogesnė ir t.t.
Sveiki,
labai Jums aciu uz sia temele
Esu pradedanti vairuotoja ir pradejus zvalgytis GPS visiskai pasimeciau (visa situacija Jus puikiausiai aprasete temos atidaryme)
Galybeje funkciju issirinkau man aktualiausias:
-funkcija, padedanti kelioneje pasirinkti reikiama kelio juosta;
-pranesimai apie kamscius ir marsrutai, padedaatys sutaupyti laika ;
-greicio matuokliu atvaizdavimas;
-pranesimas apie virsijama greiti (greicio ribojimo zenklai)
Tikiuosi aiskiai issireiskiau, nes nelabai gerai tuose terminuose nusigaudau
Noreciau rekomndacijos - koki prietaisiuka pasiulytumete
labai Jums aciu uz sia temele
Esu pradedanti vairuotoja ir pradejus zvalgytis GPS visiskai pasimeciau (visa situacija Jus puikiausiai aprasete temos atidaryme)
Galybeje funkciju issirinkau man aktualiausias:
Tikiuosi aiskiai issireiskiau, nes nelabai gerai tuose terminuose nusigaudau
Noreciau rekomndacijos - koki prietaisiuka pasiulytumete
Visi navigaciju gamintojai turi sias funkcijas. kamsciu pranesimai retai kada veikia ir tik didziosiose salyse, greicio matuokliai ilekiami papildomai taipogi i visus irenginius. Taciau trumpai tariant jums teks pirkti is aukstesnes klases irengini kad sias funkcijas turetumete
Atvirai ir draugiskai pasakysime - norite ilgai tarnaujancio GPS - pirkite GARMIN
Papildyta:
Rasma >> Sis naujas Garmin zemelapis yra saliu sostiniu ir/arba kitu dideliu miestu viesojo transporto paskirties. Juos galima parsisiusti apmokant kredinine kortele, sio zemelapio pagalba jums bus paaiskinta kaip pasiekti is tasko A taska B t.y. i kuri autobusa sesti, keik sustojimu pavaziuoti ir t.t.
Visi navigaciju gamintojai turi sias funkcijas. kamsciu pranesimai retai kada veikia ir tik didziosiose salyse, greicio matuokliai ilekiami papildomai taipogi i visus irenginius. Taciau trumpai tariant jums teks pirkti is aukstesnes klases irengini kad sias funkcijas turetumete
Atvirai ir draugiskai pasakysime - norite ilgai tarnaujancio GPS - pirkite GARMIN
Papildyta:
Rasma >> Sis naujas Garmin zemelapis yra saliu sostiniu ir/arba kitu dideliu miestu viesojo transporto paskirties. Juos galima parsisiusti apmokant kredinine kortele, sio zemelapio pagalba jums bus paaiskinta kaip pasiekti is tasko A taska B t.y. i kuri autobusa sesti, keik sustojimu pavaziuoti ir t.t.
QUOTE(Medinis @ 2009 07 12, 19:18)
Už tokią kainą reikėtų, kad navigacinė sistema dar ir kotletus keptų.
Pažiūrėkite čia.
Aišku jei norima navigacinę sistemą naudoti, o ne tik pasidėti ant stalo, tai reikia truputi apie tai išmanyti - kaip įsidėti žemėlapius, kaip sukonfigūruoti kalbą... Gal jūsų vyras užsiimtų? Jei ne - pagal skelbimus už keliasdešimt litų jums viską padarys.
Pažiūrėkite čia.
Aišku jei norima navigacinę sistemą naudoti, o ne tik pasidėti ant stalo, tai reikia truputi apie tai išmanyti - kaip įsidėti žemėlapius, kaip sukonfigūruoti kalbą... Gal jūsų vyras užsiimtų? Jei ne - pagal skelbimus už keliasdešimt litų jums viską padarys.
Sveiki,
o kiek tu navigatoriu siuntimas i Lt kainuoja? Kaip kokybe? Kokius zemelapius naudoja?
Pirkom garmin nuvi 255w. Ten raso, kad rodomi ir greicio matuokliai, bet pro juos vaziuojant- mums ju nerodo. Tai svarstom ar del to, kad ties greicio matuokliai isjungti, ar mus cia prigavo, kad jie tame garmine yra. Pirkom daikta visiskai naujo, kaip supratau is zmogaus, kuris prekes ima is pacio garmino.