QUOTE(mamamo @ 2011 01 05, 14:57)
ar normalu ,kad nuo cheminiu sampunu pereinant prie "naturaliu" atsiranda pleiskanu? nes pries kokius 3 men pabandziau weledos rozmarinu sampuna, tai labai vele plaukus,niezejo ir pleiskanojo galvos oda,po to bandziau laveros apelsinini kazkoki-rezultatas tas pats,po to perejau prie urtekarm volume tai galvos jau nebeniezti ,bet pleiskanos nedingo,gal net padaugejo..
QUOTE(blueberry_nights @ 2011 01 05, 15:05)
As tai tokiam "perejimui" turiu savo primesta versija, kad galbut naudojant normalu sampuna (be chemijos) tiesiog pradeda luptis galvos odos sluoksnis susidares del SLS ir del to tas sluoksnis lupasi tokiom pleiskanom, po kazkiek laiko turetu nebepleiskanoti...
Taciau cia tik tokia prielaida, gali buti, kad sampunas visiskai netinka ir pvz.: sausina galvos oda... del to reiktu bandyt labiau drekinancius ar matinancius..
Na o jeigu ir tai nepadeda, tai net nezinau
QUOTE(micefee @ 2011 01 05, 15:32)
Man čia kažkas jau iš fantastikos srities atrodo.
Aš patariu naudoti bet kokį šampūną, gal pasirinkti jautresnei galvos odai ir būtinai prieš galvos plovimą nakčiai tepti plaukus kokosų aliejumi su įlašintu arbatmedžio eteriniu aliejumi. Pats geriausias vaistas nuo pleiskanų.
Dar galit ir į šampūną kai įsipilat į saują plaunat galvą įlašinti kelis lašus arbatmedžio eterinio aliejaus.
QUOTE(micefee @ 2011 01 05, 21:42)
Nu baikit baikit... Netikiu. Nebent paaiškinsit chemiškai ir pagrįsit savo teiginius.
Nuo ko ta galvos oda gali valytis nelabai suprantu, kas ten ant jos "nusėdę", "įsigėrę"?
QUOTE(Satura @ 2011 01 06, 10:26)
nebepamenu ką ten tau aiškinau ir kokiais šaltiniais rėmiausi
šiaip tai sintetinės mežiagos, silikonai, kiek esu skaičiusi, yra linkę kauptis audiniuose - silikonai sušvelnina, sudaro nepralaidžią plėvelę ant galvos - šiltnamio efektą. Ir kai jie atsiplauna per kurį laiką, "atsargos" nebepapildomos, plaukai atrodo negražūs, nemalonūs, galvos oda gali sudurniuoti.
juokingiausia, kad dabar ir sintetikos gamintojai, kurie ir prikrauna silikonų į savo priemones, paskui vartotojams siūlo ir valomąsias priemones, kurios tuos silikonus kartkartėmis išplautų iš galvos. Na, neatremiamas biznis "sargdink ir gydyk"
nepamenu, kad perėjusi prie ekošampūnų būčiau turėjusi pleiskanų, bet kad plaukai atrodė pobaisiai, tai taip
bet darant aliejines kaukes, atstačius normalų tiek galvos odos funkcionalumą, tiek primaitinus plaukus aliejais, kondicionieriais, kaukėmis, jie net visai kitokį žvilgesį įgavo. Ir dabar užmetus akį galiu pasakyti, ar pas žmogų yra natūralus, ar silikoninis plaukų blizgėjimas
QUOTE(Atėnė @ 2011 01 06, 11:41)
Pagrįsti ar paaiškinti moksliškai tokio teiginio negalėčiau, bet užtat pateiksiu įrodymą
.
Mano vyras dirba su skalbyklomis. Neseniai viešbučiai pradėjo skųstis neatskalbiamomis dėmėmis ant pagalvių užvalkalų. Žodžiu, ilgai ieškojo vyras priežasties, bet nei jos, nei sprendimo, kaip tas dėmes atskalbti nesurado net tarptautiniu mastu pasitelkęs pagalbą
. Atsitiktinai aš papasakojau apie tai, kad silikonas ir kiti naftos aliejai randami šampūnuose ir kituose plaukų priežiūros priemonėse iš plaukų neišsiplauna. Tada jam šovė į galvą mintis, kad tai būtent TAI. Siuntė pagalvių užvalkalus į Vokietiją ir bingo, gavo atsakymą, kad taip, tos dėmės tai parabenai ir kita chemija.
Žodžiu moralas toks, chemija iš plaukų tikrai
neišsiplauna, o tik nuauga arba nusitrina.
QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 06, 14:29)
taip ir yra
ne tik silikonai, ir kitos chem medziagos 'nuseda'. kuo daugiau visokiu priemoniu naudoji, tuo daugiau tu apnasu per laika susidaro.
tik tiek, kad as galvodavau, kad tos apnasos pagrinde ant paciu plauku, o ne galvos odos. nu bent jau as ant galvos odos priemoniu nededavau
ir nera tai kazkoks nenuplaunamas dalykas
bent as taip galvoju. nebetepk ir per kelis kartus issiplaus, jei naudosi priemones be silikonu. ar su soda lyg karta isplaut pataria?