Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai -81- tema

QUOTE(Pelė snaudalė @ 2011 01 27, 21:26)
Vakarais prausiu tik paprastu vandeniu, tada drėgną veidą ištepu nakvišų aliejum ir nuvalau su drėgna vata. Tada papurškiu pelargonijų hidroliatu ir patepu aliejaus mišiniu sausai odai. Ryte tik hidroliatas + aliejus. Viskas. Vasarą tokia procedūra tikdavo, žiemą - labai ne. Bandžiau praustis Druide muilu su ožkų pienu - labai traukdavo po prausimo.
Būčiau dėkinga už patarimus  4u.gif

Man panašiau, kad jūsų oda yra nebūtinai sausa, o tiesiog smarkiai dehidratuota g.gif
O vanduo iš krano? Gal geriau prauskit mineraliniu (negazuotu) arba kokiais nuovirais? Aišku, terlionės daug su jais, bet tas vargas atsiperka. Tik pasirinkit augalus, kurie odos nesujautrintu. Aš šiaip netikiu, kad paprastas vanduo gerai nuplauna per dieną susikaupusius nešvarumus nuo veido, todėl naudoju muilą. Sausinti odą gali nebūtinai nuo muilo, gali ir nuo vandens ar apskritai nuo bendros odos būklės. Balansuojantį muilą turit ar maitinantį? Nes druide su ožkos pienu turi abu. Balansuojantis man irgi šiek tiek traukdavo.
Kaip jau merginos minėjo, aliejus tikriausiai kol kas atidėkit į šoną. Pelargonijų hidrolatą galit pakeisti labiau drėkinančių - pvz. morkų. Galadrielė pasiūlė po prausimosi kurį laiką netepti nieko, kad oda pati balansuotų savo riebalus, pasiūlymas verta dėmesio, aš irgi taip bandžiau, bet neištvėriau. Jeigu jaučiatės labai nekomfortiškai ir odą net skauda nuo traukimo, tai geriau ir nekankinkit jos, nes naudos bus mažai.
Dar vienas dalykas - dėl to, kad oda spuoguojasi nuo kremo gali būti 2 priežastys: 1. kremas jums netinka; 2. norėdama odai padėti kremo tepat per gausiai, bet kadangi ji nesugeria tiek, todėl užsikemša ir rezultatas gaunasi atvirkštinis siekiamam. Pratinkit po truputį, po mažą mažą lašelį, oda turi priprast, nes juk ilgą laiką "neragavus" jokio kremo.
Aš pati ilgą laiką kamavausi (ir kamavau šitos temos dalyves biggrin.gif ) su savo zyzimais dėl netinkančių kremų - dešimtim išmėginau, nes veidas buvo super sausas ir dar mažais spuogeliais - bėrimais išmėtyta, o pasirodo, tiesiog nesupratau ko iš tikro ta mano oda nori.
Atsakyti
Aš KN užklausiau, ar galima taip valyti (mano mama taip darydavo jaunystėj), tai sakė, kad galima. O vandeniu taip, iš krano, juk ir po dušu maudausi iš po to paties krano, tai tikrai neišeitų išsimaudyti išsaugojus veidą sausą. Jeigu aš valau tik hidroliatu su keliais lašeliais aliejau, vata švari lieka, o jei odą patepu aliejum ir tada tą aliejų nuvalau, tai atrodo, kad kaminkrėčiu visą dieną dirbau. Man sakė, kad aliejus gerai nešvarumus suriša ir nuvalo. Tai va.
Atsakyti
QUOTE(Pelė snaudalė @ 2011 01 27, 21:31)
Aš KN užklausiau, ar galima taip valyti (mano mama taip darydavo jaunystėj), tai sakė, kad galima. O vandeniu taip, iš krano, juk ir po dušu maudausi iš po to paties krano, tai tikrai neišeitų išsimaudyti išsaugojus veidą sausą. Jeigu aš valau tik hidroliatu su keliais lašeliais aliejau, vata švari lieka, o jei odą patepu aliejum ir tada tą aliejų nuvalau, tai atrodo, kad kaminkrėčiu visą dieną dirbau. Man sakė, kad aliejus gerai nešvarumus suriša ir nuvalo. Tai va.

nuvalyt nuvalo, aš akių tušą net cheminį su alyvuogių aliejum nusivalydavau, bet po to nuplaudavau veidą ir tepdavau kremu...

O koks jūsų odos tipas buvo iki išsausėjimo?
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 01 27, 22:36)
nuvalyt nuvalo, aš akių tušą net cheminį su alyvuogių aliejum nusivalydavau, bet po to nuplaudavau veidą ir tepdavau kremu...
O koks jūsų odos tipas buvo iki išsausėjimo?

Kol nenaudojau aliejų (t.y. prieš maždaug 2 metus), oda buvo mišri, T forma riebi. Kokius metus negalėjau atsidžiaugt aliejais, o dabar jau mažiau to džiaugsmo smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Estela_ @ 2011 01 27, 20:10)
atsiprašau, jei kartojuosi ir kažkas jau rašė, bet labai sudomino šis kremukas, ar kas nors naudojote?
http://www.biolinija...op=5&product=33

as siulyciau si, sudetis geresne 4u.gif Krema renkuos ne pagal kaina, o pagal jo sudeti smile.gif

QUOTE(Pelė snaudalė @ 2011 01 27, 20:26)
Vakarais prausiu tik paprastu vandeniu, tada drėgną veidą ištepu nakvišų aliejum ir nuvalau su drėgna vata. Tada papurškiu pelargonijų hidroliatu ir patepu aliejaus mišiniu sausai odai. Ryte tik hidroliatas + aliejus. Viskas. Vasarą tokia procedūra tikdavo, žiemą - labai ne.

As nebetepciau vakare po prausimosi jokiu aliejumi. Uztenka nakciai paprasto hidrolato.
Muilo taip pat nenaudociau sausos odos prausimui, nes dar labiau issausina oda.
Ir ziemos laiku tepciausi kremuku, savos gamybos ar pirktiniu 4u.gif
O ko tikrai reikia jusu odai, manau puikiai atsakys kosmetologe wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelė snaudalė @ 2011 01 27, 21:46)
Kol nenaudojau aliejų (t.y. prieš maždaug 2 metus), oda buvo mišri, T forma riebi. Kokius metus negalėjau atsidžiaugt aliejais, o dabar jau mažiau to džiaugsmo smile.gif

tai va man atrodo kad jum reiktų kremą rinktis mišriai odai (tik ne riebiai), kuris drėkintų odą, bbet nekimštų porų. Bet aš čia tik iš asmeninės patirties šneku. Mano pačios oda mišri ir nesvarbu kiek ji būna išsausėja dėl to ar ano, tai kremai sausai odai vistiek bna per riebūs ir į ją nesigiaria, ir užemša žandų ir kaktos odą...
Aišku įdomu ką pasakys kosmetologė. Gal matys kokių niuansų, kokia iš tiesų jūsų odos būklė...

Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 01 27, 20:59)
Po prausimo niekuo netepu gerą pusvalandį - iš pradžių sausėja, nemalonu, paskui viskas susitvarko ir nemalonus jausmas dingsta (reikia kelių dienų odai taip pripratinti). Po kokio pusvalandžio užpurškiu hidrolato ir aliejuko vakare. Dabar mano oda iš baisingai sausos tapo tiesiog sausa smile.gif

Idomu ar toks odos pratinimas gaminti paciai riebaliuka tinka ir moterim kuriom jau trisdesim ir daugiau g.gif
Siandiena atrodo padariau analogiska veido prausimo-valymo procedura vakaryksciai tik rezultate odos taip netraukia kaip vakar. Ir daznai taip buna, viena diena oda sausa kita diena lyg ir normali doh.gif o priemones naudoju lyg ir tas pacias. Siaubas kaip sunku atsirinkti, jau antras menuo i pabaiga, o as dar taip ir nesupratau kas mano odai gerai o kas ne, ir tai tik is 4 alieju ir dvieju rusiu molio, o kiek dar neisbandyta doh.gif cia turbut tik per 10 metu suprasi kas kaip biggrin.gif Bet as nepasiduosiu schmoll.gif
Atsakyti
Ar galetumet parekomenduoti kokia naturalesne presuota pudra, kad puikiai laikytu blizgesi, pamaskuotu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2011 01 27, 23:38)
Idomu ar toks odos pratinimas gaminti paciai riebaliuka tinka ir moterim kuriom jau trisdesim ir daugiau  g.gif
Siandiena atrodo padariau analogiska veido prausimo-valymo procedura vakaryksciai tik rezultate odos taip netraukia kaip vakar. Ir daznai taip buna, viena diena oda sausa kita diena lyg ir normali  doh.gif o priemones naudoju lyg ir tas pacias. Siaubas kaip sunku atsirinkti, jau antras menuo i pabaiga, o as dar taip ir nesupratau kas mano odai gerai o kas ne, ir tai tik is 4 alieju ir dvieju rusiu molio, o kiek dar neisbandyta  doh.gif cia turbut tik per 10 metu suprasi kas kaip  biggrin.gif Bet as nepasiduosiu  schmoll.gif

iš tiesų tai skirtingi gamintojai skirtinagi pataria... Hauschka naktinių kremų neturi, MADARA turi... weleda irgi turi arba rašo, kad tą patį kremą galima tept ryte ir vakare... Manau, kaip bebūtų gamintojas yra suimteresuotas, kad veidui prižiūrėti naudotum ne tik vieną jų kremą ar prausiklį, bet visą liniją priemonių skirtų jūsų veido odai...
O kaip iš tiesų yra gerai.... nežinau. Bet kažkaip aterodo jei šildymo sezonas, ir po nakties atsikeli su oda sausa kaip laikrašts... unsure.gif
Atsakyti
Ateinu pasidalint ispudziais apie Weleda roziu serija - turiu pieneli makiazo valymui, tonika, dienini ir naktini kremus. Rozes kosmetikoj man isvis nera patinkantis kvapas, tai ir cia nezavi, bet nera ir bjaurus, kad nepakesciau ar pan. Patys produktai is pradziu patiko, tiksliau buvo normalus pienelis ir tonikas, o kremai patiko ir iki siol patinka. Kas mane erzino ir iki siol erzina, tai kad tonika pilt ant slapios vatytes ir sausai odai rekomenduoja tik viena paslakstyma (spalsh) bei tik karta per diena - nu bandziau, bet man reikia toniko 2 kartus per diena, tai tada antras kartas liktu kazka kita naudot. Blogiausia visgi rekomenduojamas kiekis - nuo tiek nesijaucia to toniko, tai tas pats kas slapia vatyte valyt. doh.gif Aisku as lasindavau daugiau ir naudojau tonika 2 kartus per diena. Pienelis gerai nuvalo visa makiaza, iskatant tusa, bet... jei ilgiau prie akiu palaikau, tai akys iskart asaroja, grauzia, persti jas ir pan. O juo valyt galima uzlasinus ant dregnos vatytes arba paprastai tepant ant veido ir prausiant. Man su vatyte labiau patinka, bet ne idealu. Kremai normalus, ne per riebus (mano oda sausa), gerai geriasi.

BET... blogumas tas, kad pastebejau, jog oda issausejo - prie antakiu virs sonies lyg ir serpetot pradejo doh.gif Itariu gali but nuo toniko. Tai issitruakiau 'IRIS' serija is sandeliuko (pieneli ir tonika) - galvoju pradet juos ir ziuret kaip sie tiks/patiks, nes rozes turbut man nelabai tinka. ax.gif
user posted image
Atsakyti
Labai domins atisliepimai apie Iris, nes planuoju ja nusipirkti kai pabaigsiu Wild Rose serija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cherry_ @ 2011 01 28, 02:23)
Labai domins atisliepimai apie Iris, nes planuoju ja nusipirkti kai pabaigsiu Wild Rose serija  4u.gif

Tai aisku neiskenciau ir ejau kuo greiciau valytis makiaza (nes dar norejau kauke drekinancia uzsidet), tai ir pradariau tuos 'Iris' produktus. Pieneli tepiau tiesiai ant odos ir po to pamasazavus nuprausiau - dar prasimerkiau besimasazuodama, bet nei tada, nei nusiprausus akyciu nejautrino, negrauze thumbup.gif Tonikas irgi smagus - paprastai uzpyliau ant vatytes ir pasivaliau. Na ziuresiu kaip ilgiau naudojant bus.

Dabar man galvosukis ka toliau daryt - naudot roziu kremus ar atidet i sona. g.gif Galvoju gal kolkas panaudot ir jei toliau odyte bus suasa, tai atidet juos i sona irgi.
Atsakyti