QUOTE(Pelė snaudalė @ 2011 01 27, 21:26)
Vakarais prausiu tik paprastu vandeniu, tada drėgną veidą ištepu nakvišų aliejum ir nuvalau su drėgna vata. Tada papurškiu pelargonijų hidroliatu ir patepu aliejaus mišiniu sausai odai. Ryte tik hidroliatas + aliejus. Viskas. Vasarą tokia procedūra tikdavo, žiemą - labai ne. Bandžiau praustis Druide muilu su ožkų pienu - labai traukdavo po prausimo.
Būčiau dėkinga už patarimus
Būčiau dėkinga už patarimus
Man panašiau, kad jūsų oda yra nebūtinai sausa, o tiesiog smarkiai dehidratuota
O vanduo iš krano? Gal geriau prauskit mineraliniu (negazuotu) arba kokiais nuovirais? Aišku, terlionės daug su jais, bet tas vargas atsiperka. Tik pasirinkit augalus, kurie odos nesujautrintu. Aš šiaip netikiu, kad paprastas vanduo gerai nuplauna per dieną susikaupusius nešvarumus nuo veido, todėl naudoju muilą. Sausinti odą gali nebūtinai nuo muilo, gali ir nuo vandens ar apskritai nuo bendros odos būklės. Balansuojantį muilą turit ar maitinantį? Nes druide su ožkos pienu turi abu. Balansuojantis man irgi šiek tiek traukdavo.
Kaip jau merginos minėjo, aliejus tikriausiai kol kas atidėkit į šoną. Pelargonijų hidrolatą galit pakeisti labiau drėkinančių - pvz. morkų. Galadrielė pasiūlė po prausimosi kurį laiką netepti nieko, kad oda pati balansuotų savo riebalus, pasiūlymas verta dėmesio, aš irgi taip bandžiau, bet neištvėriau. Jeigu jaučiatės labai nekomfortiškai ir odą net skauda nuo traukimo, tai geriau ir nekankinkit jos, nes naudos bus mažai.
Dar vienas dalykas - dėl to, kad oda spuoguojasi nuo kremo gali būti 2 priežastys: 1. kremas jums netinka; 2. norėdama odai padėti kremo tepat per gausiai, bet kadangi ji nesugeria tiek, todėl užsikemša ir rezultatas gaunasi atvirkštinis siekiamam. Pratinkit po truputį, po mažą mažą lašelį, oda turi priprast, nes juk ilgą laiką "neragavus" jokio kremo.
Aš pati ilgą laiką kamavausi (ir kamavau šitos temos dalyves ) su savo zyzimais dėl netinkančių kremų - dešimtim išmėginau, nes veidas buvo super sausas ir dar mažais spuogeliais - bėrimais išmėtyta, o pasirodo, tiesiog nesupratau ko iš tikro ta mano oda nori.