Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

Aciu, mergaites, uz informacija. Laikykites visos - ir kurios pacios ta zaraza turit, ir kuriu artimieji turi. Svarbiausia islaikyti pozityvias mintis, tiketi ir gyventi toliau. Nepalikim galimybes tam veziui uzvaldyti musu minciu ir gyvenimo. Pamatys, kad nieko neiseina - ir iskeliaus sau...
Atsakyti
QUOTE(gretusiu @ 2011 01 19, 22:06)
As ir vel cia, ir vel del savo drauges. Ji pilna optimizmo, o as nezinau kaip jai padet... Vakar pasidare kazkoki tyrima, siandien vel konsultavosi su daktare. Isvada - augliai labai isplite po kasas ir kepenis (pradzioj ji sake "gerai diferencijuotas neuroendokrininis navikas"). Operacijos nesiulo. Tik chemija. Sako, 3-4 stadija.
Kokia tai situacija? Kai nesi susidures, nesupranti... Pasak jos, daktare pagijimu netiki, tik ligos pristabdymu. Apie koki laika mes kalbam.

ax.gif pagrindine tavo pagalba moraline ax.gif
tikriausiai metastazes isplitusios visur,o ne augliai.Todel tokia ir diagnoze.
Pasiskaityk mano menesio pokalbius cia ir rasi manau 90 proc. atsakymu i savo klausimus.Labai panasi situacija pas mane.
Kantrybes,stiprybes, istikruju manau tai Jums svarbus zmogus jei domites ax.gif
Papildyta:
QUOTE(chumbavamba @ 2011 01 19, 23:17)
Aciu, mergaites, uz informacija. Laikykites visos - ir kurios pacios ta zaraza turit, ir kuriu artimieji turi. Svarbiausia islaikyti pozityvias mintis, tiketi ir gyventi toliau. Nepalikim galimybes tam veziui uzvaldyti musu minciu ir gyvenimo. Pamatys, kad nieko neiseina - ir iskeliaus sau...

ax.gif Primenu,kad paskutiniu metu cia yra vienas berniukas ax.gif siaip juokauju blush2.gif

laikykimes visi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(tomoshius @ 2011 01 19, 22:21)

Papildyta:
ax.gif  Primenu,kad paskutiniu metu cia yra vienas berniukas ax.gif  siaip juokauju blush2.gif

laikykimes visi  drinks_cheers.gif

biggrin.gif atsiprasau, aciu mergaitems ir berniukams. Visgi ne taip daznai cia tu berniuku pasitaiko, bet visada dziugu juos matyti.
Atsakyti
QUOTE(tomoshius @ 2011 01 19, 22:21)
tikriausiai metastazes isplitusios visur,o ne augliai.Todel tokia ir diagnoze.
<...>

Metastazės ir yra augliai. Liaudiškai tariant, jūsų atveju, mamulė (pirminis auglys) tupi žarnyne, o jos vaikai įsitaisė kepenyse (iš pirminio auglio vėžinės ląstelės per kraujotaką nukeliavo po visą organizmą, bet augliukus suformavo tik kepenyse). Kodėl neišoperuoja mamulės? Greičiausiai todėl, kad vaikai įsitaisė gyvybiškai svarbiame organe, tad juos reikia skubiai sunaikinti arba bent sustabdyti, kol nepridarė nepataisomų bėdų. Žarnyno operacija yra labai traumuojantis dalykas, reikalaujantis 2-3 mėn. reabilitacijos. Šitiek laukti negalima. Jei chemoterapija pasirodys veiksminga, vaikai gali ilgam, o gal ir suvisam nurimti, mamulė sumenkti iki aiškiai diferencijuojamo dydžio, tada chirurgai galės ir ja užsiimti, kad daugiau nesiveistų. Tikėkimės, kad panašiai viskas ir gausis. O gal ir dar geriau.

Atsakyti
g.gif dekoju ,kad pataisete..pasiskaiciau biski literaturos.
Atsakyti
QUOTE(tomoshius @ 2011 01 19, 22:12)
nera ko operuoti..auglio nera, o rado kazkokia pan. opa storojoje kuri sprendzia ir uzsejo metastaziu visam organizmui ..

unsure.gif
o priminkit nuo ko viskas prasidejo, kaip nustate unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(nikola @ 2011 01 20, 00:40)
unsure.gif
o priminkit nuo ko viskas prasidejo, kaip nustate unsure.gif

jau viska radau, paskaiciau zinutes
Atsakyti
NBA , jei prisimenate, nekas su sveikatėle, ji ligoninėje. Pasimelskit, kad Dievulis jai dar grąžintų jėgas. Šiandien baigė gerti tabletytes 25 dienas ir dabar pertraukėlė kurį laiką, bet nualino labai paskutinė chemo ją.
Atsakyti
Hmmm svogerka rytoj nuves i Kauna tevuka ..susitare skubiai pasisneketi su kazkokia gyd.chemot. Regina NUTAUTIENĖ...Gal kam teko susidurti?kaip ji?
Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2011 01 20, 14:11)
NBA , jei prisimenate, nekas su sveikatėle, ji ligoninėje. Pasimelskit, kad Dievulis jai dar grąžintų jėgas. Šiandien baigė gerti tabletytes 25 dienas ir dabar pertraukėlė kurį laiką, bet nualino labai paskutinė chemo ją.

NBA heart.gif heart.gif - kad Dievulis tau sugrąžintų jėgas, ir sveikatą... wub.gif Meldžiuosi ir tikiu, kad taip bus.
Atsakyti
QUOTE(tomoshius @ 2011 01 20, 13:40)
Hmmm svogerka rytoj nuves i Kauna tevuka ..susitare skubiai pasisneketi su kazkokia gyd.chemot. Regina NUTAUTIENĖ...Gal kam teko susidurti?kaip ji?

.GABIJA. pas ją gydosi, labai maloni ir profesionali gydytoja, labai rūpestinga.
Atsakyti
Labas 4u.gif

Kad ir kaip nesinori, bet ateinu ir aš čia pabėdavot, verysad.gif nes jaučiuosi palūžusi ir nežinau, kaip elgtis...
Žodžiu, mano istorija prasidėjo nuo to, kad prieš metus man aptiko polipą storojoje žarnoje (man 36m). Jis buvo nemažas, apie 3cm, Klaipėdoje padarė biopsiją, po kurios vietiniai gydytojai vienbalsiu sakė, kad jį reikia šalinti. Pašalinimas buvo sudėtingas, nes netekau daug kraujo, mat nupjaunant polipą paimta buvo plačiai, mačiau gydytojo pasimetimą. Polipą paėmė ištyrimui. Atsakymo laukiau bent porą mėnesių unsure.gif , kol paaiškėjo tas pats- nepiktybinis. Lankiausi po keletos mėn. pas tą patį gydytoją, kuris atliko šalinimą, ir buvo pasakyta, kad viskas tvarkoj, lankytis po metų, jokių medikamentų neskyrė, niekur nesiuntė, bet tvarka menka- jaučiuosi prastai, vakar mano ginekologė mane persėjo, kad gimdos kaklelyje atsirado polipas unsure.gif Kadangi sveikata labai pašlijo, manau, kad pataikiau ant gydytojo-mėsininko, kuris gavęs uždarbį mane paleido palikdamas spręst savo problemų toliau, matyt neverta buvo pasikliaut vien Klaipėdos gydytojais verysad.gif , bet neatsuksi laiko atgal ir neištrinsi to, kas padaryta verysad.gif Nebežinau, kaip elgtis toliau, kur kreiptis. Vyras siūlo vykti į Kauno klinikas, o aš jau nebežinau, ką manyt ir kur kreiptis, nes rajoniniai gydytojai, kur gyvenu, tuo klausimu konsultuoja mažai, remiasi Klaipėdos gydytojų išvadom. Jaučiuosi taip, kaip būčiau pasiklydusi... verysad.gif
Būsiu dėkinga, jei kas nors patarsit, kaip geriau būtų elgtis, nes patirties onko srityje neturiu. Manau, kad Klaipėda pasikliaut jau nebegaliu verysad.gif ...
Atsakyti
Labų dienų mergaitės. Atėjau čia ieškoti pagalbos ir patarimų. Prieš 3 metus mamai buvo diagnozuotas tiesiosio žarnos vežys, dalis žarnos pašalinta, suformuota stoma. Metus buvo ramu, kol tyrimai nepradėjo rodyti ligos požymių. Jau apturėjom švitinimo procedūras,5 chemoterapijos seansus, laukė 6, tačiau mama "subyrėjo". Atsisakė insktai. Išvesta buvo iš abiejų inkstų kateteriai, tačiau 1 inkstas visai atsidakė dirbti, diagnozuoti nekrozė. Likom tik su 1 veikiančiu insktu, kraujo užkrėtimu, plaučių uždegimu ir jau 3 savaites lovos rėžimu. Pastarosios kelios dienos buvo žiaurios, 40 temperatūra, haliucinacijos, 3 dienas nevalgėm ir t.t. Gal kas nors turit patirties, kaip palengvinti mamai kančias? Skausmui malšinti naudojam morfiną, leidžiam analginą, antibjotikus. Ką dar galėčiau padaryti? Gydytojai sako, kad infuzijos tik paiilgins kančias, kad naudos nebus, ar aš teisingai elgiuosi lašindama skysčius? Patarkit prašau!
Atsakyti