Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

QUOTE(SVETA K. @ 2011 03 07, 23:57)
Neissigaskite su mamyte,toks kraujas po chemiju buna daznai,o ypac jeigu kraujo liga,kaip pas jusu mama 4u.gif Neupogenas (tie vaistai i pilva) atstatis leukocitus 4u.gif Hemoglobina nepakelsite maistu,nes prezastis ne gelezes trukumas,bet 97 cia dar visai nieko baisaus.
Dar turite laiko pakelti leukocitus.Dabar saugokite burnos gleivine,skrandi,paskaitykite,pries keleta puslapiu atgal-rasem kas padeda kai isopeja burna.Ir dabar prie tokiu leukocitu jokiu sveziu sulciu,vaisiu ir t.t. TIK TERMISKAI APDOROTAS MAISTAS.

ACIU ir jums SVETA 4u.gif

bet jai su burna kolkas viskas gerai, ji nieko nejaucia bet geria profilaktiskai visokias arbatas, semenu issiverda...gal tai kazkiek padeda rolleyes.gif o kaip tada hemoglobina pakelti?gal irgi tie leidziami vaistai padeda? jei sakot galima tik termiskai apdorota maista valgyti, tai ar galima graikiniu riesutu tada?ji labai juos megsta, ir dar vakar nusipirko granatu sulciu (sako, kad tai naudinga), ar galima jas vartoti?

dar paklausiau kokie tie jos vaistai i pilva, sake, kad Filgrastim (jei gerai per telefona nugirdau)...jau radau kas cia per vaistai, tai cia kaip supratau tas filgrastimas yra neupogeno arba tevagrastimo veiklioji medziaga arba tas pats vaistas tik kitu pavadinimu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semke21: 08 kovo 2011 - 07:45
QUOTE(semke21 @ 2011 03 08, 09:40)
ACIU ir jums SVETA 4u.gif

bet jai su burna kolkas viskas gerai, ji nieko nejaucia bet geria profilaktiskai visokias arbatas, semenu issiverda...gal tai kazkiek padeda rolleyes.gif  o kaip tada hemoglobina pakelti?gal irgi tie leidziami vaistai padeda? jei sakot galima tik termiskai apdorota maista valgyti, tai ar galima graikiniu riesutu tada?ji labai juos megsta, ir dar vakar nusipirko granatu sulciu (sako, kad tai naudinga), ar galima jas vartoti?

dar paklausiau kokie tie jos vaistai i pilva, sake, kad Filgrastim (jei gerai per telefona nugirdau)...jau radau kas cia per vaistai, tai cia kaip supratau tas filgrastimas yra neupogeno arba tevagrastimo veiklioji medziaga arba tas pats vaistas tik kitu pavadinimu?

Labukas, tai yra visiškai tas pats vaistukas. Skirtas kelti leukocitams. Hemoglobinui , vargu, ar turės ytakos... Kai mažai leukocitų, tai reikia atsisakyti bet kokio neapdoroto maisto - sulčių taip pat. Tegul su jomis mamytė palaukia. Mano mamyė šiaip valgydavo granatus - ji sakydavo, kad ten natūralesnės sultys... smile.gif Mes prilukštendavom tų sėklų ir ji jas apčiulpdavo ir išspjaudavo...Man atrodo, kad a.a. adis yra minėjusi, kad riešutus orkaitėje pakaitindavo, kad visos bakterijos išnyktų ir tada valgydavo ( gal prieš tai dar ir nuplaudavo... nepamenu gerai g.gif ).

Geležies daug turi jautiena, jos kepenėlės, veršiena, paukštiena, žuvis, jūros gėrybės, kiaušinio tyrynys, daržovės (ankštinės, špinatai, salierų lapai ir kitos lapinės), avižiniai dribsniai, rupi duona,sezamo, saulėgražų sėklos, vyšnios, obuoliai, slyvos, razinos, džiovinti abrikosai, hematogenas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 08 kovo 2011 - 09:29
QUOTE(rasų lanka @ 2011 03 08, 10:22)
Labukas, tai yra visiškai tas pats vaistukas. Skirtas kelti leukocitams. Hemoglobinui , vargu, ar turės ytakos... Kai mažai leukocitų, tai reikia atsisakyti bet kokio neapdoroto maisto - sulčių taip pat. Tegul su jomis mamytė palaukia. Mano mamyė šiaip valgydavo granatus - ji sakydavo, kad ten natūralesnės sultys... smile.gif Mes prilukštendavom tų sėklų ir ji jas apčiulpdavo ir išspjaudavo...Man atrodo, kad a.a. adis yra minėjusi, kad riešutus orkaitėje pakaitindavo, kad visos bakterijos išnyktų ir tada valgydavo ( gal prieš tai dar ir nuplaudavo... nepamenu gerai g.gif ).

Geležies daug turi jautiena, jos kepenėlės, veršiena, paukštiena, žuvis, jūros gėrybės, kiaušinio tyrynys, daržovės (ankštinės, špinatai, salierų lapai ir kitos lapinės), avižiniai dribsniai, rupi duona,sezamo, saulėgražų sėklos, vyšnios, obuoliai, slyvos, razinos, džiovinti abrikosai, hematogenas....

Na reiks bandyt kaip nors taisyt situacija rolleyes.gif
Dekui visoms uz patarimus ir atsakymus mirksiukas.gif
Sveikatos jums 4u.gif
Atsakyti
Dar pridesiu, liezuvis.

Man onkologe sake, (paprastais zodziais) kuo blogesnis kraujas po chemo, tuo geriau vezines lasteles sureagavo i gydyma. Cia kaip zirkles. Ar tiesa nezinau biggrin.gif

Kazkas klause. Man blogiausia 3-5 diena po chemo. O 1-2 is viso jauciuosi puikiai.
Gerkle skauda verysad.gif prikibo visgi velnio bacila verysad.gif

SVEIKINU!
user posted image
Atsakyti
QUOTE(semke21 @ 2011 03 07, 21:46)
Aciu SUME 4u.gif
Ji rytoj leisis kazkokius vaistus i pilva, nes labai issigando siandien kai kraujo atsakyma pamate...Ji tiesiog nesitikejo, kad taip bus nusilpes kraujas, tai is pradziu jai sokas buvo... unsure.gif valge visa savaite juoduosius serbentus saldytus, gere sultis ivairias namines, bet niekas nepadejo...  verysad.gif

Labas
Į pilvą leidžiama neutrofilų atstatymui.Jų nukritimas , reiškia imuninės sistemos sumažėjimą iki kritinės ribos.Jie gaminami kaulų čiulpuose, kurie nuo chemijos sustabdo kraujo gamybą.Gali užtekti 2-jų ampulių ir viskas bus gerai, bet per šitas dienas sėdėti namie , vengti peršalimo ir žmonių sambūrio.Tikėtina , kad gali skaudėti kojas , sąnarius.Aš gėriau Diclogenaką ir tepiau tos pačios rūšie tepalu.
Papildyta:
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 03 08, 11:14)
Dar pridesiu, liezuvis.

Man onkologe sake, (paprastais zodziais) kuo blogesnis kraujas po chemo, tuo geriau vezines lasteles sureagavo i gydyma. Cia kaip zirkles. Ar tiesa nezinau biggrin.gif

Kazkas klause. Man blogiausia 3-5 diena po chemo. O 1-2 is viso jauciuosi puikiai.
Gerkle skauda verysad.gif prikibo visgi velnio bacila verysad.gif

SVEIKINU!
user posted image

Gerklę skalauk į šaukštą -15 lašų vandenilio peroksido ir dar profilaktiškai praskalauk nosį , tik užteks 10 lašų.Patikrinta thumbup.gif
Atsakyti
Labutes,

Su grazia svente mielosios.Linkiu sulaukt daug demesio is vyriskos puses...
Atsakyti
[quote=.GABIJA.,2011 03 08, 11:23]
Labas
Į pilvą leidžiama neutrofilų atstatymui.Jų nukritimas , reiškia imuninės sistemos sumažėjimą iki kritinės ribos.Jie gaminami kaulų čiulpuose, kurie nuo chemijos sustabdo kraujo gamybą.Gali užtekti 2-jų ampulių ir viskas bus gerai, bet per šitas dienas sėdėti namie , vengti peršalimo ir žmonių sambūrio.Tikėtina , kad gali skaudėti kojas , sąnarius.Aš gėriau Diclogenaką ir tepiau tos pačios rūšie tepalu.

taip, neutrofilai irgi labai nukrite, tai skambinosi daktarei savo, tai liepe butinai leistis tuos vaistukus...Labai tikiuosi, kad pageres ax.gif
o kas liecia sedejima namie, tai ji nenusedi ramiai, turi karvyte, ozka, tos abi dar vaiku privede doh.gif , nu zodziu darbuojasi prie ukio savo, aisku stengiasi nepervargti, saugosi labai...liepem bent karve parduot, bet sako: kai nebeturesiu sveikatos, tada ir parduosiu... smile.gif
Atsakyti
[quote=semke21,2011 03 08, 11:58]
[quote=.GABIJA.,2011 03 08, 11:23]
Labas
taip, neutrofilai irgi labai nukrite, tai skambinosi daktarei savo, tai liepe butinai leistis tuos vaistukus...Labai tikiuosi, kad pageres ax.gif
o kas liecia sedejima namie, tai ji nenusedi ramiai, turi karvyte, ozka, tos abi dar vaiku privede doh.gif , nu zodziu darbuojasi prie ukio savo, aisku stengiasi nepervargti, saugosi labai...liepem bent karve parduot, bet sako: kai nebeturesiu sveikatos, tada ir parduosiu... smile.gif
[/quote]
Svarbu,kad nepervargtu....Sveikateles.
Atsakyti
QUOTE(lantana @ 2011 03 08, 12:03)
Svarbu,kad nepervargtu....Sveikateles.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
O mano anytelei pakeite vesio stadija,parase 4st.Ir dar toks klausimas idomus iskilo....sake kreiptis delinvalidumo.Ovieni sako dabar kiti sako kaibaigsis biuletenis,o kaip istikruju?
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

O tos mieziu 'sultys' pakelia leukocitus ir neutrofilus? g.gif
Tetei leidzia i pilva filgrastima, bet nekyla jau savaite beveik niekas sad.gif
Uzvakar atsirado is 0 iki 0,02 neutrofilu, vakar dingo, siandien vel tiek pat g.gif o leukocitu 0,6 verysad.gif
chemijos kursa siaip pabaige gal net ne pries savaite, o pusantros jei tiksliai..
Dar bacila prikibo, guli ligoninej pusiau karantine tokiam.
Ieskom daugiau info, kaip padet atstatyt krauja, sake lyg siandien suleis siaip jam dar kraujo g.gif

Su Moters diena bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yyy @ 2011 03 08, 12:59)
Laba diena 4u.gif

O tos mieziu 'sultys' pakelia leukocitus ir neutrofilus? g.gif
Tetei leidzia i pilva filgrastima, bet nekyla jau savaite beveik niekas sad.gif
Uzvakar atsirado is 0 iki 0,02 neutrofilu, vakar dingo, siandien vel tiek pat g.gif o leukocitu 0,6 verysad.gif
chemijos kursa siaip pabaige gal net ne pries savaite, o pusantros jei tiksliai..
Dar bacila prikibo, guli ligoninej pusiau karantine tokiam.
Ieskom daugiau info, kaip padet atstatyt krauja, sake lyg siandien suleis siaip jam dar kraujo g.gif

Su Moters diena  bigsmile.gif  4u.gif

Neutrofilų niekas apart vaistų nepakelia.Miežiai pakelia hemoglobiną ir dar kažką , gal leukocitus.
Atsakyti