Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

QUOTE(sume @ 2011 03 06, 19:02)
Ačiū. Echoskopo būtinai prašysim...
Papildyta:

Šiaip mamai po operacijos viskas sklandžiai vyko, labai greitai išsivalė ten... Sako mama gal čia kepenis jai skauda, nes toje pusėje.. ar galėtų taip būti? nes skauda tik kai eina...

Man po šeštos chemijos buvo užėję skaudėti kepenų srityje, bet daugiausiai naktį į rytą 4 h. Pabusdavau nuo skausmo ir negalėdavau užmigti. Galvojau, kad kepenis. Gėriau Balvočiūtės arbatą Nr.5 (berods tokia kepenims valyti). Mano šeimos daktarė tai sakė, kad čia greičiausiai neuralginis skausmas dėl to, kad pjauta. Po kelių savaičių taip ir praėjo. Nežinau kas ten buvo.
Atsakyti
Laba vakara,

QUOTE(pelkių Monas @ 2011 03 05, 23:40)
Vanduo kaupesi pleuroje. Buvo daug, dare punkcija, dabar liko mazai.

Metastaze kitoje krutyje - IV st. tokia tvarka, gyd. privalo taip rasyt. SISTEMA.
Nusiraminkit, svarbiausia nusiraminkit.  4u.gif Jus viska darot gerai, visa info ateis savo laiku. Gydo gi. Chemo daro, svarbu kad reaguotu lasteles i vaistus. Tai svarbiausia 4u.gif

Kiek Jus istverete.Gerai,kad nors keliais zingsneliais esate priekyje,o nezengiate atgal....To linkiu ir ateityje,kadtik pyrmyn....
Mestikimes,kadviskas bus gerai....Kad vaistukaisuveiks ta negerove ir viskas eis tik geryn.....
Papildyta:
Sakykit,o po chemoterapijos blogumas buna iskart ar gali but irpo keliu paru,nes anytele sake,kadsiandej jai nelabai kaip.Ar cia nuo chemijos ar taip kas gali but?
Atsakyti
Papasakosiu savo istorija.
Per musu pazinties metines besilinksiminant pastebejau, jog MB padidejusi viena seklide, paklausiau nuo kada jis ,,2 menesiai,, ir tada prasidejo... Urologas pasake butina salinti, operacija, po 2 sav atsakymas 2 stadija. O ,,smagiausia,, pries para iki rezultatu auglio suzinojau, jog laukiuosi 3. Pirmas neigalus (dauno sindromas) - 7 metu, kai suzinojom apie nauja seimos beda mazasis svente 1 gimtadieni. Nestumas nutruko ...
MB gavo viena chemija iseinant is jos gydytoja pasake jog 5 metus neplanuoti vaiku... Mano vyrui rugseji suejo tik 30
Menesio laikotarpyje suzinosim tesini. Rasau, ne todel, kad man reiktu uzuojautos, bet tik noriu papasakoti, kad nera aplink visiems lengva ir gera. Musu vyresnelis ligoniukas, turi labai sunkia sirdies yda turejo 3 operacijas, turi stimuliatoriu, ir t.t. 2 vaikui ryzomes tik po ilgo laiko, pasvajojom, jog gerai butu 3 ir va..
Nuo musu niekas nepriklauso, dziaukimes kiekviena mums duota sekunde.
Atsakyti
Dieve,MAZZYLA verysad.gif kaip norėčiau,kad kuo daugiau saulės spinduliukų šiltų ir švelnių aplankytų tavo namučius 4u.gif . Šitas forumas perpildytas skausmo ir nevilties,bet jis kaip šviesa tunelio gale traukia vėl ir vėl , ir suteikia DAUG jėgų ir tikėjimo stebuklu. Jau vien stebuklas tas jausmas, kad žinai: mes stiprios thumbup.gif ir mes kovosim thumbup.gif ir būtinai išmoksim gyventi ir džiaugtis drinks_cheers.gif . Na aš taip manau blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif mano mamytei po chemijos labai nusilpo kraujas...gal galit pasakyti ar visada taip buna?po kiek laiko tiketis pagerejimo? jai uz triju savaiciu kita chemija, kaip pastiprint kraujuka iki to laiko? aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(semke21 @ 2011 03 07, 20:38)
Sveikos mergaites 4u.gif  mano mamytei po chemijos labai nusilpo kraujas...gal galit pasakyti ar visada taip buna?po kiek laiko tiketis pagerejimo? jai uz triju savaiciu kita chemija, kaip pastiprint kraujuka iki to laiko? aciu uz atsakymus 4u.gif

Labas smile.gif kraujas pats savaime atsistatinėja, tai jau per tas 3 savaites turėtų pagerėti. Čia buvo rašyta apie miežių nuovirą: (1,5 stiklinės nevalytų miežių užvirinti su 2 l vandens ir gerai pavirti. Per dieną išgerti 1 l. Jeigu nėra tirštas kraujas, tegul valgo burokėlių, vienai moteriai padėjo graikiniai riešutai.. Gal patars dar kažkas iš savo patirties, bet aš anau, kad reikia tiesiog sveikai pasimaitinti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 03 07, 21:18)
Labas smile.gif kraujas pats savaime atsistatinėja, tai jau per tas 3 savaites turėtų pagerėti. Čia buvo rašyta apie miežių nuovirą: (1,5 stiklinės nevalytų miežių užvirinti su 2 l vandens ir gerai pavirti. Per dieną išgerti 1 l.  Jeigu nėra tirštas kraujas, tegul valgo burokėlių, vienai moteriai padėjo graikiniai riešutai.. Gal patars dar kažkas iš savo patirties, bet aš anau, kad reikia tiesiog sveikai pasimaitinti. 4u.gif

Aciu SUME 4u.gif
Ji rytoj leisis kazkokius vaistus i pilva, nes labai issigando siandien kai kraujo atsakyma pamate...Ji tiesiog nesitikejo, kad taip bus nusilpes kraujas, tai is pradziu jai sokas buvo... unsure.gif valge visa savaite juoduosius serbentus saldytus, gere sultis ivairias namines, bet niekas nepadejo... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(semke21 @ 2011 03 07, 21:46)
Aciu SUME 4u.gif
Ji rytoj leisis kazkokius vaistus i pilva, nes labai issigando siandien kai kraujo atsakyma pamate...Ji tiesiog nesitikejo, kad taip bus nusilpes kraujas, tai is pradziu jai sokas buvo... unsure.gif valge visa savaite juoduosius serbentus saldytus, gere sultis ivairias namines, bet niekas nepadejo...  verysad.gif

Apie tuos vaistus kitoje temoje rašė, turbūt tie patys smile.gif tai jie turėtų tikrai padėti, o kokie rodikliai nusilpęs? Būtent toje kitoje temoje ir yra man atsakyta į ką atkreipti dėmesį, gal per stipriai mama išsigando.. be to juk turi 3 savaites kraujui pagerinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 03 07, 21:55)
Apie tuos vaistus kitoje temoje rašė, turbūt tie patys smile.gif  tai jie turėtų tikrai padėti, o kokie rodikliai nusilpęs? Būtent toje kitoje temoje ir yra man atsakyta į ką atkreipti dėmesį, gal per stipriai mama išsigando.. be to juk turi 3 savaites kraujui pagerinti smile.gif

cia ta kita tema, tai pries tai buvusi, ar kaip? blush2.gif leukocitai 0,8, hemoglobinas 97..kitu nezinau..
Atsakyti
QUOTE(semke21 @ 2011 03 07, 23:27)
cia ta kita tema, tai pries tai buvusi, ar kaip? blush2.gif  leukocitai 0,8, hemoglobinas 97..kitu nezinau..

Tikriausiai mamytei leis į pilvelį, kad leukocitus kelti. Tai yra arba Neopogen, arba lietuviškas Tevagrastimas. Tai vieninteliai vaistukai, kad kelti leukocitus. Jie pas mamytę labai maži, todėl mamytė viską turėtų valgyti tik termiškai apdorotą - nieko žalio, nesilankyti, kur daug žmonių, nes labai sillpnas imunitetas ir gali visokios infekcijos ir bacilos rolleyes.gif greitai prikibti... O šiaip turi kraujukas atsistatyti. Dažnai tai yra vienas iš šalutinių poveikių. Kartais reikia suleisti ne po vieną šių vaistukų. Mano mamytei tekdavo po 7 ampules, kol atstatydavo. Panašiai išeidavo apie savaitę,kol gerėti pradėdavo...
Hemoglobinui gal irgi paklauskit, gal ką pasiųlys pavartoti. Mano mamytė vartojo Ferretab comp.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 07 kovo 2011 - 22:12
QUOTE(rasų lanka @ 2011 03 07, 23:04)
Tikriausiai mamytei leis į pilvelį, kad leukocitus kelti. Tai yra arba Neopogen, arba lietuviškas Tevagrastimas. Tai vieninteliai vaistukai, kad kelti leukocitus. Jie pas mamytę labai maži, todėl mamytė viską turėtų valgyti tik termiškai apdorotą - nieko žalio, nesilankyti, kur daug žmonių, nes labai sillpnas imunitetas ir gali visokios infekcijos  ir bacilos  rolleyes.gif  greitai prikibti... O šiaip turi kraujukas atsistatyti. Dažnai tai yra vienas iš šalutinių poveikių. Kartais reikia suleisti ne po vieną šių vaistukų. Mano mamytei tekdavo po 7 ampules, kol atstatydavo. Panašiai išeidavo apie savaitę,kol gerėti pradėdavo...
Hemoglobinui gal irgi paklauskit, gal ką pasiųlys pavartoti. Mano mamytė vartojo Ferretab comp.

Didelis ACIU jums uz atsakymus 4u.gif wub.gif

Ji stengiasi kuo naturalesnem priemonem gerint krauja, bet niekas nepadeda, o gal nereikia tiketis, kad praejus savaitei po chemijos, kraujas staigiai pageretu?...na ji galvojo, kad bus tas kraujas slabnas, bet kad taip sumazetu, tai ji nesitikejo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(semke21 @ 2011 03 08, 00:21)
Ji stengiasi kuo naturalesnem priemonem gerint krauja, bet niekas nepadeda, o gal nereikia tiketis, kad praejus savaitei po chemijos, kraujas staigiai pageretu?...na ji galvojo, kad bus tas kraujas slabnas, bet kad taip sumazetu, tai ji nesitikejo... unsure.gif

Neissigaskite su mamyte,toks kraujas po chemiju buna daznai,o ypac jeigu kraujo liga,kaip pas jusu mama 4u.gif Neupogenas (tie vaistai i pilva) atstatis leukocitus 4u.gif Hemoglobina nepakelsite maistu,nes prezastis ne gelezes trukumas,bet 97 cia dar visai nieko baisaus.
Dar turite laiko pakelti leukocitus.Dabar saugokite burnos gleivine,skrandi,paskaitykite,pries keleta puslapiu atgal-rasem kas padeda kai isopeja burna.Ir dabar prie tokiu leukocitu jokiu sveziu sulciu,vaisiu ir t.t. TIK TERMISKAI APDOROTAS MAISTAS.
Atsakyti