Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

QUOTE(rasų lanka @ 2011 03 06, 00:25)
Ar negali toje vietoje būti pooperacinė išvarža? g.gif Man , kai buvo opertuotas storasis žarnynas, aš buvau stomuota ir stomos vietoje po kiek laiko susidarė pooperacinė išvarža. Gal būtų gerai su chirurgu pakalbėti... g.gif

Pirmadienį pasakysim chemoterapeutei, bet nežinau kaip greitai mums atsidurti pas chirurgą... O tą išvaržą reikia operuoti?
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 03 06, 01:34)
Pirmadienį pasakysim chemoterapeutei, bet nežinau kaip greitai mums atsidurti pas chirurgą... O tą išvaržą reikia operuoti?

Taip, reikia operuoti, bet aš tik čia tokią versiją pasakiau, kad gal...Dar gali būti ir dėl orų kaitos. Man randai visada reaguoja - ir vidiniai taip pat.
Yra ir onkologinėje konsultaciniam skyriuje chirurgas. Pasisakyk chemoterapeutei - gal nukreips? Svarbu, kad pažiūrėtų ir įvertintų - kas gali būti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 05 kovo 2011 - 23:42
QUOTE(rasų lanka @ 2011 03 06, 00:39)
Taip, reikia operuoti, bet aš tik čia tokią versiją pasakiau, kad gal...Dar gali būti ir dėl orų kaitos. Man randai visada reaguoja - ir vidiniai taip pat.

Per pilvą kur eina siūlė, tai mamai visada irgi reaguoja...
nepatinka man tie skausmai, atrodo, čia ir taip reikia ištverti tą chemoterapiją, o čia dar skausmai pašaliniai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 03 05, 23:40)
Per pilvą kur eina siūlė, tai mamai visada irgi reaguoja...
nepatinka man tie skausmai, atrodo, čia ir taip reikia ištverti tą chemoterapiją, o čia dar skausmai pašaliniai doh.gif

sume, vienas dalykas - chemija veikia greitai besidauginancias lasteles, vadinasi, veikia ir randejimo procesa - ta vieta, kur gyja zaizda. kitas dalykas - po dideliu pilvo operaciju gali susidaryti saaugu, isvarzu ir panasiai. del ju gali kilti skausmu - tokius dalykus galima pamatyti echoskopija. tai jeigu mama vargsta, verta pasakyti onkologei. ji gali skirti echoskopija ir paziureti, kas vyksta. galu gale, per visa pilva - didziulis pjuvis. nenuostabu, kad ir be jokiu rimtesniu priezasciu, ta vieta gali paskaudeti, ir tempti ir visokiu neiprastu pojuciu atsirasti.
o mamai padaryta stoma, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 03 06, 11:59)
sume, vienas dalykas - chemija veikia greitai besidauginancias lasteles, vadinasi, veikia ir randejimo procesa - ta vieta, kur gyja zaizda. kitas dalykas - po dideliu pilvo operaciju gali susidaryti  saaugu, isvarzu ir panasiai. del ju gali kilti skausmu - tokius dalykus galima pamatyti echoskopija. tai jeigu mama vargsta, verta pasakyti onkologei. ji gali skirti echoskopija ir paziureti, kas vyksta.  galu gale, per visa pilva - didziulis pjuvis. nenuostabu, kad ir be jokiu rimtesniu priezasciu, ta vieta gali paskaudeti, ir tempti ir visokiu neiprastu pojuciu atsirasti.
o mamai padaryta stoma, ar ne?

Reikės echoskopijos tai tikrai, kad pažiūrėtų. Ne, stomos nėra...
Atsakyti
Laba diena,
Esu čia naujokė, bet jau keletą dienų skaitinėju Jūsų temas..
Pirmadienį mano vyrui nustatė tesiosios žarnos piktybinį auglį. Kaip supratau, jau nebe pirmos stadijos..Konkrečiau kolkas nežinau, nes iš to šoko, kurį patyriau, dar nebuvau pasiruošusi pasikalbėti su gydytoju giliau..Bijau išgirsti kažką dar baisesnio..
Pradžioj sakė, kad iškart operuos, bet poto, gavę kažkokius tyrimų rezultatus, nusprendė, kad bus taikomas chemoterapijos ir spinduliavimo kursas, o poto, po 5 savaičių pertraukos, darys operacija.. Visa tai taip netikėta, nes vyras visiškai nesiskundė sveikata... Matyt taip ir būna, kad nelaimės puola netikėtai, kaip iš giedro dangaus..
Žinau, kad dabar turiu aš būti stipresnė. Tačiau, jei kam dabar reikia raminamųjų, tai būtent man...
Norėjau paklausti. Ketvirtadienį jam paskirta konsultacija pas chemoterapeutą. (nes nuo kovo 14 d. jau paskirta chemoterapija). Patarkite, kiek reiktų įdėti į vokelį...Nesu su tuo visiškai susidūrusi..Kažkada vaikui darė operaciją, bet mokamoje klinikoje, tai kaip ir nebuvo aktualūs tokie dalykai.
Atsiprašau, jei mano pasisakymas pasirodys kažkoks kvailas ar pan. verysad.gif Tiesiog man taip skauda, kad atrodo sergu aš pati.....
Atsakyti
Man jau beveik metai bus kaip operuota, bet visa dar skauda, tempia. Buvo didelės apimties operacija, didelis randas, dar supūliavo ir ilgai gijo. Po spindulinio dar daugiau pradėjo skaudėti, tempti. Dabar jau mažiau. Dabar po spindulinio 4,5 mėn praėjo. Manau, kad tą šoną aš visada jausiu.
Atsakyti
QUOTE(_inside_ @ 2011 03 06, 13:45)
Laba diena,
Esu čia naujokė, bet jau keletą dienų skaitinėju Jūsų temas..
Pirmadienį mano vyrui nustatė tesiosios žarnos piktybinį auglį. Kaip supratau, jau nebe pirmos stadijos..Konkrečiau kolkas nežinau, nes iš to šoko, kurį patyriau, dar nebuvau pasiruošusi pasikalbėti su gydytoju giliau..Bijau išgirsti kažką dar baisesnio..
Pradžioj sakė, kad iškart operuos, bet poto, gavę kažkokius tyrimų rezultatus, nusprendė, kad bus taikomas chemoterapijos ir spinduliavimo kursas, o poto, po 5 savaičių pertraukos, darys operacija.. Visa tai taip netikėta, nes vyras visiškai nesiskundė sveikata... Matyt taip ir būna, kad nelaimės puola netikėtai, kaip iš giedro dangaus..
Žinau, kad dabar turiu aš būti stipresnė. Tačiau, jei kam dabar reikia raminamųjų, tai būtent man...
Norėjau paklausti. Ketvirtadienį jam paskirta konsultacija pas chemoterapeutą. (nes nuo kovo 14 d. jau paskirta chemoterapija). Patarkite, kiek reiktų įdėti į vokelį...Nesu su tuo visiškai susidūrusi..Kažkada vaikui darė operaciją, bet mokamoje klinikoje, tai kaip ir nebuvo aktualūs tokie dalykai.
Atsiprašau, jei mano pasisakymas pasirodys kažkoks kvailas ar pan. verysad.gif  Tiesiog man taip skauda, kad atrodo sergu aš pati.....

Sveika 4u.gif nusiraminkit... pasiskaitinėkit daugiau čia šias temas, pamatysit kiek paguodos rasit. Laikas geriausias pagalbininkas ir ramintojas. Dabar jums šokas, bet po truputį susivoksit kas dedasi... Svarbiausia, kad jūs dabar esat vyro ramstis ir jis neturėtų matyti jus nusiminusios... Jūs turit suteikti jam pasitikėjimo ir vilties. Teigiamos mintys ir nusiteikimas, žudo vėžines ląsteles.
O chematerapeutei galite ir nieko neduoti... Niekas nuo to nepasikeis... Kaip mums pasakė: aš vistiek darau tą patį ar duodate pinigų ar ne. O va pvz., mano a.a. senelis kiekvienu kartu keletą šimtų palikdavo, tai gydytoja vėliau net vos ne laukdavo to vokelio. g.gif Todėl manau geriau pasilikite tuos pinigėlius sau, vaistukams, papildams ar pramogoms. smile.gif
Aš irgi juk dar visai ką tik sužinojau apie mamos diagnozę... viskas atrodė lyg sapnas... norėjau pabusti ir suvokti, kad tai tik košmaras... deja... dabar bandau susitaikyti su ta mintim... Nėra kito pasirinkimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sume: 06 kovo 2011 - 13:12
As nedaviau jokiu vokeliu, man pasakyta: kai isgydys galesi duot smile.gif Nunesiau sakoti paragaut, nes cia tokiu dalyku nera. Viskas. Jums patiems reikes pinigu. Daug. Gydytojai normaliai uzdirba. 4u.gif
Atsakyti
SUME man irgi po operacijos pradėjo labai skaudėti šona šalia rando.Tai tesėsi beveik metus.bet koks judesys greitesnis sukeldavo didelius skausmus.Gydytoja skyrė echoskopą,bet nieko nerado.Taip pamažu skausmas nurimo.REIKIA prašyti echoskopo,bet neskubėkit isibaiminti.Stiprybės jums
Atsakyti
QUOTE(audrita61 @ 2011 03 06, 17:56)
SUME  man irgi po operacijos pradėjo labai skaudėti šona šalia rando.Tai tesėsi beveik metus.bet koks judesys greitesnis sukeldavo didelius skausmus.Gydytoja skyrė echoskopą,bet nieko nerado.Taip pamažu skausmas nurimo.REIKIA prašyti echoskopo,bet neskubėkit isibaiminti.Stiprybės jums

Ačiū. Echoskopo būtinai prašysim...
Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2011 03 06, 13:49)
Man jau beveik metai bus kaip operuota, bet visa dar skauda, tempia. Buvo didelės apimties operacija, didelis randas, dar supūliavo ir ilgai gijo. Po spindulinio dar daugiau pradėjo skaudėti, tempti. Dabar jau mažiau. Dabar po spindulinio 4,5 mėn praėjo. Manau, kad tą šoną aš visada jausiu.

Šiaip mamai po operacijos viskas sklandžiai vyko, labai greitai išsivalė ten... Sako mama gal čia kepenis jai skauda, nes toje pusėje.. ar galėtų taip būti? nes skauda tik kai eina...
Atsakyti
QUOTE(_inside_ @ 2011 03 06, 12:45)
Patarkite, kiek reiktų įdėti į vokelį...

nedekit. tai nieko is esmes nekeicia.

chemoterapija ir radioterapija gali buti skiriama tam, kad butu sumazintas auglys - taip tikimasi issaugoti daugiau tiesiosios zarnos, kad po operacijos zmogus galetu tustintis.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 06 kovo 2011 - 18:39