QUOTE(ragnez @ 2011 03 04, 16:21)
5-FU gali buti lasinamas letai arba greitai ir tai nesusije su venu saugojimu, tiesiog yra tam tikros lasinimo schemos. 5-FU lasinamas letai tam, kad visa lasinimo laika organizme butu nuolat palaikoma tam tikra vaisto koncentracija.
tarkim, folfox schema sudaro tokia seka:
1 diena:
oxaliplatin + leucovorin per 2 val.
5-FU smugine doze per 2-4 min.
5-FU per 22 val.
2 diena:
leucovorin per 2 val.
5-FU per 22 val.
vaistu dozes apskaiciuojamos atsizvelgiant į ugi ir svori.
pries pradedant lasinti chemija dar gali buti papildomai statoma lasine vaistu, apsauganciu skrandi, ir suleidziama vaistu nuo pykinimo ir dexametazono. antra diena, baigiant lasinti chemija dar gali buti papildomai lasinama mikroelementu, pvz., kalio, nes jo daznai truksta.
is viso, iskaitant ir chemija, ir papildomus vaistus, nepertraukiamas lasinimas man uztrukdavo apie 50-54 val.
be to, man ligonineje visada darydavo kraujo tyrima du kartus: pries pradedant lasinti chemija ir israsymo dienos ryta.
krauja tarp chemoterapiju galima issitirti ir poliklinikoj, nuejus pas savo seimos gydyoja.
tarkim, folfox schema sudaro tokia seka:
1 diena:
oxaliplatin + leucovorin per 2 val.
5-FU per 22 val.
2 diena:
leucovorin per 2 val.
5-FU per 22 val.
vaistu dozes apskaiciuojamos atsizvelgiant į ugi ir svori.
pries pradedant lasinti chemija dar gali buti papildomai statoma lasine vaistu, apsauganciu skrandi, ir suleidziama vaistu nuo pykinimo ir dexametazono. antra diena, baigiant lasinti chemija dar gali buti papildomai lasinama mikroelementu, pvz., kalio, nes jo daznai truksta.
is viso, iskaitant ir chemija, ir papildomus vaistus, nepertraukiamas lasinimas man uztrukdavo apie 50-54 val.
be to, man ligonineje visada darydavo kraujo tyrima du kartus: pries pradedant lasinti chemija ir israsymo dienos ryta.
krauja tarp chemoterapiju galima issitirti ir poliklinikoj, nuejus pas savo seimos gydyoja.
Ačiū, būtent taip ir lašinama mamai. O dėl kraujo tyrimo po chemoterapijos reikės pasikalbėti su gydytoja. Aš tik nesuprantu, kodėl vienur daro, o čia va jau pačiam reikia prašytis.
O tarkim tą kalio kiekį parodo paprastas kraujo tyrimas? Nes aš tai ten suprantu tik leukocitus, eritrocitus ir hemoglobiną... daugiau man tie sutrumpinimai neaiškūs