Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

sume, butinai pasakokit gydanciai gydytojai apie patiriamus salutinius poveikius - paprastai gydytojai i tai ziuri rimtai ir gali patarti, ka daryti, rekomenduoti pagalbiniu priemoniu, ar, jei atsiranda butinybe, net ir keisti pacia gydymo schema, vaistu dozes ir tt.

stipraus alkoholio nevartoti patarciau jau vien del to, kad jis papildomai apkrauna kepenis - kurioms ir taip tenka didziule nasta, apvalyti organizma nuo gaunamu vaistu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 02 kovo 2011 - 11:12
Dar pamiršau į SVETOS K. klausimą atsakyti, tai žinokit nieko mums neduria į pilvą, nieko papildomai nelašina, netikrina kraujo, nes tik baigia sulašinti paskutinę lašinę ir mes iškart persirengiam ir namo...
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2011 03 02, 12:10)
sume, butinai pasakokit gydanciai gydytojai apie patiriamus salutinius poveikius - paprastai gydytojai i tai ziuri rimtai ir gali patarti, ka daryti, rekomenduoti pagalbiniu priemoniu, ar, jei atsiranda butinybe, net ir keisti pacia gydymo schema, vaistu dozes ir tt.

stipraus alkoholio nevartoti patarciau jau vien del to, kad jis papildomai apkrauna kepenis - kurioms ir taip tenka didziule nasta, apvalyti organizma nuo gaunamu vaistu.

Aną kartą neėjau su mama į kabinetą, tai ji nieko ir nepasakė gydytojai, nors prieš tai sakiau, kad būtinai viską nupasakok ką jauti.. net ir pasipykusios buvom dėl to... mamos nuožiūra vistiek gydytoja nieko nepakeis doh.gif
Tai šį kartą jau tikrai eisiu kartu ir viską susakysiu.
Dėl to alkoholio man irgi nepatinka tas, kad kepenis ir taip mums reikia labai saugoti, o šis tik nuodija papildomai...
Atsakyti
O galiu paklaust?

Čia jūs rašot visos apie save, arba pie artimą savo. Viskas normalu. Bet kodėl jūs naudojate bendrinę formą? mes ėjom, mes pasidarėm tyrimus, mes tepėmės tuo ir anuo, mes valėm kepenėles, mes stiprinom kraują...
Žodžiu Mes. Sirgot, gydėtės, pjovėtės, dar ten kažką darėt, ir chemiją praėjot, daugiskaitos būdu.
Viskas būtų gerai, jei sirgtų du žmonės. Būtų logiška, ir nekiltų jokių pašalinių minčių.

Klausimas.

Kodėl jūs sergate kartu su savo artimu?
Kodėl kartu gydotės, gulatės po peiliu, šalinat pašalinius poveikius vaistų, kartu?

Gal aš kažką praleidau? Tai yra. Kodėl užsidedate ligos etiketę, ir eigą, visą, ant pačių savęs, nors esat (kol kas) sveikos?

Negali žinot, kas bus ateity. Čia tai taip. Bet kam, save sargdinti, tokiais žodžiais. na čia, labiau klausimas į tyrus.

Bet vat aš su mama, kartu tai mėnesinėm nesergu. Tai kodėl mes turėtume, kvestionuoju, darytis tyrimus? Gal užtektų nuvežti, padaryti tyrimą, nuvežti operacijai, ir leisti ligoniui, sirgti vienam.

Na, mano reikalas, įspėti. Jūsų reikalas, išgyventi.
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2011 03 02, 17:55)
O galiu paklaust?

Čia jūs rašot visos apie save, arba pie artimą savo. Viskas normalu. Bet kodėl jūs naudojate bendrinę formą? mes ėjom, mes pasidarėm tyrimus, mes tepėmės tuo ir anuo, mes valėm kepenėles, mes stiprinom kraują...
Žodžiu Mes. Sirgot, gydėtės, pjovėtės, dar ten kažką darėt, ir chemiją praėjot, daugiskaitos būdu.
Viskas būtų gerai, jei sirgtų du žmonės. Būtų logiška, ir nekiltų jokių pašalinių minčių.

Klausimas.

Kodėl kartu gydotės, gulatės po peiliu, šalinat pašalinius poveikius vaistų, kartu?

Gal aš kažką praleidau? Tai yra. Kodėl užsidedate ligos etiketę, ir eigą, visą, ant pačių savęs, nors esat (kol kas) sveikos?

Negali žinot, kas bus ateity. Čia tai taip. Bet kam, save sargdinti, tokiais žodžiais. na čia, labiau klausimas į tyrus.

Bet vat aš su mama, kartu tai mėnesinėm nesergu. Tai kodėl mes turėtume, kvestionuoju, darytis tyrimus? Gal užtektų nuvežti, padaryti tyrimą, nuvežti operacijai, ir leisti ligoniui, sirgti vienam.

Na, mano reikalas, įspėti. Jūsų reikalas, išgyventi.

Matot, turbūt nelabai jums teko kada atsidurti tokioje situacijoje pačiai, todėl ir nesuprasit. Kai serga toks artimas žmogus, dauguma emocijų yra išgyvenama kartu.
Mamai skauda - man skauda taip pat. Mama verkia - ir aš noriu verkti. Mama liūdi - liūdžiu ir aš. Mama džiaugiasi - džiaugiuosi kartu.
Ne tik vienas pats artimas žmogus serga, bet kartu serga ir šeima. Mes visur kartu ir visi kartu kovojam su šia liga.
Todėl jūsų tas duotas palyginimas, nepykit, bet mano nuomone, visai ne į temą.
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2011 03 02, 16:55)

Drauges zodziai. Vezys vienas, o musu daug, mes ji nugalesim 4u.gif
Atsakyti
Suntea, sunkų klausimą uždavei. "Mes" dauguma mergaičių naudoja todėl, kad visą pragarą praėjo kartu su artimu žmogum, jos slaugė savo artimuosius, su meile ruošė kasdien jiems maistą, arbatėles, skaičiavo vaistų lašiukus, nemiegojo naktim, verkė, įsikniaubę, nors ligoniukui sakė, kad maudėsi vonioje...Šitą manau reikia patirt, nes jei nejausi, ką išgyvena tavo brangus žmogus, negalėsi jam padėt. O tada ir gaunasi "mes". Gal ir negerai, bet kartais taip atsitinka, kad susergi kito liga. Ir manau, kad tai normalu. Kaži ar daug čia atsirastų žmonių, kurie pasakytų, kad aš pats vienas viską įveikiau, padariau.
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2011 03 02, 16:55)

Inkišiu trigrašį - o jūs vaikų turit? su vaikais irgi - mums išdygo dantis, mes sergam.... šeimos nariai yra mūsų sielos dalis, gyvenimo dalis, jei dalinamasi geru, pasidalinama ir blogais išgyvenimais. O jūsų pasakymas - palikit vieną sirgt kažko akmens amžiumi pakvipo... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 03 02, 18:17)
Matot, turbūt nelabai jums teko kada atsidurti tokioje situacijoje pačiai, todėl ir nesuprasit.

Mamai skauda - man skauda taip pat. Mama verkia - ir aš noriu verkti. Mama liūdi - liūdžiu ir aš. Mama džiaugiasi - džiaugiuosi kartu.

Ne tik vienas pats artimas žmogus serga, bet kartu serga ir šeima. Mes visur kartu ir visi kartu kovojam su šia liga.
  Todėl jūsų tas duotas palyginimas, nepykit, bet mano nuomone, visai ne į temą.

Kaip tai? Nesuprasiu? Mano artimas žmogus serga. Ir vėžys, nėra vienintelė liga.
Matot, aš nekvestionuoju kodėl jūs vartojat daugiskaitą, aš kvestionuoju, žodis nėra žvirblis. Mintys taip pat.
Jei jūs tikite. Pasveikimu, šviesiu rytojum. Manau tikite ir mintimis, kurios palieka pėdsaką, realiame gyvenime. Jei pasakysi, kad diena gera, aš save myliu, man gera. Taip ir bus. Jei jūs tikit pasveikimu, tai tikite ir žodžiais, kurie gali praskaidrinti dieną, arba atvirkščiai, nutepti viską, pilku atspalviu.
Atsikvošėt prašiau. Nesirgti, nesusirgti mintimis su artimu. Neprisirišti prie ligos. nepasisavinti jos, mintimis.
Nu jūs bent pamąstykit, kokį jūs užtaisą paleidžiat negatyvo, į savo kasdienybę.
Taip,prakurom nuėjo silpnesnės knygos, apie pasąmonės galią. Bet, pagrindiniai teiginiai, jie liko.
kartais, aš nesuprantu, kaip galima sirgti, tirtis, ir sveikti, kartu su kitu žmogum.
Padėti jam pasveikti. Pagelbėti. Pabūti. Susilieti galima. Bet...mes gydėmės tuom, ir anuom... Skamba per žiauriai. Nu sutikit.

Aš esu tam, kad padėčiau. Artimama žmogui. Duoti ranką galiu. Būti kartu. Nuspręsti. Ieškoti, gilintis. Tai mano. Likimas, dalia, kelias... Kas tik nori.

Bet kortelėj yra vieno žmogaus. Tarkim Jūratienės, o ne Jūratytės ir Jūratienės ir Jūračiuko pavardės. Tai pragmatika.
Minčių galia tikint... Aš nesuvokiu, kaip galima kartu darytis kraują... Nu, aš su dvylikos klasių išprusimu, kurio išsilavinimu nepavadinsi. Gal kažko nesuprantu.

Bet. Ar nėra tai, kad žalojate savo kūną, mintimis, perkeldami ligą, ant savęs, ir kitų artimųjų, šeimos narių? Nemąstėt? Niekada?

QUOTE(GREK @ 2011 03 02, 19:12)

nes jei nejausi, ką išgyvena tavo brangus žmogus, negalėsi jam padėt.
O tada ir gaunasi "mes". Gal ir negerai, bet kartais taip atsitinka, kad susergi kito liga. Ir manau, kad tai normalu. Kaži ar daug čia atsirastų žmonių, kurie pasakytų, kad aš pats vienas viską įveikiau, padariau.

Aš panašiai buvau šalia. Repeticijoj. Pavadinkim.
Nejaučiau, nieko. Mano funkcija yra ne jausti tą patį, o padėti to nejausti, visom prasmėm. Ir būti sveika. Nes serganti kartu, kažin, ar aš reikalinga ligoniui.
Aš turiu rūpintis.
Būti ir padėti. Bet ne lįsti, ir persiimti ligą sau.
Vien psichologiškai, tas neįmanoma. Fiziškai? O pasekmių tai mes nežinom.
Užsidėti tokią ligą. Ką aš žinau.

Jūs suvokiat ką darot?

QUOTE(dangiuk @ 2011 03 02, 19:37)
jūsų pasakymas - palikit vieną sirgt kažko akmens amžiumi pakvipo... ax.gif

Ne visiems dygsta dantys kartu su vaikais, ne visi kosti kartu.

Jūs įsiskaitykit.
Dar kart.
Ne palikti vieną. Ne kartu sirgti. O būti šalia, padėti kuom gali. Kuom ne, irgi.
Bet nesakyt, kad mes... mes...
Aš tikiu minčių galia.
Tiesiog klausiu, narių, ar jos tiki, irgi. Ir jei tiki. Tai kad atsargiau rinktų žodžius.
Maža kas.

Atsakyti
suntea ,as netikiu,cia tik zodziai.
Atsakyti
suntea,

AŠ ĖJAU SU MAMA LEISTIS CHEMIJŲ. AŠ IŠGYVENAU JOS DIAGNOZĘ. IR KAI JOS NELIKO, MANO ŠIRDY TAIP PAT KAŽKO NELIKO?

Gal gali pasakyti ko?

Nes būti žaidimo dalyviu ir žaidimo stebėtoju yra ne tas pats...

Kiekvienas einam savo keliu, kiekvienas turim savo supratimą. Ir mes dalijamės išgyvenimais, patirtim, o ne peršam savo nuomonę...Kiekvienas turime teisę rinktis
Atsakyti
suntea, tas vartojamas MES kartais paprasčiau leidžia nupasakoti situaciją čia, forume, tačiau realybėje juk neinu ir nesakau, kad mes sergame. Serga mama. Tą žinau ir sau ligos neprisipaišau, bet emocijas patiriu kartu su ja. Aš žmogus, todėl rūpestis širdy visada yra.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 03 02, 21:23)
suntea ,as netikiu,cia tik zodziai.

Aš tik klausiu.
Aš neteigiu. Aš bandau mąstyt. Kas, jeigu...

QUOTE(ifauru @ 2011 03 02, 21:29)

Gal gali pasakyti ko?

Nes būti žaidimo dalyviu ir žaidimo stebėtoju yra ne tas pats...

Galiu. Bet čia nėra ta tema. Aš, jei iš manęs teisės rašyt neatims... Užvesiu kitą temą.

O ligoniui kas labiau reikalinga? Palatos kaimynas, ar sveikas, padedantis žmogus?

Iš esmės, tai kodėl tada nepaprašius, to gydymo šalia ir artimam. Na, kad žinotų, kaip jis jaučiasi. Sudalyvautų...
Kažkodėl artimiesiems, leidžia stebėt. Dalyvaut nekviečia. Gal klysta onkologai?

Aš apie minties ir žodžio galią klausiau. Čia jau naujos temos reikia, kad pamąstyti.

Papildyta:
QUOTE(sume @ 2011 03 02, 21:32)
Tą žinau ir sau ligos neprisipaišau,

Dėkui. Jūs supratote.
Atsakyti