Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

QUOTE(.GABIJA. @ 2011 02 27, 10:07)
Labas
prieš 5 metus dar dirbau ir galėjau leisti sau tokią prabangą, bet tada jis  atrodo buvo pusiau pigesnis.O dabar Kaina apie 169.57 Lt
Nežinau kiek ten ampulių, bet jei 10 tai jau būtų maksimumas.Rezultatas- remisija pusantrų metų.

Gabija, parasyk daugiau, kiek laiko tu ji gerei, ar darei pertraukas? Kaina skirtinga, nuo 45 iki 63 euru skirtingose vaistinese. Dezutej 10 buteliuku.
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 02 27, 23:22)
Gabija, parasyk daugiau, kiek laiko tu ji gerei, ar darei pertraukas? Kaina skirtinga, nuo 45 iki 63 euru skirtingose vaistinese. Dezutej 10 buteliuku.

Labas jau nepamenu dozės.Žinau, kad negėriau maksimumo.Paskui skaičiau kažkur, kad jei ryklio organizme trukdo susidaryti naujoms kraujagyslėms, tai dar nereiškia , kad tas pats vyksta, kada šis preparatas pereina per virškinimo traktą.
Kaip ir su kitais papildais, išreklamuoja ,o po to nutyla. Katės nagų gal 50 dėžučių išgėriau .Irgi šnipštas.

Gal kitoms padės, juk kiekvienos ir liga ir organizmas skirtingi.
Kai baigsiu chemo ir atsigausiu gersiu prof. Savickio žoleles ir imsiuos Oželio nemylimos kruopų dietos.Mano taip pat .Paskutinė remisija truko metus.
Atsakyti
O kodel snipstas? Pati rasai remisija 1.5 ir 1 metai. tai gal kazkiek prisidejo ir sitie papildai g.gif

As gaunu chemija + vaikstau pas gomeopate: iscador maly leidziuosi, stibium metallicum miltelius geriu (tipo pries metastazes) zirniukus bryonic geriu (vandeni varo), kepenims dar tabletes geriu. Seimos gyd. nupirko berzo grybo ir liepe maukt biggrin.gif Viskas but gerai, tik brangu man tas gomeopat gydymas, apie 200-300 euru men.

Prasau patarimo: pries ir chemo metu geriu dexamethason. Pradejo tinti kojos ir nakti jose toks jausmas kaip lyg trauktu raumenis. Manau truksta K, Ca, Mg ar dar kokio velnio. Ka daryt? 4u.gif
Atsakyti
Jei šių tikrai trūksta, kraujo tyrimas turi rodyti. Aš neseniai dariausi.
Atsakyti
QUOTE((ne)eiline @ 2011 02 27, 01:37)
Manau, kad tikriausiai dauguma Jūsų šį preaparatą žino, bet gal kuri ir nežinos...

http://www.sveikaszm...mp;sritiesid=13
Tik va pažiūrėjau internete, kad jis brangokas :/

Mūsų daktarė sakė nemėtyt pinigų, nes įrodymų, kad padeda nėra rimtų.
O straipsnį žurnale parašė bendrosios praktikos slaugytoja.
Atsakyti
Sveikos, mamą ketvirtadienį parsivežiau po 3 chemijos. Savijauta tai palyginus tikrai sublogo. verysad.gif Labai dilkčioja rankos ir pėdos, ypač prisilietus prie ko nors vėsesnio. Visada labai šilta turi būti ji. Vandens jokio kambario temperatūros negali gerti, nes iškart guzo jausmas gerklėje. Pastebėjau, kad buvo lyg ir paberta, paraudę ant krūtinės ir veido vieno šono, bet šiandien lyg ir sumažėjo g.gif Prie lūpų labai labai išsausėjo oda, tai šiandien tepėm su kokoso aliejumi, bet jį iškart beveik sugeria. Sakė, kad pamirguliuoja akyse ir šiandien galva svaigsta, kai atsikelia ar atsistoja. Dar dantenos skaudėti pradėjo, bet įtariam, kad dėl vieno danties, nes plomba iškrito. Ir tas šonas kur operuotas irgi pokštus pradėjo krėsti, nes šiek tiek irgi paskauda, bet pakenčiamai. Dar ir rankos ta vieta kur lašino nepraeina skaudėti, ten šalia irgi paberta šiek tiek. Nupirkau to Lioton, tai tepam dabar.
Tai va.. mama liūdna labai... verysad.gif dažnai susigraudinti pradėjo, tokia nusivylus viskuom, dar tas jos pasakymas: ,,nieko iš manęs nebeliko jau" doh.gif aš jai sakau, kad čia tik laikina, kad aišku, jog negerės su kiekviena chemija, bet aš nežinau, matyt per sunku jai su tuo susitaikyti. Norėtus kur nors ją nusivežti iš namų, kad užsimirštų jai, bet, kad šąla tos galūnės, dar išsukinėja pirštus, lūpas.
Nežinau man irgi baisu jau kaip kažin ji tas dar 3 likusias atlaikys. Nuo šiandien duosiu jai geležies tabletes, nes gal sakau hemaglobinas nukrito, dėl to ta galva svaigti pradėjo. Nežinau ką dar padaryti, kad greičiau atsigautų..? jėgų tai irgi tik vos vos... per kambarį pereina ir jau jaučia nuovargį.
Bijau aš tų kitų chemijų... labai labai bijau ir nenoriu.

Papildyta:
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 02 28, 12:21)
O kodel snipstas? Pati rasai remisija 1.5 ir 1 metai. tai gal kazkiek prisidejo ir sitie papildai g.gif

As gaunu chemija + vaikstau pas gomeopate: iscador maly leidziuosi, stibium metallicum miltelius geriu (tipo pries metastazes) zirniukus bryonic geriu (vandeni varo), kepenims dar tabletes geriu. Seimos gyd. nupirko berzo grybo ir liepe maukt biggrin.gif  Viskas but gerai, tik brangu man tas gomeopat gydymas, apie 200-300 euru men.

Prasau patarimo: pries ir chemo metu geriu dexamethason. Pradejo tinti kojos ir nakti jose toks jausmas kaip lyg trauktu raumenis. Manau truksta K, Ca, Mg ar dar kokio velnio. Ka daryt?  4u.gif

Turim ir mes to beržo grybo iš rusijos, o kuo jis konkrečiai padeda? Gal lengviau chemijas pernešti?
Kokias tabletes geriat kepenims?
Atsakyti
Sume, jau puse kelio iveikta. Su dilgciojimais nesunku susitvarkyt - reikia tik tinkamai rubelius pasirinkti: siltas kojines, dvigubas pirstines, gera kepurę. Gerti siltus gerimus. Gydyti venas. Beje, nenustebkit, ant rankos gali isrysketi tamsus ruozai, kur lasinta chemija. Del silpnumo, ar dare pries isleidziant po chemijos krauja? Buna, kad sumažėja kalio, tada jo sulasina į vena. O apskritai, bendra savijauta pagerintu laseline paprasto fiziologinio tirpalo - praplautu organizma. Arba bent kelias dienas po lasinimo gerti daug skysčių.
Kraujo rodikliai visada krenta per chemija. Gelezies papildai nepades, nes priezastis - ne gelezies trukumas. Chemija veikia visas greitai besidauginancias lasteles - pirmiausia vezio, bet ir sveikas. O greiciausiai dauginasi gleiviniu (pvz. burnos, žarnyno), odos, kraujo lasteles. Kraujo kuneliai zuva, o nauju gamyba prislopinta dėl chemijos, todėl ir mazeja hemoglobino, silpsta imunitetas.
Žodžiu tokia savijauta maždaug ir buna po lasinimo.
Sunkiau gali būti susitvarkyti su emocijom. Vis tik ir patys vaistai, ir savo mirtingumo aiškus suvokimas gali slėgti, o ir ligonines atmosfera nuotaikos nepataiso, ypač jei kokį karta pasitaiko patekti į viena palata su labai sunkiais ligoniais. Gal vertėtų kokiu vaistų paprasyti? Ligoninej pas moteris ateidavo ir psichiatre, ir psichologe.
Laikykites. Baigsit gydymą, atsigausit. Ateis pavasaris smile.gif
Atsakyti
sume, tai ka jus rasote mano nuomone nera dideli salutiniai chemo poveikiai. Viska po truputeli skauda, paberta tai ne tokios dideles bedos. Nuo chemo gali buti labai labai dideli salutiniai poveikiai. Viskas bus gerai, bet reikia NUSITEIKT kovai su liga, reikia ISKEST visus skausmelius ir nepatogumus del didelio tikslo 4u.gif
Man po chemo krenta leukocitai, silpna ir svaigsta galva, o Hb norma.
Atsigaus tada kai atsistatys kraujas ir kitos organu sistemos.

Patriccija 4u.gif Siandien nieko nesuzinojau, nes labai ji skubejo, pasake, visi klausimai kita karta. As nepamirsiu ir tikrai viska isklausinesiu smile.gif
Ir dar. As ieskau savo kelio, ieskau, bet dar vis klaidzioju, tai salikelej linguoju, tai kur nusuku, tai vietoj trepsiu. Sunku surast. Man svarbu ne operacijos, man svarbu laikas. Paziurek i mano liniuote rolleyes.gif
Atsakyti
Kur tavo liniuotė?
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 03 01, 00:17)
sume, tai ka jus rasote mano nuomone nera dideli salutiniai chemo poveikiai. Viska po truputeli skauda, paberta tai ne tokios dideles bedos. Nuo chemo gali buti labai labai dideli salutiniai poveikiai.  Viskas bus gerai, bet reikia NUSITEIKT kovai su liga, reikia ISKEST visus skausmelius ir nepatogumus del didelio tikslo 4u.gif
Patriccija 4u.gif Siandien nieko nesuzinojau, nes labai ji skubejo, pasake, visi klausimai kita karta. As nepamirsiu ir tikrai viska isklausinesiu smile.gif
Ir dar. As ieskau savo kelio, ieskau, bet dar vis klaidzioju, tai salikelej linguoju, tai kur nusuku, tai vietoj trepsiu. Sunku surast. Man svarbu ne operacijos, man svarbu laikas. Paziurek i mano liniuote rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 02 28, 22:51)
  ligonines atmosfera nuotaikos nepataiso, ypač jei kokį karta pasitaiko patekti į viena palata su labai sunkiais ligoniais.

Šventa tiesa. Gruodį, kai teko būt ligoninėj, - vis su sunkiais ligoniais palatoj (labai sunkiais), vienu momentu jau jaučiau, kad "neša stogą"... Pati irgi buvau "nemobili", į kolidorių neišeisi... Nusisuki į sieną, atseit bandai skaityt, o mintys laksto bile kur... Tokiu atveju reik prašytis vienvietės mokamos palatos, nes psichologiškai atsitiest sunku po tokių patirčių.

Sume, tiesiog paklauskite mamytės, kas ją nudžiugintų... o gal niekas šiuo metu... tiesiog ramybės nori, tada būkite šalia tiek, kiek reikia. Ir konsultuokitės su gydytoja dėl esamos savijautos, netylėkite. Kai labai prastai psichologiškai - aš už vaistus, nors laikinai.
Atsakyti
Gal vakar truputi grubiai parasiau, atsiprasau 4u.gif As irgi uz vaistus, nereikia kentet dideliu skausmu, ir zarnynui reikia padet visokiais budais, ir pati dar geriu antidepresantus. Bet... reikia ir paciam nepasiduot ir neistezt. Geriau but akmeniu, nei pavasariniu sniegu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 02 28, 12:21)

As gaunu chemija + vaikstau pas gomeopate: iscador maly leidziuosi, stibium metallicum miltelius geriu (tipo pries metastazes) zirniukus bryonic geriu (vandeni varo), kepenims dar tabletes geriu. Seimos gyd. nupirko berzo grybo ir liepe maukt biggrin.gif  Viskas but gerai, tik brangu man tas gomeopat gydymas, apie 200-300 euru men.

Prasau patarimo: pries ir chemo metu geriu dexamethason. Pradejo tinti kojos ir nakti jose toks jausmas kaip lyg trauktu raumenis. Manau truksta K, Ca, Mg ar dar kokio velnio. Ka daryt?  4u.gif

Labas
raumenis gali traukti dėl K ir Mg, o dėl kojų tinimo užsidėk Google" kojų tinimas"
Dėl papildų, kai gėriau" kačių nagus" , remisija buvo gal 4 mėnesiai, o paskutinė metinė remisija buvo su Savickio žolelėmis , kruopomis ir raudonąja musmire.Bet kai jau buvau baigusi visas chemo.

Beržo grybas atrodo įeina į Saviskio žolių receptūrą. Jis labai nuodingas, tai per chemo jo nedrįsčiau gerti.
100 g kraujažolių
100 g beržo ir pušų pumpurų
100 g erškėčio uogų
50 g jonažolių
Žoles užpilti 3 l verdančiu vandeniu. po to puodą įstatome į kitą puodą su vandeniu ir kaitiname 2 val. Išimame puodą su žolėmis ir laikome 1 parą apvyniojus audiniu.
Nukošus dėti 1-2 buteliukus BEFUNGINO /beržo grybas/
250 g konjako
250 g alijošiaus sulčių
0,5 kg medaus
laikyti 3 paras ir gerti: pirmą savaitę po 1 arbat. šaukštelį prieš valgį 0,5 h, vėliau po 1 valg. šaukštą 3 kartus per dieną.
Alijošiaus galima ir nedėti. Dėl jo daug prieštaringų nuomonių.
Kartoti 2 kartus per metus.
Papildyta:
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 02 28, 23:17)
sume, tai ka jus rasote mano nuomone nera dideli salutiniai chemo poveikiai. Viska po truputeli skauda, paberta tai ne tokios dideles bedos. Nuo chemo gali buti labai labai dideli salutiniai poveikiai.  Viskas bus gerai, bet reikia NUSITEIKT kovai su liga, reikia ISKEST visus skausmelius ir nepatogumus del didelio tikslo 4u.gif

Mano chemo terapiautė, kaip tik nuo kojų skausmo liepė gerti Diclofenaką.Išrašo migdomųjų.
[/B]Nematau reikalo kęsti, o ir su vaistais dar užtenka skausmo.
Citata
NUSITEIKT kovai su liga, reikia ISKEST visus skausmelius ir nepatogumus del didelio tikslo :4u"[/color]
Kovoti reikia , bet kartu reikia ir tausoti save.Nuo iškęsto skausmo atsisakant priemonių galinčių nors kiek palengvinti gyvenimą, greičiau nepasveiksime, nusialinsime, o ''draugelis' to tik ir laukia.[B]

Dideli skausmai kerta per nervų sistemą, nepailsi , aliniesi organizmą.Kiek tik galima reikia pasilengvinti gyvenimą.Išsivystis dar psichologinė baimė , kuri dar sustiprins skausmo pojūtį.Na nebent kuri turi antgamtiškų galių ir išvysčiusi psichiką iki tokio lygio , kad gali gulėti ant vinių.Kam naudoti organizmo resursus ten , kur galima pasilengvinti gyvenimą, o tų resursų oi dar kiek reikės , patikėkit manim.
Papildyta:
QUOTE(arune @ 2011 03 01, 09:15)
Šventa tiesa. Gruodį, kai teko būt ligoninėj, - vis su sunkiais ligoniais palatoj (labai sunkiais), vienu momentu jau jaučiau, kad "neša stogą"... Pati irgi buvau "nemobili", į kolidorių neišeisi... Nusisuki į sieną, atseit bandai skaityt, o mintys laksto bile kur... Tokiu atveju reik prašytis vienvietės mokamos palatos, nes psichologiškai atsitiest sunku po tokių patirčių.

Nuo to ką patyrei mane būtų ištikęs nervinis šokas ir būčiau išsireikalavusi paguldoma nors ir į kolidorių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 01 kovo 2011 - 12:07