Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

QUOTE(LoCuRa @ 2011 02 26, 16:42)
Kas tas HER?

nepykit uz kvailus klausimus, bet nera teke susidurti su sia liga. Dabar daug duomiuosi, bet tokio termino negirdejus...

Siaip musu istorija gana idomi. Pagulde i ligonine del viduriavimo. Iskart nustate, kad zarnyno uzdegimas. pragulejo ilgokai (radviliskyje). Pradejo itart ir ceroze, ir hepatita. galiausiai, kai niekas nepasitvirtino, pagalvojo, kad gal zarnyno vezys. pasirodo irgi ne. isleido namo. (su ascitu ir plauciu uzdegimu.) Sveikata negerejo. per pazistamus papuole pas ginekologa. uzciuope kazkoki guziuka. padare CA 125. atsakymas CA 125 < 600. Nusiunte i santariskes. ta pacia diena pagulde. Padare echoskopija, vandens (ascito tyrimus) ir pagal atsakymus ir simptomus nusprende, kad 3stadija. Antradieni arba treciadieni salina gimda ir zarnyno riebalini audini. Taigi, arba as visiska neismanele, arba daktarai ne viska pasako, bet man cia kazkas netaip.

aš tai siūlyčiau jum nesiblaškyt, paskaitinėt reiktų apie pačią ligą kuo daugiau, tada klausimėlius susirašyt ant lapelio ir keliaut pas gydytoją, neišeit iš kabineto, kol neišsiaiškinsit visko, ko nesuprantat. Nesukit galvos dėl stadijos, kol ji nepatvirtinta.

QUOTE(Lamer @ 2011 02 26, 19:04)
Visgi, pasikartosiu, gal kuri susidurete su grieztai draudziamomis kosmetinemis proceduromis-kokios jos? mano dovanu cekis "dega", turiu isnaudot.

Man minėjo, kad prie onko ligų nerekomenduojama masažas, pirtys, burbulų vonios. Lyg metus laiko. Klauskit gydytojo, pasakys.
Atsakyti
Ir apir gluosnio zieve (jus rekomendavot) parasykit 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
4u.gif
Temos neseku ir čia nesilankau, bet perkaičiau tokį straipsniuką, tai pamaniau, kad reikėtų pasidalinti.
Manau, kad tikriausiai dauguma Jūsų šį preaparatą žino, bet gal kuri ir nežinos...

http://www.sveikaszm...mp;sritiesid=13

Tikiuosi jog moderatoriai nepalaikys to reklama, nes tikrai nieko nereklamuoju. Tiesiog manau, kad gal kuriai iš Jūsų prisidės prie sveikatos.

Tik va pažiūrėjau internete, kad jis brangokas :/
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 02 25, 21:07)
Lamer, turbūt dėl to, kad pas tave pati pradžių pradžia, 1std, švarūs limfmazgiai, Her tik vienas +. Suprantu tavo norą gauti tą vaistą, bet jis irgi ne džiaugsmas, pirmos dozės man buvo tolygu chemijai, savijauta labai bloga, važinėjimas kas 3 savaitės lašintis ištisus metus.

Hmmm. O kaip su Her2 (3+), dar buvo parašyta G2. Aš aišku, šviestis, kažkaip kaimietiškai tyliai ir kukliai, nesumąsčiau...
O tai nebūtų, kaip gydytojo įžeidimas, jei aš paprašyčiau tą biopsijos atsakymą, nusifotkint, bent jau...

Ir dar, net su 3 pliusais, sakė, kad jei rasime pažeistus limfmazgius, tai galėsim skirt biologinę terapiją, jei nerasim, tai negalėsim.

Atsakyti
QUOTE((ne)eiline @ 2011 02 27, 01:37)
Labas vakaras,
4u.gif
Temos neseku ir čia nesilankau, bet perkaičiau tokį straipsniuką, tai pamaniau, kad reikėtų pasidalinti.
Manau, kad tikriausiai dauguma Jūsų šį preaparatą žino, bet gal kuri ir nežinos...

http://www.sveikaszm...mp;sritiesid=13

Tikiuosi jog moderatoriai nepalaikys to reklama, nes tikrai nieko nereklamuoju. Tiesiog manau, kad gal kuriai iš Jūsų prisidės prie sveikatos.

Tik va pažiūrėjau internete, kad jis brangokas :/

Labas
prieš 5 metus dar dirbau ir galėjau leisti sau tokią prabangą, bet tada jis atrodo buvo pusiau pigesnis.O dabar Kaina apie 169.57 Lt
Nežinau kiek ten ampulių, bet jei 10 tai jau būtų maksimumas.Rezultatas- remisija pusantrų metų.
Atsakyti
LoCuRa
su panasisis pozymiais ir mano mama pagulde i ligonine.
taip kad viskas gali but taip,kai sako gydytojai.
tikslia stadija gales pasakyti tik po operacijos,anksciau vargu ar ka suzinosit.
Atsakyti
laba diena,
Laiks nuo laiko paskaitau Jusu skyreli,
Kazkas klause apie Molovicko,
Zinau viena zmogu kuriam jis padejo, tai mano uosvienes drauge, jai buvo ir yra didelis auglis galvoje, pirmi pozymiai jai pradejo dvejintis trejintis akyse, del tos priezasties net isejo is darbo buvo jai paskirta operacija ir ta diena dantis supuliavo istyno jin ir taip jau apie 12 metu atideda operacija, auglis biski mazeja , pradzioje labai jin laikesi dietos gere zoliu istraukas , dabar gyvena visaverti gyvenima paruko , isgeria, linksma moteriske, tik sake jai yra kazkoks diabetas kazkokios retos formos, as kiek bendravau nieko nzn apie jos liga, bet pasake uosviene buvau labai nustebusi.
Aisku zinot gal tai atsitiktinumas ir kazkas is auksciau ja saugo, bet tai tikra .
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2011 02 27, 10:57)
Hmmm. O kaip su Her2 (3+), dar buvo parašyta G2. Aš aišku, šviestis, kažkaip kaimietiškai tyliai ir kukliai, nesumąsčiau...
O tai nebūtų, kaip gydytojo įžeidimas, jei aš paprašyčiau tą biopsijos atsakymą, nusifotkint, bent jau...

Ir dar, net su 3 pliusais, sakė, kad jei rasime pažeistus limfmazgius, tai galėsim skirt biologinę terapiją, jei nerasim, tai negalėsim.

Suntea, gydytojas, kuris operavo, jei jau yra galutiniai atsakymai, turėjo jum juos duoti. Ten ir bus parašyta ir koks HER, ir G, ir apie limfmazgius. Pačios biopsijos atsakymo, tai nežinau, aš jo nemačiau. Klauskit gydytojo, tikrai paaiškins realią padėtį, galima išsikraustyt iš proto taip beieškant pačiai visko.
Atsakyti
QUOTE(Lamer @ 2011 02 25, 15:12)
Herceptinas yra vienintelis vaistas šiuo metu galintis įveikti HER teigiamą vėžį. Jei HER neigiamas, šitas vaistas tiesiog nereikalingas. Jei tavo mamytei HER teigiamas, tai turėtų irgi pasidomėti dėl herceptino.
Aš siūliausi susimokėti daugiau kaip pusę sumos pati, bet man vistiek jo nedavė.Internete rašo, kad HER teigiamą vėžį gydo tik herceptinas, ir aš jo negaunu... jau tikrai skambinsiu į sveikatos ministeriją.
Arūne, su kokia stadija tau skyrė herceptiną? Kaip jis naudojamas?

issiaiskunau mano mamukui HER neigiamas... tada herceptinas nepades kaip suprantu? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Inutis @ 2011 02 27, 20:45)
issiaiskunau mano mamukui HER neigiamas... tada herceptinas nepades kaip suprantu? verysad.gif

jo tiesiog neskirs, jei neigiamas.
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 02 27, 20:53)
jo tiesiog neskirs, jei neigiamas.

o kodel su minusu neskiria? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lamer @ 2011 02 26, 18:04)
Visgi, pasikartosiu, gal kuri susidurete su grieztai draudziamomis kosmetinemis proceduromis-kokios jos? mano dovanu cekis "dega", turiu isnaudot.

QUOTE(GREK @ 2011 02 26, 20:01)
Man minėjo, kad prie onko ligų nerekomenduojama masažas, pirtys, burbulų vonios. Lyg metus laiko. Klauskit gydytojo, pasakys.

Mano vyras "žiaurus" pirties mėgėjas...gydytoja prašė nesikaitinti pirtyje, bent kol leidžia "chemiją", na bet jei jau neina be pirties, tai-sakė-kaitintis ne aukštesnėje +50C...
Atsakyti