Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

Mano chemoterpeutė labai puiki, ir aš nesiruošiu pyktis nei su ja nei su kitais onkologais. Man aiškino, kad netikslinga vartoti herceptiną , bet internete rašoma, kad herceptinas padeda net ankstyvose vėžio stadijose,jau begalę mokslinių straipsnių perskaičiau ta tema.Manau, kad neskiria dėl to, kad yra nekompensuojama, bet tai aš tik taip manau. O kaip yra iš tiesų dar nežinia.... .
Atsakyti
QUOTE(Lamer @ 2011 02 25, 14:37)
Man nustatė I stadiją HER+ neišplitusį i limfmazgius, tai aš važiavau į Vilniaus onko institutą kaulyti herceptino ir jo negavau... įdomu, kodėl kitos su I stadija gavo. Kaip man rasti tas moteris? gal čia dar tokių yra, kurios su I stadija gauna herceptiną?

Už pinigus mūsyse viskas gaunasi ir duodasi. Ir tai, deja, ne teorija, o praktika...

Daktare A.Oželi, na patarkite moteriškėm, kaip vaduotis nuo tamoksifeno žabangų? Juk žinote kaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 25 vasario 2011 - 14:39
Visiems labukas, 4u.gif

QUOTE(Lamer @ 2011 02 25, 13:33)
Patricija,askorutinas leistinas ? Juk tai vitaminas C, o man chemoterapeutė uždraudė į C net pasižiūrėt

Ir aš pirmą kartą girdžiu, kad C vit. negalima... bigsmile.gif Kaip tik liepdavo mamytei vartoti...ir chemoterapijos metu taip pat. Ir dėl opelių burnoje susidarymo taip pat. Tekdavo dar papildomai leisti ne kuriais atvejais, pasitarus su gydytoja... ir padėdavo (tik dabar reiktų užrašus pavartyti). O žuvų taukai ir C vit tai jau kasdieniai buvo. Tiesa, švitinimo metu, gydytoja buvo viską uždraudusi, bet kokius vaistukus, vitaminus, papildus ir pan.Tik žuvų taukus gėrė...
Atsakyti
Sveiki, žiūriu čia diskusijos karštos verda, smagu, kad tema gyva, bet gaila, kad kasdien vis prisijugia nauji žmonės.

QUOTE(pelkių Monas @ 2011 02 24, 19:14)
As irgi plike-tilvike biggrin.gif

O ko tamsta raudonuoji? Pliku but stilinga ir madinga, ypac sioj temoj biggrin.gif Kitos per visa gyvenima plikos ir nepabus, o cia tokia patirtis, tegul pavydi biggrin.gif

va čia tai požiūris thumbup.gif ir aš pati sau atrodžiau labai graži su 1 cm plaukais ir dabar dar gražesnė su 5cm lotuliukas.gif ir dar kitokios spalvos nei buvo.

Aš vasarą su savo centimetriniais plaukeliais tai vaikščiojau su sportine ta su snapeliu kepure smile.gif Tik mano plaukeliai nebuvo visi nukritę. Dabar lengviau, bet kokia kiepka ir eini.

QUOTE(Lamer @ 2011 02 25, 14:37)
Man nustatė I stadiją HER+ neišplitusį i limfmazgius, tai aš važiavau į Vilniaus onko institutą kaulyti herceptino ir jo negavau... įdomu, kodėl kitos su I stadija gavo. Kaip man rasti tas moteris? gal čia dar tokių yra, kurios su I stadija gauna herceptiną?

Lamer, turbūt dėl to, kad pas tave pati pradžių pradžia, 1std, švarūs limfmazgiai, Her tik vienas +. Suprantu tavo norą gauti tą vaistą, bet jis irgi ne džiaugsmas, pirmos dozės man buvo tolygu chemijai, savijauta labai bloga, važinėjimas kas 3 savaitės lašintis ištisus metus. Beja, mane operavęs profesorius, kalbėdamas apie herceptiną, man pasiūlė nepamest galvos ir nesugalvot jo pirkt, tuo atveju, jei jo negaučiau, "jis tos sumos nevertas", taip man buvo pasakyta.
Tai va, tiek apie stebuklingą vaistą.

Apie vit. C, tai jaučiu nusikalbėjo gydytoja. tai kaip tada stiprint imunitetą, jei vit.C , ežiuolės, vaisių, nieko negalima, ką gert, vandenį? Tarp kitko, greifrutai slopina kai kurių vaistų poveikį, radau tai parašyta informaciniame lapelyje kai skaičiau apie savo chemo vaistukus, tik neprisimenu kurių vaistų.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2011 02 25, 19:05)
Visiems labukas,  4u.gif
Ir aš pirmą kartą girdžiu, kad C vit. negalima... bigsmile.gif Kaip tik liepdavo mamytei vartoti...ir chemoterapijos metu taip pat. Ir dėl opelių burnoje susidarymo taip pat. Tekdavo dar papildomai  leisti ne kuriais atvejais, pasitarus su gydytoja... ir padėdavo (tik dabar reiktų užrašus pavartyti). O žuvų taukai ir C vit tai jau kasdieniai buvo. Tiesa, švitinimo metu, gydytoja buvo viską uždraudusi, bet kokius vaistukus, vitaminus, papildus ir pan.Tik  žuvų taukus gėrė...

Sveika smile.gif aš dabar galvoju galvoju, kad gal reikia ir mano mamai pagerti tokių kaip ar žuvies taukų, vitamino c, triovit vitaminų, kuriuos jau ne kartą ir aš užsirašiau į sąsv. Dabar negeria visiškai jokių papildų...
Papildyta:

Be to ką manot apie Linexą? nes jų info. lapelyje rašo, kad juos galima vartoti paveikus chemoterapijai.

Papildyta:
pridirbau kažką su ana žinute blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sume: 25 vasario 2011 - 23:00
Pasimesti galima ne tik apie vitaminą C skaitant. Dabar užkliuvo greipfrutai. Net ežiuolė paminėta, apie kurią čia jau skaičiau ne kartą. Ir vis klaidingai.
Iš toliau reikia pradėti. Gydytojai, kai ligonis paklausia, kokias žoles vartoti, juokiasi, šaiposi ir iš klausimimo, ir iš klausiamojo, ir iš tų žolių, ežiuolių, vitaminų, atseit, gerkit, vistiek nepadės. Pažįstama situacija? Bet... Bet juk jie taip pat triūbija ir atvirkščiai - neleidžia vartoti žolių, ežiuolių, vitaminų, kai kalba eina apie vartojimą su chemoterapija. Ar ne keista? Juk net jūsų tarpe yra abejojančių ar net niekinančių žoles ir visokius vitaminus. Yra yra. Bet kaip gali pakenkti žolės, kurios nieko nepadeda? Arba atvirkščiai - o ar negali jos padėti, jei jos yra jau tokios stiprios, kad gali net sugadinti chemoterapijos procedūrą? Ar tai rodo gydytojo išprusimą ar neišprusimą? Rašote, kad pasitikite gydytojais. Niekas neabejoja, kad jie yra profai chemoterapijos (chirurgijos etc.) srityje. Bet kur dingsta profiškumas, kai pradeda drausti tuos dalykus, kurie nepadeda. Čia jau galėtų ateiti ramadama ir Oželį išvadinti chamu.
Greipfrutai. Kai nieko apie mitybą ir pan. gydytojas negali pasakyti, tai draudžia greipfrutus. Kodėl ne citrinas? Ne salotas, ne vaisius ir daržoves? Ne raudonąjį vyną? Juk jie visi pilni tų medžiagų, savo savybėmis panašių į greipfruto naringeniną. Tas pats Askorutinas ar koks Venorutonas 100% slopina tą patį fermentą, kurį slopina greipfrutai. Bet ar blogai, jei geras puslitris greipfrutų sulčių kartu su cisplatina kokiais 90% sumažina inkstų parenchimos pažeidimus? Bet ar gydytojams tai rūpi? Lengviau uždrausti. Ir mums lengviau tuo patikėti.
Atsakyti
Labas visiem smile.gif

Ir as atkeliavau cia pas jus su savo bedom... unsure.gif Nu tiksliau pasakius uosvienes. Jei nustate vezi. (tiksliau nieko nezinau, nes niekas nieko nepaaiskina. Sake is simptomu nustate, kad 3 stadija doh.gif ) Norejau paklausti gal zinot ka nors apie gydytoja Eugeniju Drulia? Jis geras? g.gif
Atsakyti
Laba diena.

Si ryta ziurejau Z.Kelmickaites laida per LRT. Kalbejo gerb. daktare-dietologe Gaveliene.
Ji irgi pazymejo, kad reikia labai atsargiai elgtis su greipfrutais. Nes jie savo sudetyje turi kazka(nemeluosiu ka, nes neatsimenu), kas tikrai slopina daugelio vaistu poveiki. Taipogi sake, kad vartoti greifrutu sultis galima tik atskirai, nemaisyti su jokiais kitais vaisiais.
Dar pasake, kad gelezis issisavinama su vit.C.
Jei idomu, galima perziureti ta laida Internete.

LoCuRa, as nesigydziau pas daktara Drulia. Bet mane siunte pas ji apziurai kai buvo siokios tokios problemos per chemija. Man jis nepriimtinas. BET cia mano subjektyvi numone smile.gif

Lamer, herceptina skiria TIK su HER+++. gal dabar tikrai kas nors pasikeite, bet pries 3 metus su 1 stadija tikrai neskyre.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 26 vasario 2011 - 13:53
Kas tas HER?

nepykit uz kvailus klausimus, bet nera teke susidurti su sia liga. Dabar daug duomiuosi, bet tokio termino negirdejus...

Siaip musu istorija gana idomi. Pagulde i ligonine del viduriavimo. Iskart nustate, kad zarnyno uzdegimas. pragulejo ilgokai (radviliskyje). Pradejo itart ir ceroze, ir hepatita. galiausiai, kai niekas nepasitvirtino, pagalvojo, kad gal zarnyno vezys. pasirodo irgi ne. isleido namo. (su ascitu ir plauciu uzdegimu.) Sveikata negerejo. per pazistamus papuole pas ginekologa. uzciuope kazkoki guziuka. padare CA 125. atsakymas CA 125 < 600. Nusiunte i santariskes. ta pacia diena pagulde. Padare echoskopija, vandens (ascito tyrimus) ir pagal atsakymus ir simptomus nusprende, kad 3stadija. Antradieni arba treciadieni salina gimda ir zarnyno riebalini audini. Taigi, arba as visiska neismanele, arba daktarai ne viska pasako, bet man cia kazkas netaip.
Atsakyti
QUOTE(LoCuRa @ 2011 02 26, 16:42)
Kas tas HER?
Antradieni arba treciadieni salina gimda ir zarnyno riebalini audini. Taigi, arba as visiska neismanele, arba daktarai ne viska pasako, bet man cia kazkas netaip.

HER svarbus prie kruties vežio, prie gimdos bedu jis lyg neminimas.
Aciu visoms sureagavusioms del herceptino. Pasiziuresiu, kiek pliusu prie mano HER yra tiksliai... Lyg du pliusai buvo. Internete visokios teisybes/neteisybes gali rasti. Rase, kad herceptinas lengvai toleruojamas ir moteris po jo vartojimo nepraranda darbingumo, o pasirodo, kad ne visoms taip lengva su juo.
Visgi, pasikartosiu, gal kuri susidurete su grieztai draudziamomis kosmetinemis proceduromis-kokios jos? mano dovanu cekis "dega", turiu isnaudot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lamer: 26 vasario 2011 - 18:09
QUOTE(Lamer @ 2011 02 26, 19:04)
Pasiziuresiu, kiek pliusu prie mano HER yra tiksliai... Lyg du pliusai buvo. Internete visokios teisybes/neteisybes gali rasti. Rase, kad herceptinas lengvai toleruojamas ir moteris po jo vartojimo nepraranda darbingumo, o pasirodo, kad ne visoms taip lengva su juo.

Her du pliusai atsakymas vertinamas kaip abejotinas ir siunčiamas tikslesniam patikslinimui CISH arba FISH metodu. Todėj jei jums nustatė du pliusus - Herceptino neskirs, kol nepatikslins minėtais metodais. Turi būti 3 pliusai.

Dar kažkur buvau skaičius, kad patikslinus mėginį FISH arba CISH metodu, net 30 proc.būna HER neigiami.

Aš Herceptiną toleravau labai gerai. Jokių šalutinių poveikių. Tik šaltkrėtis pirmą dieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 26 vasario 2011 - 19:25
QUOTE(A. Oželis @ 2011 02 26, 03:53)
Pasimesti galima ne tik apie vitaminą C skaitant. Dabar užkliuvo greipfrutai. Net ežiuolė paminėta, apie kurią čia jau skaičiau ne kartą. Ir vis klaidingai.
Iš toliau reikia pradėti. Gydytojai, kai ligonis paklausia, kokias žoles vartoti, juokiasi, šaiposi ir iš klausimimo, ir iš klausiamojo, ir iš tų žolių, ežiuolių, vitaminų, atseit, gerkit, vistiek nepadės. Pažįstama situacija? Bet... Bet juk jie taip pat triūbija ir atvirkščiai - neleidžia vartoti žolių, ežiuolių, vitaminų, kai kalba eina apie vartojimą su chemoterapija. Ar ne keista? Juk net jūsų tarpe yra abejojančių ar net niekinančių žoles ir visokius vitaminus. Yra yra. Bet kaip gali pakenkti žolės, kurios nieko nepadeda? Arba atvirkščiai - o ar negali jos padėti, jei jos yra jau tokios stiprios, kad gali net sugadinti chemoterapijos procedūrą? Ar tai rodo gydytojo išprusimą ar neišprusimą? Rašote, kad pasitikite gydytojais. Niekas neabejoja, kad jie yra profai chemoterapijos (chirurgijos etc.) srityje. Bet kur dingsta profiškumas, kai pradeda drausti tuos dalykus, kurie nepadeda. Čia jau galėtų ateiti ramadama ir Oželį išvadinti chamu.
Greipfrutai. Kai nieko apie mitybą ir pan. gydytojas negali pasakyti, tai draudžia greipfrutus. Kodėl ne citrinas? Ne salotas, ne vaisius ir daržoves? Ne raudonąjį vyną? Juk jie visi pilni tų medžiagų, savo savybėmis panašių į greipfruto naringeniną. Tas pats Askorutinas ar koks Venorutonas 100% slopina tą patį fermentą, kurį slopina greipfrutai. Bet ar blogai, jei geras puslitris greipfrutų sulčių kartu su cisplatina kokiais 90% sumažina inkstų parenchimos pažeidimus? Bet ar gydytojams tai rūpi? Lengviau uždrausti. Ir mums lengviau tuo patikėti.

Na, tai parašykit ką nors apie tą ežiuolę. Aš čia tą klausimą buvau uždavus. Kiek galima tos ežiuolės? Ir apie vitaminą C. Skaičiau, tiksliau verčiausi, dabar neseniai tokio amerikono daktaro Balch knygą Prescription for naturales (atrodo taip vadinasi), tai ten rekomenduoja Vitaminą C ir labai didelėm normom.
Kad geležis su vitaminu C įsisavinama geriau, tai esu girdėjus. Sena daktarė liepė išspausti citrinos sulčių į vandenį kiek patinka, ir užgerti tabletę. Bet kažkokių tablečių sudėtyje esu mačiusi ir vit. C.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 26 vasario 2011 - 19:33