As ir plikutuke
Apie vitamina C mano chemoterapeutas sake, kad kazkokia ten jo doze visai nedidele, nepamenu kokia, chemijos poveiky sumazina 75% ... Bet nepaklausiaus o kas jei koky kilograma mandarinu suvalgyt ant karto... juk ten viatamino C ir nemazai. Ir is vis rekomendavo naudoti tik Wobenzyma... po 9 tabletes dienai.
O del grozio proceduru, tai turejau tokia patirty: gavau dovanu vonios druska su priedais (citrina ir bambukas), galvoju pasilepinsiu siltoje vonioje, po 5 min issokau is vonios visa isberta rausvais nieztinciais spuogeliais ir galva ir veidas ir kunas. Kokias 3 dienas laikesi. Taip kad, nuo to karto - kuo maziau papildomos chemijos - jokiu dezodorantu, jokiu kvepalu ir jokiu kaukiu, kremiukas 1 ir kuo naturalesnis, ir dar jokios buitines chemijos...
QUOTE(romantikė @ 2011 02 25, 13:04)
Inutis, apie kokis hormonus Jus kalbate?
Jei apie Tamoksifena, tai sis vaistas kaip tik slopinantis hormonu gamyba, priesvezinis.
Menopauze gali but, o gali jos ir nebut. Gana daznai Tamoksifenas neslopina tinkamai kiausidziu veiklos ir menesines tesiasi.
Jei apie Tamoksifena, tai sis vaistas kaip tik slopinantis hormonu gamyba, priesvezinis.
Menopauze gali but, o gali jos ir nebut. Gana daznai Tamoksifenas neslopina tinkamai kiausidziu veiklos ir menesines tesiasi.
O vat jeigu menesinės tęsiasi, ir tamoksifenas neslopina tinkamamai kiaušidžių veiklos, tai čia gerai ar blogai?
Internete pasižiūrėjau ar yra kokių alternatyvų tamoksifenui, lyg ir radau, bet velnią ten suprasi. Viena aišku, kad yra naujesnių ir tipo geresnių vaistų, ir aš dar bandysiu išsiaiškinti, kodėl neskiria jų vietoj tamoksifeno. Bet greičiausiai neskiria, nes jie Lietuvoje nėra tinkamai kompensuojami, kaip ir su herceptinu- prie I stadijos Lietuvoje jo negausi jokiu būdu.
Romantike, o kokios sudėties kremų tu vengi?Lyg ir visų labai panaši ta sudėtis, chemijos privaryta..
Papildyta:
QUOTE(lince lincike @ 2011 02 25, 13:40)
As ir plikutuke
Apie vitamina C mano chemoterapeutas sake, kad kazkokia ten jo doze visai nedidele, nepamenu kokia, chemijos poveiky sumazina 75% ... Bet nepaklausiaus o kas jei koky kilograma mandarinu suvalgyt ant karto... juk ten viatamino C ir nemazai. Ir is vis rekomendavo naudoti tik Wobenzyma... po 9 tabletes dienai.
Mandarinų negalima, aš jau klausiau. Ir ypatingai negalima greifruktų.Jokių citrusinių, nes ten C vitamino daug. O wobenzymą dėl ko skyrė?
Lamer ir kitoms panelėms
Na baikim gąsdinti žmones su tuo vitaminu C. Ir su citrusiniais vaisiais. Neetiška tai. Sutinku, kad gydytoja (-as) galėjo taip sakyti. Kaip sakoma - ir tarp čigonų vagių pasitaiko. Ir tarp gydytojų "eruditų" visokių būna.
Ar ne paprasčiau išsiteirauti gydytojo - kur parašyta, kur skaitei? Tai būtų paprasčiau ir atsakingiau, nei sėti paniką vien iš apkalbų. Beje, jei nevalgysite maisto su vit. C - mirtis po mėnesio nuo skorbuto.
Na baikim gąsdinti žmones su tuo vitaminu C. Ir su citrusiniais vaisiais. Neetiška tai. Sutinku, kad gydytoja (-as) galėjo taip sakyti. Kaip sakoma - ir tarp čigonų vagių pasitaiko. Ir tarp gydytojų "eruditų" visokių būna.
Ar ne paprasčiau išsiteirauti gydytojo - kur parašyta, kur skaitei? Tai būtų paprasčiau ir atsakingiau, nei sėti paniką vien iš apkalbų. Beje, jei nevalgysite maisto su vit. C - mirtis po mėnesio nuo skorbuto.
QUOTE(Lamer @ 2011 02 25, 13:53)
O vat jeigu menesinės tęsiasi, ir tamoksifenas neslopina tinkamamai kiaušidžių veiklos, tai čia gerai ar blogai?
Internete pasižiūrėjau ar yra kokių alternatyvų tamoksifenui, lyg ir radau, bet velnią ten suprasi. Viena aišku, kad yra naujesnių ir tipo geresnių vaistų, ir aš dar bandysiu išsiaiškinti, kodėl neskiria jų vietoj tamoksifeno. Bet greičiausiai neskiria, nes jie Lietuvoje nėra tinkamai kompensuojami, kaip ir su herceptinu- prie I stadijos Lietuvoje jo negausi jokiu būdu.
Romantike, o kokios sudėties kremų tu vengi?Lyg ir visų labai panaši ta sudėtis, chemijos privaryta..
Papildyta:
Mandarinų negalima, aš jau klausiau. Ir ypatingai negalima greifruktų.Jokių citrusinių, nes ten C vitamino daug. O wobenzymą dėl ko skyrė?
Papildyta:
Aš gaunu Zoladex ampulę į pilvą kas 28 d. ir tamoksifeną. Jis taip pat komensuojamas kaip ir Tamoksifenas. Zoladex paskirta 2 metams, tamoksifenas-5metams. Man mėnesines nuslopino tik Zoladex. Kad raukšlių daugiau atsrado per 5 mėn. vartojant šiuos vaistus tai nepastebėjau. Aplamai senstam virš 40 greičiau. Reikia susitaikyti su tuo.
Na, kad citrusinių negalima tai niekur neišskaičiusi . Greifruktų taip, esu skaičiusi, kad negalima.
Klausiau, ka galima naudoti tarp chemijos, sake nieko, nebent Wobenzyma... neva tik Wobenzymui yra atlikti tyrimai, kaip veikia kartu su chemija. Tarsi pagereja maisto medziagu pasisavinimas, nors as dar ir probiotikus (sake, kad galima) vartoju Candi Lact'a. Po operacijos (lapkricio men) nukrito 10 kg, kai pradejau vartoti W. (koky menesy) lyg ir 1 kg ataugo, nezinau gerai ar ne...
kaip ir su herceptinu- prie I stadijos Lietuvoje jo negausi jokiu būdu.
Netiesa... Man besigydant Herceptinu, buvo 2 moterys su 1 st., kurios irgi gaudavo.
QUOTE(arune @ 2011 02 25, 14:27)
Netiesa... Man besigydant Herceptinu, buvo 2 moterys su 1 st., kurios irgi gaudavo.
Man nustatė I stadiją HER+ neišplitusį i limfmazgius, tai aš važiavau į Vilniaus onko institutą kaulyti herceptino ir jo negavau... įdomu, kodėl kitos su I stadija gavo. Kaip man rasti tas moteris? gal čia dar tokių yra, kurios su I stadija gauna herceptiną?
QUOTE(Lamer @ 2011 02 25, 14:37)
Man nustatė I stadiją HER+ neišplitusį i limfmazgius, tai aš važiavau į Vilniaus onko institutą kaulyti herceptino ir jo negavau... įdomu, kodėl kitos su I stadija gavo. Kaip man rasti tas moteris? gal čia dar tokių yra, kurios su I stadija gauna herceptiną?
Kai po operacijos buvau sanatorijoje, kalbėjau su gydytoja, kuri sakė, kad visoms dabar herceptinas skiriamas - yra sveikatos ministro įsakymas tai reglamentojantis. Jei neskiria, reikia skųsti. Bet, kadangi man neprisireikė, tai daugiau nesidomėjau šituo.
QUOTE(romantikė @ 2011 02 25, 13:04)
Inutis, apie kokis hormonus Jus kalbate?
jai dar nesake kokius butent hormonus skirs,tik pasake,kad po svitinimo bus hormonine terapija kiek tai metu,o ji iskart priesiskai nusistate,atseit paskaitoje buvo,ir kad tie hormonai nieko nepadeda,o jie tik apsidraudimui tipo... ir atseit tik kenkia viskam
Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2011 02 25, 14:40)
Kai po operacijos buvau sanatorijoje, kalbėjau su gydytoja, kuri sakė, kad visoms dabar herceptinas skiriamas - yra sveikatos ministro įsakymas tai reglamentojantis. Jei neskiria, reikia skųsti. Bet, kadangi man neprisireikė, tai daugiau nesidomėjau šituo.
o kuo herceptinas geresnis uz kitus vaistus? mano mamytei ta pat 1st reiks reikalauti tada situ vaistu jei jie priklauso
QUOTE(Lamer @ 2011 02 25, 14:37)
Viena iš tų moterų, tikrai žinau, buvo su recidyvu, gal todėl jai skyrė. Be to, tada buvo 2008 metai, tų metų limitai buvo tokie, dabar - gal kitokie. Labai viskas keičiasi, 2007 - aisiais dar būčiau mokėjusi pusę sumos, apie 50 000 iš savo kišenės, o 2008 - aisiais gavau visą kursą veltui.
Be to, gal skaito, kad tavo atveju liga lengvos formos, ir pavyks ją pagydyti be biologinės terapijos, kuri yra brangi.
QUOTE(Inutis @ 2011 02 25, 14:50)
o kuo herceptinas geresnis uz kitus vaistus? mano mamytei ta pat 1st reiks reikalauti tada situ vaistu jei jie priklauso
Herceptinas yra vienintelis vaistas šiuo metu galintis įveikti HER teigiamą vėžį. Jei HER neigiamas, šitas vaistas tiesiog nereikalingas. Jei tavo mamytei HER teigiamas, tai turėtų irgi pasidomėti dėl herceptino.
QUOTE(arune @ 2011 02 25, 14:52)
Viena iš tų moterų, tikrai žinau, buvo su recidyvu, gal todėl jai skyrė. Be to, tada buvo 2008 metai, tų metų limitai buvo tokie, dabar - gal kitaip. labai viskas keičiasi, 2007 - aisiais dar būčiau mokėjusi pusę sumos, apie 50 000 iš savo kišenės, o 2008 - aisiais gavau visą kursą veltui.
Be to, gal skaito, kad tavo atveju liga lengvos formos, ir pavyks ją pagydyti be biologinės terapijos, kuri yra brangi.
Aš siūliausi susimokėti daugiau kaip pusę sumos pati, bet man vistiek jo nedavė.Internete rašo, kad HER teigiamą vėžį gydo tik herceptinas, ir aš jo negaunu... jau tikrai skambinsiu į sveikatos ministeriją.
Arūne, su kokia stadija tau skyrė herceptiną? Kaip jis naudojamas?
QUOTE(Lamer @ 2011 02 25, 15:12)
Aš siūliausi susimokėti daugiau kaip pusę sumos pati, bet man vistiek jo nedavė.Internete rašo, kad HER teigiamą vėžį gydo tik herceptinas, ir aš jo negaunu... jau tikrai skambinsiu į sveikatos ministeriją.
3 st. mano. Tikrai nekelkite panikos, verčiau išsiaikinkite viską su gydytoju. Kaip minėjau, mano pažįstamai buvo recidyvas, gal todėl skyrė. O jūsų atvejis - visai kitoks. Mažai faktorių ligai atsinaujinti. Nemanau, kad daktarai kažką slėptų ar nenorėtų skirti dėl godumo ar dar kažko. Greičiausiai mano, kad netikslinga. Man besigydant, kaip tik buvo atvejis, kai gydytoja man pavedė vienai moteriškei išaiškint situaciją, kad jai nereikia Herceptino, nes jos HER -. Ta moteriškė irgi "reikalavo", išgirdusi, kad yra toks veiksmingas vaistas. Ir net teismais grąsino
Siūlau palaikyti gerą kontaktą su gydančiu gydytoju, ir ramiai viską išsiaiškinti. Prieš tai pasiskaityti bent minimaliai apie šį vaistą internete, kad neuždavinėt "kvailų" klausimų.