Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

kai esi blush2.gif plikė,tai turi didesni pasirinkimą fantazuoti ir kepuraitėm ir skarelėm bigsmile.gif .Šiaip turiu peruką,bet su juo nejauku,nes vasarą LABAI karšta ir galvą niežti.o žiemą su kepure "slankioja" lotuliukas.gif Man skarytės ir šalikėliai labiau patinka
Atsakyti
QUOTE(audrita61 @ 2011 02 24, 17:23)
LABUTIS VISOMS  4u.gif norėjau pasakyti dėl plaukų išslinkimo.Man po trečios chemijos jie pradėjo slinkti kuokštais:lindo i burną,akis,nosį.Paniškai bijojau plikumo.Visą nakti praverkus paprašiau ryte vyro,kad nuskustu.Sėdėjau daugiau mirus nei gyva kol skuto.Staiga išgirdau:oooo kaip fainai atrodai,keletą metų numetei.NEPATIKĖJAU,bet atrodžiau daug geriau nei su nušiūrusiais po chem.plaukais.Atrodė net veidas skaistesnis pasidarė.Nuslinkę plaukai,tai ne pabaiga,o nauja (ir tikriausiai i gerą)pradžia biggrin.gif

thumbup.gif Nera padeties be iseities
Atsakyti
QUOTE(audrita61 @ 2011 02 24, 22:08)
kai esi  blush2.gif plikė,tai turi didesni pasirinkimą fantazuoti ir kepuraitėm ir skarelėm bigsmile.gif .Šiaip turiu peruką,bet su juo nejauku,nes vasarą LABAI karšta ir galvą niežti.o žiemą su kepure "slankioja" lotuliukas.gif Man skarytės ir šalikėliai labiau patinka

O ko tamsta raudonuoji? Pliku but stilinga ir madinga, ypac sioj temoj biggrin.gif Kitos per visa gyvenima plikos ir nepabus, o cia tokia patirtis, tegul pavydi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(audrita61 @ 2011 02 24, 23:08)
kai esi  blush2.gif plikė,tai turi didesni pasirinkimą fantazuoti ir kepuraitėm ir skarelėm bigsmile.gif .Šiaip turiu peruką,bet su juo nejauku,nes vasarą LABAI karšta ir galvą niežti.o žiemą su kepure "slankioja" lotuliukas.gif Man skarytės ir šalikėliai labiau patinka

Labai saunu, kad jus tokios optimistes! mirksiukas.gif
Atsakyti
Geriausias vaistas kovojant su sia liga-OPTIMIZMAS!!!!Linkiu kad visi jo nepritruktu ilgoje kovoje!!!!Esate visos ir visi saunus pavyzdziai,nuostabus mokytojai,kaip reikia gyventi ir myleti gyvenima!stiprybes ir kantrybes!!! 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. man reikia patarimo,nes po vakar pokalbio su mama sunerimau... jai dabar svitinimas,ir daktaras pasake,kad po svitinimo skirs hormonos,i ka man mama atsake,kad ju negers,nes atseit buvo paskaitoje,ir ten pasake,kad jie nieko nepadeda,tik apsisaugojimui,o jos amziui tie hormonai atseit viska isreguliuoja,prasideda ankstyva menopauze unsure.gif tad labai sunerimau,kad ji nesigydis toliau,kaip ja perkalbeti,tas pats buvo ir kai uzciuope guzeli,ir jai daktarai liepe operuotis,tai ji nesioperavo ir pas atseit visokias zolininkes lakste ir gydesi,kai po metu vel issityre guzelis tik padidejas buvo,o kai isoperavo pasirode kad jis vezinis,labai bijau,kad ji vel klaidos nepadarytu,su ta savo naturalia medicina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2011 02 24, 17:16)
Taip, pas mane BUVO  ax.gif kruties vezys. T2N1M0, II stadija.

3 metus beveik nejauciau tu baisiu salutiniu Tamoksifeno poveikiu. Tik dabar pasireiske... Mano onkologas prasitare, kad dazniausiai kaip tik po 3 metu ir buna.

Padet sau? Na beveik niekuo. Periodiskai vartoju linu semenu alieju. Ciberzole. Zuvu taukus. dabar vat vit.D pradejau.

QUOTE(Patriccija @ 2011 02 24, 22:28)
Mergaitės, nebijokit to Tamoksifeno. Man teko jš gerti netoli metus laiko, nes po to vel buvo operacija plautukų ir chemija. Geriant tamoksifeną man pasirodė mėlynių ant kojų, tada aš pagėriau Askorutiną, ir jokių šalutinių veiksnių nejaučiau, isskyrus karščio pylimus. Kad karštis mažiau piltų čiulpiau ištisai ir dabar vis čiulpiu KLIMAKTOPLAN  thumbup.gif

Džiaugiuosi, Romantike, kad tau pavyko tą krūties vėžį įveikti, aš dar tik pradedu tą reikalą, bet net nuo chemoterapijos nebuvo taip baisu kaip nuo tamoksifeno. Bet čia psichologiškai. Dabar matau, kaip staiga ėmiau senti tiesiog akyse,savaitė po tamoksifeno pradėjimo. Susitraukiau kaip špyga, net dukra pasakė, kad tiek raukšlių pas mane atsirado....Protu suvokiu, kad tos raukšlės pofig, palyginus su galimybe išgyventi, bet perlipti per save negaliu, veidrodis mano priešas. Ar jums taip nebuvo? Kvaila esu matyt per visą pilvą, kad šioje temoje kalbu apie tokį niekalą kaip grožis, bet šiuo metu mane tai labai veikia. Juk mes moterys... Ką galima savo odai daryti, kad kaip nors ji atsigautų? darbe gavau dovanų kuponą į rimtą kosmetikos kabinetą rimtai sumai. Kažin, ką galiu sau leisti ten nuėjus,ir ko negalima?
Patricija,askorutinas leistinas ? Juk tai vitaminas C, o man chemoterapeutė uždraudė į C net pasižiūrėt
Papildyta:
QUOTE(audrita61 @ 2011 02 24, 23:08)

Sutinku visu 100%, kad plikė gali puošti, ir pajaunina gerokai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lamer @ 2011 02 25, 12:33)
Juk tai vitaminas C, o man chemoterapeutė uždraudė į C net pasižiūrėt

Pirma karta girdziu toki patarima. Nes chemoterapeute man kaip tik savo laiku patare per chemoterapija kasdien suvartot 500 mg vit.C. Keista g.gif

Del rauksliu... Ka galiu pasakyt... Taip, mano oda pasidare daug sausesne ir rauksliu atsirado, kuriu is tok nebuvo.
BET, as tai sieju ne su Tamoksifenu konkreciau, o su bendru dirbtiniu klimaksu. Nes nustojo gamintis estrogenai, o jie yra pagrindiniai moteriski harmonai... Nieko cia nepadarysi. Arba-arba...

Del proceduru grozio salone... As asmeniskai pora metu jokiu proceduru salonuose vengiau. Bet cia tik mano subjektyvi ir diletantiska nuomone. As maniau, kad organizmas gavo pakankamai daug chemijos ir kitos, is isores net nenorejau...

Per paskutinius 3 menesius jau 2 kartus pasilepinau man padovanotomis odos prieziuros proceduromis grozio salone bigsmile.gif Smagu...
Bet visvien labai ziuriu kremu ir visu kitu odos prieziuros sudetis.
Atsakyti
QUOTE(Inutis @ 2011 02 25, 12:10)
Sveikos. man reikia patarimo,nes po vakar pokalbio su mama sunerimau... jai dabar svitinimas,ir daktaras pasake,kad po svitinimo skirs hormonos,i ka man mama atsake,kad ju negers,nes atseit buvo paskaitoje,ir ten pasake,kad jie nieko nepadeda,tik apsisaugojimui,o jos amziui tie hormonai atseit viska isreguliuoja,prasideda ankstyva menopauze unsure.gif  tad labai sunerimau,kad ji nesigydis toliau,kaip ja perkalbeti,tas pats buvo ir kai uzciuope guzeli,ir jai daktarai liepe operuotis,tai ji nesioperavo ir pas atseit visokias zolininkes lakste ir gydesi,kai po metu vel issityre guzelis tik padidejas buvo,o kai isoperavo pasirode kad jis vezinis,labai bijau,kad ji vel klaidos nepadarytu,su ta savo naturalia medicina verysad.gif

Kaip nors reikia įkalbėti mamą, kad gertų hormonus. Mat taipogi iki menopauzes dar labai toli, bet geriu antihormoną, dantis sukandusi, nes labai jo nenoriu, bet geriu. Yra daug dalykų gyvenime,kuriuos dar turiu nuveikti,ir tegu tai bus tada, kai man bus dirbtinis klimaksas, negu nebebus niekada.
Atsakyti
QUOTE(Lamer @ 2011 02 25, 12:48)
Kaip nors reikia įkalbėti mamą, kad gertų hormonus. Mat taipogi iki menopauzes dar labai toli, bet geriu antihormoną, dantis sukandusi, nes labai jo nenoriu, bet geriu. Yra daug dalykų gyvenime,kuriuos dar turiu nuveikti,ir tegu tai bus tada, kai man bus dirbtinis klimaksas, negu nebebus niekada.

bandziau ja ikalbeti,bet ji kalba savo ir viskas,pareiske net tai,kad ir tas svitinimas atseit nesamone unsure.gif bijau,kad ji nepasirinktu blogo sprendimo ir neatsisakytu to hormoninio gydymo doh.gif net baisu man pagalvoti,kad ji gali iskresti tokia kvailyte... esme tame,kad ji niekada nesirgo jokiom ligom,buvo baisi aktivyste,ir plius,propaguoja vos ne sveika gyvensena,tai per visokius seminarus jai i galva pripompuoja visokiu nesamoniu. kaip ir pries tai ale kazkokia ekstrasense pasake,kad jokio vezio aji nera,ir kad jai nebent kaulu retejimas gresia,tai vos ne su asaromis priprasiau,kad darytusi operacija,kaip daktarai liepia,o prakalbo,apie esteti vaizda,bet kai isoperavo,ir kai pasake,kad vezys pati sunerimo,o man isvis sokas buvo,tikejaus kad dar viskas gerai bus verysad.gif tada jau klause daktaru,bet dabar matau,kad vel kazkas temdo prota ir as labai bijau verysad.gif
Atsakyti
Inutis, apie kokis hormonus Jus kalbate?
Jei apie Tamoksifena, tai sis vaistas kaip tik slopinantis hormonu gamyba, priesvezinis.
Menopauze gali but, o gali jos ir nebut. Gana daznai Tamoksifenas neslopina tinkamai kiausidziu veiklos ir menesines tesiasi.
Atsakyti
IMUTIS ; o gal mama paprasčiausiai labai bijo ir neigimas jai vienintelis būdas susitaikyti ar priprasti prie diagnozės.Duok jai paskaityti šiuos straipsniukus,parodyk kiek nuostabių jaunų mamų serga bet net nebando nuleisti rankų.Pabandyk švelniai pasakyti ,kad ji REIKALINGA tau.Ji "išeis" jai bus ramu, bet LABAI LABAI skaudės tau....pabandyk
Atsakyti