Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

Na, va, atsiradau čia vėl. Baigiau savo chemoterapiją, dabar spindulinė įpusėjo. Bandau grįžinėt į normalų gyvenimą, bet nesigauna, kas keisčiausia, kol lašino chemiją,jokia depresija net nekvepėjo. Bet dabar jaučiu, kaip juodas depresijos debesis parsivelka ir niaukiasi virš manęs,o priežastis paprasta-paskaičiau apie tamoksifeną,kurį man prirašė gerti 5 metus... Ar yra jį vartojančiųjau bent metus ar ilgiau? Ar tikrai taip blogai ? Gimdos išvešėjimas, priešlaikinis klimaksas, odos senėjimas... nejaugi šitaip reikia savo visą moteriškumą atiduoti tam,kad būtų tik viltis, jog pasveiksi??
matyt, per mažai turiu problemų,jeigu man tokie "niekai" rūpi, bet ačiū iškart visoms, kurios pasidalins su manim savo patirtim ar mintimis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lamer: 22 vasario 2011 - 11:52
4u.gif Musu fronte geros naujienos. Jokiu zidiniu mano vyro kune nerasta,chemijos kol kas neskyre,paliko stebeti. Tikimes kad gydytoju sprendimas teisingas ,nes visgi ne faktas kad tie skysciai ir toliau nesikaups,jug gydymo jokio isvis neskyre,tik istrauke tuos skyscius ir viskas:hm
Uosvis konsultavosi su Ruolia, ir jau issiunte hemopatiniu preparatu. Ziuresim kaip seksis toliau,po 2 menesiu vel tyrimai.
Visada skaitau kiekviena posta,Aciu kad rasot ir dalinates svarbia informacija 4u.gif
Linkiu stiprybes,kantrybes ir daug daug sveikatos kovojant su ligom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lamer @ 2011 02 22, 12:51)
Na, va, atsiradau čia vėl. Baigiau savo chemoterapiją, dabar spindulinė įpusėjo. Bandau grįžinėt į normalų gyvenimą, bet nesigauna, kas keisčiausia, kol lašino chemiją,jokia depresija net nekvepėjo. Bet dabar jaučiu, kaip juodas depresijos debesis parsivelka ir niaukiasi virš manęs,o priežastis paprasta-paskaičiau apie tamoksifeną,kurį man prirašė gerti 5 metus... Ar yra jį vartojančiųjau bent metus ar ilgiau? Ar tikrai taip blogai ? Gimdos išvešėjimas, priešlaikinis klimaksas, odos senėjimas... nejaugi šitaip reikia savo visą moteriškumą atiduoti tam,kad būtų tik viltis, jog pasveiksi??
matyt, per mažai turiu problemų,jeigu man tokie "niekai" rūpi, bet ačiū iškart visoms, kurios pasidalins su manim savo patirtim ar mintimis.

Aš geriu tamoksifeną 5 mėnesis, bet yra mergaičių kurios geria ir daugaiu. Gal jos parašys. Man irgi iš pradžių tokios mintys visokios lindo, dar kartais ir tebelenda. Vakar,pvz., tyrinėjau savo kaklo odą prieš veidrodį biggrin.gif . Tas dirbtinis k... irgi nekas, baigiu priprasti. Bet kai pagalvoji apie gyvenimą, viskas nublanksta. Man dabar svarbiausia gyventi, vaikus užauginti. Praeisi ir tu tą etapą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 22 vasario 2011 - 12:54
Tada as nesuprantu kas tas portas. Geda, bet paaiskinkit man blush2.gif

Lamer, as atiduociau moteriskuma ir vyriskuma biggrin.gif dar dauk atiduociau, jeigu tik padetu. Duodu, niekas neima biggrin.gif

itraukiam pilva, atkisam sikna, papus i prieki, nosi aukstyn ir tiktai pirmyn, visada pirmyn biggrin.gif
Atsakyti
lIABAS VISIEMS 4u.gif
Skaitau ir jungiuos prie jusu...
mano mamytei pries puse metu nustate kiausidziu ca, IVst....is niekur nieko....
paskaitem- 5 metai 11 proc... o jai tik 52 metai. ka tik mus, vaikus uzaugino...
tas pusmetis- kosmaras- operacija, 6 chemo. brasiuniene sake, paleidzia 3 men . markeris po chemo 28. mts- kepenyse, pilvaplevej nedinamiskos- pagal KT...

nusprende operuot.. isoperavo rudaitis praeita sav. ir liepe kuo greiciau daryt chemo, nes kaip supratau, vel pilna mazu zarazu... tik 1 men po chemo praejo!!!!

skauda mamytei kojas nuo chemo labai- gal kas zinot, kokiu vaistu prasyt- ketanov nepadeda, o daugiau ligonijej neleidzia. pasiule vit B12, bet gi jis augina vezi?
gal cia yr tu tokia zaraza is jusu? duokit stiprybes, nuvesiu vakare ligoninen i santorus smile.gif
ir visi aukstyn nosis- saulyte sviecia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 02 21, 21:36)
nebegalėjo leisti į tą vietą, kur chemiją, nes ten sakė sukietėjo venos  o dar tik kelios chem,o tebuvo...tai ką reikės toliau daryti?? Gal kuri susidūrėte su šia problema?

man labai padeda Liotonas, turiu ir Karaliūnaitė "Žilę", bet kažko tokio gero nejaučiu. Liotonu tepu kiekvieną durtą vietą, po chemo, po eilinio kraujo ėmimo. Va penktadienį pradūrė veną vedant kateterį sesutė, iškart pamėlo ranka, skaudėjo, patepiau keletą kartų, padeda.
Jei jau negelbės niekas, tada gal jau ir porto reiks.

QUOTE(audrita61 @ 2011 02 22, 11:14)
labutis visoms  wub.gif Skaitinėjau  jūsų žinutes ir man LABAI palengvėjo.Jau nei tikslo gyvenime,nei svajonės neturėjau,o dabar net atmintis prašviesėjo ax.gif Ačiū visoms.ačiū kad padėjot.

smile.gif visom čia tas pats būna, atradus šitą skyrelį, tada jo laikaisi įsikibęs kaip šiaudo ir negali kasdien neužsukti.

QUOTE(sume @ 2011 02 22, 12:30)
Aš jau irgi ne kartą čia minėjau, kad nuostabūs žmonės čia rašo, tiek daug pataria, suteikia informacijos. Jei ne šis forumas, tai aš išvis balta varna būčiau.. labai labai džiaugiuosi jį atradus

smile.gif

QUOTE(pelkių Monas @ 2011 02 22, 13:54)
Tada as nesuprantu kas tas portas. Geda, bet paaiskinkit man blush2.gif

Lamer, as atiduociau moteriskuma ir vyriskuma biggrin.gif dar dauk atiduociau, jeigu tik padetu. Duodu, niekas neima biggrin.gif

itraukiam pilva, atkisam sikna, papus i prieki, nosi aukstyn ir tiktai pirmyn, visada pirmyn biggrin.gif

čia toks daikčiukas, įsiuvamas į tave, per jį lašinami ir leidžiami vaistai, nebadant venų smile.gif ot kaip kaimiškai paaiškinau lotuliukas.gif

Ir aš labai daug noriu atiduot, ale kam čia reiks to, ką dar galiu pasiūlyt biggrin.gif

Va šitą sakinį didelėm raidėm reik užsirašyt matomoj vietoj ir lai jis tampa mūsų gyvenimo moto smile.gif

QUOTE(herbarija @ 2011 02 22, 15:17)
lIABAS VISIEMS 4u.gif
skauda mamytei kojas nuo chemo labai- gal kas zinot, kokiu vaistu prasyt- ketanov nepadeda, o daugiau ligonijej neleidzia. pasiule vit B12, bet gi jis augina vezi?
gal cia yr tu tokia zaraza is jusu? duokit stiprybes, nuvesiu vakare ligoninen i santorus smile.gif
ir visi aukstyn nosis- saulyte sviecia mirksiukas.gif

Gabija skundžiasi kojų skausmais, gal ji ką patars, jei panašus atvejis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GREK: 22 vasario 2011 - 15:56
QUOTE(semke21 @ 2011 02 22, 12:41)
Galutinė patologijos diagnozė:
B MARGINALINĖS ZONOS LIMFOMA (MALT LIMFOMA): PLITIMAS SEILIŲ LIAUKOJE.
IMUNOFENOTIPAS: CD20+; IGM/IGD+; CD23/CD10/BCL6/CYCLIND1-. BŪTINA KLINIKINĖ
KORELIACIJA.

O kur gydo jusu mama? Limfomos gydo ne onkologas,o hematologas.Nezinau,kodel pasake kad nera stadijos g.gif Tikriausiai anksciau negyde kad limfoma buvo neagresyvios eigos,mano pvz.buvo agresyvi.O siaip blogai kada gydytojas nieko nepaaiskino,gal jus nueikite pas gydytoja,surasykite tik ant lapelio klausimus ,pvz.koki planuoja gydyma -chirurgini,spindulini,chemeoterapini,kokiais vaistais,galite kazkiek pajeskoti internete,ivedus ligos pavadinima,tik jeigu jums tai tinka,jeigu nebijote pamatyti isgyvenamumo procentus ir pan.
Siaip,jeigu yra CD 20+ turi gydyti imunobiologiniais vaistais - rituksimabu,kartu su chemija,prie B lasteliu dabar,bijau pameluoti ar 80% ar jau net 100% kompensuoja ligoniu kasos ,o kaip su malt limfoma nezinau,anksciau ligtai kazka skaiciau kad planuoja,o kaip yra istikruju... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 22 vasario 2011 - 16:28
QUOTE(SVETA K. @ 2011 02 22, 17:27)
O kur gydo jusu mama? Limfomos gydo ne onkologas,o hematologas.Nezinau,kodel pasake kad nera stadijos g.gif Tikriausiai anksciau negyde kad limfoma buvo neagresyvios eigos,mano pvz.buvo agresyvi.O siaip blogai kada gydytojas nieko nepaaiskino,gal jus nueikite pas gydytoja,surasykite tik ant lapelio klausimus ,pvz.koki planuoja gydyma -chirurgini,spindulini,chemeoterapini,kokiais vaistais,galite kazkiek pajeskoti internete,ivedus ligos pavadinima,tik jeigu jums tai tinka,jeigu nebijote pamatyti isgyvenamumo procentus ir pan.
Siaip,jeigu yra CD 20+ turi gydyti imunobiologiniais vaistais - rituksimabu,kartu su chemija,prie B lasteliu dabar,bijau pameluoti ar 80% ar jau net 100% kompensuoja ligoniu kasos ,o kaip su malt limfoma nezinau,anksciau ligtai kazka skaiciau kad planuoja,o kaip yra istikruju... g.gif

Ja gydo santariskese..Taip, atsiprasau, ne taip parasiau, ja gydo hematologe, kazkaip savaime pasirase onkologas... blush2.gif Is vaistu jai buvo skyre prednizolona, leukerana ir dar kazkokius, kad apsaugot skrandi ir kepenis (nebepamenu pavadinimo)... o kokius dabar leis, tai nezinom...Internete nieko gero nerandam informacijos, beveik visur apie Hodzkino limfoma raso, apie Ne Hodzkino labai nedaug (arba nemokam ieskot g.gif ), ir siaip nei vieno zmogaus nesam nei sutike, nei zinom kad kam taip butu kaip mamai, kad tokie limfmazgiai dideli ir visi isorej islinde..Ji net Vilniuj sake, kai laukia pas daktarus mato ir snekasi su daug zmoniu, bet nei vieno tokio kaip ji dar nesutiko... schmoll.gif O ji taip noretu pabendraut su panasiais ligoniukais...
Gal galetumet patart kaip ta chemija lengviau pernest? Beje, jai po tu dvieju chemiju nenuslinko plaukai, ar yra tikimybe, kad ir po kitu chemiju jie neslinks, ar reikia susitaikyt su mintimi, kad reiks pirkt peruka? O galbut galima paprasyt daktaru, kad skirtu kokia lengvesne chemija, kad nereiktu po to labai kankintis? Atsiprasau, kad tiek daug is karto visko klausineju, bet trumpiau nemoku blush2.gif
Atsakyti
čia kad įsivaizduotute, kas tas port kateteris

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 22 vasario 2011 - 19:12
QUOTE(semke21 @ 2011 02 22, 18:47)
O galbut galima paprasyt daktaru, kad skirtu kokia lengvesne chemija, kad nereiktu po to labai kankintis?

Bet juk jei chemija lengvesnė, tai ir poveikis jos silpnesnis g.gif šiuo atveju reikia apsispręsti, ar pasiryžtama atkentėti tą periodą ir džiaugtis geresniais rezultatais, ar lengvai viską pereiti, bet nelabai daug ką ir prislopinti. Aš kaip tik buvau apimta baimės, kad neskirtų pačios lengviausios, nes mano akimis tai tas pats, kas nieko....

Apskritai dabar galvoju, va kodėl su ta pačia stadija vieni peržengia tą statistinę gyvenimo trukmę, o kiti net netempia iki minimaliausios... Ar kažkokios specialios dietos, žolelės turi reikšmės ar ne. Gal dar ir nuo kitų organų priklauso. Jei tarkim metastazės yra kepenyse, tai reiškia, kad jos nebefunkcionuoja visu pajėgumu? O jei metastazes išnaikina vaistukai, tai jau jos vėl normalios? Taigi ar priklauso gyvenimo trukmė būtent nuo jau pažeistų konkrečių organų? Kepenys pažeistos yra blogai, ar tai reiškia, kad šis žmogus tikrai nebeturi šansų išgyventi tiek ilgai, nei tas, kuriam jos nepažeistos? Gal privėliau aš čia tų durnų klausimų, bet bandau daugiau kažką suvokti....
Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2011 02 22, 20:10)
čia kad įsivaizduotute, kas tas port kateteris

Vaizdas gal ne iš maloniųjų, kai žinai, kad visa tai įmontuojama į tavo kūną biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(semke21 @ 2011 02 22, 19:47)
Ja gydo santariskese..Taip, atsiprasau, ne taip parasiau, ja gydo hematologe, kazkaip savaime pasirase onkologas... blush2.gif Is vaistu jai buvo skyre prednizolona, leukerana ir dar kazkokius, kad apsaugot skrandi ir kepenis (nebepamenu pavadinimo)... o kokius dabar leis, tai nezinom...Internete nieko gero nerandam informacijos, beveik visur apie Hodzkino limfoma raso, apie Ne Hodzkino labai nedaug (arba nemokam ieskot g.gif ), ir siaip nei vieno zmogaus nesam nei sutike, nei zinom kad kam taip butu kaip mamai, kad tokie limfmazgiai dideli ir visi isorej islinde..Ji net Vilniuj sake, kai laukia pas daktarus mato ir snekasi su daug zmoniu, bet nei vieno tokio kaip ji dar nesutiko... schmoll.gif  O ji taip noretu pabendraut su panasiais ligoniukais...
Gal galetumet patart kaip ta chemija lengviau pernest? Beje, jai po tu dvieju chemiju nenuslinko plaukai, ar yra tikimybe, kad ir po kitu chemiju jie neslinks, ar reikia susitaikyt su mintimi, kad reiks pirkt peruka? O galbut galima paprasyt daktaru, kad skirtu kokia lengvesne chemija, kad nereiktu po to labai kankintis? Atsiprasau, kad tiek daug is karto visko klausineju, bet trumpiau nemoku blush2.gif

Manau jeigu santariskese,tai galite buti ramus su mamyte,ten stipriausi hematologai 4u.gif
Jeigu liga retesne,tai gal ir nesutiksite toki ligoniuka,as pvz.dar nesutikau smile.gif tokia kaip mano limfoma,B didziuju lasteliu serga ne taip jau retai ,bet pas mane pirmine tarpuplaucio limfoma,kuria tarp visu limfomu serga tik 2% .

Del plauku slinkimo-klauskyte gydytojo,jis tikrai pasakys,ar nuo jusu chemijos kris plaukai.Lengvesnes chemijos "paprasyti" negalima,gydyma sprendzia konsiliumas ir prie kiekvienos ligos yra protokolas-kaip veiksmingiausiai gydyti.

Kaip lengviau pernesti...dauguma gydytoju nepataria gydymo metu gerti jokiu vitaminu,papildu ir t.t.ypac prie kraujo ligu.
Butinai gerti daug vandens,2 litrus per diena.
Jeigu turesite laiko,paskatykite musu senesniu temu,apie salutinius chemijos poveikius,o jeigu ne-klauskyte cia,kai jie atsiras 4u.gif Bet gali buti kad mama pernes gydyma lengvai 4u.gif
Atsakyti
Žinau moterį palyginti jauną iki 40 metų, ji prieš kokius keturis metus gydėsi kepenų CA, šiuo metu turi penkių mėnesių dukrytę, pirmoji dukra ~20m.
Kažkada pasakojau apie vyrą virš 70, kuris turėjo žarnyno CA(dalis žarnų pašalinta), po kiek metų mts kepenyse. Operuotas nemažai kartų, gal trijų rūšių chemiją gavo, bet kai buvau Vilniaus onkologijos universitete sausio 5 d., jis nei trupučio neatrodė kuo nors sergantis
Atsakyti