Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

QUOTE(semke21 @ 2011 02 21, 21:28)
Zinau ta puslapiuka, bet ten tikrai beveik vien apie Hodzkino limfoma...
Mano mamyte serga ne Hodzkino limfoma, jai pagrinde limfmazgiai padideje ant kaklo, vienas labai didelis buvo po ausim, bet sugere viena kursa chemijos (na net nezinau ar tai butu galima pavadinti kursu, gere sesias dienas) ir gerokai viskas sumazejo, po menesio kitas kursas buvo, bet jau nebelabai veike chemija (jai daktare skyre tabletemis chemija), tas pagrindinis limfmazgis vel pradejo dideti... verysad.gif  Tai si penktadieni ja guldo i ligonine jau leidziamai chemijai...Ji labai bijo, sako kad jai nieks nepades...O sakykit Sveta K., kur Jus gydetes?   4u.gif

As gydziausi Klaipedoje,pas mus cia labai geras hematologinis skyrius.Matyt jusu mamytei kiokia limfoma,nes mano B didziuju lasteliu gydoma iskart "leidziama" chemija,man limfmazgis buvo tarpuplautyje i plautyje,3 stadija.
Suprantoma kad bijo mama,bet pasistenkite nuraminti ja,kad chemija butinai pades 4u.gif man po 5 kursu limfmazgis beveik 10cm dingo visiskai,dar "uztikrino" su 6ja chemija ir spinduliavimu,birzelio men.bus 2 metai kai as esu remisijoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 21 vasario 2011 - 22:09
QUOTE(rasų lanka @ 2011 02 21, 23:05)
Dėl tepaliuko, tai dar pasikonsultuokit - gal dar kokių yra atsiradę. O dėl porto - tai jei nenori, nepriversi mamytės.Tikėkimės , kad dar suras vietas. O kai neberas, tai patys daktariukai ir sesytės pasakys, kad būtų gerai. Kai mamytė išgirs iš profesionalų, gal ir pati jau sutiks, be to kai jau tikrai neberanda , kur leisti ir ligoniukas nori pats kažką keisti, kad nebereiktų vargintis dėl tos problemėlės...

Na taip, kai prispaus tikrai bėda, tuomet nori - nenori, bet reikės. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2011 02 21, 23:09)
man po 5 kursu limfmazgis beveik 10cm dingo visiskai,dar "uztikrino" su 6ja chemija ir spinduliavimu,birzelio men.bus 2 metai kai as esu remisijoje.

Jūs tikri stebuklėliai šioj žemėj heart.gif džiaugiuosi ir stebiuosi Jūsų ir aišku kitų čia rašančiųjų ištverme, pozityviu mąstymu, nes Jūs tikrai suteikiate daug daugiau vilties, nes Jūs tikras faktas, kad įmanoma valdyti šią ligą....
Atsakyti
Portas nepamainomas dalykas, jokiu venu skausmu, kaip budavo po ankstesniu chemoterapiju. Jį turiu nuo 2010m. rugsėjo mėnesio. Lašina beveik kas savaitė, jei tik kraujas atsistato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 21 vasario 2011 - 22:39
QUOTE(vi_ @ 2011 02 21, 17:59)
Apie aspiriną. Taip jau atsitiko, kad maniškis jau 100 metų kas vakarą išgeria 1 aspirino tabletę. Nuo ligos tai neapsaugojo. Bet gal saugo nuo ligos grįžimo? Eik žinok...

Kokia aspirino doze? 100 mg? Ar didesne?

Laba diena.

rasu lanka, gavau atsakyma po histeroskopijos- piktybiniu pakeitimu gleivineje nebuvo, bet rado polipa.
Daktaras pasake, kad dabar dazniau reikia stebeti, nes jie linke vel ataugineti... Ypac, vartojant Tamoksifena... Jauciuosi nelabai gerai, skauda strenas ir pilvo apacia. Ginekologas liepe antibiotiku kursa suvartot...

Geros dienos. Salta labai lauke...

Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 02 21, 21:59)
tai vat, kad tikrai suprantu, kad jis reikalingas g.gif ką tik vėl buvau nubėgus pakalbinti dėl jo  schmoll.gif ir viskas doh.gif aiškinu, kad sekantį kartą gal visai neberas kur lašinti, tai tuomet vistiek teks jį įsidėti, o ji sako, kad ras kaip nors biggrin.gif tai dabar rytoj nuvažiuosiu nupirkti to tepaliuko... gal padės g.gif

portas ilgalaikis dalykas - ar verta ji statyti, priklauso ir nuo chemoterapijos trukmes, ir apskritai nuo gydymo perspektyvu. pasitarkit su gydancia gydytoja del jo.
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 02 21, 21:36)
Sveikos 4u.gif
Mamai ryt trečia chemija, šiandien leido avastiną, bet nebegalėjo leisti į tą vietą, kur chemiją, nes ten sakė sukietėjo venos unsure.gif o dar tik kelios chem,o tebuvo...tai ką reikės toliau daryti?? Gal kuri susidūrėte su šia problema?
Papildyta:

be to dar norėjau paklausti, kada mums prašytis kokių tyrimų, kad paaiškėtų ar gydymas nors kiek veiksmingas?

vakar teta isleido ligonines isleidziant suleido kazka biologinio teta sako, kad cia kraujagyslems.....lasejo ora valandu o del porto as galvoju nuvaziuot i rupyba gal konpensuos puse, kazkur buvau skaicius. Teta jaucias gerai tik slapimas blogas buvo daug leukocitu, siandien zsakinesiu porta.
Atsakyti
labutis visoms wub.gif Skaitinėjau jūsų žinutes ir man LABAI palengvėjo.Jau nei tikslo gyvenime,nei svajonės neturėjau,o dabar net atmintis prašviesėjo ax.gif Ačiū visoms.ačiū kad padėjot.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 02 21, 23:09)
As gydziausi Klaipedoje,pas mus cia labai geras hematologinis skyrius.Matyt jusu mamytei kiokia limfoma,nes mano B didziuju lasteliu gydoma iskart "leidziama" chemija,man limfmazgis buvo tarpuplautyje i plautyje,3 stadija.
Suprantoma kad bijo mama,bet pasistenkite nuraminti ja,kad chemija butinai pades 4u.gif man po 5 kursu limfmazgis beveik 10cm dingo visiskai,dar "uztikrino" su 6ja chemija ir spinduliavimu,birzelio men.bus 2 metai kai as esu remisijoje.

Labai aciu Jums uz padrasinima 4u.gif ji pas savo onkologe tik praeita karta kai buvo gavo siuntima echoskopui, daugiau kiek beprasydavo ji vis atsakydavo, kad neturi talonu blink.gif tai echoskopuotojas pas ja bluznyje pamate mazycius zidinelius, daugiau sake kaip ir nera jokiu zidiniu niekur... ir dar daktares ji klause kokia pas ja stadija, nes niekur nebuvo parasyta, tai daktare atsake: "pas jus nera stadijos ir jei jums tas guzas netrukdytu (nes buvo pradejes plisti i veida ir smilkini) tai mes jums nieko ir nedarytume " doh.gif tai zodziu taip mama ir liko nieko nesupratus mastau.gif beja ji serga jau 5 metai.. ir tik dabar daktarai susiruose rimtai gydyt, nes atseit anksciau nebuvo reikalo (na gal jie geriau ismano) Jei Jus nieko pries as Jums parasysiu mamytes diagnoze, kuri buvo parasyta beviek pries metus, gal Jus kaip labiau patyrus suprasit kas cia parasyta, nes daktarai nieko neaiskina blush2.gif

Galutinė patologijos diagnozė:
B MARGINALINĖS ZONOS LIMFOMA (MALT LIMFOMA): PLITIMAS SEILIŲ LIAUKOJE.
IMUNOFENOTIPAS: CD20+; IGM/IGD+; CD23/CD10/BCL6/CYCLIND1-. BŪTINA KLINIKINĖ
KORELIACIJA.

Labai ACIU Jums is anksto uz viska 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Art. @ 2011 02 21, 20:10)
Labas, norejau pasiteirauti..forume paskaiciau apie sarkoma..kaip jus manot, jos atsiradimo priezastis galejo but trauma?

Viena is sarkomu atsiradimo priezasciu gali buti ir trauma.
Atsakyti
QUOTE(ligita123 @ 2011 02 22, 10:17)
vakar teta isleido  ligonines  isleidziant suleido  kazka biologinio teta sako, kad cia kraujagyslems.....lasejo ora valandu o del porto as galvoju nuvaziuot i rupyba gal konpensuos puse, kazkur buvau skaicius. Teta jaucias gerai tik slapimas blogas buvo daug leukocitu, siandien zsakinesiu porta.

Tai labai gerai, kad tą kraujagyslėms suleido. Reikia tikėtis, kad jis veiksmingas.. smile.gif Tik pikta, kodėl ne visiems jį siūlo? O čia dėl to šlapimo, tai ėmė jo mėginį tirti? ar čia pagal kraujo tyrimą nustatytų leukocitų skaičiaus taip nustatė?
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2011 02 22, 10:01)
portas ilgalaikis dalykas - ar verta ji statyti, priklauso ir nuo chemoterapijos trukmes, ir apskritai nuo gydymo perspektyvu. pasitarkit su gydancia gydytoja del jo.

Tai, kad niekas kol kas dar neaišku... nei ar veiksminga ši chemija, nei kiek dar reikės ją kartoti... bet yra leidžiamas dar ir avastinas, o jis kaip suprantu leidžiamas pastoviai ir ne chemoterapijos metu? Tai gal vien tik dėl jo jau verta...
Atsakyti

_________

Kažin, ar fiffan padarė operaciją? Ir ar veiksmingas gydymas tamoshiaus uošviui?
[/quote]
Aciu vi kad prisimenate. 4u.gif operacijos data pagaliau numatyta-kovo 2 diena.laukiu nesulaukiu kada pasalins darini is mano kuno ax.gif .visiem ir visom geros dienos!!!
Atsakyti
QUOTE(audrita61 @ 2011 02 22, 11:14)
labutis visoms  wub.gif Skaitinėjau  jūsų žinutes ir man LABAI palengvėjo.Jau nei tikslo gyvenime,nei svajonės neturėjau,o dabar net atmintis prašviesėjo ax.gif Ačiū visoms.ačiū kad padėjot.

Aš jau irgi ne kartą čia minėjau, kad nuostabūs žmonės čia rašo, tiek daug pataria, suteikia informacijos. Jei ne šis forumas, tai aš išvis balta varna būčiau.. labai labai džiaugiuosi jį atradus thumbup.gif
Atsakyti