Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

QUOTE(Edmė @ 2011 02 13, 20:07)
Labas 4u.gif .
A.Oželi, gal galėtumėt ką nors pakomentuoti  apie astragalus. smile.gif

O ką komentuoti? Neskanus jisai. Beje, rašot "astragalus", bet kad vienas tenaudojamas tėra rimčiau.
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 02 11, 12:36)
ragnez dar jūsų norėjau paklausti, nors turbūt seniau jau kažkada rašėte, bet kaip jums ėjosi ta chemoterapija apskritai, turbūt  kuo toliau, tuo sunkiau ją pernešėt?Ar labai didelio skirtumo nejautėt?

na, negaliu pasakyti, kad butu buvusi labai sunki chemo. gal daugiau kaupesi neurotoksinis poveikis - palaipsniui su kiekviena chemija stiprejo ranku ir pedu dilgciojimas ir didejo jautrumas salciui. pvz., isejus i lauka budavo jausmas, kad ant veido ledo kauke, pradedavo trukcioti veido raumenys, geriant kambario temperaturos gerima spazmuodavo gerkle ir pan.
Atsakyti
QUOTE(audrita61 @ 2011 02 11, 23:51)
laba diena,mielosios.Pusantrų metų viena sugyvenu ir kovoju su chemijos pasekmėmis.Skaitau jūsų žinias ir negaliu atsistebėti,iš kur jūs tiek žinote apie organizmo stiprinimą.Man labai skauda sąnarius,visai nusilpo regėjimas,atmintis i pievas nulekia (paskui ją dažnai ir realybė)labai silpna,nemiga ir naktiniai karščiai baigia nuvaryti i neviltį.Mano onkologė liepė nieko nenaudoti,nes gali pažadinti vėžines lasteles ar skrandi prakiurdinti.Liepia apsiginkluoti kantrybe ir gyventi.Bet panašu,kad jau nebeturiu jėgų dėl skausmų ir nežinojimo kaip galėčiau palengvinti savo egzistavimą.Nepasmerkit dėl pesimizmo,skausmai nualino

Labas
Aš gaunu Topotekamą/kitaip atrodo Emetron/, kuris ėda kaulų čiulpus dėl ko nelieka neutrofilų ir skausmas sąnarių būna nerealus.Onkologė liepė gerti Dichlofenaką, dėl nervų pati išrašo raminančių, dar naudoju antidepresantus.Skrandžio skausmams sumažinti , kai veikia chemo naudoju Almagel ir Ranitidiną.
Atmintis po 6 narkozių suprastėjo, bet kenčiant tokias kančias nemanau, kad tai padeda nervų sistemai , o stresas kaip tik mažina organizmo atsparumą ir pagerina vėžio dauginimąsi.
Be to kiek nuskausminamųjų gauta po narkozių doh.gif ir niekas nesakė, kad kentėk .
Naktiniai karščiai gali būti iššaukti menopauzės.Pasikonsultuok su ginekologu.Mano onkologas leido naudoti vienintelį Klimaktoplaną ir jis tikrai padėjo.
Paprašyk siuntimo pas okulistą.Manau reikia pasitikrinti akis ir gal gydytojas ką nors rekomenduos.
Gyvenu jau 5 metus ir 3 mėn su savo ligele.Nesakau , kad daryk kaip aš, bet aš nematau prasmės kentėti.Kiek galiu pasilengvinu gyvenimą.

Bandyk pasikonsultuoti su kita onkologe.Viena mokama konsultacija gali būti iki 100 Lt.

Per teliką žiūrėjau daktaro Ozo programą JAV tele šou.Virš 50 metų rekomenduojama privalomai išgerti iki 2 tablečių asperino, dėl kraujo skystinimo ir širdies darbo , bei kaip vaisto mažinančio uždegiminius procesus , kas svarbu vėžio atveju.
Atsakyti
ačiū,Gabija.gal tikrai papuoliau pas tokius gydytojus,kad jiems buvo lengviau gasdinti nei bandyti padėti.Mano ginekologė liepė kreiptis i onko,o onko siūlė kentėti smile.gif ir laukti cool.gif Bandysiu drąsiau naudotis tavo patarimu g.gif .Bendrai,pamelavau,ji sakė "nusipirk vyno butelį,išgerk ir bus gerai" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 02 14, 11:22)
na, negaliu pasakyti, kad butu buvusi labai sunki chemo. gal daugiau kaupesi neurotoksinis poveikis - palaipsniui su kiekviena chemija stiprejo ranku ir pedu dilgciojimas ir didejo jautrumas salciui. pvz., isejus i lauka budavo jausmas, kad ant veido ledo kauke, pradedavo trukcioti veido raumenys, geriant kambario temperaturos gerima spazmuodavo gerkle ir pan.

ačiū, kad atsakėt. Mama jau dabar jautri labai šalčiui pasidarė, pasirodo tų pirštų ir lūpų sukimas kaip tik nuo jo. Nieko šalto negali paimti, nes iškart dilgčioti pradeda... Pirmą kartą tai nemenkai buvom įšsigandusios, kad nesuparaližuotų blink.gif O dabar dar tie orai tokie nedėkingi, tai tik namie jai tupėt...
Atsakyti
Hmmm.. <Deganti> Gera tave matyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suntea: 14 vasario 2011 - 19:01
QUOTE(suntea @ 2011 02 14, 19:59)
Hmmm.. <Deganti> Gera tave matyti

Labas,
sume ketvirtadieni veziu teta jau pirmai chemo......O jau kita karta ides porta......parasysiu butinai kaip sekes.....teta dabar nieko negeria tik maitinas sveikai ir daug vandens, nes musu daktare sake geriausiai kepenis valo vanduo.
Rasu zurnale yra Ruolio straipsnis....man patiko.....
Atsakyti
QUOTE(ligita123 @ 2011 02 14, 22:09)
Labas,
sume ketvirtadieni veziu teta jau pirmai chemo......O jau kita karta ides porta......parasysiu butinai kaip sekes.....teta dabar nieko negeria tik maitinas sveikai ir daug vandens, nes musu daktare sake geriausiai kepenis valo vanduo.
Rasu zurnale yra Ruolio straipsnis....man patiko.....

Sveika smile.gif aš tik su sesele kalbėjau apie tą portą, bet sakė, kad dar nereikia mums jo, atseit čia vėliau, jei problemų su venom kiltų g.gif O tetai irgi ilgai lašins chemiją?
Atsakyti
Labas vakarelis,as jau turiu ziniu....visi kiti augliukai irgi fibrozes,tai gerai,kad sutikau ispjauti ir juos,nezinodama,kad ten irgi fibrozes smile.gif .
Sveikateles visoms 4u.gif

Gal zinote kas,kur dingo samta,jei gerai nicka parasiau?
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 02 15, 18:32)
Sveika  smile.gif  aš tik su sesele kalbėjau apie tą portą, bet sakė, kad dar nereikia mums jo, atseit čia vėliau, jei problemų su venom kiltų g.gif O tetai irgi ilgai lašins chemiją?

Mums daktare per pirma vizita dave sutarti ir sako jei pinigu yra tai jau antra chemo ides.. Lasins kas 10 dienu puse metu iseina 12 kartu, jei gerai supratau.......Na ziuresim patinka man ta musu daktare ir dar pasirodo mano kaimyne.......... Kai isejom is kabineto tetos nuotaika kaip nebutu jokiu ligu....taip gerai nuteike......
Atsakyti
QUOTE(ligita123 @ 2011 02 15, 23:11)
Mums daktare per pirma vizita dave sutarti ir sako jei pinigu yra tai jau antra chemo ides.. Lasins kas 10 dienu puse metu iseina 12 kartu, jei gerai supratau.......Na ziuresim patinka man ta musu daktare ir dar pasirodo mano kaimyne.......... Kai isejom is kabineto tetos nuotaika kaip nebutu jokiu ligu....taip gerai nuteike......

O pats lašinimas kiek užtruks? smile.gif tai labai gerai, kad daktarė taip nuteikia, tetai taip lengviau smile.gif
Atsakyti
DVI PARAS...
Atsakyti