Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

QUOTE(sume @ 2011 02 08, 14:53)
Sveikos smile.gif  šiandien nusirašiau viską nuo lapo, kurį išrašė guldant mamą lašinimui: Dexamethasan, Zofran, Folrnes F., Oxaliplatin, 5-Fu, Diasepami (spėju gali būti klaidų, nes sunku įskaityti raštą). Tai va nežinau ar čia viskas, neaišku kuri čia schema skaitosi g.gif apskritai man kažko čia per mažai atrodo...

tikrai greiciausiai FOLFOX schema.
as irgi gavau toki gydyma.

chemoterapija sudaro leukovorinas (tai yra foline rugstis), fluorouracilas (cia tas 5-FU, kuris leidziamas smugine doze, o paskui ilgai) ir oxaliplatina - sunkiojo metalo platinos junginys.

o pagalbiniai vaistai, mazinantys salutinius poveikius - dexametazonas nuo uzdegimo, zefranas nuo pykinimo ir diasepamas - raminamieji. beje, man dar lasindavo kazkoki vaista skrandziui apsaugoti - bet pavadinimo nebeprisimenu. jei mama prastai jaustusi, galima pasakyti gydytojai ir ji skirtu papildoma dexametazono doze - bent man jis buvo labai veiksmingas.

nuo situ vaistu plaukai nekrenta - tai gal paguos.
salutiniai poveikiai - zinoma, kraujo rodikliu suprastejimas, silpnumas, pykinimas, jautrumas salciui, pedu ir delnu dilgciojimas, o jau antroj chemoterapijos pusej - net nejautra (pvz., lipi laiptais ir nejauti, kur statai koja). gali buti ir gleiviniu sudirginimas - burnos opeles, akiu asarojimas, viduriavimas. man gleiviniu isopejimo nebuvo. apskritai, salutiniai reiskiniai - individualus dalykas.

labiausiai pykino nuo oxaliplatinos. gydytoja rekomendavo zofrano tablete isgerti dar namuose, pries vaziuojant chemoterapijai.

o siaip, bendrai paemus, bent man sitas gydymas nebuvo labai sunkus - tarp penktos ir sestos chemijos buvau isvaziavusi su seima i kalnus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 09 vasario 2011 - 09:49
QUOTE(Patriccija @ 2011 02 07, 22:44)
Kompensuojamuju vaistu pasa paemus galima tiksliai zinoti kokiais vaistukais gydoma.

Galima pamatyti išrašytus vaistus ir gydymo istoriją prisijungus prie elektroninių valdžios vartų
http://www.epaslaugos.lt/
Atsakyti
Ir dar, gal kas esate girdeje apie vitamino B17 nauda/zala sergant veziu (kalbu butent apie B17 o ne visa B grupe..)? Yra galimybiu ji nusipirkt is uzsienio, nes kiek girdejau lt jis neregistruotas, bet ar verta?? ar nepakenks??

Sveiki, as esu girdejusi, preparatas vadinasi "Laetrile" ar panasiai, susisdeda jis ne tik is vitamino B17, ten visas kompleksas, Europos sajungoje neregistruotas. Buvo registruotas Anglijoje, bet po kiek laiko uzdraustas, neva rado jo sudetyje sunkiuju metalu... Galima uzsisakyti internetu. Paprastai is Meksikos. smile.gif As nepasiryzau jo vartoti.
P.S. dar girdejau, kad tas B12 neva is abrikosu kauliuku...
Nu bent, jau man taip sake smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 02 09, 10:46)

chemoterapija sudaro leukovorinas (tai yra foline rugstis), fluorouracilas (cia tas 5-FU, kuris leidziamas smugine doze, o paskui ilgai) ir oxaliplatina - sunkiojo metalo platinos junginys.

o pagalbiniai vaistai, mazinantys salutinius poveikius - dexametazonas nuo uzdegimo, zefranas nuo pykinimo ir diasepamas - raminamieji. beje, man dar lasindavo kazkoki vaista skrandziui apsaugoti - bet pavadinimo nebeprisimenu. jei mama prastai jaustusi, galima pasakyti gydytojai ir ji skirtu papildoma dexametazono doze - bent man jis buvo labai veiksmingas.

salutiniai poveikiai - zinoma, kraujo rodikliu suprastejimas, silpnumas, pykinimas, jautrumas salciui, pedu ir delnu dilgciojimas, o jau antroj chemoterapijos pusej - net nejautra (pvz., lipi laiptais ir nejauti, kur statai koja). gali buti ir gleiviniu sudirginimas - burnos opeles, akiu asarojimas, viduriavimas. man gleiviniu isopejimo nebuvo. apskritai, salutiniai reiskiniai - individualus dalykas.

labiausiai pykino nuo oxaliplatinos. gydytoja rekomendavo zofrano tablete isgerti dar namuose, pries vaziuojant chemoterapijai.

o siaip, bendrai paemus, bent man sitas gydymas nebuvo labai sunkus - tarp penktos ir sestos chemijos buvau isvaziavusi su seima i kalnus.

Sveiki,
sume .....mano tetai paskyre folfox 4 Avastinas netiko, sake dar geli reikti operuoti kepenis, kaip supratau todel netiko........ po to del visu papildu konsultuotis su RUOLIU, ne visi viskam tinka, kepenis valyti tik vanduo, vit c tik naturalus.......Jau labai siuolaikiska musu gydytoja. Taip pat galesim leistis namuose su pompa per porta......Tai va ieskau Ruolies tel. gal kas gali atsiusti. VUOI
Kaip tavo mama jaucias/
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2011 02 06, 21:15)
O preparatas laaabai brangus - metams reikia apie 100 000 tūkstantėlių... Bet gal mano žinios pasenusios jau. Yra ir čia mergaičių, kurios gydėsi Herceptinu - gal atsilieps. Tiesiog savaitgalis, ir mažiau kas prie kompo prisėda.

aga, brangu, jei reiktų pikt, dabar jau dar paprangęs, viena dozė beveik 10 tūkst., o naudoti reik visus metus kas trys savaitės, lyg 17 kartų gaunasi, tai tada ir visi 170 tūkst. išeitų smile.gif jau beveik pusę metų gaunu - liepiau vyrui vadinti mane tik "brangioji, aukseli", gi šitiek pinigėlių suleista smile.gif

QUOTE(Edmė @ 2011 02 09, 09:46)
doh.gif Nedaėjo. Anglų ir aš naudojausi. Ačiū, kad priminei biggrin.gif
Šiandien pusryčiams pabandžiau varškę su su juo. Na, visai skanu thumbup.gif . Tinkamas derinys. Kažkaip visada valgydavau su uogiene, dažniausiai juodųjų serbentų (trinti su cukrumi ir užšaldyti).

Aš tą aliejų naudoju visur, ant salotų, ant silkės, žuvies, varškės, duonos, kur tik sugalvoju, išmokau ir linų sėmenis panaudot daug kur. Dar gavau dovanų sėmenų aliejų kapsulėm, bet nebandžiau, dar studijuosiu, ar verta jį gert.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 02 08, 18:04)
mano mamai ji leidzia. tik ji viena+ prednisalonas po jo savaite. chemijos buvo gavus pries kelis metus. dabar veziniu lasteliu kraujyje buvo ne tiek jau daug virs normos, bet vat nauji limfmazgiai pradejo formuotis. siaip pradzioj rezultatai buvo gan dziugus- vienas limfazgis beveik istirpo po triju dienu. o paskui tas "atchodniakas" prasidejo doh.gif  krauja tyre- daug leukocitu. pats kraujas nenusedes, bet uzdegimas kazkur didelis.  itare plauciu uzdegima, sviete- bet plauciai svarus... arba kazkur kitur zaraza sedi arba cia kazkas nuo vaistu unsure.gif

Laba diena visoms 4u.gif jungiuosi ir as i jusu bureli smile.gif Vobla, kaip supratau jusu mama serga ne hodzkino limfoma, noreciau paklausti kur jusu mamai limfmazgiai padideje? mano mamai irgi ta pati liga diagnozuota, butu malonu pasidalinti patirtim, nes mes nelabai ka zinom, daktarai nieko gero nepasakoja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 02 09, 10:46)

Oj labai ačiū už tiek informacijos. Mamos nepykina, šiandien parsivežėm, ryte buvo spaudimas nukritęs, tai grįžus išgėrė kavos, paskui pradėjo blogai darytis, pasiprašėm kaimynės, kad paskolintų spaudimo matuoklį, tai spaudimas pasirodo per didelis, pulsas aišku irgi per dažnas. Tai dabar vaistukų išgėrė, atsigulė, tikiuosi praeis, nes jau galvojom, kad į ligoninę gal reiks vežti verysad.gif Sakė lūpas ir rankas sukti pradėjo, tikiuosi aprims unsure.gif oi kaip aš pergyvenu dėl kiekvieno tokio įvykio verysad.gif Jūs dar minėjot dėl skrandžio, tai mama sakė, kad paskauda jai, kai lašina, o ypač, kai nustato greitesnį lašinimą g.gif o dar lyg ir kepenų pusėj suskausta.
Žaviuosi, kad sugebėjot tarp paskutinių chemijų dar ir išvykti thumbup.gif tikrai stipri esat smile.gif 4u.gif dar kartą ačiū!
Papildyta:
QUOTE(ligita123 @ 2011 02 10, 10:37)
Sveiki,
sume .....mano tetai paskyre folfox 4 Avastinas netiko, sake dar geli reikti operuoti kepenis, kaip supratau todel netiko........ po  to del visu papildu konsultuotis su RUOLIU, ne visi viskam tinka, kepenis valyti tik vanduo, vit c tik naturalus.......Jau labai siuolaikiska musu gydytoja. Taip pat galesim leistis namuose su pompa per porta......Tai va ieskau Ruolies tel. gal kas gali atsiusti. VUOI
Kaip tavo mama jaucias/

Apie mamą jau daugmaž aprašiau kitoj žinutėj. 4u.gif Įdomu, kaip nustatė, kad avastinas netinka g.gif mums paskyrė ir viskas, dar klausė ar norit, tiek žinių. O ką darytų su kepenim? Esu dar anksčiau kažką skaičius apie metastazių šalinimą iš kepenų kažkokiu nauju metodu g.gif
Dar norėčiau paprašyti, kad kai sužinosit ką nors naujo apie visus papildus, kad praneštumėt, būčiau labai dėkinga blush2.gif mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 02 10, 18:32)
Oj labai ačiū už tiek informacijos. Mamos nepykina, šiandien parsivežėm, ryte buvo spaudimas nukritęs, tai grįžus išgėrė kavos, paskui pradėjo blogai darytis, pasiprašėm kaimynės, kad paskolintų spaudimo matuoklį, tai spaudimas pasirodo per didelis, pulsas aišku irgi per dažnas. Tai dabar vaistukų išgėrė, atsigulė, tikiuosi praeis, nes jau galvojom, kad į ligoninę gal reiks vežti verysad.gif Sakė lūpas ir rankas sukti pradėjo, tikiuosi aprims unsure.gif oi kaip aš pergyvenu dėl kiekvieno tokio įvykio verysad.gif  Jūs dar minėjot dėl skrandžio, tai mama sakė, kad paskauda jai, kai lašina, o ypač, kai nustato greitesnį lašinimą  g.gif o dar lyg ir kepenų pusėj suskausta.
Žaviuosi, kad sugebėjot tarp paskutinių chemijų dar ir išvykti thumbup.gif tikrai stipri esat  smile.gif  4u.gif  dar kartą ačiū!
Papildyta:

Apie mamą jau daugmaž aprašiau kitoj žinutėj.  4u.gif  Įdomu, kaip nustatė, kad avastinas netinka g.gif mums paskyrė ir viskas, dar klausė ar norit, tiek žinių. O ką darytų su kepenim? Esu dar anksčiau kažką skaičius apie metastazių šalinimą iš kepenų kažkokiu nauju metodu g.gif
Dar norėčiau paprašyti, kad kai sužinosit ką nors naujo apie visus papildus, kad praneštumėt, būčiau labai dėkinga blush2.gif  mirksiukas.gif  smile.gif

Kaip supratau, jai planuoja daryti kepenu apipjaustima del to netaike avastino.
Registracija remiasi pagrindinio JAV III fazės tyrimo (E4599) ir AVAiL III fazės tyrimo duomenimis. Abu klinikiniai tyrimai parodė, kad Avastin® yra veiksmingas gydant pacientus, sergančius NSPV, derinant jį su chemoterapiniais platinos preparatais. Avastin® yra registruotas kaip pirmojo pasirinkimo vaistas pacientų, sergančių neoperuojamu išplitusiu arba metastazavusiu ar recidyvuojančiu NSPV, vartojant 7,5 arba 15 mg/kg dozę kartu su platinos chemoterapiniais preparatais.
Nu va cia panasiai parasyta
http://www.imed.lt/i...tu_gydymui/5217
Atsakyti
sume imetu dar info........nezinau gal ir skaitei.....

http://www.medicine....e...&strid=7117
Papildyta:
Gal ka gali padeti suratsi Ruolio patarimus, del sveikos mitybos, kazkur buvo ideta......nerandu
Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2011 02 07, 22:44)
Kompensuojamuju vaistu pasa paemus galima tiksliai zinoti kokiais vaistukais gydoma.

Žinokit, ten nėra įrašyta jokių vaistų išskyrus Zofraną ir įvairius papildomus vaistukus. Apie chemoterapiją nieko nėra.
Papildyta:
ligita123 - esu skaičius tą info., kurią įkėlei.. apskritai daug jau skaitinėjausi, matyt per daug tos info. gaunu ir nespėju įsisavinti.
norėjau paklausti, kada tetai taikys chemoterapiją? kaip jos sveikata dabar? Ar važiavo į sanatoriją?
ragnez dar jūsų norėjau paklausti, nors turbūt seniau jau kažkada rašėte, bet kaip jums ėjosi ta chemoterapija apskritai, turbūt kuo toliau, tuo sunkiau ją pernešėt?Ar labai didelio skirtumo nejautėt? Tarkim mama pirmąją pernešė kaip niekur nieko, netgi galima sakyti, kad po chemo. geriau atrodė, nei prieš ją, nes ir kraujas pagerėjo. Dabar po antrosios, pasirodo, jau ir pykinti šiek tiek pradėjo, nors dar jokių vaistų nuo to negėrė. Vakar tik tokie dar nesklandumai su tuo spaudimu, pašokinėjo gerokai g.gif Bet šiaip ji sako, kad jaučiasi šiandien geriau, gal tiek sveikatos tik neperdaugiausiai. Vakar gal pati prisidėjo dar prie savo negerumų, nes tik grįžusi iškart vėl puolė tai tą, tai aną daryti, o juk galėjo pailsėti. doh.gif
Atsakyti
laba diena,mielosios.Pusantrų metų viena sugyvenu ir kovoju su chemijos pasekmėmis.Skaitau jūsų žinias ir negaliu atsistebėti,iš kur jūs tiek žinote apie organizmo stiprinimą.Man labai skauda sąnarius,visai nusilpo regėjimas,atmintis i pievas nulekia (paskui ją dažnai ir realybė)labai silpna,nemiga ir naktiniai karščiai baigia nuvaryti i neviltį.Mano onkologė liepė nieko nenaudoti,nes gali pažadinti vėžines lasteles ar skrandi prakiurdinti.Liepia apsiginkluoti kantrybe ir gyventi.Bet panašu,kad jau nebeturiu jėgų dėl skausmų ir nežinojimo kaip galėčiau palengvinti savo egzistavimą.Nepasmerkit dėl pesimizmo,skausmai nualino
Atsakyti
Labas 4u.gif .
A.Oželi, gal galėtumėt ką nors pakomentuoti apie astragalus. smile.gif
Atsakyti