Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

Mamai vakar pradėjo leisti chemiją nuo pietų kažkur, lašino ir per naktį, tik šiandien pradėjo skaudėti visur pasimatavo temperatūra ir 37,7 doh.gif o jau kaip ji tos temperatūros pastaruoju metu neperneša.... Nutraukė chemiją. Įleido nošpos, galvojom, kad skrandis apstojęs nes vakar dar 3 cepelinus suvalgė. ax.gif Šiaip netaip besivartydama lovoj užsnūdo, po pusvalanduko prabudo jau be skausmų, dar pamiegojo ir temperatūra jau nukritus. clap.gif beeet kas dabar? Gydytoja liepė stebėt iki rytojaus, o tada jau spręs ar baigti lašinti ar nebe.... :/ na žodžiu, nesėkmės tikros. Baisu, kad vėl viskas nepasikartotų ir dar neaišku nuo ko ta temperatūra ar čia koks gripukas, ar nuo chemijos ar šiaip bala žino kas..... Nu ir kodėl visada kažkas nutinka ne taip, kaip turi būti... jau ir taip tos baimės pilnos kelnės. O jau šiandien, kai mačiau kaip jai negera, jau ir man pačiai silpna darėsi. O dar jos žodžiai, kad "kiek aš dar turėsiu kentėt..." Atrodo, kad jai jau morfijaus nuo tų skausmų reiktų, bet juk visiem pakyla ta temperatūra, visiem palaužo tuos kaulus ir iškenčiam, o čia atrodo nepakeliama. Nesuprantu, gal labai jautri ji palikus, ar čia stresas koks prisideda.
Šiaip ji jaučiasi gerai. Ryte šiek tiek sakė buvo papykinę, bet greitai praėjo. smile.gif Ir šiaip kažin kaip čia su tuo rytojum bus, gali juk jau tos chemijos šalutiniai reiškiniai reikštis, o čia dar jei vėl lašinimas visą parą. Viena iš lašinių net 22 val. turi lašėti...
Tai va tiek... žodžiu liūdna, nuotaikos nėra, o dar tik pirma chemija. verysad.gif
Papildyta:
O dar galvoju, kad gal kas nors negerai toje vietoje kur operaciją darė, nes mama sako, kad va tas siūles tempti iškart pradeda
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 01 26, 20:45)
Mamai vakar pradėjo leisti chemiją nuo pietų kažkur, lašino ir per naktį, tik šiandien pradėjo skaudėti visur pasimatavo temperatūra ir 37,7 doh.gif o jau kaip ji tos temperatūros pastaruoju metu neperneša.... Nutraukė chemiją. Įleido nošpos, galvojom, kad skrandis apstojęs nes vakar dar 3 cepelinus suvalgė.  ax.gif  Šiaip netaip besivartydama lovoj užsnūdo, po pusvalanduko prabudo jau be skausmų, dar pamiegojo ir temperatūra jau nukritus.  clap.gif  beeet kas dabar? Gydytoja liepė stebėt iki rytojaus, o tada jau spręs ar baigti lašinti ar nebe.... :/ na žodžiu, nesėkmės tikros. Baisu, kad vėl viskas nepasikartotų ir dar neaišku nuo ko ta temperatūra ar čia koks gripukas, ar nuo chemijos ar šiaip bala žino kas..... Nu ir kodėl visada kažkas nutinka ne taip, kaip turi būti... jau ir taip tos baimės pilnos kelnės. O jau šiandien, kai mačiau kaip jai negera, jau ir man pačiai silpna darėsi. O dar jos žodžiai, kad "kiek aš dar turėsiu kentėt..." Atrodo, kad jai jau morfijaus nuo tų skausmų reiktų, bet juk visiem pakyla ta temperatūra, visiem palaužo tuos kaulus ir iškenčiam, o čia atrodo nepakeliama. Nesuprantu, gal labai jautri ji palikus, ar čia stresas koks prisideda.
Šiaip ji jaučiasi gerai. Ryte šiek tiek sakė buvo papykinę, bet greitai praėjo. smile.gif Ir šiaip kažin kaip čia su tuo rytojum bus, gali juk jau tos chemijos šalutiniai reiškiniai reikštis, o čia dar jei vėl lašinimas visą parą. Viena iš lašinių net 22 val. turi lašėti...
Tai va tiek... žodžiu liūdna, nuotaikos nėra, o dar tik pirma chemija. verysad.gif
Papildyta:
O dar galvoju, kad gal kas nors negerai toje vietoje kur operaciją darė, nes mama sako, kad va tas siūles tempti iškart pradeda

Chemoterapija yra toks dalykas, kad jį reikia atkentėti. Tačiau gydytojos reikia išsiklausinėti, kiek ir ką galima kentėti, o ko ir kada kentėti jau negalima. Jei nuo chemijos sukylanti temperatūra ir kūno laužymai yra normalu, reikia įkalbėti mamą šitai atkentėti. O gal beleidžiant chemiją galima suleisti ir vaistus, kurie kiek nuima šį šalutinį poveikį?
Dėl randų nesirūpinkite - visiems juos patempia. Pjūvis gyja, randėja, t.y. gaminasi darinys, kurio iki tol organizme nebuvo. Organizmui reikia laiko su tuo susitaikyti.

Atsakyti
...Paskaitau ir neturiu ką pasakyt, tik skaitau nebyliai..Noriu pasakyt, kad jus vis labai palaikau, laikykites ir tikėkite, būkite stiprūs - tikrai ne vieni esate, yra daug žmonių, kurie su šia bėda vienaip ir kitaip susiję ir skaito skyrelį nebyliai jus palaikydami... 4u.gif
Atsakyti
sume, tu tiek nepergyvenk ir nenuteikinem mamytes blogai, negalvok blogai čia rašydama. Mamai kartok, kad ji stipri, kad viskas praeis, kad toks vaistuku poveikis, ziurek, kad nenukabintum nosytes savosios labiau, nei mamyyte tavo.
viskas praeis, o TU jauna, žiūrėk, kad gyventum, kol pati sveika. Vat wink.gif
Atsakyti
Aš atsibeldžiu vėl pas jus pasiguosti - beveik nustojo funkcionuoti mūsų antras inkstas verysad.gif O taip šiandien džiaugiamės visai gerėjančiais tyrimais....
Papildyta:
Gal Jūs man tuo pačiu galite patarti kur rasti skystus maisto pakaitalus? Mama nieko nebevalgo, tai galvoju reikia kokių kaloringų kokteilių nupirkti. Bet neįsivaizduoju kur jų tokių rasti.
Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2011 01 26, 21:55)
sume, tu tiek nepergyvenk ir nenuteikinem mamytes blogai, negalvok blogai čia rašydama. Mamai kartok, kad ji stipri, kad viskas praeis, kad toks vaistuku poveikis, ziurek, kad nenukabintum nosytes savosios labiau, nei mamyyte tavo.
viskas praeis, o TU jauna, žiūrėk, kad gyventum, kol pati sveika. Vat wink.gif

Aš paliūdžiu, kai viena esu. Mama to niekada nemato.. visad pasitinku ją su šypsena, (kartais, aišku, kai jai kas blogai, tai ir su nerimu, bet visad stengiuosi nuraminti) aš jai irgi kartoju, kad čia taip turi būti, kad praeis...sakau visi iškenčia ir tu tikrai iškęsi 4u.gif Ir mamai, kai nieko neskauda nuotaika gera, dar ji toks žmogus, kuris moka visad pajuokauti. Sulauks sakė dar vasaros ir pomidorus auginsim ir daržą kartu prižiūrėsim blush2.gif
Dar įdomu, o pvz. negali mama paracetamolio išgerti, jei temp. taip chemo metu sukyla? tarkim darant kelių val. pertrauką, o po to vėl lašinama? Turbūt, kai jau viskas sulašinta, tuomet galima, o kaip yra pačio lašinimo metu?
Jei ne ta temperatūra, tai kol kas viskas būtų idealu.
O dar, kai pasižiūriu, tokia moteriškė šalia guli, tai jai sulašina, o ji tik greitai šoka iš lovos ir į lauką lekia parūkyti blink.gif blink.gif
Ačiū, tam, kas perskaito, nepatingi atsakyti, patarti... Šiuo metu šis forumas turbūt vienintelis vilties šaltinis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mimoza0922 @ 2011 01 26, 21:05)
Aš atsibeldžiu vėl pas jus pasiguosti - beveik nustojo funkcionuoti mūsų antras inkstas  verysad.gif  O taip šiandien džiaugiamės visai gerėjančiais tyrimais....
Papildyta:
Gal Jūs man tuo pačiu galite patarti kur rasti skystus maisto pakaitalus? Mama nieko nebevalgo, tai galvoju reikia kokių kaloringų kokteilių nupirkti.  Bet neįsivaizduoju kur jų tokių rasti.

Man siūlė rugsėjį, kai mums buvo toks reikalas narė nutė...Pabandykit pasiteirauti, gal tebeturi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 26 sausio 2011 - 22:13
niekada nepraraskit vilties, mielosios ir mielieji, čia rašantys, su Viltimi gyventi geriau. Man sesuo sako, kad kai vėl reikes skysčius traukti, as net pykteliu, kam tu pranašauji, kad man kaupsis pleuroje tie skyscšiai, man turi būti viskas gerai, kai sędžiu prie kompo, jaučiuos visiškai sveikaaaa, vat . Dabar aš sveika, aš laiminga, aš gyvenu, o rytoj niekas nežino kaip bus. Labos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mimoza0922 @ 2011 01 26, 22:05)
Aš atsibeldžiu vėl pas jus pasiguosti - beveik nustojo funkcionuoti mūsų antras inkstas  verysad.gif  O taip šiandien džiaugiamės visai gerėjančiais tyrimais....
Papildyta:
Gal Jūs man tuo pačiu galite patarti kur rasti skystus maisto pakaitalus? Mama nieko nebevalgo, tai galvoju reikia kokių kaloringų kokteilių nupirkti.  Bet neįsivaizduoju kur jų tokių rasti.

Violeta mane minėjo, bet jau nebeturiu - atidaviau į skausmo kabinetą Santariškėse. Pirkdavau dažnausiai ten pat Nutrison firmos, atrodo, jei tiksliai pamenu, Nutricia vadinasi. Kaina apie 30 Lt litras. Yra tirštesnis ir skystesnis, maždaug dienos kalorijos. Yra Eurovaistinėse didžiosiose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nutė: 27 sausio 2011 - 02:39
QUOTE(Patriccija @ 2011 01 27, 00:14)
niekada nepraraskit vilties, mielosios ir mielieji, čia rašantys, su Viltimi gyventi geriau. Man sesuo sako, kad kai vėl reikes skysčius traukti, as net pykteliu, kam tu pranašauji, kad man kaupsis pleuroje tie skyscšiai, man turi būti viskas gerai, kai sędžiu prie kompo, jaučiuos visiškai sveikaaaa, vat . Dabar aš sveika, aš laiminga, aš gyvenu, o rytoj niekas nežino kaip bus. Labos 4u.gif

Kokia Jus saunuole,kovotoja ir optimiste!Linkiu visiem gyventi su tokiom nuotaikom!!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 01 26, 22:51)
O dar, kai pasižiūriu, tokia moteriškė šalia guli, tai jai sulašina, o ji tik greitai šoka iš lovos ir į lauką lekia parūkyti blink.gif  blink.gif
Ačiū, tam, kas perskaito, nepatingi atsakyti, patarti... Šiuo metu šis forumas turbūt vienintelis vilties šaltinis wub.gif

blink.gif oho, jaučiu geležinės sveikatos reikia tokiu atveju. Aš, manau, pakankamai neblogai pernešiau chemijas, bet po lašinimo, tą kelią iki namų, tai dantis sukandus vos iškęsdavau ir tiesiai į lovą, jau apie rūkymą tai nei minčių nebūtų. Nors kita vertus, gal taip moteriškei lengviau, gyvena sau kaip gyvenus, palaukia kol vaistus sulašina ir vėl viskas kaip niekur nieko.

Sume, seku nuo pradžios jūsų istoriją, sėkmės jum, viską iškęs mama. Tik kartais taip nesinori nieko rašyt, atrodo, kad pačiai vėl reiks išgyvent viską kartu su jumis iš naujo. Tai jei mažoka patarimų, labai nepykit.

O čia mergaitės ir berniukai vilties suteikti gali nemažai, vien tik veteranės mūsų - vaikščiojančios enciklopedijos, patarimų lobynai biggrin.gif
Ir ką mes jų darytum g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GREK: 27 sausio 2011 - 08:19
QUOTE(Violeta* @ 2011 01 26, 23:07)
Man siūlė rugsėjį, kai mums buvo toks reikalas narė nutė...Pabandykit pasiteirauti, gal tebeturi...

Ačiū labai!

QUOTE(nutė @ 2011 01 27, 03:38)
Violeta mane minėjo, bet jau nebeturiu - atidaviau į skausmo kabinetą Santariškėse. Pirkdavau dažnausiai ten pat Nutrison firmos, atrodo, jei tiksliai pamenu, Nutricia vadinasi. Kaina apie 30 Lt litras. Yra tirštesnis ir skystesnis, maždaug dienos kalorijos. Yra Eurovaistinėse didžiosiose.

Ačiū. Pagal pavadinimą susidarau vaistinėje! Tikiuosi nors kažkiek pasistiprinsim.
Atsakyti