Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

QUOTE(something else @ 2011 01 23, 22:05)
Čia reiktų klausti, ko nesam bandę : ) Oj karčios patirties su jais turėjom, esu rašiusi. Buvo momentas, kai savus baigėme, ligoninė eilinį kartą jų neturėjo (recepto, kad patys nusipirktume, išrašyti negalėjo, mat oficialiai iš ligoninės ligonis neišleistas) ir kaip niekur nieko išleido ilgajam šventiniam savaitgaliui namo. O čia užklupo toks siaubas baubas - abstinencija. Apsaugok D. Kol susivokėm, kas nutiko... Parlėkėm atgal į ligoninę, maniau, sulaukusi gydytojos, plikom rankom aną pasmaugsiu. O bet tačiau - krizė praėjo, pyktis atslūgo, gydytoja nė nemirktelėjo...

Mhm, fentanilio pleistrai. Dalykas gal ir geras (nereikia badyti užpakalio), tik mūsų atveju jų vienų, kad ir itin stiprių, nepakanka. Bet atvejis ir išskirtinis. Pasikonsultuokite su gydytojais, gal tiks.
Dar vienas bendro pobūdžio momentas. Kilo toks globalus klausimas: kokiomis priemonėmis šiais laikais ligoninėje ligoniai gydomi? Kodėl klausiu - asmeninis pvz.: guli mūsų ligonis dabar ligoninėje. Situacija su vaistais tokia: 1. Fentanilio pleistrai - ligoninė neturi. 2. Metadonas (nekompensuojami) - ligoninė neturi. 3. Antidepresantai - ligoninė neturi. 4. Gordius (nekompensuojami) - ligoninė neturi. 5. Diclacas - turi, leidžia. Aha, dar kažkokią tabletukę geram miegui duoda : )
Klausiu - ką darytumėte, jei savų atsargų neturėtumėme ar negalėtumėme įpirkti? Atsakymas - leistumėme morfiną. Sakau - ano poveikis kaip vandens. Atsakymas - tyla...

Kad ligoninėse betvarkė, tai aš žinau. Aš tiesiai šviesiai gydytojams sakau, kiek duoti, kad būtų taip, kaip man reikia. Dažniausiai visi parsiduoda už 100 litų. O mano teta vienam tokiam, kuris už 100 litų sutiko 1 diena ilgiau ligoninėje mamą mano palaikyti pasiūlė ir 1000, su sąlyga, kad galės jam į snukį vožtelti. Reikėjo jo veido išraišką pamatyti.
Žodžiu ryt kulniuoju į skausmo kliniką konsultuotis dėl tų pleistriukų.

Kadangi čia visi visko patyrę, kaip dėl pragulų? Kuom apsigydyti jas bandot? Nusipirkom vakar pleistriukų su sidabru vakar, bet kas š.... paskutinis. Pro inkstų kateterius prabėga man šlapimas, pleistras sušlampa, ir blogėja mūsų pragulos. Pasidalinkite išmintim savo, prašau.
Atsakyti
Bukit sveiki visi! 4u.gif

Dziaugiuosi uz tuos, kam gerai ir linkiu styprybes visiems kovojantiems.

Turiu ir as klausimeli, kaip vaduojates nuo stipraus skrandzio ir viso gleivines uzdegimo? Dar tik pirma chemija, o jau nieko negaliu valgyt, taip degina ir spazmuoja net atsigerus... Jausmas toks, kad didziulis guzas gerklej istrigo verysad.gif Jei ka suvalgau iskart skauda verysad.gif
Atsakyti
[quote=robyte_ff,2011 01 23, 22:44]

Turiu ir as klausimeli, kaip vaduojates nuo stipraus skrandzio ir viso gleivines uzdegimo? Dar tik pirma chemija, o jau nieko negaliu valgyt, taip degina ir spazmuoja net atsigerus... Jausmas toks, kad didziulis guzas gerklej istrigo verysad.gif Jei ka suvalgau iskart skauda :

as geriu "controloc"... lyg ir padeda
Atsakyti
QUOTE(robyte_ff @ 2011 01 23, 21:44)
Turiu ir as klausimeli, kaip vaduojates nuo stipraus skrandzio ir viso gleivines uzdegimo?

Patarčiau gerti linų sėmenų nuovirą. Visai nebjauraus skonio kisieliukas : )
Efektas nebus momentinis, bet ilgiau pavartojus - neabejotinai bus.
Atsakyti
QUOTE(mimoza0922 @ 2011 01 23, 22:30)
<...>
Kadangi čia visi visko patyrę, kaip dėl pragulų? Kuom apsigydyti jas bandot? Nusipirkom vakar pleistriukų su sidabru vakar, bet kas š.... paskutinis. Pro inkstų kateterius prabėga man šlapimas, pleistras sušlampa, ir blogėja mūsų pragulos. Pasidalinkite išmintim savo, prašau.

Apie pragulų gydymą daugiausiai ir geriausiai prirašyta temoje "Tėvų karšinimas".

Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 01 24, 09:35)

thumbup.gif + ranitidinas
Atsakyti
QUOTE(mimoza0922 @ 2011 01 23, 22:30)

Žinau , kad reikia plauti paprastu ūkišku muilu.
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2011 01 24, 09:35)

Almagel A, Omeprazol.Daugiau rasite apie šiuos vaistus internete paieškoje.
Atsakyti
QUOTE(mimoza0922 @ 2011 01 23, 20:52)
... slaugyti artimą sunkiau turbūt yra morališkai, nei fiziškai. Nuovargis pasimiršta, kai matai, kad niekas nepasikeis jei to ar ano nepadarysi. O va su "psichika" susitvarkyti sunku - bus dienų, kai norėsis verkti, bet negalėsi, nes vyras Tavo akyse ieškos paramos, bus dienų, kai norėsis rėkti, bet negalėsi. Va tokie momentai sunkiausi, bet bet koks, kad ir minimalus pagerėjimas, viską tikrai su kaupu atperka.

Aha!!!
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Šiandien mamai leidžia avastiną, o ryt jau pirmoji chemija.
Kažkaip vistiek viskas neaišku dar, gydytoja tik pasiunčia eikit ten , ryt atvažiuokit..o kur eiti, kaip susiruošti, ką pasiimti - nieko. Sakau gal pinigėlių jai reikia įkišti, tada normaliau viską paaiškins. doh.gif O jūs kiek nors įdedate į vokelį savo chemoterapeutei? Mes turbūt vargo turėsim su tuo lašinimu, nes kraujas labai tirštas, reikia kažkaip skystinti. žinau, kad reikia gerti skysčių daug, o gal žinote dar patarimų kaip paskystinti?
Atsakyti
[quote=vi_,2011 01 24, 10:04]
Apie pragulų gydymą daugiausiai ir geriausiai prirašyta temoje "Tėvų karšinimas".
[/quote]

Ačiū. Apsižiūrėjau.

[quote=.GABIJA.,2011 01 24, 12:11]
Žinau , kad reikia plauti paprastu ūkišku muilu.

Ačiū.

Pasiskambinau į Convatec, tai jie man viską žmoniškai ir paprastai išaiškino.

[quote=sume,2011 01 24, 13:16]
Sveikos 4u.gif
Šiandien mamai leidžia avastiną, o ryt jau pirmoji chemija.
Kažkaip vistiek viskas neaišku dar, gydytoja tik pasiunčia eikit ten , ryt atvažiuokit..o kur eiti, kaip susiruošti, ką pasiimti - nieko. Sakau gal pinigėlių jai reikia įkišti, tada normaliau viską paaiškins. doh.gif O jūs kiek nors įdedate į vokelį savo chemoterapeutei?
[/quote]

Mums su onkologe tai nelabai pasisekė, irgi nelabai ką paaiškindavo, savo sprendimų niekada neargumentuodavo, tad tekdavo per kitur aiškintis. O pinigai LT klinikose daro stebuklus... ir seselės atidesnės, ir gydytojai normaliau kalbasi...
Atsakyti
Dar norėjau paklausti, ar galima pavalgyti pusryčius rytoj mamai prieš leidžiant tą chemo? Ją paguldo 2 dienoms. Lašins pačią stipriausią, bet dar nežinau tiksliai pavadinimo.
Kažkaip baugina viskas... ta nežinomybė, kaip ji jausis, kas mūsų lauks toliau... baisu verysad.gif
Atsakyti
Sveikos prasau pagalbos patarimu.
Pagal nemokama programa mano mama daresi krutu momograma ir nuotraukoje pastebejo kaireja krutyja deme, na gydytoja pasake kad nieko rimto, bet kad tikrai isitikintume siunciame i vilniu santarskiu g.1 gydytojo konsultancijai. Ana savaite nuvyke su mama pas gydytojus suzinome kad tai navikas ir jau uzciuopamas guzelis, naviko krastai yra labai negrazus ir reikes darytis kruties operacija,sake kad padare sia operacija istirs navika ir suzinos ar jis pyktybinis ir jei taip dar operuos pazasty. kita savaite paskyre echoskopijai. tada pradejau dometis ar tai labai rimta prisiskaiciau daug informacijos, bet kartu labai pasimeciau, nes beskaitant pradejau galvoti kad mes nieko nezinome. pradejau galvoti tai gal po echoskopijos suzinosime ar tai vezys ar ne, na net nezinau ka galvoti nes ligos pavadinimo nezinome na gyd. neivardino.
gal kas esate su tuo susidure ar buve panasi situacija. ar tai jau vezys ar dar ne.
ir yra dare operacija ir kiek duodama gydytojui ir anesteziologui, nes jis pasake kai mama paklause kiek tai kainuos jis ti pasake fraze" visi moka". gal esate bendrave su gyd. Jonu saboniu buten jis darys operacija. ar kaip gydytojas jis geras?
sunku labai ja palaikyti nes ji gyvena nuo manes 130km atstumu, nes nesu salia.
esu didelem soke nes nenoriu netekti sio brangaus zmogucio. ir noriu kuo daugiau apie tai zinoti kad ja paremti ir padeti.
Atsakyti