QUOTE(something else @ 2011 01 23, 22:05)
Čia reiktų klausti, ko nesam bandę : ) Oj karčios patirties su jais turėjom, esu rašiusi. Buvo momentas, kai savus baigėme, ligoninė eilinį kartą jų neturėjo (recepto, kad patys nusipirktume, išrašyti negalėjo, mat oficialiai iš ligoninės ligonis neišleistas) ir kaip niekur nieko išleido ilgajam šventiniam savaitgaliui namo. O čia užklupo toks siaubas baubas - abstinencija. Apsaugok D. Kol susivokėm, kas nutiko... Parlėkėm atgal į ligoninę, maniau, sulaukusi gydytojos, plikom rankom aną pasmaugsiu. O bet tačiau - krizė praėjo, pyktis atslūgo, gydytoja nė nemirktelėjo...
Mhm, fentanilio pleistrai. Dalykas gal ir geras (nereikia badyti užpakalio), tik mūsų atveju jų vienų, kad ir itin stiprių, nepakanka. Bet atvejis ir išskirtinis. Pasikonsultuokite su gydytojais, gal tiks.
Dar vienas bendro pobūdžio momentas. Kilo toks globalus klausimas: kokiomis priemonėmis šiais laikais ligoninėje ligoniai gydomi? Kodėl klausiu - asmeninis pvz.: guli mūsų ligonis dabar ligoninėje. Situacija su vaistais tokia: 1. Fentanilio pleistrai - ligoninė neturi. 2. Metadonas (nekompensuojami) - ligoninė neturi. 3. Antidepresantai - ligoninė neturi. 4. Gordius (nekompensuojami) - ligoninė neturi. 5. Diclacas - turi, leidžia. Aha, dar kažkokią tabletukę geram miegui duoda : )
Klausiu - ką darytumėte, jei savų atsargų neturėtumėme ar negalėtumėme įpirkti? Atsakymas - leistumėme morfiną. Sakau - ano poveikis kaip vandens. Atsakymas - tyla...
Mhm, fentanilio pleistrai. Dalykas gal ir geras (nereikia badyti užpakalio), tik mūsų atveju jų vienų, kad ir itin stiprių, nepakanka. Bet atvejis ir išskirtinis. Pasikonsultuokite su gydytojais, gal tiks.
Dar vienas bendro pobūdžio momentas. Kilo toks globalus klausimas: kokiomis priemonėmis šiais laikais ligoninėje ligoniai gydomi? Kodėl klausiu - asmeninis pvz.: guli mūsų ligonis dabar ligoninėje. Situacija su vaistais tokia: 1. Fentanilio pleistrai - ligoninė neturi. 2. Metadonas (nekompensuojami) - ligoninė neturi. 3. Antidepresantai - ligoninė neturi. 4. Gordius (nekompensuojami) - ligoninė neturi. 5. Diclacas - turi, leidžia. Aha, dar kažkokią tabletukę geram miegui duoda : )
Klausiu - ką darytumėte, jei savų atsargų neturėtumėme ar negalėtumėme įpirkti? Atsakymas - leistumėme morfiną. Sakau - ano poveikis kaip vandens. Atsakymas - tyla...
Kad ligoninėse betvarkė, tai aš žinau. Aš tiesiai šviesiai gydytojams sakau, kiek duoti, kad būtų taip, kaip man reikia. Dažniausiai visi parsiduoda už 100 litų. O mano teta vienam tokiam, kuris už 100 litų sutiko 1 diena ilgiau ligoninėje mamą mano palaikyti pasiūlė ir 1000, su sąlyga, kad galės jam į snukį vožtelti. Reikėjo jo veido išraišką pamatyti.
Žodžiu ryt kulniuoju į skausmo kliniką konsultuotis dėl tų pleistriukų.
Kadangi čia visi visko patyrę, kaip dėl pragulų? Kuom apsigydyti jas bandot? Nusipirkom vakar pleistriukų su sidabru vakar, bet kas š.... paskutinis. Pro inkstų kateterius prabėga man šlapimas, pleistras sušlampa, ir blogėja mūsų pragulos. Pasidalinkite išmintim savo, prašau.