Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (31 tema)

QUOTE(mimoza0922 @ 2011 01 23, 15:16)
Ne, nieko jei čia kalbam apie nuskausminamus. Vartojom antibiotikus ir analginą, dabar dar vitaminą C leidžiam ir daug daug skysčių. Gal kažką dar reiktų išbandyti?

Jei užtenka - dėkui D. Tiesiog atkreipiau dėmesį į žodžius apie skausmą. Kažkada mums neblogai veikdavo derinys morfinas + ketanalis. Nors pastarasis irgi toli gražu nėra nekaltas vaistas (nors kurį iš jų tokiu pavadinti galima?), bet bent jau nepykindavo ir nesvaigindavo kaip tramadolis.
Atsakyti
ragnez thumbup.gif sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2011 01 23, 18:36)
Laikau kumštelius, kad viskas būtų gerai, bet ir bus gerai.  mirksiukas.gif  Galvą nuo narkozės skauda - pagirios... rolleyes.gif

Aciu,mergaites 4u.gif .
Bet tikrai,grynos pagirios,bet tokios,kokiu gyvenime neturejau ir nenoreciau daugiau tureti biggrin.gif .

Dziaugiuosi del ragnez ,kartu su visom wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(mimoza0922 @ 2011 01 23, 16:16)
Antibiotikai padėjo - plaučiai apsivalė, lyg ir gerėja situacija šioje srityje. Ryt atvažiuoja gydytoja kraują tikrint, bus matyt kokia situacija čia. Bet iš mamos veido, ir visų veiksmų suprantu, kad atėjo šviesesnis metas pas mus. <...>
Apie kordicepsą girdėjusi ir aš, reikės nusipirkti pabandyti. Kai jau nelabai yra kitų variantų, nemanau, kad labai pakenks.
<...>

Na, ir ačiū Dievui, kad geriau. Vietoj 6 chemoterapijos sepsis galėjo suveikti dar efektyviau nei 6-oji. Taip kartais būna. Nepasiduokite. Be inksto galima normaliai gyventi. Būkit geros, pakilkit, kaip tie feniksai iš pelenų, ir... gyvenkit toliau. Visiems, ne tik Jums, šito labai reikia.
Šiaip jau stebiuosi Jūsų sugebėjimais pavaduoti reanimaciją. Tikrai. Tokioje būklėje ištempti ligonį į pagerėjimą ne kiekviena reanimacija sugebėtų. Dėl mamos klejojimų nepergyvenkite, nors atrodo baisiai, bet tai narkotikų (morfino) nuopelnas. Aš saviškį reanimacijoje 3-4 savaites rasdavau tokiame stovyje, kad... Lyg ir sąmoningai kažką šneka, tačiau iš sąmoningųjų nuotrupų nieko neprisimena, o likusį laiką būdavo tokia daržovėle su baltomis akimis... Tos akys mane tiesiog užmušdavo - čia šnekam, o jis protingai tau atsako, ir staiga vyzdžiai nukeliauja kažkur į smegenis, burna prasižioja, ir .... aš pradedu rėkti "Sesele!!!!!!!!!!". O seselė pasižiūri, ir ramiai sako, kad čia viskas ok. Ir tai vyko geriausioje ant LT reanimacijoje, kur mes gaudavome vien tik antibiotikus po 1.5 tūkst. Lt 3 kartus dienon! Todėl dar sykį žaviuosi Jūsų ištverme ir sugebėjimais kontroliuoti situaciją. Šaunuolės Jūs. Būkit toliau.

Atsakyti
Vi kokia tavo vyro diagnoze? Tikrai sunku tiek moraliskai tiek fiziskai slaugyti serganti artima zmogu. Maniskis dar tik po operacijos ,kai pagalvoju dar tik pradzia pries visa kova. Baisu man labai ir bijau pati nepaluzti,tuo labiau kad cia Londone labai vienisa jauciuosi gimines lt. O cia gyvenantys draugai patys savo gyvenimus turi.Kiekvienam savos problemos...
Del to tikiuosi cia rasti patarimu, ir palaikyma smile.gif
Dar noreciau paklausti kiek laiko turi praeiti po operacijos kad jau chemija galima butu lasinti mano suvokimu turi atsistatytii oranizmas ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 01 23, 18:44)
Jei užtenka - dėkui D. Tiesiog atkreipiau dėmesį į žodžius apie skausmą. Kažkada mums neblogai veikdavo derinys morfinas + ketanalis. Nors pastarasis irgi toli gražu nėra nekaltas vaistas (nors kurį iš jų tokiu pavadinti galima?), bet bent jau nepykindavo ir nesvaigindavo kaip tramadolis.

Man labiausiai baisu yra, kad mamai neskaudėtų, bet pastoviai stebiu pulsą, veido išraiškas ir pagal tai sprendžiu apie skausmą. Dabar ji sąmoninga, tai pasikalbam, pasiklausiu ar skauda... kol sako, kad nea, tai nieko ir neduodu. Ar gal negerai? Man medikai sakė, kad morfijų reikia leisti kas 6 val, bet aš leidžiu kas 12, o jei matau, kad skausmingai pasidaro kažkas, tai sugirdau Doltard 30 ar 60 mg. Kažkaip su tuo morfijum man baisu persistengti, kadangi slaugė minėjo, kad užblokuoja kvėpavimo takus. Gal ir negerai, kad vaistus nuo skausmo duodu tada, kai skausmas atsiranda... gi kiek žinau, negalima leisti įsiskaudėti... bet. Nu va čia reikai dar vieno patarimo - ką daryti?

QUOTE(vi_ @ 2011 01 23, 19:01)
Na, ir ačiū Dievui, kad geriau. Vietoj 6 chemoterapijos sepsis galėjo suveikti dar efektyviau nei 6-oji. Taip kartais būna. Nepasiduokite. Be inksto galima normaliai gyventi. Būkit geros, pakilkit, kaip tie feniksai iš pelenų, ir... gyvenkit toliau. Visiems, ne tik Jums, šito labai reikia.
Šiaip jau stebiuosi Jūsų sugebėjimais pavaduoti reanimaciją. Tikrai. Tokioje būklėje ištempti ligonį į pagerėjimą ne kiekviena reanimacija sugebėtų. Dėl mamos klejojimų nepergyvenkite, nors atrodo baisiai, bet tai narkotikų (morfino) nuopelnas. Aš saviškį reanimacijoje 3-4 savaites rasdavau tokiame stovyje, kad... Lyg ir sąmoningai kažką šneka, tačiau iš sąmoningųjų nuotrupų nieko neprisimena, o likusį laiką būdavo tokia daržovėle su baltomis akimis... Tos akys mane tiesiog užmušdavo - čia šnekam, o jis protingai tau atsako, ir staiga vyzdžiai nukeliauja kažkur į smegenis, burna prasižioja, ir .... aš pradedu rėkti "Sesele!!!!!!!!!!". O seselė pasižiūri, ir ramiai sako, kad čia viskas ok. Ir tai vyko geriausioje ant LT reanimacijoje, kur mes gaudavome vien tik antibiotikus po 1.5 tūkst. Lt 3 kartus dienon! Todėl dar sykį žaviuosi Jūsų ištverme ir sugebėjimais kontroliuoti situaciją. Šaunuolės Jūs. Būkit toliau.

Vi, džiaugiuosi, kad atradau čia Jūsų visų būrelį. Aišku blogai, kad tokiom bėdos ir ligom reikia visoms dalintis, bet manau čia visos pasidalindamos savo patirtim galime vieni kitiems padėti.
Aš tikrai nuoširdžiai tikiuosi, kad visos šitos mūsų bėdos išeis į gerą. Laukti atsakymo liko nedaug. Ryt bus tyrimai kraujo ir bus viskas aišku. Tikiuosi, kad nors kažką gero sužinosim. Nors po kelių dienų intensyvaus gydymo CRB nukrito nuo 352 iki 316. Tai suveikė mums kai varikliukas,stimulas toliau siekti ir pasiekti kažko gero.
Žinau, kad žmonės gyvena gan sėkmingai ir be inksto, neramu tik tiek, kad ir antrasis mūsų veikia tik ant garbės žodžio, kadangi inkstai pas mus po truputuką yra. Ir tas belikęs funkcionuojantis kemšasi, matosi, kad per kateterius bėga šlapimas su išskyrom. Bet bus matyt. Ryt prasiplausim namų sąlygom tą insktą, žiūrėsim, kas ten ir kaip.
Kliedėjimai spėju ne tik nuo morfino...čia dar gali būti ir neveikiančio inksto padarinys. Bet vakar mamai sriubytės daviau šiek tiek, tai ji man su tokiu priekaištu sako, "o kodėl sriubytė be bulvytės?". Džiaugiuosi, kad turim daugiau blaivių akimirkų, o ne kliedesių. Nors iš kitos pusės, jei nesigaudytų aplinkoj gal būtų ir geriau, nes nesuvoktų kas jai yra ir kuo tai gali baigtis. O dabar tik ir klauso, kas ką pasako...
Nu jo, apie medikus LT aš patylėsiu. Vakar greitoji atvažiavo per valandą - suprask - nieko žmogui nepadėsim. Klinikose seselę prisikviesti - neįmanoma... paskutinį kartą kai mama gulėjo ligoninėje, čia prie 3 savaites, tai per stogą vanduo pradėjo bėgti... seselėm vienodai piešia, kad ant žmonių vanduo bėga... pati tampiau ligonius į koridorius, kad dar kokio plaučių uždegimo nepasigautų...
Ačiū Jums Vi už palaikymą ir patarimus!
Papildyta:
QUOTE(gretux @ 2011 01 23, 19:51)
Vi  kokia tavo vyro diagnoze? Tikrai sunku tiek moraliskai tiek fiziskai slaugyti serganti artima zmogu. Maniskis dar tik po operacijos ,kai pagalvoju dar tik pradzia pries visa kova. Baisu man labai ir bijau pati nepaluzti,tuo labiau kad cia Londone labai vienisa jauciuosi gimines lt. O cia gyvenantys draugai patys savo gyvenimus turi.Kiekvienam savos problemos...
Dar noreciau paklausti kiek laiko turi praeiti po operacijos kad jau chemija galima butu lasinti mano suvokimu turi atsistatytii oranizmas ar klystu?

Stiprybės Tau ir Tavo vyrui! Aš čia gal savo trigrašį įkišiu - slaugyti artimą sunkiau turbūt yra morališkai, nei fiziškai. Nuovargis pasimiršta, kai matai, kad niekas nepasikeis jei to ar ano nepadarysi. O va su "psichika" susitvarkyti sunku - bus dienų, kai norėsis verkti, bet negalėsi, nes vyras Tavo akyse ieškos paramos, bus dienų, kai norėsis rėkti, bet negalėsi. Va tokie momentai sunkiausi, bet bet koks, kad ir minimalus pagerėjimas, viską tikrai su kaupu atperka. Taip, kad laikykitės, ir nepasiduokit!

Žiūriu, kad čia dėl tos chemijos labai įvairiai viskas vyksta... mes chemiją gavom prieš operaciją, tada buvo šiokia tokia pertrauka - savaitė ligoninėje, 2 savaitės sanatorijoje, ir tada dar apie savaitę namie ir vėl chemija. Bet šiaip esant blogiems kraujo rodikliams niekas turbūt chemijos ir neleis...
Atsakyti
QUOTE(mimoza0922 @ 2011 01 23, 19:52)
Nu va čia reikai dar vieno patarimo - ką daryti?

Geriausia, žinoma, konsultuotis su vadinamaisiais skausmo gydytojais. Pati iš gana nemenkos, bet baisingai nykios patirties galiu pasakyti: vienas pagrindinių opioidų efektyvaus poveikio garantų - nustatyto vaistų vartojimo režimo laikymasis. Jeigu morfinas kas 6 val nebūtinas - leiskite kas 7-8 val, bet išlaikykite tolygius intervalus. Pvz 3x8val. O dėl to vaisto baisumo, tai žinot... Ne toks velnias baisus kaip jį paišo. Apogėjaus metu leisdavome jį kas 4val po dvigubą dozę. Poveikis geriausiu atveju 2 val buvo. Ligoniukas išlikdavo sąmoningas, tik aišku mieguistas ir kiek apdujęs. Jums, žinoma, taip tikrai nenutiks, tik noriu pasakyti, kad labai nesibaimintumėte - kaip kad viena gydytoja kažkada man yra sakiusi: tik tas žodis "morfijus" labai grėsmingai skamba, realybė kur kas blankesnė.... Liūdna ironija, tsakant : )
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2011 01 23, 19:51)
Vi  kokia tavo vyro diagnoze? Tikrai sunku tiek moraliskai tiek fiziskai slaugyti serganti artima zmogu. Maniskis dar tik po operacijos ,kai pagalvoju dar tik pradzia pries visa kova. Baisu man labai ir bijau pati nepaluzti,tuo labiau kad cia Londone labai vienisa jauciuosi gimines lt. O cia gyvenantys draugai patys savo gyvenimus turi.Kiekvienam savos problemos...

Tiesios žarnos vėžys. Stadija? Ji keista. Į limfmazgius neperėjo, reiškia II, bet berskrodė žarną į taukinę, o tai reiškia, pagal tolimesnes prognozes, blogiau nei III. Perskrodęs žarną, auglys užpūliavo. Ir ačiū Dievui, nes tik todėl, dėl neištveriamo skausmo, maniškis su greituke pateko pas gydytojus, kur viskas ir paaiškėjo. Operacija buvo padaryta sėkminga, bet nesėkmingai... T.y. išpjovė labai daug, tuom augliui nepaliko vietos kur plisti, tačiau suvisam pablogino gyvenimo kokybę, be to, blogai įstatė skysčių nutekėjimo dreną, dėl ko teko daryti dar 2 papildomas operacijas, kol galiausiai išsivystė sepsis. Tada mes keikėm ir gydytojus, ir viską pasaulyje, o dabar..., kadangi visi gydytojai itin mums pažįstami, žinom, kad per tuos 5 metus visų jų šios srities onkopacientų, išskyrus mus, šiandien jau nėra, galvojam, kad... taisyklės šioje srityje niekam nėra žinomos, todėl verta nepasiduoti, net kai ir esi suvisam nurašytas. O apie mus prieš 5 metus buvo šnekama - 2-3 mėn. ir psio...
Esu lūžtanti, bet nepalūžau. Gal pas jus situacija kiek lengvesė? Viską galima išlaikyti. Kiekvienas turi savus receptus. Aš kožną dieną grįžusi iš ligoninės išgerdavau 2 čierkas gero bredžio, paverkdavau, ir... puldavau į internetą ieškoti saviškiui išgydymo. Po 4-5 val. nulūždavau... Su miegu buvo gerai, bet užpuolė panikos priepuoliai... Su jais susitvarkiau be vaistų.

NBA......, liūdnukė mūsų, tai tik chemija, daug mažiau nei mūsų išprotėjusios ląstelės, t.y. vėžys, tai reikia ištverti. Laukiam sugrįžtant. Patric, prašom informuoti kiek anksčiau, o po to, laukiam pačios NBA. Laukiam, ... laukėm, kaip adis...
Šį pranešimą redagavo vi_: 23 sausio 2011 - 20:38
QUOTE(something else @ 2011 01 23, 21:14)
Geriausia, žinoma, konsultuotis su vadinamaisiais skausmo gydytojais. Pati iš gana nemenkos, bet baisingai nykios patirties galiu pasakyti: vienas pagrindinių opioidų efektyvaus poveikio garantų - nustatyto vaistų vartojimo režimo laikymasis. Jeigu morfinas kas 6 val nebūtinas - leiskite kas 7-8 val, bet išlaikykite tolygius intervalus. Pvz 3x8val. O dėl to vaisto baisumo, tai žinot... Ne toks velnias baisus kaip jį paišo. Apogėjaus metu leisdavome jį kas 4val po dvigubą dozę. Poveikis geriausiu atveju 2 val buvo. Ligoniukas išlikdavo sąmoningas, tik aišku mieguistas ir kiek apdujęs.  Jums, žinoma, taip tikrai nenutiks, tik noriu pasakyti, kad labai nesibaimintumėte - kaip kad viena gydytoja kažkada man yra sakiusi: tik tas žodis "morfijus" labai grėsmingai skamba, realybė kur kas blankesnė.... Liūdna ironija, tsakant : )

Tas tai tikrai tiesa - pavadinimas tikrai grėsmingai skamba. Reiks rytoj nuvažiuoti į skausmo kliniką pasitarti.

O gal bandėte kažkokius pleistriukus nuo skausmo? Gal jie veiksmingesni? Būtų patogiau galbūt nes juos naudoti... nes man dar rankos labai dreba vaistus leidžiant.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2011 01 23, 20:20)
ragnez, giminaite mūsų, pagal situaciją, džiaugiamės, kad yra, kaip yra. O kaip žymuo? (sorry, jei pražiopsojau šią žinią).

taip, idomiai cia parasei - giminaite pagal diagnoze. tik man buvo plitimas i limfmazgius...

abu zymenys nuliniai, si karta dare CEA ir Ca-129 (ar panasiais skaiciukais) smile.gif

tik vienas smulkus niuansas - KT parode, kad rando vietoje siek tiek prasiskyre tiesieji pilvo raumenys. pasiskaiciau internete, tai, matyt, susilpnejes jungiamasis audinys, o as dar atsipalaidavus pasportavau... blush2.gif

zodziu, ieskausi protingo kineziterapeuto, kad padetu tuos raumenis sutvarkyt, nes paprastos mankstos netinka.

gretux, masciau, kas ten per "glandinis skystis" gali buti. sumasciau, kad "gland" angliskai reiskia "liauka", ty, vyrui greiciausiai buvo liaukinio audinio auglys - adenocarcinoma. "pasprukusios" auglio lasteles per krauja nukeliavo i plaucius ir sukele problemu. laikykites.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 23 sausio 2011 - 20:38
QUOTE(mimoza0922 @ 2011 01 23, 20:23)
O gal bandėte kažkokius pleistriukus nuo skausmo?

Čia reiktų klausti, ko nesam bandę : ) Oj karčios patirties su jais turėjom, esu rašiusi. Buvo momentas, kai savus baigėme, ligoninė eilinį kartą jų neturėjo (recepto, kad patys nusipirktume, išrašyti negalėjo, mat oficialiai iš ligoninės ligonis neišleistas) ir kaip niekur nieko išleido ilgajam šventiniam savaitgaliui namo. O čia užklupo toks siaubas baubas - abstinencija. Apsaugok D. Kol susivokėm, kas nutiko... Parlėkėm atgal į ligoninę, maniau, sulaukusi gydytojos, plikom rankom aną pasmaugsiu. O bet tačiau - krizė praėjo, pyktis atslūgo, gydytoja nė nemirktelėjo...

Mhm, fentanilio pleistrai. Dalykas gal ir geras (nereikia badyti užpakalio), tik mūsų atveju jų vienų, kad ir itin stiprių, nepakanka. Bet atvejis ir išskirtinis. Pasikonsultuokite su gydytojais, gal tiks.

Dar vienas bendro pobūdžio momentas. Kilo toks globalus klausimas: kokiomis priemonėmis šiais laikais ligoninėje ligoniai gydomi? Kodėl klausiu - asmeninis pvz.: guli mūsų ligonis dabar ligoninėje. Situacija su vaistais tokia: 1. Fentanilio pleistrai - ligoninė neturi. 2. Metadonas (nekompensuojami) - ligoninė neturi. 3. Antidepresantai - ligoninė neturi. 4. Gordius (nekompensuojami) - ligoninė neturi. 5. Diclacas - turi, leidžia. Aha, dar kažkokią tabletukę geram miegui duoda : )
Klausiu - ką darytumėte, jei savų atsargų neturėtumėme ar negalėtumėme įpirkti? Atsakymas - leistumėme morfiną. Sakau - ano poveikis kaip vandens. Atsakymas - tyla...

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 01 23, 21:33)
taip, idomiai cia parasei - giminaite pagal diagnoze. tik man buvo plitimas i limfmazgius...

abu zymenys nuliniai, si karta dare CEA ir Ca-129 (ar panasiais skaiciukais) smile.gif
tik vienas smulkus niuansas - KT parode, kad rando vietoje siek tiek prasiskyre tiesieji pilvo raumenys. pasiskaiciau internete, tai, matyt, susilpnejes jungiamasis audinys, o as dar atsipalaidavus pasportavau...  blush2.gif
<...>

Vat ir puiku - dedam ant statistikos! Su tais plitimais į limfmazgius ir giminyste... Kai auglys perauga tam tikrą žarnos sluoksnį, o pas mus peraugo kiaurai, kelias visur kur yra atviras. Dėl to stadijos skirstomos į poklasius a, b, c, ir II c (mūsų) pagal prognozes gaunasi blogesnė nei III a. Dėl šios priežasties maniškiui į akis sakė, kad jo stadija II, o popieriuje, kurio mes nematėm, buvo užrašyta - III... Giminės? smile.gif
Dėl tų jungiamųjų... Gal geriau, dėl šventos ramybės, lenkiškas PET-as? Deja, maniškis belenkokius tyrimus ignoruoja. Yra įsitikinęs, kad jei jau grįš, tai... Ir tai vienas iš protingiausių ant LT diedų... Nežinau kaip tai pakeisti.

Atsakyti