Įkraunama...
Įkraunama...

Užmokestis už darželį

QUOTE(gisa @ 2011 09 20, 17:57)
Gal kasnors zino koki prasyma tureciau parasyti ar dok atnesti is darbovietes, jei ne visada vedu vaika i darzeli, nes dirbu laisvu grafiku.  g.gif

Reikia prasyt darbovietei pazymos.
Atsakyti
"8. Tėvų (globėjų) prašymu mokestis mažinamas 50 procentų, jeigu:
8.5. vaikui nustatytas invalidumas, žymūs vystymosi sutrikimai (cerebrinis paralyžius, elgesio ir emocijų sutrikimai, aklumas ar silpnaregystė iki 0,3, kurtumas ar neprigirdimumas 41 dB, kompleksiniai sutrikimai), vaikas serga epilepsija, poliomealitu, diabetu, autizmu, yra protiškai atsilikęs"

Man čia šiaip užkliuvo sąvokos neįgalumas ir invalidumas, kuo skiriasi šios sąvokos. Pagooglinau, bet ten labiau apie suaugusius "Taip pat neliko ir „invalidumo" sąvokos, ją pakeitė dvi naujos - „neįgalumo lygis" ir „darbingumo lygis".
Tai aš kiek suprantu, kad tėvai gautų 50 proc. mokesčio mažinimui, jų vaikui turi būti nustatytas invalidumas (tikriausiai tas pats kas neįgalumas??? g.gif ir neparašytas koks laipsnis, tai reikštų - bet koks: lengvas, vidutinis, sunkus) arba (nes padėtas kablelis) žymūs vystymosi sutrikimai. Ar klystu?

Atsakyti
QUOTE(Mane @ 2011 10 06, 15:31)
"8. Tėvų (globėjų) prašymu mokestis mažinamas 50 procentų, jeigu:
8.5. vaikui nustatytas invalidumas, žymūs vystymosi sutrikimai (cerebrinis paralyžius, elgesio ir emocijų sutrikimai, aklumas ar silpnaregystė iki 0,3, kurtumas ar neprigirdimumas 41 dB, kompleksiniai sutrikimai), vaikas serga epilepsija, poliomealitu, diabetu, autizmu, yra protiškai atsilikęs"

Man čia šiaip užkliuvo sąvokos neįgalumas ir invalidumas, kuo skiriasi šios sąvokos. Pagooglinau, bet ten labiau apie suaugusius "Taip pat neliko ir „invalidumo" sąvokos, ją pakeitė dvi naujos - „neįgalumo lygis" ir „darbingumo lygis".
Tai aš kiek suprantu, kad tėvai gautų 50 proc. mokesčio mažinimui, jų vaikui turi būti nustatytas invalidumas (tikriausiai tas pats kas neįgalumas???  g.gif ir neparašytas koks laipsnis, tai reikštų - bet koks: lengvas, vidutinis, sunkus) arba (nes padėtas kablelis) žymūs vystymosi sutrikimai. Ar klystu?

Sąvokos nesiskiria mirksiukas.gif Pabrėžta, kad žymūs. Laipsniais nenurodyta. Pažymoje matosi tikriausiai koks sutrikimas unsure.gif
Atsakyti
labukas, sakykit prasau, tas mokestis 2,50 lt mokamas uz visa men darbo dienas? ir nesvarbu kad darzeli lankei pvz tik 10 dienu? nes vat gavau moketi uz darziuka kvita ir ten suma 117,60 lt, kalendoriuje as zymejau kad viso darziuke buvom 10 dienu, tai man paskaiciavus kad uz 10 dienu uz maista 62,60Lt (6,26*10) , o like 55 lt ( 2,50*22 uz rugseji). ar gerai suprantu, ar cia kazka apsiskaiciavo? aciukas
Atsakyti
QUOTE(Hemera_ @ 2011 10 11, 18:21)
labukas, sakykit prasau, tas mokestis 2,50 lt mokamas uz visa men darbo dienas? ir nesvarbu kad darzeli lankei pvz tik 10 dienu? nes vat gavau moketi uz darziuka kvita ir ten suma 117,60 lt, kalendoriuje as zymejau kad viso darziuke buvom 10 dienu, tai man paskaiciavus kad uz 10 dienu uz maista 62,60Lt (6,26*10) , o like 55 lt ( 2,50*22 uz rugseji). ar gerai suprantu, ar cia kazka apsiskaiciavo? aciukas

Teisingai paskaičiuota mirksiukas.gif Už ugdymą reikiam mokėti, net jei nelankot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2011 10 11, 17:25)
Teisingai paskaičiuota  mirksiukas.gif Už ugdymą reikiam mokėti, net jei nelankot  4u.gif

aisku, dabar zinosiu smile.gif dekui uz atsakyma thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(asia05 @ 2011 02 14, 18:01)
Labas mamytes. Iskilo toks klausimelis. Kai daktare israso vaikui pazyma, ar yra tokia galimybe nurodyti "rekomenduojamas namu rezimas"? Man sake, kad tada galima vaiko nevesti i darzeli ir nereikes moketi uz ji? Gal kuri mamyte buvo susidurusi su tuo? blush2.gif

Priklauso nuo darzelio. Valstybiniam tikriausiai nereikes moketi. Visuose privaciuose beveik garantuoju kad moketi reikes. Mano vaikas prasirgo beveik penkis menesius sudejus ir uz viska teko moketi ;(. Ir isvis labai nusivylusi privaciais darzeliais. Pinigu melzykla verysad.gif
Atsakyti
Aš gavau sąskaitą už rugsėjį, paskaičiuota, kad lankė 22 d., nors iš tiesų savaitę rugsėjo vidury sirgo (gyd. pažymą nešėm). Juk turėjo išminusuot tas dienas, ar dar kitą mėnesį išminusuos?
Atsakyti
O kada taikoma kazkokia tarkim "kompensacija" iz darzeli. vyras dirba uzsieni as cia lt uz minimuma. o moku pilna kaina uz darzeli. g.gif
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2011 10 20, 17:46)
Aš gavau sąskaitą už rugsėjį, paskaičiuota, kad lankė 22 d., nors iš tiesų savaitę rugsėjo vidury sirgo (gyd. pažymą nešėm). Juk turėjo išminusuot tas dienas, ar dar kitą mėnesį išminusuos?

Paklauskit auklėtojos, ar dienyne pažymėta, jog pristatyta pažyma. Jei pažyma pristatyta - pati minusuokit sirgtas dienas ir mokėkit mažiau 4u.gif

Pastebėjau, kad po vasaros kasmėnesinį blogai paskaičiuoja mokestį už darželį g.gif Ar buhaltarė pasikeitė, ar nebemoka suskaičiuoti g.gif

QUOTE(Evute* @ 2011 10 20, 17:47)
O kada taikoma kazkokia tarkim "kompensacija" iz darzeli. vyras dirba uzsieni as cia lt uz minimuma. o moku pilna kaina uz darzeli. g.gif

Abejoju g.gif Juk vyras kažkiek uždirba užsienyje g.gif Reikia iš darbovietės pristatyti pažymą apie gaunamas tiek jūsų, tiek vyro pajamas. Jei bendros pajamos neviršija 525 lt vienam šeimos nariui - galit pretenduoti į soc. pašalpą. Tuo pačiu nemokėtumėt už darželį.
Atsakyti
Liūdnos žinios šiauliečiams unsure.gif
Pirmiausia nuspręsta pakelti mokestį už vaiko išlaikymą darželyje.

Politikai taip pat ketina naikinti mokesčių lengvatas vienišiems, studijuojantiems ir karinę tarnybą atliekantiems tėvams.

Šaltinis
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2011 10 20, 18:30)
Jei bendros pajamos neviršija 525 lt vienam šeimos nariui - galit pretenduoti į soc. pašalpą. Tuo pačiu nemokėtumėt už darželį.

Vakar ieskojau,bet nebeturejau laiko-tai neradau tikslios sumos,bet norejau pasakyt,kad jei pajamos iki 300 kazkeliu litu-tai tik tada galima pretenduot i socialine pasalpa.o ne 525Lt.
Jei nevirsija 525 Lt-tai vaikams priesmokyklineje grupeje skiriami nemokami pietus,o uz darzeli-lopseli jokiu nuolaidu,jokio nemokamo maitinimo nera(bentjau Vilniaus mieste).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 21 spalio 2011 - 07:46