Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriamoji vizualizacija

QUOTE(vaižgantė @ 2011 01 22, 00:53)
Man žodis "okultizmas" neturi neigiamos reikšmės. Juo spekuliuoja religijų atstovai, norintys parodyti, kad yra geresni, teisingesni ir t.t.
Tu, aišku, niekada gyvenime nesvajojai, o prieš miegą būtinai pakontempliuoji kurią nors NT ar ST eilutę.  mirksiukas.gif

šiuo atvėju aš rašau iš religijotyros pusės- ir ji turi pretenzijų okultizmui, dėl to kad sąmoningai falsifikuojat religinius faktus ir prisidengiat mokslu.
Tau na naturalu kad neturi neigiamos reikšmės.
Ka ten aš tai neidomu- bet logika pas tave puiki- tai ir Rembrant su VanGogh kuriem Biblija buvo labai svarbi-gaunas irgi nesvajojo-nuobodūs jaunuoliai))
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 01 21, 23:53)
Aš jau Tavo vietoj labai stipriai suabejočiau ar Vaisgante aplamai kokiu žinių turi- viskas ten iš pačios savo super EGO ir pagimdyta, dėja.
Tą ką tu truputį pajutai, tai vadinama nebuties siaubu- kai Dievas beveik visai pasitraukia nuo žmogaus- ir tai ne bausmė paprasčiausiai Jis jau negali buti su žmogumi kuris pats sau Dievas. Tavo atvėju tai tik parodymas- kokia bus kelio pabaiga jei ir toliau užsiimsi "ezoterinėm" praktikom.  jei pasidomėtum new age ikurėjom,pvz Blavackaja- tai ji iš to siaubo žviegdavo ir laiškuose rašė kad nenusižudo tik dėl to kad jai tai būtų negarbinga pabaiga.
Rašai kad vedomis domiesi?- ir vėl ten pat lendi greičiausiai- Lietuvoje nėra "domėjimosi vedomis"- nemačiau kas be religiotyrininkų studijuotu šiuos šventraščius. Lietuvoje yra domėjimasis okultine Vedų interpretacija- o tai visai kas kita. Pvz. Vedose nėra karmos koncepcijos- o visi "karmistai" su pasididžiavimu pareiškinėja kad jų žinios iš Vedų- tai reiškia tik vieną -melą

Na bet patarimų vistiek niekas neklauso- tai kaip ir gali nekreipt dėmesio

nu žiūriu kuo toliau, tuo geriau varom doh.gif
Papildyta:
QUOTE(dekor @ 2011 01 22, 00:25)
Bet kocepcijos  religijose Dievo labai skirtingos, tai apie kokį šnekame?

Aš remiuosi krikščionišku Dievu- tai ir paneiginėti ,kad jis nepasitraukia, turėtumėte iš krikčioniškų pozicijų- arba sakyti kad kliedžiu- ir Dievas yra kas kita, tai toks idomus sutverimas kuris davė mums visokių dvasinių žaidimų,kaip vizualizacijos,diagnostikos ir tt. kad liudna nebutų..

Ir dar tokiuose košmaruose..) - pilnai sutinku.

Be žodžių doh.gif

Man jau toks vaizdas susidarė, kad 'krikščionės" nusprendė vizualizuotojas išgelbėti, tiksliau velnią iš jų išvaryti smile.gif
Gal jau negelbėkite Jūs mūsų, mes kaip nors su savo dievais ir velniais pačios pasiaiškinsim doh.gif
Čia iš tos serijos kaip kokia davatka aiškintų, kad žinok vaikeli pinigai Dievui yra blogis, todėl Dievas tau jokių batų ir pieštukų neduos, tik velnias tavo norus gali išpildyti ir tik jis tave daiktais ir pinigais suvilios ir tavo sielą atims.
Gal jau gana, a? Pajuokavom, padiskutavom ir toliau sau kas sau gyvenam. Mes su vizualizacijom, o krikščionės su savo krikščionišku Dievu ....

p.s. Karolilna, žmogus paprastai visada išsigąsta to kas jam yra nežinoma,to apie ką jis galvojo, kad tai neįmanoma, kad taip negali būti, kai pirmą kartą susiduriam su mistika natūralu, kad taip nutinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skm: 22 sausio 2011 - 00:24
Į krikščionybę nukrypt per daug ir aš nenorėjau, bet turėjau, dėl užduotų klausimų, visos, kurios klausėte, atsakysiu a/ž 4u.gif
Ir jei kažkam dar bus įdomu, visada atsakysiu.

dekor, labai tiksliai taikot, bet... na, tegu smile.gif Kai ego ima viršų pas žmogų, akys nebemato, ausys nebegirdi, natūralu. Ir jokie loginiai ar neloginiai argumentai nepadės. Tiesiog gerbkim vieni kitus 4u.gif Teks mums naują temą atidaryt mirksiukas.gif

Taksai, beje, nuostabūs šunys lotuliukas.gif
Atsakyti
Nesąmonė, vokiečių aviganiai - jėga biggrin.gif

Tad ramybės toms/tiems, kam tai vertybė, ir gražių svajonių visoms likusioms.
Atsakyti
Labas rytas visiems 4u.gif

kadangi tema apie vizualizacijas, tada ir aš savo patirtį išdrįsiu parašyti.. Vizualizaciją pradėjau naudoti porą mėnesių prieš gimdymą (prieš dvejus metus beveik) - taip pamokė viena moteris po gresiančio priešlaikinio gimdymo. Kadangi buvau užsivertusi kita literatūra, tad pasidomėti, kas tai yra, giliau nebuvo minties.. Kad gimdymo metu tai buvo efektinga - negaliu paneigti to, tikrai, kad taip (tokio efekto aš net pati nesitikėjau). Po gimdymo viskas pasimiršo ir vizualizacija nebeteko prasmės..

Prieš porą mėnesių pasiėmiau paskaityti vieną knygelę (nekonkretizuosiu), kurioje daug vizualizacijų ir vizualizuodama sūnaus ir mylimo vyro sveikatos pagerėjimą pradėjau "darbuotis".. Sūnus (dabar jam pusantrų metukų) patapo labai jautrus, išvargęs, naktį prasidėjo verksmo protrūkiai (kadangi naktimis nebeduodu pienuko, tai siekiant jį nuraminti tekdavo paplušėti). Būdavo, kad miegamajame jis prieš miegutį staiga išsigąsta neaišku ko (anksčiau to niekada nebūdavo), prisiglaudžia, tiksliau pasislepia tarsi manyje, pasižiūri į viršų ir vėl slepiasi, drebėdamas lyg lapelis sad.gif

Tai tik emociniai mažo vaikelio pakraštėliai. O manieji buvo didesni.. Deja, pradėdama visa tai, nepasidomėjau, kokia viso to kilmė.. Ar tikrai viskas, kas parašyta yra "iš Dievo", kaip buvo teigiama (jokiu būdu neapeliuoju į temos pradžioje nurodytą literatūros sąrašą, nes nesu skaičiusi minėtų knygų).. Vizualizuodama užsimerkdavau (dienos metu) ir pakili nuotaika būdavo tik po pirmųjų kartų, po to pabudo viduje slogulys ir Baimė.. Aš užsimerkiu ir jaučiu, kad negerai.. Vizualizuoju ir vidus rėkte rėkia, kad negerai darau.. Protas man sakė, kad tai tik adaptacinė būsena turbūt, bet pasikalbėti apie tai neturėjau su kuo.. Nepaaiškinama baimė lydėjo ir naktį (noriu pastebėti, kad sūnaus neramumai prasidėjo iki mano suvokimo, kad BŪTENT MAN tai netinkama ir nepriimtina, tad netikiu,kad buvau jo indikatorius). Vieną dieną susivokiau, kad turiu klausyti savo širdies ir daugiau nebeužsiimti tuo, nes tai ne man, tai ne mano kelias.. Man padėjo sena Malda po trupučiuką rimti viduje.. Po to atradau bent kažką panašaus patyrusio žmogaus postą ir padėkojau Dangui už išsakytą patirtį..

Dar kartą noriu pabrėžti, kad tai tik mano asmeniniai pastebėjimai, o Jums visoms linkiu Ramumos, Harmonijos viduje.. ir Taikos.. Kiekvieno pasirinkimas yra toks, koks yra būtinas tą akimirką..
Atsakyti
Oi mergytės... nu ir prisiskaičiau aš čia... ir vakar iš vakaro, ir šiandien doh.gif
Tik labai norėčiau paprašyti - nesipykim blush2.gif Juk iš ties, tai parodo tik tai, kad esam nepakančios kitai nuomonei.
Manau, kad Orkidė tikrai pataikė į temą - ji norėjo pasidalinti savo patirtimi apie vizualizaciją ir įspėti - nematau tame nieko blogo. Išvystėme labai įdomią temą, tik reikia gertbi laisvę išsakyti savo nuomonę.
Aš asmeniškai daug sužinojau iš jūsų pokalbių.
Aggnesse mano mažė elgėsi panašiai, gal net taip pat. Tik aš skirtingai nuo tavęs, apie vizualizaciją nieko nežinojau ir net nesąmoningai jos nebandžiau. Tai kas tuomet???
Dar įdomiau, ką pasakė Vaižgantė - vaikai mato astralus - tuo tikrai dabar tikiu, nes mano mažė kartais vakare šaukia, kad ateina baltas gaidelis ir ji jo bijo!! Taip, tai gali būti koks herojus iš pasakos, bet man į tai truputį nepanašu.

Dar dėl vizualizacijos technikos. Manau, prieš bet ką darant reikia pasistudijuoti literatūrą. KV parašyta, kad jei kažko nori, turi atsipalaiduoti ir pagalvoti apie tai - jei taip ir liksi atsipalaidavusi - viskas geri, bet jei pajusi sunkumą skrandžio plote, įsitempsi - tai ne tau ar dar ne laikas...

Sutinku, kad KAŽKAS - labiau tikiu, kad Dievas, gali įsikišti, kai jau tikrai prarandamas saikas KV - kaip kažkuri sakėt, net gyvenot, kūrėt drabužius ir pan.

Dėl Dievo - nekariaukim bent mes dėl jo... Pakilkim turputį aukščiau... Juk jau tiek karų buvo... Ir manau, dar bus...
Aš asmeniškai tikiu, kad Dievas yra VIENAS. Tik priklausomai nuo vietovės, nuo kultūros, gal nuo tų laikų mentaliteto žmonės jam suteikė kitą pavidalą, tiesas. Ir gal tai buvo tam tikra žmonių išbandymo misija - augti tol, kol suvoksime, kad jis vienas...

Dar... aš irgi netikiu, kad Dievas gali apleisti žmogų... Juk mes - jo vaikai... Geri, blogi, pasiklydę, pasimetę...

Ir vėl, gal ne vietoje, bet būtų įdomu sužinoti kas yra tas velnias??? Pragaras??? Kaip jį apibūdina krikščionybė? Nes man atrodo, kad pragaras yra čia. T.y. ne visi mes jame gyvename, bet nžn, kas gali būti baisiau už skausmą, kai tavo vaikas serga nepagydoma liga, už moralinę graužatį, kai dėl tavo veiksmų kenčia ar žūva artimieji, nuolatines patyčias ir atstūmimą, galų gale ką turi jausti mažutis žmogutis, nuolat kankinamas ir skriaudžiamas? Nekalbu apie fizinį skausmą.

Ir dar... kad jau pradėjau smile.gif Nežinau, kurioje knygoje, bet skaičiau, kad mes čia esame tik svečiai - atėjome išmokti tam tikros pamokos, įvykdyti tam tikrą misiją, tobulėti, augti. Ir bet kada galime būti pakviesti iš šio pasaulio, gali būti viskas atimata: artimieji, vaikai, namai... Jei mes prie viso šito prisirišime - mus nuolat kaustys netekties baimė. Jos atsikratyti nėra lengva, bet kai tai padarai - nuostabus jausmas apima. Manau, kad tą patį sako ir krikščionybė.

O dabar apie šią naktį smile.gif Paskaičiau aš vakar viską čia prieš miegą, na, galvoju, tikrai kokio astralo sulauksiu smile.gif Ir ką jūs sau manot? Mažė keistai naktį budinėjo... Bet... jos kambayje kažkur komodoje yra įkritęs toks žaislinis iPodas pavadinkim, kuris groja muzikėles. Prabundu ir girdžiu - groja muzika naktį blink.gif Nesuprantu, nei kur, nei kokia. Bet graži tokia. Ateinu į jos kambarį - galvoju, o tai tau, pianinas pats žaislinis įsijungė. Pasirodo ne. Bet kažkas groja komodoj. Pajudinau stalčių - nutilo...
Niekad jis negrojo pats, iš viso tik kartą grojo, kai stalčių kažkaip ne taip atidariau... Vat ką reiškia prisiskaityti smile.gif

Aš matyt būsiu iš tų, kuri iš svetimų klaidų nesimokysiu. Tačiau žinosiu, kad jei kažką negero pajusiu - kas tai tokio ir ką reikia daryti 4u.gif

QUOTE(Aggnesse @ 2011 01 22, 10:12)
Sūnus (dabar jam pusantrų metukų) patapo labai jautrus, išvargęs, naktį prasidėjo verksmo protrūkiai (kadangi naktimis nebeduodu pienuko, tai siekiant jį nuraminti tekdavo paplušėti). Būdavo, kad miegamajame jis prieš miegutį staiga išsigąsta neaišku ko (anksčiau to niekada nebūdavo), prisiglaudžia, tiksliau pasislepia tarsi manyje, pasižiūri į viršų ir vėl slepiasi, drebėdamas lyg lapelis sad.gif

Atsakyti
Žinot, diskusijos turi tokią savybę, kad diskutuotojai taip įsijaučia, kad paskui jau patys nelabai atrenka apie ką vyksta ta diskusija biggrin.gif Kažkaip pagalvojau, kad jei jau kaip suprantu baigiam šį kelių dienų pokalbį gal reikėtų apibendrinti, padaryti kažkokias išvadas.

Koks buvo Orkidės tikslas kai ji pasidalino savo nuomone? Ar, kad krikščionybė yra aukščiau visko? ar, kad vizualizuodama jautėsi blogai ir suprato, kad tai blogis, gal gali pateikti pavyzdžių, kaip kitos merginos pasidalino, nes iš Orkidės tų pavyzdžių nebuvo ?
Ar tikslas buvo pasakyti, kad tokie dalykai yra susiję su velniu?

Man norisi aiškumo. Gal galite vienu, dviem sakiniais pasakyti koks buvo Jūsų tikslas.

Raginu ir kitas merginas pasisakyti konkrečią savo nuomonę, poziciją gal neveliant į tai religijos, tiesiog: aš manau, kad tai blogis, nes patyriau tai ir tai, aš manau, kad tai gėris, nes nepatyriau jokio blogio.

Gal tada viską apibendrinsim, pasiliksim kiekviena su savo pozicija, bet bus kažkiek aiškiau, nes dabar diskusija vardan diskusijos.

Atsakyti
[quote=Žuvelė,2011 01 22, 11:52]

Ir vėl, gal ne vietoje, bet būtų įdomu sužinoti kas yra tas velnias??? Pragaras??? Kaip jį apibūdina krikščionybė? Nes man atrodo, kad pragaras yra čia. T.y. ne visi mes jame gyvename, bet nžn, kas gali būti baisiau už skausmą, kai tavo vaikas serga nepagydoma liga, už moralinę graužatį, kai dėl tavo veiksmų kenčia ar žūva artimieji, nuolatines patyčias ir atstūmimą, galų gale ką turi jausti mažutis žmogutis, nuolat kankinamas ir skriaudžiamas? Nekalbu apie fizinį skausmą.

Kas yra velnias? Pirmiausia tai yra Dievo kūrinys. Juk visa sukūrė Dievas. Tai gal neatmeskim ir šito kūrinio? bigsmile.gif
Kas yra pragaras? Ne veltui, kai žmogus miršta, mes linkime jam ramybės TEN. Ar pagalvojot kada, kodėl? Miręs žmogus keliauja per astralinius pasaulius. Po kokius, priklauso nuo to, kokį dvasinį lygį tame gyvenime jis pasiekė. Ir ne visuomet jam ta kelionė būna rami ir lengva...
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2011 01 22, 13:22)
Raginu ir kitas merginas pasisakyti konkrečią savo nuomonę, poziciją gal neveliant į tai religijos, tiesiog: aš manau, kad tai blogis, nes patyriau tai ir tai, aš manau, kad tai gėris, nes nepatyriau jokio blogio.

Gal tada viską apibendrinsim, pasiliksim kiekviena su savo pozicija, bet bus kažkiek aiškiau, nes dabar diskusija vardan diskusijos.

skaiciau daug literaturos sia tema. kazkodel nebandziau. negaliu pasakyti , kad netikejau tuo, negaliu pasakyti, kad galvojau, kad tai pavojinga-tiesiog srove manes ten nenunese. o gal dar nenunese.
man idomios ir isbandziusiu si metoda, ir Orkides mintys. idomu tai, kad mano aplinkoj atsirado zmogus, kuris intensyviai pradejo tuo dometis ir prognozavo, kad as irgi butinai tuo keliu nueisiu. ir keista tai, kad butent siuo metu perskaiciau Orkides samprotavimus..
o del ,,sveciu"...manau, kad visada salia musu knibzda neatpazintu objektu, mes ju nematom ir galva mums del to neskauda. bet gali buti, kad prakrapste skylute sienoje, kuri yra tam, kad nematytume to, ko mums (galbut) nereiketu matyti,
mes galim, be kita ko, pamatyti ir tai, kas mus isgasdina..
vakar labai norejosi kazka pasakyti tai mergaitei, kuria isgasdino , bet nesuradau zodziu...puikiai suprantu kaip ji jautesi.kazkada seniai sapnavau kosmara..ir koks buvo kosmaras, kai pabudusi supratau, kad sapnas tesiasi ...ir bala zino, del ko taip ivyko g.gif
Atsakyti
We are what we think. All that we are arises with our thoughts. With our thoughts we make the world.- Buddha

Atsakyti
QUOTE(Orkide @ 2011 01 22, 04:15)
Tiesiog gerbkim vieni kitus  4u.gif  Teks mums naują temą atidaryt mirksiukas.gif

Taksai, beje, nuostabūs šunys lotuliukas.gif

Ta jau seniai reikejo padaryti 4u.gif Ne tik taksai ... mirksiukas.gif
Atsakyti
O kalbat i tema, pamenat, kad visai neseniai turejau laikyt egzamina, del kurio buvo tikrai nemazas nerimas smile.gif Tai va as pries ta egzamina, "pasikvieciau" savo destytoja i pavesine. Ir pasakiau kaip man svarbu, kad tas egzaminas praeitu sklandziai, neprasiau jos nei auksto balo, nei kazko panasaus, tiesiog atveriau dusia smile.gif O sasiuvinyje uzrasiau tvirtinima, kad toks ir toks egzaminas yra tikras stebuklas... Na ir egzamino metu mums visiems uzdave butent ta klausima, kuri as ruosiau. (juos buvom pasidaline su kolegom). Viskas praejo sklandziai smile.gif
4u.gif
Tiesa apie sapnus
Siandien kaiptik sapnavau, kad kazkokiam zmogui su peiliu persmeigiau zanda biggrin.gif ir dar kazkur begau kazka dariau, sapnavau kelis sapnus is eiles... Sieciau tai su tuo,jog perskaiciau klausima butent cia ar nespanuojam kosmaru ir prisigyriau, kad ne. Tiesa nepavadinciau to kosmaru, nes nebuvo baisu, tiesiog pats faktas, kad kazka suzaloji su peiliu (kraujo nebuvo) turi neigiama konotacija. Ir sieciau tai su nerimo busena pries sekanti egzamina ax.gif

Ir mano gyvenime nesiliauja tam tikri zenklai biggrin.gif Jie nera nei teigiami nei neigiami, nesuprantu kas norima man jais pasakyti. Jau darosi komiska, nes jie visur ant kiekvieno kampo, netikeciausiose vietose...
Papildyta:
QUOTE(skm @ 2011 01 22, 21:17)
We are what we think. All that we are arises with our thoughts. With our thoughts we make the world.- Buddha

Totally true! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 23 sausio 2011 - 11:17