Aš vėl jus iš temos išmušiu, nesiruošiau veltis į diskusijas, bet kadangi vis dar pilnatis, leisiu sau dar pasisakyti Per kurią vietą mano postas pasirodė desperatiškas, nežinau, tiesiog nuoširdžiai norėjau pasidalinti informacija, aktualia krikščionims, jokių ideologijų neprimetinėju. Na, bet kiek smalsučių visgi perskaitė mano postą, nors aiškiai parašiau, kad jis skirtas krikščionims, ah tas įgimtas žmogaus smalsumas
Vaižgante, o kokiai ideologijai pati priklausai? tikrai nemanau, kad krikščionybė mada, atvirkščiai, nors ir esu dar labai jaunutė krikščionė savo praktikoje, iš supančios aplinkos jau pajutau nesupratimą ir nuostabą, o kodėl ne kuri Rytų praktika?, štai, kas yra naujausia mada. Net ne mada epidemija. Keista, kad matai darant viską, kad žmonės lėčiau bustų, nes aš matau viską būtent ATVIRKŠČIAI. Dabar ir norint išvengt New Age indoktrinacijų sunkiai sekas, nes paduodama visais įmanomais kanalais: knygynai užversti ta tema, seminarai/mokymai/iniciacijos ant kiekvieno kampo, salės lūžta, filmai, muzika, TV (vaikų multikai ir tie), swamių/guru antplūdis į Vakarus, jogos studijos, įvairūs dvasiniai centrai dygsta kaip grybai po lietaus, iš kažkur netyčia atrandamos visokios paslaptys, kurios atseit buvo ilgus amžius slepiamos. Man atrodo vienetai, kurie bustų savaime iš savęs, visi kažkur kažką paskaitė, visi kažkur kažkaip pabandė vieną ar kitą ir užsikabino, mano akimis, šitas enlightment daromas kaip tik motyvuotai. Ir sistema už to tikrai slypi. Alternatyva tavo minčiai dėl žmonių tikslingo nuodijimo google/eugenics
eupforia, turi minty šitą Sylvia Brown? http://stopsylvia.com/articles/ Prieš dėdama į save kokią naują info įpratau visada visų pirma ištirti šaltinį, nes iškuopt iš savęs visas sukramtytas šiukšles paskui ne taip paprasta. Nepyk, bet moteriškė, įkvėpta ir bendraujanti su kažkokia neaiškia dvasia Francine ir daugybę kartų savo klientų bei per TV ir radio laidas demaskuota kaip apsišaukėlė, man nekelia jokio pasitikėjimo ir susidomėjimo. Mano akys, žinok, irgi švytėjo, ir širdis dainavo, ir stebuklų irgi vyko Sutinku, kad tikrai pametam savo tikrąją esybę civilizacijos triukšme, bet gaila, kad būtent dėl to griebiamasi New Age fast foodo sielai, kuris žada gerovę, laimę, pilnatvę. Juk norėdami būti sveiki, nevalgome bet ko, sielos taip pat nereikėtų maitinti kuo papuola. Fast foodą taip pat žmonės mėgsta, kai kam net labai skanu, pasijauti sotus, čia ir dabar, bet ar tai sveika? Aš labai suprantu tą gerą jausmą, nes pati taip jaučiaus, ir taip pat nejaučiau, daranti kažką negero, galėjau prisiekt, kad pats Dievas mane veda, skrajojau kaip ant sparnų, užtekdavo paprašyt ženklo, kad atsakyčiau į savo klausimus ir gaudavau, atrodė visi taškeliai susisdėlioja. Tik dabar supratau, kad tai nebuvo iš Dievo. Kaip matau, kai kam ši mano patirtis atrodo kažkokia unikali ir keista, bet paieškojusi radau daugybę liudijimų žmonių, kurie išgyveno tą patį, ką ir aš, kai kas net identiška, kas privertė nusiplaut rankas nuo visko, ką galim prirašyt New Age kategorijai. Kam nors kiek įdomu, paprasčiausias keyword į googlą - contemplative spirituality way to demon possession. Youtubas taip pat pilnas info.
Ši mintis iš krikščioniškos perspektyvos (neprimetu, tiesiog dalinuos). Įsivėlus į bet kokią ezoterinę okultinę praktiką, bet ką, kur naudojama kontempliatyvi meditacija, vizualizacija, energetinė iniciacija, čakrų aktyvacijos ir kundalini kėlimai, asmenybės programavimai, hipnozė (įskaitant past life regression) astralinės kelionės ir chanelingai, atidaromos durys ir duodamas laisvas sutikimas tamsiųjų jėgų veiklai, ko tu gali net nepastebėti. Išdrįsiu panaudoti sąvoką Liuciferis, išvertus - šviesos nešėjas, nenuostabu, kad viskas įvyniota į meilę, gerumą, pilnatvę, pačius nuostabiausius jausmus ir patirtis, įgytas galias gydyti, padėti žmonėms, tikslai nesvarbu, svarbu šaltinis, iš KO visa tai. Kas domisi New Age galbūt žino, vieną buvusį Amerikos New Age judėjimo lyderį Randall N. Baer, išleidusį ir keletą populiarių knygų, tarp kurių ir Inside the New Age nightmare, kur aprašo, kas privertė jį palikti judėjimą, kaip eilinės meditacijos metu išvydo visa tai, kas slypi UŽ visos tos šviesos, kuria jis visada jautė ir manė esant gera. Savo likusias dienas paskyrė rengiant seminarus tiems patiems New Age sekėjams, bandydamas demaskuoti judėjimą, netikėtai likus tik dviem savaitėm iki knygos išleidimo jis žuvo keistoje avarijoje. Nelabai gerai baigėsi ir daugeliui kitų aktyvių tyrinėtojų, tyrinėjusių ir kėlusių į viešumą info apie įvairias slaptas organizacijas ir kas iš tikrųjų vyksta behind the scenes pasaulyje.
Mirabella, Dievo valią akcentuoti ir pripaišyti gali bet koks autorius, bet ar tai būtinai tiesa? Čia ir buvo tas kabliukas (neabejoju, kad daugeliui) ant kurio aš ir užkibau, tik paskui išsilukšteni, kas tas Dievas, kurį jie pristato ir propaguoja. Paskaitykit apie tikėjimo išprievartavimą http://www.lksb.lt/s...aipsnis-619.htm Jeigu aš sugalvoju, kad AŠ kažko noriu, AŠ tai susivizualizuoju, AŠ žinau, kad gausiu, AŠ dėkoju dar negavęs, tai kur čia vietos lieka Dievo valiai? Ar Dievo valia tai ir reiškia tarnauti žmonėms? Na, čia kieno kokia ideologija, nieko primest nenoriu.
Jei kam smalsu, kas pas mane čia per patirtis buvo... Iškapsčius info, kas čia per praktikos, supratau į kokį š... įbridau, teko ieškot tikrojo Dievo pagalbos. Va tik tada ir pajaučiau, su kuo turėjau reikalą, gyvenime tokių dalykų nesu patyrusi, net negalvojau apie tai ir tikrai neužsiprogramavau. Smulkesnių įvykių nevardinsiu, nors buvo. Meldžiaus, nutraukiau bet kokius ryšius ir išsižadėjau visų praktikų ir ramiai ėjau miegot, bet tą pačią naktį staiga be jokios priežasties prabudau persmelkta tokios aštrios baimės, kokios gyvenime nesu jautusi, nepaaiškinamos, jaučiau aplinkui save kambary tokį blogį, kad sunku žodžiais nusakyt, atrodė, lyg kažkas bandė grįžti namo, bet rado duris užrakintas, melstis pradėjau nevalingai, kol galiausiai užmigau, kitą naktį, nors ėjau miegot nusiteikus ir įtikinus save, kad viskas gerai (kur ta įtaigos galia, kai jos taip reikia!) buvo dar gražiau, tiesą sakant nesinori net rašyt, bet dabar suprantu tuos, kurie jau anksčiau patyrė ir sakė, kad vien tik Jėzaus Kristaus vardas daro stebuklus (net nepriklausomai ar tu pilnai tiki tuo). Galbūt kas nors pagalvos, kad tik susikūriau savo realybę pati ir tiek... tegu, tada ne vien aš taip pat identiškai susikūriau. Man atrodo, kad tiesiog nusiėmiau rožinius akinius. Dar vieną paklodę prirašiau, gal nepyksit labai
Ramybės jums.
QUOTE(Orkide @ 2011 01 20, 02:47)
Aš vėl jus iš temos išmušiu, nesiruošiau veltis į diskusijas, bet kadangi vis dar pilnatis, leisiu sau dar pasisakyti Per kurią vietą mano postas pasirodė desperatiškas, nežinau, tiesiog nuoširdžiai norėjau pasidalinti informacija, aktualia krikščionims, jokių ideologijų neprimetinėju. Na, bet kiek smalsučių visgi perskaitė mano postą, nors aiškiai parašiau, kad jis skirtas krikščionims, ah tas įgimtas žmogaus smalsumas
eupforia, turi minty šitą Sylvia Brown? http://stopsylvia.com/articles/
Ramybės jums.
eupforia, turi minty šitą Sylvia Brown? http://stopsylvia.com/articles/
Ramybės jums.
Nesuprantu kolkas anglu kalbos, bet jus turbut nesuprantate kas yra intuicija ir vidinis balsas. Kai jauti, jog butent ta gauta informacija yra teisinga. Jauti ir tiek. Nereikia jokiu paaiskinimu. Todel nematau prasmes gincytis, kiekvienas turi teise tureti savo nuomone. Ko man gyvenime nereikejo ir nereikia - dingsta savaime be jokiu pastangu. Visos "siuksles" - taip pat. Ir nesu as tiek pamisus del vizualizacijos(pirmas susizavejimo efektas jau dingo), bet kad tai veikia - faktas. O jei jums tai panasu i okultizma - tai jusu pasirinkimas tureti toki vertinima. Linkiu sekmes.
Oho... stipru...
Aš tiek pasakysiu: kodėl tiek daug linkstančių pavadinkim į tą New Age tikėjimą?
Todėl, kad tarkim ta pati krikščionybė neduoda atsakymų, nepatenkina dvasinių poreikių, nepaguodžia, nepalaiko. O tada ieškai to, kas artimas širdžiai. Juk pasaulis tobulėja, mokslas, žinios, technologijos tiesiog peržiangia proto suvokimo ribas. Manau, turėtų ir krikščionybė truputį sparčiau žengti, kad patenkintų tikinčiųjų poreikius.
Kitas dalykas - AŠ TIKIU DIEVU. Ir jei aš JAM dėkoju už viską, o NE jis tai daro - ar gi jis nežino, nemato, kad aš klystu??? Tai lai duoda kokį ženklą ar pan... (gal ir kvailai skamba).
Ir dar... neburnoju prieš jį, tiesiog šiaip kaip mąstančiai būtybei nuolat kyla klausimas: kodėl esant tiek ir tokio žiaurumo, blogybių, nukrypimų, iškrypimu ir pan (tiesiog nenorėjau detaliai aprašyti, bet manau, supratot), JIS nepasirodo kaip kažkada (nesitikiu materialios formos, bet manau, yra būdų tai padaryti ir kitaip)???? Pasakysit - tai labai paprasta, mes tam nepasiruošę, ar maždaug patys turime per viską pereiti, išaugti ir pan. Bet tie, kurie JUO netiki - nepatikėtų vis vien, bet tikintiesiems tai suteiktų daug daug stiprybės...
Be to, žinant krikščionybės istoriją, biblijos perrašymą kelis kartus, dabartines kunigų blogybes - ar visa tai Dievo sumanymas? Kažkaip truputį abejoju...
Galiu sutikti su tuo, kad kažkada buvo kaip ir duotas startas. Dabar visi vis dar begame...
Aš tiek pasakysiu: kodėl tiek daug linkstančių pavadinkim į tą New Age tikėjimą?
Todėl, kad tarkim ta pati krikščionybė neduoda atsakymų, nepatenkina dvasinių poreikių, nepaguodžia, nepalaiko. O tada ieškai to, kas artimas širdžiai. Juk pasaulis tobulėja, mokslas, žinios, technologijos tiesiog peržiangia proto suvokimo ribas. Manau, turėtų ir krikščionybė truputį sparčiau žengti, kad patenkintų tikinčiųjų poreikius.
Kitas dalykas - AŠ TIKIU DIEVU. Ir jei aš JAM dėkoju už viską, o NE jis tai daro - ar gi jis nežino, nemato, kad aš klystu??? Tai lai duoda kokį ženklą ar pan... (gal ir kvailai skamba).
Ir dar... neburnoju prieš jį, tiesiog šiaip kaip mąstančiai būtybei nuolat kyla klausimas: kodėl esant tiek ir tokio žiaurumo, blogybių, nukrypimų, iškrypimu ir pan (tiesiog nenorėjau detaliai aprašyti, bet manau, supratot), JIS nepasirodo kaip kažkada (nesitikiu materialios formos, bet manau, yra būdų tai padaryti ir kitaip)???? Pasakysit - tai labai paprasta, mes tam nepasiruošę, ar maždaug patys turime per viską pereiti, išaugti ir pan. Bet tie, kurie JUO netiki - nepatikėtų vis vien, bet tikintiesiems tai suteiktų daug daug stiprybės...
Be to, žinant krikščionybės istoriją, biblijos perrašymą kelis kartus, dabartines kunigų blogybes - ar visa tai Dievo sumanymas? Kažkaip truputį abejoju...
Galiu sutikti su tuo, kad kažkada buvo kaip ir duotas startas. Dabar visi vis dar begame...
Kazkaip i viska labai vienpusiskai paziureta, krastutiniskai. Orkide neatsake i viena esminiu klausimu- argi svajones nera tos pacios vizualizacijos?Kartais zmogus nieko nenumanydamas apie kv, sąmoningai apie kazka galvoja, iesko info apie ta dalyka (jam sukasi ir sukasi mintys apie tai, ir specialiai ir ne...)
Del tu tariamai bloguju jegu i kurias atveriamos durys... kodel visagalis Dievas tas duris tuomet leidzia taip lengvai atidaryti?
Orkide, o jus dabar cia priesinates toms jegoms, nebijot, kad ir jus "nukals"...
Ir kodel i Dieva atsigrezet tik tuomet kai pajautet kazkoki blogi? Kodel ne tuomet, kai vizualizavot, kur jusu Dievas buvo pries tai? Ka jis veike? Ar jo vardas neturejo jums jokios prasmes?
Del tu tariamai bloguju jegu i kurias atveriamos durys... kodel visagalis Dievas tas duris tuomet leidzia taip lengvai atidaryti?
Orkide, o jus dabar cia priesinates toms jegoms, nebijot, kad ir jus "nukals"...
Ir kodel i Dieva atsigrezet tik tuomet kai pajautet kazkoki blogi? Kodel ne tuomet, kai vizualizavot, kur jusu Dievas buvo pries tai? Ka jis veike? Ar jo vardas neturejo jums jokios prasmes?
QUOTE(Orkide @ 2011 01 20, 02:47)
Vaižgante, o kokiai ideologijai pati priklausai?
Jokiai. Kodėl turėčiau kam nors priklausyti?
QUOTE(Orkide @ 2011 01 20, 03:47)
Aš vėl jus iš temos išmušiu, nesiruošiau veltis į diskusijas, bet kadangi vis dar pilnatis, leisiu sau dar pasisakyti
Ramybės jums.
LAbai aciu uz issakyta nuomone, dziugu, kad kiekvienas turim savo nuomone-nesam aveles, kurios seka paskui nezin ka. Mano gyvenimo moto "gyventi taip, kad kitiems nekenktu", nzn kuriam tai judejimui priklauso, bet man tai yra viena is mano gyvenimo tiesu, kuria vadovaujuosi. Nemanau, kas kas nors naudotusi, tais "naujuju Judejimu" patarimais, jei jie kiek nors neleistu zmogui pasijausti laimingu.
Visi tie straipsniai, web psl panasu i kiekvieno irodinejima savo tiesas, bandymu buti pranasesniu uz kitus. O kas zino tikraja tiesa?!???????
Kiekvienas atsirenkam mums naudinga, darancius laimingus, gyvenima prasminga informacija.
LAbai idomu butu isgirsti, kokiomis aplinkybemis pasirinkote toki kelia, kuriame esate?
Aš irgi noriu padėkoti Orkidei - iš ties šaunu, kad išsakote savo mintis, pasidalinate jomis. O diskusijos yra gerai - gal visiška tiesa jose ir negimsta, bet dalis...
Aš tik manau, gal vis gi ką nors ne taip darėte? Aš labai noriu pabandyti pamedituoti - bet tiksliai žinau, kad viena pati to nedarysiu. Be to, paskaitysiu kiek galima daugiau informacijos...
Aš tik manau, gal vis gi ką nors ne taip darėte? Aš labai noriu pabandyti pamedituoti - bet tiksliai žinau, kad viena pati to nedarysiu. Be to, paskaitysiu kiek galima daugiau informacijos...
QUOTE(Orkide @ 2011 01 20, 03:47)
vieną buvusį Amerikos New Age judėjimo lyderį Randall N. Baer, išleidusį ir keletą populiarių knygų, tarp kurių ir Inside the New Age nightmare, kur aprašo, kas privertė jį palikti judėjimą, kaip eilinės meditacijos metu išvydo visa tai, kas slypi UŽ visos tos šviesos, kuria jis visada jautė ir manė esant gera. Savo likusias dienas paskyrė rengiant seminarus tiems patiems New Age sekėjams, bandydamas demaskuoti judėjimą, netikėtai likus tik dviem savaitėm iki knygos išleidimo jis žuvo keistoje avarijoje. Nelabai gerai baigėsi ir daugeliui kitų aktyvių tyrinėtojų, tyrinėjusių ir kėlusių į viešumą info apie įvairias slaptas organizacijas ir kas iš tikrųjų vyksta behind the scenes pasaulyje.
Jei kam smalsu, kas pas mane čia per patirtis buvo... Iškapsčius info, kas čia per praktikos, supratau į kokį š... įbridau, teko ieškot tikrojo Dievo pagalbos. Va tik tada ir pajaučiau, su kuo turėjau reikalą, gyvenime tokių dalykų nesu patyrusi, net negalvojau apie tai ir tikrai neužsiprogramavau. Smulkesnių įvykių nevardinsiu, nors buvo. Meldžiaus, nutraukiau bet kokius ryšius ir išsižadėjau visų praktikų ir ramiai ėjau miegot, bet tą pačią naktį staiga be jokios priežasties prabudau persmelkta tokios aštrios baimės, kokios gyvenime nesu jautusi, nepaaiškinamos, jaučiau aplinkui save kambary tokį blogį, kad sunku žodžiais nusakyt, atrodė, lyg kažkas bandė grįžti namo, bet rado duris užrakintas, melstis pradėjau nevalingai, kol galiausiai užmigau, kitą naktį, nors ėjau miegot nusiteikus ir įtikinus save, kad viskas gerai (kur ta įtaigos galia, kai jos taip reikia!) buvo dar gražiau, tiesą sakant nesinori net rašyt, bet dabar suprantu tuos, kurie jau anksčiau patyrė ir sakė, kad vien tik Jėzaus Kristaus vardas daro stebuklus (net nepriklausomai ar tu pilnai tiki tuo). Galbūt kas nors pagalvos, kad tik susikūriau savo realybę pati ir tiek... tegu, tada ne vien aš taip pat identiškai susikūriau. Man atrodo, kad tiesiog nusiėmiau rožinius akinius. Dar vieną paklodę prirašiau, gal nepyksit labai
Ramybės jums.
Ramybės jums.
Orkide, cituoju postus, kurie patraukė mano dėmesį. Susidūrėte su "matrica", jeigu jūs ne prieš man reiktų daugiau info iš jūsų patirties. Reikalas tikrai svarbus....atsiliepkit į a.ž
[quote=Orkide,2011 01 20, 03:47]
Jeigu aš sugalvoju, kad AŠ kažko noriu, AŠ tai susivizualizuoju, AŠ žinau, kad gausiu, AŠ dėkoju dar negavęs, tai kur čia vietos lieka Dievo valiai? Ar Dievo valia tai ir reiškia tarnauti žmonėms? Na, čia kieno kokia ideologija, nieko primest nenoriu.
Ar Dievo valia bausti žmones? Ar Dievo pareiga prisiimti atsakomybę už visų mūsų gyvenimus? Ar Dievas sukūrė ir nuleido mums iš dangaus krikščionybės taisykles, islamo, budizmo ir t.t.?
Ne taip senai teko dalyvauti šermenyse. Sėdžiu prie karsto ir klausausi krikščioniškų giesmių. Ir tik jaučiu kaip mano veide atsiranda šypsena... nuo to ką aš girdžiu, išpradžių negalėjau patikėti, galvoju nu gal viena tokia giesmė, bet po jos dar geresnė ir dar geresnė. Aš klausiau ir man buvo juokinga ką žmonės žemėje padarė iš Dievo. Dievui tikrai to nereikia! kodėl žmogus galvoja, kad sumenkindamas save, paversdamas save visišku žemės kirminu neturinčiu jokios valios, atsakomybės, pagaliau pagarbos sau išaukštins Dievą ir užsitarnaus jo palankumą. Taip elgdamiesi mes niekinam tą patį Dievą kuris yra kiekviename iš mūsų.
Jeigu aš sugalvoju, kad AŠ kažko noriu, AŠ tai susivizualizuoju, AŠ žinau, kad gausiu, AŠ dėkoju dar negavęs, tai kur čia vietos lieka Dievo valiai? Ar Dievo valia tai ir reiškia tarnauti žmonėms? Na, čia kieno kokia ideologija, nieko primest nenoriu.
Ar Dievo valia bausti žmones? Ar Dievo pareiga prisiimti atsakomybę už visų mūsų gyvenimus? Ar Dievas sukūrė ir nuleido mums iš dangaus krikščionybės taisykles, islamo, budizmo ir t.t.?
Ne taip senai teko dalyvauti šermenyse. Sėdžiu prie karsto ir klausausi krikščioniškų giesmių. Ir tik jaučiu kaip mano veide atsiranda šypsena... nuo to ką aš girdžiu, išpradžių negalėjau patikėti, galvoju nu gal viena tokia giesmė, bet po jos dar geresnė ir dar geresnė. Aš klausiau ir man buvo juokinga ką žmonės žemėje padarė iš Dievo. Dievui tikrai to nereikia! kodėl žmogus galvoja, kad sumenkindamas save, paversdamas save visišku žemės kirminu neturinčiu jokios valios, atsakomybės, pagaliau pagarbos sau išaukštins Dievą ir užsitarnaus jo palankumą. Taip elgdamiesi mes niekinam tą patį Dievą kuris yra kiekviename iš mūsų.
[quote=skm,2011 01 20, 11:28]
Aš klausiau ir man buvo juokinga ką žmonės žemėje padarė iš Dievo. [/quote]
Va būtent- ką žmonės Žemėje padarė iš Dievo, turėdami savų, egoistinių tikslų?..
Aš klausiau ir man buvo juokinga ką žmonės žemėje padarė iš Dievo. [/quote]
Va būtent- ką žmonės Žemėje padarė iš Dievo, turėdami savų, egoistinių tikslų?..
QUOTE(vaižgantė @ 2011 01 20, 14:00)
Man atrodo, kad daug kas pamirsta, kad religija yra tiesiog kazkiekno paimta ir SUGALVOTA! Juk jeigu butu kitaip, tai ju nebutu tiek daug skirtingu. Tiesiog buvo zmones, pranasai, kurie turejo savitus suvokimus apie Dieva ir pagal savo supratima tai aiskino masems. Todel skirtingos religijos skirtingai supranta ir skirtinga slovina savo Dieva.
As asmeniskai dziaugiuosi budama laisva nuo bet kokios religijos ar tikejimo.
QUOTE(pepilota @ 2011 01 20, 12:51)
Man atrodo, kad daug kas pamirsta, kad religija yra tiesiog kazkiekno paimta ir SUGALVOTA! Juk jeigu butu kitaip, tai ju nebutu tiek daug skirtingu. Tiesiog buvo zmones, pranasai, kurie turejo savitus suvokimus apie Dieva ir pagal savo supratima tai aiskino masems. Todel skirtingos religijos skirtingai supranta ir skirtinga slovina savo Dieva.
As asmeniskai dziaugiuosi budama laisva nuo bet kokios religijos ar tikejimo.
Aš taip pat esu laisva nuo bet kokios religijos, turiu draugų, kurie priklauso įvairioms religijoms ir sektoms, ir su visais normaliai sutariu. Vengiu žmonių, įkyriai peršančių savas dogmas, o gąsdinimai okultizmu apskritai man kelia šypseną. Kunigai kiekvieną dieną užsiima okultizmu, tik jie taip nevadina. Turi labai gražų pavadinimą- slėpinys O tų slėpinių KB turi daug. Ir paprastam mirtingajam nedera per daug mąstyti apie tuos slėpinius. O tai gali dar ką nors sumąstyti tokio, apie ką nerašo didysis KB Katekizmas