Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietija

QUOTE(Savannaa @ 2011 09 04, 16:41)
Labuka, paklausiu ir cia :
gal yra mamu, aukliu, mociuciu... Hamburge galinciu priziuret 5 metu sunu darbo dienom 10.00-18.00 3-4 kart i savaite. Galiu moketi 30-40 E/d.

cia hamburgo psl. paziurek gal kokia skelbimu lenta yra patalpintu skelbima kad ieskai : Cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 04 rugsėjo 2011 - 18:25
o aš dar prisiminiau, eBay Kleinanzeige irgi galima įdėt skelbimą auklei 4u.gif paskiau dar galima savo rajone parduotuvių skelbimų lentose iškabint...

Ir dar toks pastebėjimas, jei auklė "legali", galima jai sumokėtą sumą į mokesčių deklaraciją įtraukt ir valstybė grąžintų dalį sumokėtų pinigų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 04 rugsėjo 2011 - 18:31
dekui ! cia daugiau radau ir suzinojau ei is zmoniu gyvenanciu De 10 metu ! 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, gal yra gyvenanciu Rostoke ax.gif Labai reikia pagalbos verysad.gif Dukra istojo
i Rostoko universiteta ir neranda kur gyventi. Kaip tik paraso, kad is LT, nebelieka vietu unsure.gif Jau nebezinome ka ir daryti, o universitetas prisiunte viezbuciu nuorodu. Gal yra koks Rostoko laikrastis su skelbimais?
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 09 04, 19:42)
dekui ! cia daugiau radau ir suzinojau ei is zmoniu gyvenanciu De 10 metu !  4u.gif


9m... biski dar truksta biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos Mamytes, labai skubiai reiki konsultacijos.... 4u.gif vyras dirba legaliai Vokietijoje nuo birzelio men., ar jam priklauso apmokamos atostogos? Nes dabar pvz. kai jis grizo atostogu porai savaiciu tai jam nemoka jokiu pinigu..... Dirba statyboj, tai ne sezono metu(ziema)imones veikla laikinai oficialiai sustabdoma.....ar jam priklauso kazkokia bedarbio pasalpa tuo laikotarpiu? Gal kas turite patirties sioje srityje ir galite pakonsultuoti asmeniskai blush2.gif Kokiu dokumentu reikia is darbdavio norint deklaruoti Vokietijoje gautas pajamas Lietuvoje? DEKOJU!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audronyyyte: 06 spalio 2011 - 20:56
Sveikutės, gal galit iš patirties palygint Vokietijoje ir Lietuvoje parduodamos kosmetikos kokybę? Tokia pati ar vis dėlto pas jus geresnė? Domintų pigesnė, tokia kaip Garnier, Syoss ir panašiai ax.gif Smalsu, ar verta apsipirkt pakeliui smile.gif Ir kokio tinklo kosmetikos parduotuvėse būtų galima rasti Essence kosmetikos?
Atsakyti
QUOTE(delfiuka @ 2011 11 07, 21:27)
Sveikutės, gal galit iš patirties palygint Vokietijoje ir Lietuvoje parduodamos kosmetikos kokybę? Tokia pati ar vis dėlto pas jus geresnė? Domintų pigesnė, tokia kaip Garnier, Syoss ir panašiai  ax.gif Smalsu, ar verta apsipirkt pakeliui smile.gif Ir kokio tinklo kosmetikos parduotuvėse būtų galima rasti Essence kosmetikos?

pabandyk geriau čia pasiklaust, gal daugiau atsakymų sulauksi
Atsakyti
tiek rašiau, gal kam dar pravers 4u.gif
QUOTE
kad nežinau kaip trumpai paaiškint doh.gif  biggrin.gif  biggrin.gif žodžiu, šitos klasės "įdomios" tik tiem, kas dirba ne savarankiškai (t.y. ne savo firmą ar patentą turi, o pas kažką įsidarbinęs).

DE visos pajamos nuo maždaug 8000 eurų per metus apmokestinamos lengvai didėjančiu progresiniu pajamų mokesčių (žodž kuo daugiau uždirbi, tuo daugiau moki valstybei: minimalus mokesčių procentas apie 15proc, max apie 45proc). Susituokus visas turtas skaičiuojamas bendrai, taigi ir neapmokestinama suma padvigubėja. Tas pajamų skaičiavimas labai sudėtinga procedūra, žodžiu 8000 nereiškia kad tik tiek gali uždirbti, gali uždirbti daugiau nes nusiminusuoja visokie dalykai pvz. labdara, išlaidos vaiko darželiui, sveikatos draudimai ir t.t....

Kad žmonėm ir valstybei būtų patogiau, yra įvestos mokesčių klasės, ir taip tam tikra dalis to metinio pajamų mokesčio nuskaičiuojama kas mėnesį nuo algos. Yra 6 klasės:
1 - nevedusiem
2 - vienišiems tėvams
3, 4, 5 - vedusiems
6 - turint antrą darbą
vedę gali pasirinkti arba klases 3 ir 5, arba klases 4 ir 4.
Darant mokesčių deklaraciją, visi susilygina, nes visos pajamos skaičiuojamos bendrai.

4 Klasė atitinka maždaug 1 (nevedusių) klasę. Ji skirta toms poroms, kur abu partneriai maždaug vienodai uždirba. Vadinasi, metų gale susumavus jų pajamas (tarkim 30.000 ir  29.000 bus bendra suma 59.000), jiem turbūt nereikės mokesčių primokėt, nes jie visus metus nuo savo algos vienodomis dalimis mokėjo. Tarkim, kad jie kiekvienas mokėjo po maždaug 300 euru mokesčiam nuo algos, ir metų gale gavosi apie 7.200eu.
3 ir 5 klasė skirta poroms, kur partnerių alga labai skiriasi, kad kas mėnesį liktų kišenėj daugiau pinigų. 3 klasėj nuskaičiuojama kas mėnesį mažiau mokesčių, o 5 daugiau. Tarkim šeimoj vyras uždirba 45.000, jis mokės kas mėnesį su 3 klase 400eu mokesčių (su 4 klase mokėtų virš 600). O žmona 14.000, kas mėnesį 5 klasėj jai nusiskaičiuoja 150eu (jei ji būtų 4 klasėj, būtų 35eu, jei ji būtų 3, išvis nemokėtų). Gaunasi metų pajamų suma 59.000, o mokesčių 6.600. Kaip matai skirtumas nuo pirmos poros - 600eu, kuriuos reiks darant deklaracija "primoketi". Bet aišku ne visada, nes yra daug niuansų.

Dieve bandžiau trumpai bet nesigavo biggrin.gif bet gal bus kiek aiškiau g.gif čia aišku visos sumos ir pavyzdžiai išgalvoti ax.gif
beje radau neblogą psl. su truputuku informacijos http://www_eurodarba...iai-vokietijoje
kas skaitot vokiškai tai čia http://de.wikipedia....ohnsteuerklasse skyrelis "Vergleich"

Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 01 07, 01:49)
tiek rašiau, gal kam dar pravers 4u.gif




didelis dekui moocho uz info ir super naudinga nuoroda thumbup.gif

manau pravers daug kam mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal kam pasirodys juokingas klausimas, bet vis delto - kokius pagrindinius dalykus reikia zinot vykstant dirbti i Vokietija (kokius "popierius" pasiimti, jei vyras su dukra liktu Lietuvoj)? Ar imanoma pradzioje isgyventi be vokieciu kalbos (su vidutinemis anglu kalbos ziniomis)?

As kol kas tik pamastau apie isvykima, bet dar neteko niekur uzsieny dirbt, tai labai baugu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nekieno: 06 kovo 2012 - 15:55
QUOTE(Nekieno @ 2012 03 06, 14:54)
Sveikos  4u.gif

Gal kam pasirodys juokingas klausimas, bet vis delto - kokius pagrindinius dalykus reikia zinot vykstant dirbti i Vokietija (kokius "popierius" pasiimti, jei vyras su dukra liktu Lietuvoj)? Ar imanoma pradzioje isgyventi be vokieciu kalbos (su vidutinemis anglu kalbos ziniomis)?

As kol kas tik pamastau apie isvykima, bet dar neteko niekur uzsieny dirbt, tai labai baugu.

išgyventi įmanoma ir su anglų kalba,tik iš ko ir kur? g.gif
Atsakyti