QUOTE(Masako @ 2011 01 16, 20:08)
as pirma is meetininiu?
Nu buvo super, man labai patiko, susirinko musu visos 10

todel teko grupelem bendraut daugiausia.
Labas,
Na eina sau, aš niekad nesiveržiau į sostinę gyventi, bet dabar kaip užpavydėjau, čia kaime jokių meetų, nieko, nei su kuom knygom apsikeisti.... Gerai dar, kad biblioteka dar tokia gera yra.... Kur čia tos ašaros, nerandu kur paspausti, nu vienu žodžiu verkiu...
Dar visą savaitę be kompiuterio pragyvenau, tai knygoms turėjau daugiau laiko...
Ir dar labai gerai, kad tą blogą vedam, va nuėjau pažiūrėjau, kas ką skaitė, kaip įdomu, nes neįmanoma būtų dabar 50 lapų perversti...
Dabar skaitau
Henriette E. Moller ,,Kaizeris ir esu be galo dėkinga Fatimaalla už tai, kad atkreipė dėmesį į tą romaną. Labai patinka.
Papildyta:Dar perskaičiau:
John Irving. Cirko sūnus.
Kartais užtenka vieno puslapio, kad neigiamą nuomonę apie skaitomą knygą pakeistum į teigiamą. Taip man atsitiko su šia Irvingo knyga.Taip, Irvingas yra savotiškas rašytojas keistoko skonio skaitytojams. Taip, Irvingas yra parašęs keletą tikrai garsių romanų. Taip, skaitėm ir romanų šiaip sau
Bet kuriuo atveju puslapių skaičių jis vis dėlto turėtų riboti. Toks įspūdis, kad įvadas tęsiasi net iki 238 psl. Kyla pagunda mesti knygą į šalį. Ir tik patys ištikimiausi rašytojo gerbėjai žino, kad tikrai turi kažkas tokio įvykti, kitaip visiškas nusivylimas.
Ir šitai įvyksta. Kažkur jau ties pabaiga, po perskaitytų 800 puslapių, rašytojas susitelkia ir apdovanoja tuos ištikimiausius savo skaitytojus už kantrybę. Vienu puslapiu. Keliomis pastraipomis. Viena gera mintimi. Nes be jos, visa knyga būtų nieko verta. Nes visa istorija juk net ne apie Indiją. Tai kas, kad matome keletą indų veikėjų, daugiausia juntamas tik tos šalies kvapas, nešvara, elgetos, gatvėse miegantys benamiai tai ką mato šalį aplankyti atvykęs turistas. Tai istoriją ir ne apie cirką, kad ir kaip klaidintų viršelis. Istorija apie cirką būtų buvusi daug įdomesnė ir ne tokia migdanti. Tai irvingiškai papasakota istorija apie savęs paieškas. Kas aš? Iš kur aš? Kur mano namai?
- Atleiskite, užkalbino jį mažasis džentelmenas, iš kur jūs? (psl. 823).O daugiau, panašiai kaip ir visose Irvingo knygose: Viena (šį kart užuominom, bet būtinai), rašytojas (šį kart scenaristas, bet jam nelabai sekasi), nelaimingi vaikai, prostitutės, įvairūs keistuoliai.
Net nežinau, ar patiko, bet kantrybės turintiems Irvingo gerbėjams privaloma.
Jessica Gregson. Angelų kūrėjos.
Visi žinom, kokią galią turi moterys. Bet ši istorija, jei ji iš tikrųjų tikra, nustebina ir šokiruoja.Mėgstu obuolius tačiau niekada neskaičiau Obuolio knygų. Sako, kad jos dažniausiai atpasakoja filmus, be to, prastai išverstos ir redaguotos. Tačiau ši istorija jau seniai traukė, tad ir gramatika nebebuvo tokia svarbi. O juk ir apie vertimus nieko neišmanau
Istorija apie tai, kai Pirmojo pasaulinio karo metais viename kaimelyje liko vienos moterys. Su italų belaisviais. Kaip jos iš pradžių laukė, o paskui nebelaukė savo kariaujančių vyrų. Iš pradžių skaityti buvo ne kas. Esamasis laikas, stilius kaip penktoko
Tačiau vėliau atsirado gilesnių minčių. Teisė rinktis. Gyvas smurtaujantis vyras ar negyvas laukiamas vaikas? Kas žino, kaip pasielgti geriausiai?
Keista, kaip lengva tapti žudike, pagalvoja Sari. (psl. 221).Nepajutau, kaip perskaičiau. Gal ir visai neblogas Obuolys. Skaitysiu dar ką nors.
Visai įdomi knyga savaitgaliui.