Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *48 Namučiai...

Dori, tu gabi motera smile.gif

Baigiau „Gyvulių ūkis“ - patiko labiau nei „1984-ieji“ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 01 13, 20:16)
Ingėnai, nieko nerašysi apie "Prancūzišką romaną"? Nu nors trumpai, jei tingi, labai norėčiau nors vienos nuomonės.  smile.gif

Susimaišiau beskaitydama, ir visai ne apie tą knygą brūkštelėjau blush2.gif
Kažkaip išskaičiau, kad apie Irène Némirovsky" Prancūziška siuita" klausi blush2.gif
Tai šįkart visgi keletas sakinių būtent apie tą knygą.
"Prancūziška siuita" man labai patiko thumbup.gif Labai verta skaitymo. O ypač turėtų patikti toms, kurios domisi knygomis karo tematika. Taip ir matau Fati ją skaitančią tongue.gif
Berods pati ją perskaičiau jau pateikusi geriausių 2010m. skaitytų knygų dešimtuką g.gif , tai dabar ją tikrai įrašyčiau į tą sąrašėlį.
Knygoje papasakota keletas prancūzų šeimų istorijų, prasidedančių 1940m., bėgant prancūzams iš Paryžiaus. Bėgant iš miesto, virš kurio tvenkiasi būsimos nacių okupacijos debesys. Man rodos, kad autorė tą laikmetį, periodą pavaizdavo labai įtaigiai.
Beje, knyga liko taip ir neužbaigta... Kodėl, sužinosite knygos gale perskaitę trumpą pačios autorės istoriją. Kaip jau, atrodo, esu minėjusi, knygos autorės gyvenimas man pasirodė dramatiškas, spalvingas, matyt irgi vertas atskiros biografijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 13 sausio 2011 - 20:34
Gyvulių ūkis mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 13, 21:34)
Susimaišiau beskaitydama, ir visai ne apie tą knygą brūkštelėjau blush2.gif
Kažkaip išskaičiau, kad apie Irène Némirovsky" Prancūziška siuita" klausi blush2.gif
Tai šįkart visgi keletas sakinių būtent apie tą  knygą.
"Prancūziška siuita" man labai patiko thumbup.gif  Labai verta skaitymo. O ypač turėtų patikti toms, kurios domisi knygomis karo tematika. Taip ir matau Fati ją skaitančią tongue.gif

lotuliukas.gif Bet gerai, kad susimaišei. Tiesiog nuodėmė nutylėti apie labai gerą knygą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 01 13, 20:16)
Ingėnai, nieko nerašysi apie "Prancūzišką romaną"? Nu nors trumpai, jei tingi, labai norėčiau nors vienos nuomonės.  smile.gif

Į šitą tavo prašymą atsakysiu trumpai - knyga patiko, nors visgi tikėjausi šiek tiek geriau blush2.gif
Knygoje buvo tokių vietų, kurias skaitant autoriaus elgesys nebekėlė didelių simpatijų cool.gif Ne, aš visai ne apie narkotikus biggrin.gif Aš apie tai, kad man nekelia susižavėjimo praskystantis ir į ašaras puolantis vyras (o jam tokių scenų, kiek pats rašė, pasitaikydavo). Tačiau buvo labai miela skaityti apie jo meilę dukrai. Būtent dukrai skirtos eilutės iš visos knygos man labiausiai ir patiko.
Kad susidaryti ryškų šio rašytojo, kaip asmenybės, portretą, visgi man šios knygos nepakako. Reikėtų perskaityti dar kažką iš jo kūrybos. Skaitant jo "14.99 €" įsivaizdavau Beigbeder kur kas kietesnį ir man simpatiškesnį, maištautoją. O vat jo maištavimą, aprašytą knygoje "Prancūziškas romanas" toli gražu ne visada skaitydama suprasdavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 13 sausio 2011 - 20:49

QUOTE(katilina @ 2011 01 13, 19:30)
Jerome K. Jerome "Kaip mes rašėme romaną"
drinks_cheers.gif Puikus angliškas jumoras biggrin.gif Man labai patiko ši knyga, kaip ir "Trise valtimi (neskaitant šuns).

QUOTE(daite @ 2011 01 13, 19:32)
Užbėgau trumpam, durnai su sloga jaučiuosi, nenoriu įsisirgt. doh.gif
Linkiu neįsisirgt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 01 13, 21:44)
Linkiu neįsisirgt 4u.gif

Ačiū. 4u.gif O tamstai linkiu atmaišyt dieną nuo nakties ir miegot laiku. biggrin.gif
Beje, Vagoj mačiau ir kitų gerų knygų, pvz. "Baltasis tigras" tik apie 14 lt tekainuoja. Aišku ir būtitnai reikėjo nušliaužti man iki pašto, dovanotą knygutę pasiimti, ačiū sphinx. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 13 sausio 2011 - 22:05
QUOTE(daite @ 2011 01 13, 22:04)
Ačiū.  4u.gif O tamstai linkiu atmaišyt dieną nuo nakties ir miegot laiku.  biggrin.gif
Beje, Vagoj mačiau ir kitų gerų knygų, pvz. "Baltasis tigras" tik apie 14 lt tekainuoja. Aišku ir būtitnai reikėjo nušliaužti man iki pašto, dovanotą knygutę pasiimti, ačiū sphinx.  4u.gif

Labai prašom mirksiukas.gif Malonaus skaitymo 4u.gif
Atsakyti

O tamstai linkiu atmaišyt dieną nuo nakties ir miegot laiku.  biggrin.gif
biggrin.gif Ačiū 4u.gif Bandau, jau po biškutį miegu naktim biggrin.gif

Beje, Vagoj mačiau ir kitų gerų knygų, pvz. "Baltasis tigras" tik apie 14 lt tekainuoja.
Ko dar gero buvo? bigsmile.gif Gal visgi reiktų ko užnorėt lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 13 sausio 2011 - 22:12
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 13, 21:45)
Pajauta, ačiū, tikrai labai norėsiu pasiskolinti ją 4u.gif  Bet ... per sekančius mytus blush2.gif Šįkart dar nenešk man jos blush2.gif, perdaug kitų knygų skolinimuisi esu prisiprašiusi.

Tai šį kartą man ir neteks nešt,o nešti vistiek reiks Fati, nes jai buvau paskolinus smile.gif taip , kad klausyk ką Dori sako.Duoda, tai imk, nes kitą kart gal kas kitas užsiprašys.
O jei rimtai tai ši knyga tikrai įdomi, lengvai ir greitai skaitoma, informatyvi knyga.
Aš jau sukroviau maišiuką.Gavosi dvylika knygų, Atgal gal kiek mažiau gausis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 01 13, 22:12)
biggrin.gif Ačiū 4u.gif Bandau, jau po biškutį miegu naktim biggrin.gif

Ko dar gero buvo? bigsmile.gif Gal visgi reiktų ko užnorėt lotuliukas.gif

Ir abi Imperatorės buvo, ir Pavič "Antrasis kūnas" buvau ištraukusi, buvo ir Harris "Džentelmenai ir žaidėjai" dar ir Coetzee "Maiklo K gyvenimas ir laikai" mačiau, Makso Frajaus tris knygas...
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 13, 19:29)
Ateinu pasirodyt  biggrin.gif Šiandien pabandžiau padaryt knygą, nebe papuošalus, o didesnę jau knygelę, visai kitu būdu nei darydavau anksčiau. Ne geriausias variantas, bet bandyt gi reik  ax.gif  Knygelė aptraukta oda, lapai iš senovinės knygos, pageltę nuo prabėgusių metų  biggrin.gif

Auksarankė. thumbup.gif
O aš pasigirsių ką gavau dovanų nuo Nerinhos ačiū tau labai.Ir už tiek gražių skirtukų. thumbup.gif
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adžani: 14 sausio 2011 - 08:54