Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-60

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 01 21, 19:22)
Knifofija, perziurejau jusu keliones foto. Nuotraukos fantastiskos. Ir dar ta kelione man pasirode bais prasminga. Net nezinau kodel, gal del to, kad maziau ar daugiau, bet vis tik krikscionys mes. O jau tie katinai parduotuvej  doh.gif , tikri lepunai lotuliukas.gif

Na ten katinų rojus, o kelionė tikrai šį kartą buvo daugiau dūšiai.
Atsakyti
QUOTE(ARasytee @ 2011 01 21, 19:18)
Tai taip,taip as pasodinu rugsejo menesi, bet spalio vidury buna akcijos atrakciijos ir vis susigungau ir dar nusiperku pigesniu svoguneliu biggrin.gif Ir tas nupirktas spalio men jau nebedristu sodinti tad dedu i dezute ir rusy iki pavasario laikau....Va... Dabar supratau kad jas vazone reikia laikyti saltai,Bet man anksciau puikiai ir nesodintos garaze issilaikydavo, pirmi metai kai dygti pradejo.

pirkite per tuos ispardavimus, ir drasiai sodinkite nors ir gruodzio nen, jei tik zeme neisalusi.
isdygs ir zydes, kada gelytems ir priklauso.

svoguneliams zemeje ziemot geriau, nei rusy ar kur kitur (nebent turime tiksla prazydinti nenaturaliai, kambary ziema.)
Atsakyti
Gal kas nors gletumet padet suplanuot sklypa ? Tuo paciu gal ir namuka paplanuot ? vasara planuojam didelius darbus, noretus kazkaip darbus pasiskirstyt nuo ko reiktu pradet ...
Atsakyti
Niu va ,ir as kaip tikra meska ,is po ziemos krutintis pradedu-jau kartais su savo dvarnianinu norisi pakaukti,kaip pavasario pasiilgau. OOOOOO kaip laukiu,nors magnolija mane dziugina-lapeliai jau islindo ir vienas didelis pumpuras skleidzias wub.gif patikslinu -nuluzus magnolijos sakute,kur ant palanges pamerkta cool.gif Sakiau jau siemet nieko nekeisu ,nepersodinsiu......taigi kaipgis ,o teks,nes nuslinkes sniegas nuo stogo parmete viena mano magnoliju ant sono,is rododendro kazink kas ar bus,tuo paciu isluzo ir silauogiu plantacija g.gif Teks rugsciamegius kiton vieton nest,o ju vietoj kad ir prieskonyna perkelt.zodziu vel rausimes bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rutele_S @ 2011 01 18, 20:51)
Ir sakot nurinkti akmenukus geriau, palikt tik mulcia? na gal...Nors pjovimui zoles netrukdo schmoll.gif

nenurink,mano giliu isitikinimu biggrin.gif grazu ir zymiai graziau nei vien mulcas,dar gali ta minti atkartoti kitoj vietoj 4u.gif

Ar daret kas namuose pakeltas lysves?

Apskrita,i gal kas norit padiskutuot apie senanauja sodininkystes rusi,kaiaugalai auga ne giliai dirvoij, o jos pavirsiu gerai pamulciuoti?

As pernai velena,surinkta tvarkant gelyno krastus,saknim i virsu sumeciau po gyvatvores krumais-patikekit kokio " skanumo" ten rudeniop zeme buvo rolleyes.gif Pasiteisino cesnakai po vaiskrumiais( kenkeju praktiskai nebuvo)
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2011 01 27, 00:12)
QUOTE(Mamce @ 2011 01 26, 12:01)

user posted image Buvom nutarusios, kad plepesių čia nereklamuojam.

prasom nesmurtauti,taip ir matos, kad rankeles niezti,zemes darbu saukias tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 29 sausio 2011 - 16:55
QUOTE(rozamunda @ 2011 01 29, 16:57)
prasom nesmurtauti,taip ir matos, kad rankeles niezti,zemes darbu saukias tongue.gif

Dabar virbalai iš nagų nekrenta, vos spėju užsakymus megzti. Prisidirbau kaip kvailys kvaso, dabar reikia išgert lotuliukas.gif
Atsakyti
laba diena,gal galite patarti smile.gif nupirkau plaukuotaji kreivuoni ir apraše nurodyta"palaikyti plius 20laipsniu kambario tem.dygimui suaktyvinti patartina 2 savaites pasaldyti".cia turima galvoje sėklytes pašaldyti,ar jau pasodinus i indelius,su jais pašaldyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bellla: 31 sausio 2011 - 15:24
QUOTE(bellla @ 2011 01 31, 15:23)
laba diena,gal galite patarti smile.gif nupirkau plaukuotaji kreivuoni ir apraše nurodyta"palaikyti plius 20laipsniu kambario tem.dygimui suaktyvinti patartina 2 savaites pasaldyti".cia turima galvoje sėklytes pašaldyti,ar jau pasodinus i indelius,su jais pašaldyti?

jaučiu,kad sėklytes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bellla @ 2011 01 31, 16:23)

Nuejau ten paziuret kas tas kreivuonis. Ne nu, o tai kalbininkai butinai turejo prisikabinti prie tricyrcio? Cia kaip ir su kanomis - ar zinote, kad dabar tai pipytes? doh.gif Atsiprasau uz OT.

Taip, dygimo suaktyvinimui reikalinga palaikyti saldytuve seklytes. Darzoviu skyreleje.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2011 01 31, 22:21)
Cia kaip ir su kanomis - ar zinote, kad dabar tai pipytes? doh.gif

taip, jau pries desimt metu tai zinojome smile.gif .
Atsakyti
Kažkaip nesimato čia pavasarinių nuotaikų mastau.gif

Praeitą sekmadienį taip smagiai užkepino saulutė, kad prisiminusi pernykščius spygliuočių nuostolius, išpuoliau į kiemą bent kažkiek jiems pagelbėti. Bet kadangi ta mintis, kaip dažniausiai man ir nutinka, užklupo netikėtai biggrin.gif , pasirodė, kad namie visai neturiu agroplėvelės. Tai teko improvizuoti ir va kas ekspromtu gavosi:
user posted image
dar įkvėpimo pagauta ir Conicai palapinę iš miskanto smilgų surenčiau.
Vienžo, šių metų lauko darbų sezonas jau atidarytas thumbup.gif user posted image

Ir dar truputėlį iš kitos operos - kai radau sodą tirštai nupėduotą zuikių, jau ne pirmi metai labai pasidžiaugiu šitom medeliams aprišti skirtom juostom thumbup.gif
user posted image
Patogiai užsideda, nusiima ir tarnauja jau kelintą sezoną, tinka šakotiems medeliams, žodžiu, jei zuikiai ramybės neduoda (kaip man pavyzdžiui pirmąjį sodą nurijo 100 proc. user posted image) - rekomenduoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 01 vasario 2011 - 23:15
QUOTE(rozamunda @ 2011 01 29, 17:57)
Apskrita,i gal kas norit padiskutuot apie  senanauja sodininkystes rusi,kaiaugalai auga ne giliai dirvoij, o jos pavirsiu gerai pamulciuoti?

Aš aš noriu user posted image apie mulčiavimą padiskutuoti. Jau pratestavau kažką panašaus savo darže, na ir atsiliepimai patys teigiamiausi thumbup.gif , derlius nustebino, o darbo minimaliai. Vienintelė problemėlė - žolės (mulčo) trūkumas lotuliukas.gif
Ir pakeltą lysvę jau šį pavasarį bent vieną bandysiu susimeistrauti blush2.gif
Beje apie mulčiavimą kažkada mačiau atskirą temą, bet ji dabar berods kažkur numirusi g.gif
Atsakyti
bitule - kokios nuotaikos fainos thumbup.gif

o apie mulca ir as galvoju. Cia tu kalbi apie darzo mulciavima zole ane. Man tai per akis zoles as braskes jau kelinti metai mulciuoju, visa kita dar ne - mama nepasiraso nori paravet matyt lotuliukas.gif o kadangi pas mus seimoje taip mano gelynai, siltnamis ir aplinka, MB- zole ir medziai, t.p. misko prieziura , kirtimai ir t.t. mama- darzas (tik zeme isdirbti ir paseti padedu ir derliu sutvarkyti biggrin.gif Tep kad nelabai kisuosi. Va o gelynu mulciavimas man idomu. Pirkau pries kelis metus mulca dazyta, tamsiai ruda, laike 3m. nu tikrai fainai, bet per paskutinius tai isdykdavo kokia zolyte, tai juokas. Bet dabar MB sako perkas saku smulkintuva mulco padarysiu sociai, tai va mastas ar pasirasyt biggrin.gif
o kuom jus mulciujat gelynus?
Atsakyti