Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Enita @ 2011 02 22, 18:12)
Visų pirma tai ne apskaiciavime esmė pirmiausia, o susitarime, kiek tos išeitinės gausit. Gal darbdavys išvis nenorės jums jos mokėt, tai jau kiek sugebėsit išsiderėt, tiek ir turėsit.

Tai manau darbdavys ir nenores nieko moketi, imones reikalai ner labai geri, jis bus suinteresuotas paleisti "be nieko" mane g.gif Jei istatymas sito reikalo nereguluoja, tada kaip ir neturiu ko tiketis g.gif
Atsakyti
Sveikos, man irgi labai reikėtų patarimo.Mano mažiukui jau greit 2 m.,kaip ir norėčiau grįžti į darbą, bet mano darbo vietos nebėra(uždaryta parduotuvė), pasiūlymai iš įmonės dabar tik galėtų būti už 80km nuo mano gyvenamosios vietos.Norėjau paklausti, ar galiu reikalauti kompensacijos už kurą, vis dėl to mažo vaiko negaliu palikti savaitei be mamos?
Atsakyti
QUOTE(pukepuke @ 2011 02 22, 17:55)
Tai manau darbdavys ir nenores nieko moketi, imones reikalai ner labai geri, jis bus suinteresuotas paleisti "be nieko" mane g.gif Jei istatymas sito reikalo nereguluoja, tada kaip ir neturiu ko tiketis g.gif

Įstatymas numato tik tuo atveju, jei būtumėt atleista darbdavio iniciatyva, o jei šalių susitarimu, tai tik jūsų tarpusavio susitarimo reikalas, o jei išeitumėt pati savo noru, tuomet apskritai neikas nepriklausytų išskyrus nepanaudotų atostogų kompensaciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enita: 22 vasario 2011 - 23:14
QUOTE(pukepuke @ 2011 02 22, 19:55)

O boze doh.gif ! Pasiskaitykite tema ir Darbo kodeksa mirksiukas.gif . Jau simtas kartu apie tai buvo sneketa, ir apie visus imanomus ir neimanomus variantus.
4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,

Labai gerą temą išvystėt. 4u.gif
Aš ir turiu porą klausimukų. Šiais metais grįžtu į darbovietę, man aktualu, kaip su darbo pozicija, ar ji išlieka tokia pati? ar tik darbo vieta mums suteikiama grįžtant po motinystės atostogų?
Darbavuosi iki išėjimo vieno skyriaus vadovės pozicijoje. Į mano vietą buvo priimta moteris, kuri po metų buvo atleista, bet ji buvo priimta kaip nepavaduojanti mane,kol aš išėjau, žodžiu ne laikinai, o visam...Gal aiškiai čia surašiau. doh.gif Dabar vietoj jos priimta kita moteris.
Gal kas gali pasidalinti panačia situacija?Ar tiesiog žino priėmimo atgal į darbovietė niuansus. Būčiau dėkinga. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mulka5 @ 2011 02 23, 14:49)
Sveikos mamytės,

Labai gerą temą išvystėt. 4u.gif
Aš ir turiu porą klausimukų. Šiais metais grįžtu į darbovietę, man aktualu, kaip su darbo pozicija, ar ji išlieka tokia pati? ar tik darbo vieta mums suteikiama grįžtant po motinystės atostogų?
Darbavuosi iki išėjimo vieno skyriaus vadovės pozicijoje. Į mano vietą buvo priimta moteris, kuri po metų buvo atleista, bet ji buvo priimta kaip nepavaduojanti mane,kol aš išėjau, žodžiu ne laikinai, o visam...Gal aiškiai čia surašiau. doh.gif Dabar vietoj jos priimta kita moteris.
Gal kas gali pasidalinti panačia situacija?Ar tiesiog žino priėmimo atgal į darbovietė niuansus. Būčiau dėkinga. smile.gif

Jums privalo išsaugoti jūsų darbo vieta. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 02 23, 15:53)
Jums privalo išsaugoti jūsų darbo vieta.  smile.gif

Taip, tai ta aš suprantu. O pareigybes? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mulka5 @ 2011 02 23, 15:29)
Taip, tai ta aš suprantu. O pareigybes? blush2.gif

Jums privalo išsaugoti tas pačias darbo sąlygas, kurios yra išdėstytos jūsų darbo sutartyje. Be darbuotojo sutikimo keisti darbo sutarties negalima.
Ar dabar aiškiau parašiau? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 02 23, 16:54)
Jums privalo išsaugoti tas pačias darbo sąlygas, kurios yra išdėstytos jūsų darbo sutartyje. Be darbuotojo sutikimo keisti darbo sutarties negalima.
Ar dabar aiškiau parašiau?  smile.gif

Taip. Ačiū. smile.gif

Tik įdomu, vienas dalykas. Juk mano vietoj yra žmogus, kuris pakankamai gerai atlieka jam duodamas užduotis , yra ne ką mažiau kompetetingas nei aš. Tai jei jo iš mano vietos nenorės "judinti", tai kur tada mane dės? Čia tokį retorinį klausimą sau užduodu. g.gif Va dėl to ir kyla klausimas, kaip tada. Nes esant naujai valdžiai (kuri yra pas mus), aš, su savo darbine patirtim nesu tiek žinoma jiems, kaip ji. doh.gif Dėl to ir klausiau, kaip ar gali mane į kitas pareigas perstumti? Į žemesnę grandį? Ar turi būti panašiai? Juk atlyginimai tai tikrai bus pakeisti, nepaliks tokių kokie buvo prieš išeinant į motinystės atostogas...?....?... unsure.gif blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(mulka5 @ 2011 02 23, 17:10)
Taip. Ačiū.  smile.gif

Tik įdomu, vienas dalykas. Juk mano vietoj yra žmogus, kuris pakankamai gerai atlieka jam duodamas užduotis , yra ne ką mažiau kompetetingas nei aš. Tai jei jo iš mano vietos nenorės "judinti", tai kur tada mane dės? Čia tokį retorinį klausimą sau užduodu.  g.gif  Va dėl to ir kyla klausimas, kaip tada. Nes esant naujai valdžiai (kuri yra pas mus), aš, su savo darbine patirtim nesu tiek žinoma jiems, kaip ji. doh.gif Dėl to ir klausiau, kaip ar gali mane į kitas pareigas perstumti? Į žemesnę grandį? Ar turi būti panašiai? Juk atlyginimai tai tikrai bus pakeisti, nepaliks tokių kokie buvo prieš išeinant į motinystės atostogas...?....?... unsure.gif  blush2.gif  g.gif

Viską gali, jei jūs su tuo sutiksite. Be jūsų sutikimo - ne.
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2011 02 23, 03:30)
O boze  doh.gif ! Pasiskaitykite tema ir Darbo kodeksa  mirksiukas.gif . Jau simtas kartu apie tai buvo sneketa, ir apie visus imanomus ir neimanomus variantus.
4u.gif

Aciu uz patarima pasiskaityti darbo kodeksa, cia rasau tikedamasi patyrusiu mamu atsakymu, jei Jums mano klausymas nepatiko tiesiog galite ignoruoti ji mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Enita @ 2011 02 22, 23:34)
Įstatymas numato tik tuo atveju, jei būtumėt atleista darbdavio iniciatyva, o jei šalių susitarimu, tai tik jūsų tarpusavio susitarimo reikalas, o jei išeitumėt pati savo noru, tuomet apskritai neikas nepriklausytų išskyrus nepanaudotų atostogų kompensaciją.

Atlesti negali kaip suprantu (is darbo kodekso biggrin.gif ) manes nes vaikams nera 3 metu tai gan sudetinga, del isejimo savo noru tai suprantama kad tada neiko nepriklauso, susitarimo matyt irgi negaliu tiketis, nes ten karas tada prasides. Aciu jums uz atsakyma bet kuriuo atveju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 23 vasario 2011 - 17:16
QUOTE(pukepuke @ 2011 02 23, 17:19)
Atlesti negali kaip suprantu (is darbo kodekso biggrin.gif ) manes nes vaikams nera 3 metu tai gan sudetinga, del isejimo savo noru tai suprantama kad tada neiko nepriklauso, susitarimo matyt irgi negaliu tiketis, nes ten karas tada prasides. Aciu jums uz atsakyma bet kuriuo atveju 4u.gif

Na bet kokiu atveju gi nepaliks jūsų kabot tarp žemės ir dangaus - vistiek turės arba priimt atgal, arba atleist (o ar atleis pagal įstatymus ar ne, ar pagal susitarimą - ir kokį tą susitarimą išsiderėsit tai priklauso jau nuo jūsų).
Atsakyti