Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(asiuklis1 @ 2011 02 06, 17:53)
As vel su klausimu, ar gali mane skirti dirbti i kt sali? As griztu is vpa, nera mano pareigu cia Lt, o jie mane siuncia is Lt, kad pati iseiciau is darbo...nu cia tik cia variantas

Nu negali siusti i kita sali,tai jau butu,kaip komandiruote mano manimu.
Atsakyti
QUOTE(asiuklis1 @ 2011 02 06, 16:53)
As vel su klausimu, ar gali mane skirti dirbti i kt sali? As griztu is vpa, nera mano pareigu cia Lt, o jie mane siuncia is Lt, kad pati iseiciau is darbo...nu cia tik cia variantas

220 straipsnis. Garantijos ir kompensacijos tarnybinių komandiruočių atveju
...
3. Asmenų iki aštuoniolikos metų į tarnybinę komandiruotę siųsti negalima. Nėščios moterys, neseniai pagimdžiusios moterys ir krūtimi maitinančios moterys, darbuotojai, auginantys vaiką iki trejų metų, bei darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų, gali būti siunčiami į tarnybinę komandiruotę tik jų sutikimu.
...
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 02 04, 21:56)
Darbo sutarties su darbuotoju, auginančiu vaiką (vaikus) iki trejų metų, nutraukimas

Miela mamyte, dideliausias AČIŪ jums už atsakymą 4u.gif Dabar jausiuos kur kas tvirtesnė blush2.gif
Atsakyti
sveikos visos mamytes,viska paskaicius iskilo ir man toks klausimas,gal kas paaiskins ka mano atveju daryti? sausio 17 d.gavau laiska -pranesima del imones RESTRUKTURIZAVIMO,ar tai reiskia,kad BANKROTAS? visi dirbe zmones isejo savo noru (nes gyventi tai reik),o algu nemoka 3 men. o siaip jie kas liko moka priverstines prastovas.
balandzio 27 d.sueina vaikui 2 metukai tureciau grysti i darba.ka mano atveju daryti,ka man pasiulys darbdavys.prastovose blogai kadangi pinigu ir taip nemoka.ar turiu balandzio 27 d,grysti ar kita diena i darba? o gal iseiti savo noru ir i birza? ka mano atveju pasiulytu darbdavys,ar galiu tiketis kokios kompensacijos,isdirbus 8 metus.gal kas ismano tuos dalykus.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2011 02 14, 14:21)
sveikos visos mamytes,viska paskaicius iskilo ir man toks klausimas,gal kas paaiskins ka mano atveju daryti? sausio 17 d.gavau laiska -pranesima del imones RESTRUKTURIZAVIMO,ar tai reiskia,kad BANKROTAS? visi dirbe zmones isejo savo noru (nes gyventi tai reik),o algu nemoka 3 men. o siaip jie kas liko moka priverstines prastovas.
balandzio 27 d.sueina vaikui 2 metukai tureciau grysti i darba.ka mano atveju daryti,ka man pasiulys darbdavys.prastovose blogai kadangi pinigu ir taip nemoka.ar turiu balandzio 27 d,grysti ar kita diena i darba? o gal iseiti savo noru ir i birza? ka mano atveju pasiulytu darbdavys,ar galiu tiketis kokios kompensacijos,isdirbus 8 metus.gal kas ismano tuos dalykus.

Gal kas nors daugiau info parasys, o as tik noriu parasyti kad savo noru tai jau neiseikite, Jums priklausys visai nemaza iseitine kompensacija. Pirmiausia kai grisite i darba, Jus turi informuoti kad atleis ar pan. Auginantiems mazamecius vaikus apie atleidima lapeli iteikia pries 4 men. Vadinasi Jus galite prasyti kompensacijos uz tuos 4 men., plius dar uz staza 4 menesiai kompensacijos. Jei iseisite savo noru nieko negausite. Neskubekite, pagalvokite, paieskokite daugiau informacijos.
Restrukturizavimas tikrai ne bankrotas!!! Jusu atleisti negali kol vaikui sueis 3 metai. Mano situacija panasi, prasitesiau vaiko prieziuros atostogas iki 3 metu, kad viska gerai apgalvociau. Aisku nelauksiu kol vaikui sueis 3 metai, po kokio menesio rasysiu prasyma kad griztu. Darbo vietos aisku nebera. Bandysiu tartis del kompensacijos 4 menesiai + 4 uz staza. Gerai butu dar uz prastovas kazka ispesti, tik vargu ar pavyks...(nes atidirbus 10 metu nesinori iseiti be nieko).
Dar paieskokite info ankstesnese temose, ten buvo daug diskusiju apie situos reikalus. Jei turite klausimu, pasikonsultuokite su darbo inspekcija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukiota: 14 vasario 2011 - 15:08
QUOTE(pukiota @ 2011 02 14, 16:02)
Gal kas nors daugiau info parasys, o as tik noriu parasyti kad savo noru tai jau neiseikite, Jums priklausys visai nemaza iseitine kompensacija. Pirmiausia kai grisite i darba, Jus turi informuoti kad atleis ar pan. Auginantiems mazamecius vaikus apie atleidima lapeli iteikia pries 4 men. Vadinasi Jus galite prasyti kompensacijos uz tuos 4 men., plius dar uz staza 4 menesiai kompensacijos. Jei iseisite savo noru nieko negausite. Neskubekite, pagalvokite, paieskokite daugiau informacijos.
Restrukturizavimas tikrai ne bankrotas!!! Jusu atleisti negali kol vaikui sueis 3 metai. Mano situacija panasi, prasitesiau vaiko prieziuros atostogas iki 3 metu, kad viska gerai apgalvociau. Aisku nelauksiu kol vaikui sueis 3 metai, po kokio menesio rasysiu prasyma kad griztu. Darbo vietos aisku nebera. Bandysiu tartis del kompensacijos 4 menesiai + 4 uz staza. Gerai butu dar uz prastovas kazka ispesti, tik vargu ar pavyks...(nes atidirbus 10 metu nesinori iseiti be nieko).
Dar paieskokite info ankstesnese temose, ten buvo daug diskusiju apie situos reikalus. Jei turite klausimu, pasikonsultuokite su darbo inspekcija.

aciu,jums.taip zinoma as esu dabar apmastymuose,nes laikas tirpsta.bet suprantat,jie manes patys neatleis,kadangi reiks ismoketi pinigelius,o gali pasiulyti priverstines prastovas ir toliau auginti vaikeli iki 3 metu,bet esme tame kad bunant tose prastovose nemoka pinigu,jie jau neturi is ko.zmonem nemoka jau 3 menesius,paduota teismam darbo inspekcijai del algu neismokejimo.as netgi jei pasilikciau tose prastovose (ta prasme neiseiciau savo noru) neisgyvenciau is tokiu pinigu.o jei gautusi abipusiu susitarimu,kiek gauciau iseitines 4 men +| kiek uz staza?-nes man su aikelio auginimu iseina 10 metu,o dirbta iki gimdymo 8 metai.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2011 02 14, 21:46)
aciu,jums.taip zinoma as esu dabar apmastymuose,nes laikas tirpsta.bet suprantat,jie manes patys neatleis,kadangi reiks ismoketi pinigelius,o gali pasiulyti priverstines prastovas ir toliau auginti vaikeli iki 3 metu,bet esme tame kad bunant tose prastovose nemoka pinigu,jie jau neturi is ko.zmonem nemoka jau 3  menesius,paduota teismam darbo inspekcijai del algu neismokejimo.as netgi jei pasilikciau tose prastovose (ta prasme neiseiciau savo noru) neisgyvenciau is tokiu pinigu.o jei gautusi abipusiu susitarimu,kiek gauciau iseitines 4 men +| kiek uz staza?-nes man su aikelio auginimu iseina 10 metu,o dirbta iki gimdymo 8 metai.

Bet tai reiškia ir išeitinės jums jie neturės iš ko sumokėt.
Atsakyti
Sveikos, ir aš jau pora mėnesiu galvoju, kaip čia su tuo darbu bus.Mat prieš dekretines dirbau parduotuvėje, kurio dabar jau tam mieste nėra, bet visas parduotuviu tinklas tai klesti.Man dabar gali tik pasiūlyti darbo vietą už 80 km nuo gyvenamosios vietos.Ar nepriklauso kokia nors kompensacija už kurą ar kelionę?
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 02 14, 22:49)
Bet tai reiškia ir išeitinės jums jie neturės iš ko sumokėt.

tai tas ir yra,kad netures is ko ismoket.jei stoju i birza ar ka gausiu?kuria diena iseiti is darbo,ta pacia ar kita?ir kada i birza?
RESTRUKTURIZACIJA?-kas tai? ar tai reiskisa.kad petras perleis antanui ir imone toliau kazkada sekmingai veiks?-kiek ji galiilgai uztrukti?|
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2011 02 15, 07:37)
tai tas ir yra,kad netures is ko ismoket.jei stoju i birza ar ka gausiu?kuria diena iseiti is darbo,ta pacia ar kita?ir kada i birza?
RESTRUKTURIZACIJA?-kas tai? ar tai reiskisa.kad petras perleis antanui ir imone toliau kazkada sekmingai veiks?-kiek ji galiilgai uztrukti?|

Na šitus klausimus jums reikėtų užduot darbdaviui, nes variantų begalės ir mesneatsakysim kuris tinka būtent jūsų įmonei.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 02 15, 10:20)
Na šitus klausimus jums reikėtų užduot darbdaviui, nes variantų begalės ir mesneatsakysim kuris tinka būtent jūsų įmonei.

tai darbdavys ir papasakos kaip jam bus naudinga.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2011 02 15, 12:33)
tai darbdavys ir papasakos kaip jam bus naudinga.

Manau čia aktualiausia, kas naudinga ne darbdaviui, o mums-darbuotojams. Vietoj jūsų pasikonsultuočiau su DI. unsure.gif
Atsakyti