Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Leonsija @ 2011 01 19, 18:36)
Susiradus kita darba nebutinai turesite iseiti is seno, juk niekas netrukdo dirbti dvejose darbuose, tuo labiau, kad pirmame " dirbsite " tik teoriskai  ax.gif .

Jei bus prastovos, darbdavys turi teise reikalauti, kad ateitumete i darbo vieta atsizymeti, pvz. kasdien 10 arba 15 val. dienos, gali buti sunku suderinti su kitu darbu... O del 2 darbu - turi buti nevirsijamas leidziamas darbo valandu skaicus, reiketu pasiaiskinti, kiek prastova "uzima" laiko.
Atsakyti
QUOTE(Ariadna99 @ 2011 01 25, 17:39)
Jei bus prastovos, darbdavys turi teise reikalauti, kad ateitumete i darbo vieta atsizymeti, pvz. kasdien 10 arba 15 val. dienos, gali buti sunku suderinti su kitu darbu... O del 2 darbu - turi buti nevirsijamas leidziamas darbo valandu skaicus, reiketu pasiaiskinti, kiek prastova "uzima" laiko.

Taip, bet nevisada ta darbo vieta ekzistuoja mirksiukas.gif ( pvz mano atveju jos tiesiog nebera- patalpos nebenuomojamos ). Tai kur idomu man reiketu ateiti atsizymeti, prie duru g.gif , ar vaziuotu darbdavis del manes tenai kasdien g.gif ? Jeigu prastova uzima kazkiek laiko ( gali buti, kad darbdavis reikalaus buti darbo vietoje ), tai ir apmokejimas bus visai kitoks.
Ar jus tikrai isitikinus, kad gali buti toks variantas, kaip tas kasdieninis atsizymejimas, butent tokiu atveju, kai darbuotojas atsisako darbo ir jam yra mokama 30% valst. nust. min. valandinio apmokejimo, nes man cia jau kaip reikalavimas buti darbe - 2/3 vidutines algos cool.gif .
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif .gal tas klausimas bus ir ne itema smile.gif .ar ne viena taip nebuvot susidurusi.as kol kas esu motinystes atostogose ir gaunu uz mergyte 600lt,vyras uzdirba min ,esam 4 asmenu seima.dabar dar mums soc pasalpa priklauso 50lt,kuria ir gaunu.prasyma darbe esu parasiusi,kad auginsiu iki 3m.klausimas butu toks ax.gif ,jeigu musu seimoje pajamos nesikeistu,vienas vyras tedirbtu,tai ar as gauciau kokia soc pasalpa ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma37 @ 2011 01 26, 12:28)
sveikos mamytes  4u.gif .gal tas klausimas bus ir ne itema  smile.gif .ar ne viena taip nebuvot susidurusi.as kol kas esu motinystes atostogose ir gaunu uz mergyte 600lt,vyras uzdirba min ,esam 4 asmenu seima.dabar dar mums soc pasalpa priklauso 50lt,kuria ir gaunu.prasyma darbe esu parasiusi,kad auginsiu iki 3m.klausimas butu toks  ax.gif ,jeigu musu seimoje pajamos nesikeistu,vienas vyras tedirbtu,tai ar as gauciau kokia soc pasalpa ar ne  g.gif

Gautumete,tik butu jums salyga,kad vaikas iki 3 metu nelankytu darzelio.
Atsakyti
tai ir ko gero nelankysim,nes ir darzelio negauname ir darbo tai yra,tai nera ax.gif ,nes as kaip pasiskaiciavau,tai man dar iki 3m tikrai neapsimoka iseiti i darba schmoll.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
Merginos gal galit kuri pakonsultuoti kaip skaiciuojama iseitine g.gif Zinau kad pagal paskutinius 3 isdirbtus men, bet as pries iseinant motinystes atostogu, daugiau nei 3 men buvau biuleteny g.gif tai kaip tada, reiketu skaiciuoti, dar ankstesnius 3 men, ar kaip. g.gif O atsotoginiai ir premijos ikrite i ta laikotarpi ar skaiciuotusi i vidurki? g.gif

Jei konkreciai, i dekreta isejau 2009 sausio 5, nuo rugsejo 29 buvau biuleteny, tai reiskia, spali, lapkriti, gruodi), tada gal iseitine skaiciuotusi pagal liepa, rugpjuti, rugseji gauta DU ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 28 sausio 2011 - 09:09
QUOTE(Radmile @ 2011 01 28, 09:07)
Laba  4u.gif
Merginos gal galit kuri pakonsultuoti kaip skaiciuojama iseitine  g.gif  Zinau kad pagal paskutinius 3 isdirbtus men, bet as pries iseinant motinystes atostogu, daugiau nei 3 men buvau biuleteny  g.gif  tai kaip tada, reiketu skaiciuoti, dar ankstesnius 3 men, ar kaip. g.gif  O atsotoginiai ir premijos  ikrite i ta laikotarpi ar skaiciuotusi i vidurki? g.gif

Jei konkreciai, i dekreta isejau 2009 sausio 5, nuo rugsejo 29 buvau biuleteny, tai reiskia, spali, lapkriti, gruodi), tada gal iseitine skaiciuotusi pagal liepa, rugpjuti, rugseji gauta DU ?

Skaičiuoja pagal šiuos nutarimus
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=197820
Atsakyti
Sakykit, jei po prasymo grizti is vpa buvo duota suprasti, kad siulys kt pareigas, tai apie tai turetumem kalbeti jau man grizus ar per tas 14 dienu?
Atsakyti
QUOTE(asiuklis1 @ 2011 02 03, 22:00)
Sakykit, jei po prasymo grizti is vpa buvo duota suprasti, kad siulys kt pareigas, tai apie tai turetumem kalbeti jau man grizus  ar per tas 14 dienu?

Tik jums grįžus, darbdavys turėtu pateikti pasiūlymą. smile.gif
O jus turite teisę sutikti su juo pasiūlymu arba jo atsisakyti.
Atsakyti
Laba diena,
mano situacija tokia: esu VPA iki 2 m., dirbu valstybinėje įstaigoje. Šįmet mus reorganizuoja t.y. iš dviejų tokio pat tipo įstaigų daro vieną. Viskas vyksta prijungimo principu, t.y. mus jungia prie kitos įstaigos. Lieka vienas vadovas, aišku ne mūsiškis. Naujasis direktorius atleidžia visą administraciją ir atsiveda savąją. Kokios yra mano teisės? Ar mane gali atleisti grįžusią iš VPA? Ir ar galėtų atleisti dėl to, kad neturiu reikiamo išsilavinimo (mano darbo vietai reikalaujamas aukštasis, o aš dar tik studijuoju)?
Atsakyti
QUOTE(Soffyyy @ 2011 02 04, 15:40)
Laba diena,
mano situacija tokia: esu VPA iki 2 m., dirbu valstybinėje įstaigoje. Šįmet mus reorganizuoja t.y. iš dviejų tokio pat tipo įstaigų daro vieną. Viskas vyksta prijungimo principu, t.y. mus jungia prie kitos įstaigos. Lieka vienas vadovas, aišku ne mūsiškis. Naujasis direktorius atleidžia visą administraciją ir atsiveda savąją. Kokios yra mano teisės? Ar mane gali atleisti grįžusią iš VPA? Ir ar galėtų atleisti dėl to, kad neturiu reikiamo išsilavinimo (mano darbo vietai reikalaujamas aukštasis, o aš dar tik studijuoju)?

Darbo sutarties su darbuotoju, auginančiu vaiką (vaikus) iki trejų metų, nutraukimas

DK 132 str. 2 dalyje darbuotojams, auginantiems vaiką (vaikus) iki trejų metų, įtvirtinta garantija, draudžianti nutraukti darbo sutartį, jei nėra darbuotojo kaltės (DK 129 str.). Šio atvejo nuo garantijos dėl darbo sutarties nutraukimo su nėščia moterimi skirtumas yra tas, kad darbo sutartį galima nutraukti visais DK pagrindais, išskyrus DK 129 straipsnį (darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės).

Taigi atkreiptinas dėmesys, kad su darbuotojais, auginančiai vaiką (vaikus) iki trejų metų, draudžiama nutraukti darbo sutartį ne tik dėl ekonominių, technologinių priežasčių, darbovietės struktūrinių pertvarkymų ar panašių svarbių priežasčių, bet ir dėl netinkamos darbuotojo kvalifikacijos, profesinių sugebėjimų ar jo elgesio darbe (DK 129 str. 2 d.).

Kas laikoma darbuotojo kvalifikacija ir profesiniais sugebėjimais, išaiškino Lietuvos Aukščiausiojo Teismo senatas 2003 m. gruodžio 29 d. nutarimo Nr. 44 4.1 ir 4.2 punktuose.

Darbuotojo kvalifikacija suprantama kaip darbuotojo pasirengimo dirbti tam tikrą darbą laipsnis. Darbuotojo kvalifikaciją apibūdina jo turimos teorinės žinios, praktiniai įgūdžiai, patirtis, reikalingi dirbti tam tikrą darbą. Ji nėra tapati išsimokslinimui, nes išsimokslinimas yra tik vienas iš kriterijų, apibūdinančių darbuotojo kvalifikaciją.

Profesiniai gebėjimai apima visas objektyviai esančias aplinkybes, dėl kurių darbuotojas gali būti pripažintas netinkamu dirbti tam tikrą darbą (pavyzdžiui, tai gali būti darbuotojo sveikatos būklė, taip pat atvejai, kada toks darbuotojas nuolat gamina broką, neįvykdo darbo normų ir pan.).

Darbuotojo elgesys darbe aiškintinas kaip subjektyvios tam tikro darbuotojo charakterio, asmeninės ir pan. savybės, kurios, nesant jo kaltės, kaip drausminės atsakomybės sąlygos (DK 234 str.), objektyviai pasireiškia netinkamu darbuotojo elgesiu darbe. Toks elgesys gali būti, pavyzdžiui, pažiūrų, nesuderinamų su dirbamu darbu ar visuomenės moralės normomis, demonstravimas ir pan.

Ką daryti darbdaviui, kuomet jis dėl objektyvių priežasčių nebegali suteikti darbuotojui darbo, sulygto darbo sutartimi? Viena galimybė - siūlyti darbuotojui nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu, kita - garantijos taikymo laikotarpiu įforminti prastovą ne dėl darbuotojo kaltės.

Šaltinis
Atsakyti
As vel su klausimu, ar gali mane skirti dirbti i kt sali? As griztu is vpa, nera mano pareigu cia Lt, o jie mane siuncia is Lt, kad pati iseiciau is darbo...nu cia tik cia variantas
Atsakyti