Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

jei i darba isiskaiciuoja motinystes atostogos, tai grizus po visu motinysciu ar priklauso papildomos 3 dienos atostogu, jei per bendra su visom motinystem jau susidaro 10 metu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(.sniege. @ 2012 01 13, 13:27)
jei i darba isiskaiciuoja motinystes atostogos, tai grizus po visu motinysciu ar priklauso papildomos 3 dienos atostogu, jei per bendra su visom motinystem jau susidaro 10 metu  blush2.gif

Priklauso. 4u.gif
Atsakyti
Man tai įdomu, kiek kas realiai yra "išpešęs" išeitinės iš darbdavio, kai nebėra vietos kur grįžti, nors įmonė normaliai veikia?
Pas mane dabar tokia situacija, bet net nenumanau, kokios išeitinės prašytis. Pagal istatymus viskas kaip ir aišku, bet dažniausiai gyvenime būna kiek kitaip biggrin.gif
Čia gal daugiau galioja privačiam sektoriui, nes didesniuose įmonėse be problemų sumoka visas išeitines...

Dar toks klausimas, ką daryti, jei darbdavys nenori susitikti, o vaiko priežiūros atostogos baigiasi. Aš susisiekiau su juo telefonu prieš tris savaites, jo atsakymas "mes jums paskambinsim", aišku skambučio nėra. Tai ką, pasipuošiu ir einu į darbą pirmą dieną po vpa? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2012 01 14, 15:21)
Man tai įdomu, kiek kas realiai yra "išpešęs" išeitinės iš darbdavio, kai nebėra vietos kur grįžti, nors įmonė normaliai veikia?
Pas mane dabar tokia situacija, bet net nenumanau, kokios išeitinės prašytis. Pagal istatymus viskas kaip ir aišku, bet dažniausiai gyvenime būna kiek kitaip  biggrin.gif
Čia gal daugiau galioja privačiam sektoriui, nes didesniuose įmonėse be problemų sumoka visas išeitines...

Dar toks klausimas, ką daryti, jei darbdavys nenori susitikti, o vaiko priežiūros atostogos baigiasi. Aš susisiekiau su juo telefonu prieš tris savaites, jo atsakymas "mes jums paskambinsim", aišku skambučio nėra. Tai ką, pasipuošiu ir einu į darbą pirmą dieną po vpa?  biggrin.gif

taip.
Atsakyti
man iskilo toks klausimas smile.gif as jau gryzau i darba praejus 2 m., jei persigalvociau, ar galiu toliau prasitesti iki 3 m,?
Atsakyti
QUOTE(mur-miau @ 2012 01 15, 19:18)
man iskilo toks klausimas smile.gif as jau gryzau i darba praejus 2 m., jei persigalvociau, ar galiu toliau prasitesti iki 3 m,?

taip.
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2012 01 13, 09:03)
Kai eisi vaiko priežiūros atostostogose tu nedirbi. Ir visai nesvarbu, kad iki dekreto dirbai 1.5 etato, ar 0.5 etato.
Tad tikrai gali drąsiai taip įsidarbint.  4u.gif

Dar truputi noreciau issiaiskinti 4u.gif
Kadangi mastau apie kursus, man idomu, o neisejus is dabartines darbovietes (esu III metus VPA) galiu stoti i DB? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_Alba_ @ 2012 01 17, 10:34)
Dar truputi noreciau issiaiskinti  4u.gif
Kadangi mastau apie kursus, man idomu, o neisejus is dabartines darbovietes (esu III metus VPA) galiu stoti i DB?  ax.gif

gali.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 17, 09:50)

aciuks.gif

bet tai kaip as cia dabar visai pasimeciau blush2.gif
cia kazkoks naujas istatymas isigaliojo, ar ir seniau taip budavo? apie tai nieko nezinojau, o jau seniai buciau galejusi kursuose apsilankyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_Alba_ @ 2012 01 17, 10:59)
aciuks.gif

bet tai kaip as cia dabar visai pasimeciau  blush2.gif
cia kazkoks naujas istatymas isigaliojo, ar ir seniau taip budavo? apie tai nieko nezinojau, o jau seniai buciau galejusi kursuose apsilankyt  doh.gif

Kokiu dokumentu reikia
"Dirbantiems, besimokantiems dieninėse mokymo įstaigose, pensinio amžiaus asmenims, registruojantis teritorinėje darbo biržoje, reikia pateikti:
asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (asmens tapatybės kortelę, pasą arba naujo pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą). Jeigu teritorinėje darbo biržoje registruojasi ne Europos Sąjungos pilietis arba asmuo be pilietybės, jis taip pat privalo pateikti leidimą gyventi Lietuvos Respublikoje;
kvalifikaciją patvirtinančius dokumentus. Asmenys, kvalifikaciją įgiję kitoje šalyje, pateikia šių dokumentų vertimus į lietuvių kalbą. Vertimas turi būti patvirtintas asmens, išvertusio dokumentus, parašu;
valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą (išskyrus asmenis, kuriems šis pažymėjimas nebuvo išduot"
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 17, 10:19)
Kokiu dokumentu reikia
"Dirbantiems, besimokantiems dieninėse mokymo įstaigose, pensinio amžiaus asmenims, registruojantis teritorinėje darbo biržoje, reikia pateikti:
    asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (asmens tapatybės kortelę, pasą arba naujo pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą). Jeigu teritorinėje darbo biržoje registruojasi ne Europos Sąjungos pilietis arba asmuo be pilietybės, jis taip pat privalo pateikti leidimą gyventi Lietuvos Respublikoje;
    kvalifikaciją patvirtinančius dokumentus. Asmenys, kvalifikaciją įgiję kitoje šalyje, pateikia šių dokumentų vertimus į lietuvių kalbą. Vertimas turi būti patvirtintas asmens, išvertusio dokumentus, parašu;
    valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą (išskyrus asmenis, kuriems šis pažymėjimas nebuvo išduot"

Aisku, niekada neteko dar susidurti su DB, tai kazkaip isivaizdavau, kad ji yra tik neturintiems darbo (bedarbiams), ir vos ne kaip paskutinio siaudo griebimasis 4u.gif
Aciu dar karteli uz suteikta info wink.gif tapiau zymiai aiskiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(_Alba_ @ 2012 01 17, 11:23)
Aisku, niekada neteko dar susidurti su DB, tai kazkaip isivaizdavau, kad ji yra tik neturintiems darbo (bedarbiams), ir vos ne kaip paskutinio siaudo griebimasis  4u.gif
Aciu dar karteli uz suteikta info wink.gif tapiau zymiai aiskiau  drinks_cheers.gif

Ji yra,kad ieskot darba,todel ir dirbantis zmogus,kuris nori pakeisti darbuoviete,bet tuo laiku kol suras darba,nelikti be cento,gali ten kreiptis smile.gif
Atsakyti