Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(jovka @ 2012 01 12, 08:14)
Tikrai taip. Nepanaudotas atostogas išmokės, kai atleis. Pati po pirmajai sulaukus 2m įsidarbinau kitam darbe, o iš senojo išėjau jai sulaukus 3m ir tada išmokėjo man nepanaudotas atostogas.
Tik va jei dabar pasiimtumėt atostogas ir gautumėt už jas pinigėlius, tai gautųsi truputį daugiau, nes jei įsidarbinsit kitur ir ten bus taikomas NPD, tai išmokant atostoginius pritaikytus čia NPD reiks gražinti.  :ax:
Tikrai galima. Man pačiai netgi kai darbinaus naujoj įmonėj patarė kol nesibaigs bandomasis laikotarpis neišeit iš senojo darbo, jei kartais naujajam kas nors netiktų, kad turėčiau kur grįžt.  4u.gif

Pasitikrinu Jusu sia minti,ar neklystu,kad visgi geriau imti atostogas dabar? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Semilga @ 2012 01 12, 10:17)
Pasitikrinu Jusu sia minti,ar neklystu,kad visgi geriau imti  atostogas dabar? 4u.gif

Jei vėliau dirbsi tai taip, jei nedirsi, tai jokio skirtumo apart to, kad dabar gavus pinigus jais galetum jau disponuot, o jei vėliau, tai tik veliau ir naudot galima būt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2012 01 12, 10:24)
Jei vėliau dirbsi tai taip, jei nedirsi, tai jokio skirtumo apart to, kad dabar gavus pinigus jais galetum jau disponuot, o jei vėliau, tai tik veliau ir naudot galima būt. smile.gif

Aisku.Dekui

jau "uzviriau kosele", graziai isdestydama pozicija,kad kaip ir esu informavusi 09.26d, visgi noriu atostogas isnaudoti, tai gavau tik toki kolkas ju atsakyma:

"Nepamirškime DK 165 str: Kasmetinės atostogos – tai kalendorinėmis dienomis skaičiuojamas laikotarpis, suteikiamas darbuotojui pailsėti ir darbingumui susigrąžinti, paliekant darbo vietą (pareigas) ir mokant vidutinį darbo užmokestį“. Taigi, atostogos nėra skirtos užsidirbti. "

Lyg as cia uzsidirbti ketinu, tiesiog gi prasau,to,kas man priklauso! doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semilga: 12 sausio 2012 - 10:42
turiu klausimuka
jei iseini i dekreta antra kart negrizes i darba po pirmo, ar darbdavys privalo saugot vieta, nes i darba negrisiu ne 2-3metus bet jau 4-5 , ar yra kokiu niuansu, nes kiek zinau kol vaikui sueis 3 metai jie nieko negli padaryti, bet jei iseinu kitam vaikui , tai gaunasi kad kol nesueis kitam 3 metai ir negali atleisti ir turi saugoti darbo vieta kol as grisiu, ar teisingai suprantu, ar kokiu niuansu yra blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(.sniege. @ 2012 01 12, 16:03)
turiu klausimuka
jei iseini i dekreta antra kart negrizes i darba po pirmo, ar darbdavys privalo saugot vieta, nes i darba  negrisiu ne 2-3metus bet jau 4-5 , ar yra kokiu niuansu, nes kiek zinau kol vaikui sueis 3 metai jie nieko negli padaryti, bet jei iseinu kitam vaikui , tai gaunasi kad kol nesueis kitam 3 metai ir negali atleisti ir turi saugoti darbo vieta kol as grisiu, ar teisingai suprantu, ar kokiu niuansu yra  blush2.gif

na,bent man tai saugo.As po pirmojo vaiko taip pat negrizau.taigi imoneje esu isejusi atostogu nuo 2007m vasaros...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semilga: 12 sausio 2012 - 16:48
QUOTE(Semilga @ 2012 01 12, 16:48)
na,bent man tai saugo.As po pirmojo vaiko taip pat negrizau.taigi imoneje esu isejusi atostogu nuo 2007m vasaros...

aciukas uz atsakyma ir as manau kad isejus su kitu vaiku vel viskas is naujo, bent bandau taip logiskai galvoti, bet sakau gal kokiu yra niuansu ir pvz darbdavys kokios staigmenos nepateiktu g.gif
Atsakyti
Noriu pasiteirauti, dėl kasmetinių atostogų. Šiemet man atostogos sutampa su dekretinėmis atostogomis, bet aš jų negaliu atsikelti, nes dirbu mokytoja. Kaip man bus jos apmokamos, ar galiu kasmetines atostogas atsikelti prieš dekretą, ar gali valdžia apmokėti neišnaudojus kasmetinių. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Semilga @ 2012 01 11, 19:38)
Net jei isidarbinu kitur, senoji imone tik sukakus vaikui 3m gales mane atleisti,kai kreipsiuosi?

QUOTE(iewike @ 2012 01 12, 00:46)
Jei esi trecius metus VPA, ir isidarbini i nauja darboviete. Ar galima likti ir senojoje?

QUOTE(jovka @ 2012 01 12, 08:14)
Tikrai taip. Nepanaudotas atostogas išmokės, kai atleis. Pati po pirmajai sulaukus 2m įsidarbinau kitam darbe, o iš senojo išėjau jai sulaukus 3m ir tada išmokėjo man nepanaudotas atostogas.

Tikrai galima. Man pačiai netgi kai darbinaus naujoj įmonėj patarė kol nesibaigs bandomasis laikotarpis neišeit iš senojo darbo, jei kartais naujajam kas nors netiktų, kad turėčiau kur grįžt.  4u.gif

Sveikos, noreciau jusu paklausti, ar gerai suprantu istatymu "dziunglese" smile.gif

Esu VPA iki vaikui sueis 3 m. Darbovieteje iki dekreto dirbau 1,5 etato. Ar galiu isidarbinti kitoje darbovieteje pilnu etatu ir neiseiti is pirmosios darbovietes iki vaikui sukaks 3 m.
Truputi nesuprantu paskaiciusi jusu postus, kaip tada skaiciuosis etatai, nes juk kiek zinau maximum 1,5 tegalima dirbti vienu metu ax.gif ar cia kazkokie niuansai, kurie saugo mamas, auginancias vaika/us iki 3 m.
Reikalas tas, kad kitame darbe alga labiau tenkintu, bet del visa ko nenoriu prarasti pirmojo darbo - maza kas 4u.gif
Dekoju uz ats. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jutute @ 2012 01 12, 17:45)
Noriu pasiteirauti, dėl kasmetinių atostogų. Šiemet man atostogos sutampa su dekretinėmis atostogomis, bet aš jų negaliu atsikelti, nes dirbu mokytoja. Kaip man bus jos apmokamos, ar galiu kasmetines atostogas atsikelti prieš dekretą, ar gali valdžia apmokėti neišnaudojus kasmetinių. g.gif

Na kaip suprantu iš parašymo dekretinės atostogos turėtų prasidėt birželio pabaigoj? Jei taip, tai galit atostogas pasiimt nuo gegužės mėn, o nuo birželio pabaigos eit dekretinių atostogų.
O apmoket neišnaudotas atostogas apmoka, tik kai atleidžia iš darbo ( na jei mano turimos žinios teisingos). 4u.gif

QUOTE(_Alba_ @ 2012 01 12, 22:04)
Sveikos, noreciau jusu paklausti, ar gerai suprantu istatymu "dziunglese" smile.gif

Esu VPA iki vaikui sueis 3 m. Darbovieteje iki dekreto dirbau 1,5 etato. Ar galiu isidarbinti kitoje darbovieteje pilnu etatu ir neiseiti is pirmosios darbovietes iki vaikui sukaks 3 m.
Truputi nesuprantu paskaiciusi jusu postus, kaip tada skaiciuosis etatai, nes juk kiek zinau maximum 1,5 tegalima dirbti vienu metu  ax.gif  ar cia kazkokie niuansai, kurie saugo mamas, auginancias vaika/us iki 3 m.
Reikalas tas, kad kitame darbe alga labiau tenkintu, bet del visa ko nenoriu prarasti pirmojo darbo - maza kas  4u.gif
Dekoju uz ats.  smile.gif

Kai eisi vaiko priežiūros atostostogose tu nedirbi. Ir visai nesvarbu, kad iki dekreto dirbai 1.5 etato, ar 0.5 etato.
Tad tikrai gali drąsiai taip įsidarbint. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos kadangi man vpa baigiasi sausio 27d o imone sustabdzius veikla su virsininku sutarem kad jis mane atleidzia saliu sutarimu ismokant 2 atlyginimus iseitine 1600 pries mokescius. tai man neaiski ta fraze pries mokescius tai ka nuo tu 1600 jie dar nuskaiciuos mokesciams? unsure.gif Na ir dar gausiu uz nepanaudotas atostogas. Kadangi atostogas isnaudojau pries sunaus dekreta, tai kaip suprantu uz atostogas man priklausys uz 18d 9 d kai buvau nestumo gimdymo atostogose su berniuku ir + 9d kai buvau nestumo gimdymo atostogose su mazaja.
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2012 01 13, 09:03)
Kai eisi vaiko priežiūros atostostogose tu nedirbi. Ir visai nesvarbu, kad iki dekreto dirbai 1.5 etato, ar 0.5 etato.
Tad tikrai gali drąsiai taip įsidarbint.  4u.gif

dėkui drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(3 x mama @ 2012 01 13, 11:06)
Sveikos kadangi man vpa baigiasi sausio 27d o imone sustabdzius veikla su virsininku sutarem kad jis mane atleidzia saliu sutarimu ismokant 2 atlyginimus iseitine 1600 pries mokescius. tai man neaiski ta fraze pries mokescius tai ka nuo tu 1600 jie dar nuskaiciuos mokesciams? unsure.gif  Na ir dar gausiu uz nepanaudotas atostogas. Kadangi atostogas isnaudojau pries sunaus dekreta, tai kaip suprantu uz atostogas man priklausys uz 18d 9 d kai buvau nestumo gimdymo atostogose su berniuku ir + 9d kai buvau nestumo gimdymo atostogose su mazaja.

Taip,dar nuskaiciuos mokescius.
Taip,priklausis uz 18 d. kurie buvo sukaupti jums bunant NGA su abiem vaikais.
Atsakyti