Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

Sveiki 4u.gif
norejau paklausti, jei esu parasius ir darbe ir sodroj, kad isejau 2 metams VPA, ar galesiu paskui prasitest iki 3 metu? Jei taip tai kokiu budu ir pries kiek laiko reikia perspet sodra ir darbdavi?
Atsakyti
QUOTE(tedija @ 2012 01 04, 23:11)
Sveiki 4u.gif
norejau paklausti, jei esu parasius ir darbe ir sodroj, kad isejau 2 metams VPA, ar galesiu paskui prasitest iki 3 metu? Jei taip tai kokiu budu ir pries kiek laiko reikia perspet sodra ir darbdavi?

Galit,darbe pries 2 sav parasyti prasima,kad pratestu VPA,o sodraj nieko pranesinet nereikia,tai padaris darbdavis.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 05, 19:02)
Galit,darbe pries 2 sav parasyti prasima,kad pratestu VPA,o sodraj nieko pranesinet nereikia,tai padaris darbdavis.

Aciu labai uz atsakyma 4u.gif Gal kartais dar zinot ar bunant VPA su vienu vaiku ir pastojus su kitu NGA ir VPA skaiciuojasi kaip su pirmu vaiku? Nerandu info sodros puslapi apie tai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tedija @ 2012 01 05, 23:17)
Aciu labai uz atsakyma  4u.gif  Gal kartais dar zinot ar bunant VPA su vienu vaiku ir pastojus su kitu NGA ir VPA skaiciuojasi kaip su pirmu vaiku? Nerandu info sodros puslapi apie tai  blush2.gif

taip antro vaiko pasalpos skaiciuojamos is to DU kuris buvo pries pirma vaika,is to kur pirmam skaiciavo.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 06, 10:21)
taip antro vaiko pasalpos skaiciuojamos is to DU kuris buvo pries pirma vaika,is to kur pirmam skaiciavo.

Aciu labai uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
[quote=agenda,2012 01 02, 17:39]
Su naujais rolleyes.gif
Esu Vpa iki vaikui sueis 2 metai.Nutariau prasitesti dar siek tiek.Saip dar esu susitaupiusi apie menesi kasmetiniu atostogu. Patarkit kaip geriau pasielgti, nenukenciant finansiskai:
1) is kart po dvieju metu eiti kasmetiniu ir po to dar prasitesti vpa;
2) prasitesti vpa ir iskart gryzus i darba imt kasmetines atostogas.
Uz koki laikotarpi skaiciuos atostoginius, nes bunant trecius metus vpa nieko negausiu.

Gal galite atsakyti?????
Atsakyti
Niekur nerandu atsakymo ir net mano poskyrio SODROS darbuotojos nezino. g.gif Geguzes men mano vaikams sueis 1 m ir as noreciau palaipsniui sugrizti i darba, nors esu paemusi 2 m vaiko prieziuros atostogas. Kokia grizimo tvarka? Istatymas teigia, kad mama gaus 40 proc vaiko pinigeliu ir bus galimybe "palaipsniui grizti i darba". Iki dekreto dirbau 2 darbuose po puse etato. Ir nuo vasaros noreciau pradeti po truputi grizineti i darba. Noreciau dirbti po pora - tris dienas i savaite po 3-4 val i diena. Ar taip imanoma? Kaip tada mane gales "apiforminti" dokumentuose darboviete, jei as esu vaiko prieziuros atostogose, bet dirbu?... g.gif
Kadangi auginame dvynukus ir kol kas juos priziuriu tik as viena, ar vyras gali siuo metu iseiti ir vaiko prieziuros atostogu, juk auginame 2 kudikius?
Mano poskyrio Sodros darbuotojos tik trauko peciais, o bendro SODROS tel, kuriuo galeciau pasiskambinti nerandu. doh.gif
Gal kas galite ka patarti?
Atsakyti
QUOTE(Semilga @ 2011 11 03, 10:50)
Dar galite pasiimti kelias d kasmetiniu atostogu,kurias sukaupet.Maniskei ir vasari 2m sueina,tai dar uzpildziau kasmetiniu atostog +7d.,o po ju galima iki 3m uzpildyt(dar pati neapsisprendziau ar imsiu toliau,bet jau teiravausi,kad panaudojus tas apmokamas atostg,galima kiek nori prasitest,arba iki 3m,ar anksciau),tik,aisku,tuos formalumus is anksto,bent jau pries 2sav,turi susitvarkyt.

Suradau anksciau mano rasyta posta...ir LABAI PRASAU nusimananciu pagalbos,kaip man dabar elgtis...
Susiduriau su tokia situacija,kad zodiskai tebuvo tada imoneje ta mano grizimo data uzfiksuota ,kad vasario men, t.y po vaiko 2gimtadienio, pridejus +7d.Po isnaudotu atostogu planavau prasitesti vaiko prieziuros atostogas iki 3m.Aisku jiems to dar nesakiau tada,tik personalo skyrius pasake,kad pakaks sausio men ta +7d prasyma parasyti.Tai va ir kreipiausi si menesi, klausdama kokius imones dokumentus man uzpildyti,na, susitvarkyti siuos popierizmus:1.apsiforminti atostogas ir gauti bent menkus atostoginius. 2.pratesti motinystes atostogas dar metams, iki vaiko 3m gimtadienio.

Tiesa ta,kad po 3metu nezadu ten grizti,pradedu dairytis darbo kitur...(nes mano gyvenamoji vieta pasikeitusi, imone kitame miesta, kasdien i darba neprivazinesiu)

Tai va, darbdavys tik dabar suzinojo apie mano ketinima dar prasitesti toliau ir is personalo skyriaus gavau toki el.laiska (bendravome laiskais):
"kadangi atostogos skirtos darbuotojui pailsėti ir taip pat tai šiuo metu būtų neplanuotos išlaidos, kurių neesam subiudžetavę, rekomenduojame pratęsti vaiko priežiūros atostogas, o turimas atostogas išnaudoti pasibaigus vaiko priežiūros atostogų laikotarpiui."

Tai va dabar pasimetusi,ka daryti...
Jei uzpildysiu kaip jie sako iki 3m,tai jei isidarbinsiu kitur, nesuejus vaikui 3m,kaip suprantu anie mano atostoginiai pinigeliai jau nuplauks?!
Na, su imone pyktis nenoriu,bet kaip suprantu turiu teise i atostogas?!

Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 03, 11:05)
"170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti

1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:
      [B] 4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą;"

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=169334

[/B]

va, butent siuo straipsniu ir remiuosi...
jau gana su pirmuoju vaiku jokiu atostoginiu ismoku negavau,nes nezinojau tokio dalyko,kad galima reikalauti..Kuri laika buvau be jokiu pajamu, nes buvau prasitesusi pirmojo vaiko prieziuros atostogas iki 3m, bet tuo metu jau pilvelyje kitas vaikutis buvo...ir taip priejau iki sio, esamo laikotarpio mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semilga: 11 sausio 2012 - 19:23
QUOTE(Semilga @ 2012 01 11, 20:18)
Suradau anksciau mano rasyta posta...ir LABAI PRASAU nusimananciu pagalbos,kaip man dabar elgtis...
Susiduriau su tokia situacija,kad zodiskai tebuvo tada imoneje ta mano grizimo data uzfiksuota ,kad vasario men, t.y po vaiko 2gimtadienio, pridejus +7d.Po isnaudotu atostogu planavau prasitesti vaiko prieziuros atostogas iki 3m.Aisku jiems to dar nesakiau tada,tik personalo skyrius pasake,kad pakaks sausio men ta +7d  prasyma parasyti.Tai va ir kreipiausi si menesi, klausdama kokius imones dokumentus man uzpildyti,na, susitvarkyti siuos popierizmus:1.apsiforminti atostogas ir gauti bent menkus atostoginius. 2.pratesti motinystes atostogas dar metams, iki vaiko 3m gimtadienio.

Tiesa ta,kad po 3metu nezadu ten grizti,pradedu dairytis darbo kitur...(nes mano gyvenamoji vieta pasikeitusi, imone kitame miesta, kasdien i darba neprivazinesiu)

Tai va, darbdavys tik dabar suzinojo apie mano ketinima dar prasitesti toliau ir is personalo skyriaus gavau toki el.laiska (bendravome laiskais):
"kadangi atostogos skirtos darbuotojui pailsėti ir taip pat tai šiuo metu būtų neplanuotos išlaidos, kurių neesam subiudžetavę, rekomenduojame pratęsti vaiko priežiūros atostogas, o turimas atostogas išnaudoti pasibaigus vaiko priežiūros atostogų laikotarpiui."
Tai va dabar pasimetusi,ka daryti...
Jei uzpildysiu kaip jie sako iki 3m,tai jei  isidarbinsiu kitur, nesuejus vaikui 3m,kaip suprantu anie mano atostoginiai pinigeliai jau nuplauks?!
Na, su imone pyktis nenoriu,bet kaip suprantu turiu teise i atostogas?!
Papildyta:

[/B]

va, butent siuo straipsniu ir remiuosi...

atostoginiai nenuplaukia NIEKADA. Iseinant is darbo VISADA gausi ismoka uz nepanaudotas atostogas nesvarbu del ko iseini, net jei tave ismeta uz kazkoki prazengima neisnaudotas atostogas privalo apmoketi.
O del viso kito manau jei nenorite tai ir neverta del 7 d. pyktis, tie pinigai neprazus(aisku juos siek tiek suvalgys infliacija mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(jalo @ 2012 01 11, 19:23)
atostoginiai nenuplaukia NIEKADA. Iseinant is darbo VISADA gausi ismoka uz nepanaudotas atostogas nesvarbu del ko iseini, net jei tave ismeta uz kazkoki prazengima neisnaudotas atostogas privalo apmoketi.
O del viso kito manau jei nenorite tai ir neverta del 7 d. pyktis, tie pinigai neprazus(aisku juos siek tiek suvalgys infliacija mirksiukas.gif )

Net jei isidarbinu kitur, senoji imone tik sukakus vaikui 3m gales mane atleisti,kai kreipsiuosi?tada ir ismoketu uz tas nepanaudotas atostogas?
Kaip suprantu, anksciau ,nei uzpildyta blankai ,neprivalau kreiptis i senaja imone?nes noriu visgi tureti socialines garantijas,jei naujame darbe nepavyktu isitvirtinti...
Papildyta:
Aisku , as kvaila, pirmiausia galejau uzsipildyti atostogas,tada butu ismokeje...
o tik paskui sakyti,kad pasikeite aplinkybes, negaliu grizti,prasitesiu iki 3m...bet, saukstai jau po pietu doh.gif jau dabar pasakiau apie ketinimus...

Nors ka cia jie sako apie numatyta biudzeta,juk jie manes dar gruodzio men klause, liepe patikslinti grizimo data,kad susiplanuotu kitu metu biudzeta.Tuomet ir uzfiksavo +7d data, vadinasi, mano atostoginiai jau buvo itraukti i biudzeta."Kabina makaronus",kaip ir visi darbdaviai doh.gif verysad.gif

Rytoj ryte planuoju rasyti imonei,tai Jusu NUSIMANTYS KOMENTARAI man labai naudingi 4u.gif Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semilga: 11 sausio 2012 - 19:41
Jei esi trecius metus VPA, ir isidarbini i nauja darboviete. Ar galima likti ir senojoje?
Atsakyti
QUOTE(Semilga @ 2012 01 11, 19:38)
Net jei isidarbinu kitur, senoji imone tik sukakus vaikui 3m gales mane atleisti,kai kreipsiuosi?tada ir ismoketu uz tas nepanaudotas atostogas?Kaip suprantu, anksciau ,nei uzpildyta blankai ,neprivalau kreiptis i senaja imone?nes noriu visgi tureti socialines garantijas,jei naujame darbe nepavyktu isitvirtinti...

Tikrai taip. Nepanaudotas atostogas išmokės, kai atleis. Pati po pirmajai sulaukus 2m įsidarbinau kitam darbe, o iš senojo išėjau jai sulaukus 3m ir tada išmokėjo man nepanaudotas atostogas.
Tik va jei dabar pasiimtumėt atostogas ir gautumėt už jas pinigėlius, tai gautųsi truputį daugiau, nes jei įsidarbinsit kitur ir ten bus taikomas NPD, tai išmokant atostoginius pritaikytus čia NPD reiks gražinti. ax.gif

QUOTE(iewike @ 2012 01 12, 00:46)
Jei esi trecius metus VPA, ir isidarbini i nauja darboviete. Ar galima likti ir senojoje?

Tikrai galima. Man pačiai netgi kai darbinaus naujoj įmonėj patarė kol nesibaigs bandomasis laikotarpis neišeit iš senojo darbo, jei kartais naujajam kas nors netiktų, kad turėčiau kur grįžt. 4u.gif
Atsakyti