Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

tai visgi, iseinant is darbo, uz kiek menesiu turi ismoketis tas visas iseitines? tarkim jei dirbi 7metus paskutnej darbovietej.
Atsakyti
QUOTE(R-U-S-N-E @ 2011 12 05, 10:07)
tai visgi, iseinant is darbo, uz kiek menesiu turi ismoketis tas visas iseitines? tarkim jei dirbi 7metus paskutnej darbovietej.

"140 straipsnis. Išeitinė išmoka

1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:

1) iki dvylikos mėnesių - vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;

2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių - dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;

3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių - trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;

4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių - keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;

5) nuo šimto dvidešimties iki dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių – penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;

6) daugiau kaip dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių - šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio.

2. Nutraukus darbo sutartį kitais šiame skirsnyje (išskyrus Kodekso 125 ir 126 straipsniuose bei 127 straipsnio 1 dalyje nustatytus atvejus) ir kituose įstatymuose nustatytais atvejais, kai nėra darbuotojo kaltės, jam išmokama jo dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, jeigu įstatymai ar kolektyvinės sutartys nenustato kitaip."

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=169334
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 12 05, 09:00)
Jei savo noru iseisit,tai gausit tik uz nepanaudotas atostogas ismoka,o jei saliu susitarimu tai su visom iseitinem.

Su visom išeitinėm tik pagal LR DK 129 str., o šalių susitarimu, kaip jau pasiseks. smile.gif
Galima daug ko reikalauti, bet deja, ne visada pavyksta.
Atsakyti
sveikos, gal kas nors patars ir man, o situacija tokia:

Iseidama parasiau prasyma vaika auginti iki 3 metu, vaikui greit 2 metukai, nutariau gryzti i darba. Mano darbo vietos nera, bet pasiule panasu, tik su zymiai didesniais reikalavimais, todel kompromiso neradom. Noriu suzinoti savo teises, sioje keblioje situacijoje... kokios priklausytu man kompensacijos, jeigu as pati pasiulau atleisti mane, jeigu esu nereikalinga "abipusiu saliu susitarimu" su susitarta kompensacija (tik uz isdirbta darbo staza?)

Dekoju is anksto ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AGNI_1979: 06 gruodžio 2011 - 15:55
laba diena

gal kas patars,ar kam teko su tuo susidurti,situacija tokia:dirbau,isejau motinystes atostogu 2metam,per ta laika gime antras vaikelis.VPA esu jau virs 4m.siandien mazajam suejo du metukai.bet problema tokia,kad mano darbo vietos nebera,toj imones liko dirbantis tik direktorius ir as.per 4 metus viskas pasikete,imone nevykdo jokios veiklos.direktorius dinges blink.gif ka man dabar daryti?bankrotas nepaskelbtas.
Atsakyti
Sveikos noriu patarimo kur eiti ir kur ieskoti. Zodziu situacija tokia kita men man baigiasi vpa , gryzti nera kur imone sustabdzius veikla. Visi atleisti likom dviese vpa , buvusi bendradarbe jau dirba ne tai imonei o turto fondui zodziu sargauja. O klausimas butu kur man reikes ieskoti savo buvusio direktoriaus? , kad jis mane atleistu bendru sutarimu nes tik tokia iseiti matau juk darbo jis man netures ka pasiulyti. Zodziu vieni siulo ieskoti galu darbo inspekcijoj, tipo ten atkas duomenis ir ras ta direktoriu kiti sodroj visai susimaisiau. Gal kuri buvot susidurusi su panasia sitacija ka daret kur kreipetes?
Ir dar klausimas ten dirbau iki nestumo gimdymo atostogu 10men po to auginau pametinius nuo 2008 iki 2012 tai uz kiek laiko man priklausys iseitines?
Atsakyti
Su naujais rolleyes.gif
Esu Vpa iki vaikui sueis 2 metai.Nutariau prasitesti dar siek tiek.Saip dar esu susitaupiusi apie menesi kasmetiniu atostogu. Patarkit kaip geriau pasielgti, nenukenciant finansiskai:
1) is kart po dvieju metu eiti kasmetiniu ir po to dar prasitesti vpa;
2) prasitesti vpa ir iskart gryzus i darba imt kasmetines atostogas.
Uz koki laikotarpi skaiciuos atostoginius, nes bunant trecius metus vpa nieko negausiu.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Neaisku man kiek priklauso iseitines kompensacijos jei po dekreto nera vietos kur sugrizti, o vaikui dar nera 3 metu? Ar cia skaiciuojama tik pagal isdirbtus metus, ar prisideda dar kazkokas?
Atsakyti
Vaiko priežiūros atostogos neįeina į darbo stažą.

140 straipsnis. Išeitinė išmoka
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį ir 136 straipsnio 1 dalies 6 punktą, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių  vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių  dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių  trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių  keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
5) nuo šimto dvidešimties iki dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių – penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
6) daugiau kaip dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių  šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio.
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2012 01 03, 18:43)
Vaiko priežiūros atostogos neįeina į darbo stažą.

Neklaidinkit, vaiko prieziuros atostogos ieina i darbo staza.
iki kol vaikui nesueis 3 m. jusu atleist negali, o kiek gausit iseitines tik nuo jusu pacios priklauso, realiai turit gauti uz staza + uz 4 men.(perspejimas del atleidimo, kai vaikui sueina 3 m.) + uz laikotarpi iki vaikui sueis 3 m. (cia jau derybu klausimas)
o siaip patarciau nueiti pas advokata ir jis viska jums isaiskins, pades sudaryti veiksmu plana, o ir ramiau jausites kai snekesit su darbdaviu
Atsakyti
As ir turiu bedu ir manau kad tik cia galiu rasti pagalbos ax.gif Is vaiko prieziuros atostogu gryzau (buvau iki 2metu) darbdavis prieme bet kaip ir visom nera tos vietos todel pasiule kita vieta su tokiu pat atlyginimu ir panasiu darbo pobudziu, visko kaip ir patenkynta buvau, perkelima i kita padalyni(ta pati imone) padare laikyna 2 menesem, kaip paziureti ar as jiems tiksiu ar jie man tiks. nuos lapkricio 2 iki sausio 2 Lapkricio 11 diena susilauziau koja ir isejau i biuleteni, iki siol esui biuleteni,
KLAUSYMAI.
Dabar darbdavis skambina kad atvaziuociau ir duoda pasirasyti pakeista darbo sutarti, ir kas man uzk;liuvo kad tas pakeitimas skamba taip prasau man pratesti darbo sutartes termina iki 03,02 dienos(bet gi mano sutartis yra netermenuota, mane i kita padalini perkele laikinai ar nuo to sutartes pasidare termenuota? man kazkaip keistai skamba tas prasau pratesti termena sutartes jai sutartis ir taip netermenuota?Ir ar budama biuleteni as galiu ta sutarti pasirasyneti?
O antra to neradau sutartes pakeitymuose bet gamybos vados sako kad jie man nori sumazinti alga kadangi gamyba stovi net 800lt kas bus jai as nesutiksiu. Visdelto 800lt tai nemazi pinigai
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2012 01 03, 20:31)
As ir turiu bedu ir manau kad tik cia galiu rasti pagalbos  ax.gif  Is vaiko prieziuros atostogu gryzau (buvau iki 2metu) darbdavis prieme bet kaip ir visom nera tos vietos todel pasiule kita vieta su tokiu pat atlyginimu ir panasiu darbo pobudziu, visko kaip ir patenkynta buvau, perkelima i kita padalyni(ta pati imone) padare laikyna 2 menesem, kaip paziureti ar as jiems tiksiu ar jie man tiks. nuos lapkricio 2 iki sausio 2  Lapkricio 11 diena susilauziau koja ir isejau i biuleteni, iki siol esui biuleteni,
KLAUSYMAI.
Dabar darbdavis skambina kad atvaziuociau ir duoda pasirasyti pakeista darbo sutarti, ir kas man uzk;liuvo kad tas pakeitimas skamba taip prasau man pratesti darbo sutartes termina  iki 03,02 dienos(bet gi mano sutartis yra netermenuota, mane i kita padalini perkele laikinai ar nuo to sutartes pasidare termenuota? man kazkaip keistai skamba tas prasau pratesti termena sutartes jai sutartis ir taip netermenuota?Ir ar budama biuleteni as galiu ta sutarti pasirasyneti?
O antra to neradau sutartes pakeitymuose bet gamybos vados sako kad jie man nori sumazinti alga kadangi gamyba stovi net 800lt kas bus jai as nesutiksiu. Visdelto 800lt tai nemazi pinigai

nieko jus nepasirasinekit, kol vaikui nesueis 3 m. jums privalo moket toki pat atlyginima, koki mokejo pries iseinant i dekreta, darbo sutarties taip pat negali keisti nebent jus pati sutiktumet, tad trumpai tariant iki vaikui sueis 3 m. jie turi jums suteikt lygiavertes pareigas su lygiaverciu atlygiu, o tik suejus vaikui 3 m. jie gali perziuret is naujo darbo sutarti ir jau siulyt ka jie nori, o jau nuo jusu priklauso ar sutiksit ar ne, jei nores atleist, tai tures pranes pries 4 men. rastiskai ir sumoket iseitines, cia jau butu atleidimas pagal 129 str., sio straipsnio negali taikyt iki kol vaikui sueis 3 m. Tad kol vaikui nera 3 metu, mamos yra kaip ir teisiskai apsaugotos ir gali diktuot savo salygas, zinoma, proto ribose
Atsakyti