Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Leonsija @ 2011 11 17, 09:35)
Kodel klaidinate  zmones ? Rasote visiska nesamone  doh.gif .

"jei nesutiksi galesi dirbti uz minimuma 4men "- zodziu kratinis  mirksiukas.gif .
jei nesutinkate pakeisti savo darbo salygu, tai taip , tiksliai  po 4 men. busite atleista darbdavio iniciativa, bet... kodel rasote, kad dirbsite uz minimuma ?
Nebent pamirsote pamineti, kad pas Jus toks " geras " atlyginimas  cool.gif , tai prie ko cia istatymai ? Tikriausiai taip ir yra, oficialus atlygis minimumas ir kaip daznai buna  "priedai" prie algos, kuriu galima moketi, galima - ne  mirksiukas.gif , taciau Jus pati sutikote su tokiomis  zaidimo salygomis, nereikia kaltinti visus kitus, o pirma atsigrezti i save  cool.gif , ir saves paklausti- kodel pas mane toks  oficialus atlyginimas  cool.gif .
"tik 4 men gali laikyti darbe po dekretiniu o poto laisvai ismesti",  ir ne " laisvai ismesti" , o atleisti pagal istatyma, su ismokom.

Ir tikrai, kaip skamba , taip ir yra, tik reiketu truputi placiau pasidometi, ir ne paskutine minute  cool.gif . Na ir zinoma pasirasant darbo sutarti butu gerai  ja dar ir perskaityti  , kad veliau nesusidurti su " naujena", kad numatyta alga yra minimumas, o viskas kitas tik darbdavio pazadai  mirksiukas.gif

Atsiprasau uz kiek ironiska posta, tiesiog nemegstu tokios labai madingos dabar pozicijos, kaltinti visus- istatymus, darbdavius, valstybe, ora etc, kad tik ne save  cool.gif

JOLANCIUK, Jus tikrai klystate  mirksiukas.gif , algos ir  darbo salygu niekas negali keisti,  be rastisko darbuotojo sutikimo nei po menesio , nei po keturiu, nei apskritai  mirksiukas.gif . DK tikrai nepasikeite. Kokia yra darbo sutartis, tokia ir lieka iki  " karjeros" pabaigos  cool.gif .

as jau rasiau kad buvau suklaidinta kaikuriuose vietose, reiktu paskaityti pries puolant unsure.gif atlyginimas ant popieriaus minimumas ir priedai, matot nevisi zmones gali sau leisti rodyti nagus pries darbdavi, musu miestelij, tureti gera darba ira privilegija, ir darbdaviai ant to zaidzia nes jei tik kazka bandai pasakyti atsaunama labai paprastai, nepatinka iseik uz duru pilna kuriems patiks. as negaliu sau leisti buti bedarbe, uztad ir kaltinu taip kaltinu darbdavius nes jie pazeidzia ir moralinius ir lt istatymus, nes toupat metu kai mane atleidineja i mano vieta ira priimamas naujas zmogus, kuris neturi mazo vaiko ir maziau biliotenij bus. tai kurioi vietoi man kaltinti save? nebent kad kazkaip dar tikejau istatymais ir galugale zmogiskumu, bet va kad valstybei gimdai vaikus ji is taves saiposi.
as nesakau kad visi darbdaviai toki tikrai ne, tiesiok mazose miesteliuose kur nera darbo vietu toki istatymai kad nepasokinesi, o jei dar zmogaus tokia situacija seimoi kad nera galimybiu be darbo buti tai ir nesidraskai. as noriu dirbti, ir uzdirbti
Papildyta:

Nebent pamirsote pamineti, kad pas Jus toks " geras " atlyginimas cool.gif ,

geras negeras, bet kaikam ir tai pinigai zinokit, ir kaikas uz ta minimuma seima pramaitina, taip kad nereikia zeminti zmoniu, gerai jei jus turite pinigu, dziaugiuosi uz jus, bet nepamirskite kad dauk seimu dziaugiasi ir minimuma gaudami
Atsakyti
QUOTE(tuticiukas @ 2011 11 17, 11:52)
as jau rasiau kad buvau suklaidinta kaikuriuose vietose, reiktu paskaityti pries puolant  unsure.gif  atlyginimas ant popieriaus minimumas ir priedai, matot nevisi zmones gali sau leisti rodyti nagus pries darbdavi, musu miestelij, tureti gera darba ira privilegija, ir darbdaviai ant to zaidzia nes jei tik kazka bandai pasakyti atsaunama labai paprastai, nepatinka iseik uz duru pilna kuriems patiks. as negaliu sau leisti buti bedarbe, uztad ir kaltinu taip kaltinu darbdavius nes jie pazeidzia ir moralinius ir lt istatymus, nes toupat metu kai mane atleidineja i mano vieta ira priimamas naujas zmogus, kuris neturi mazo vaiko ir maziau biliotenij bus. tai kurioi vietoi man kaltinti save? nebent kad kazkaip dar tikejau istatymais ir galugale zmogiskumu, bet va kad valstybei gimdai vaikus ji is taves saiposi.
as nesakau kad visi darbdaviai toki tikrai ne, tiesiok mazose miesteliuose kur nera darbo vietu toki istatymai kad nepasokinesi, o jei dar zmogaus tokia situacija seimoi kad nera galimybiu be darbo buti tai ir nesidraskai. as noriu dirbti, ir uzdirbti
Papildyta:

Nebent pamirsote pamineti, kad pas Jus toks " geras " atlyginimas  cool.gif ,

geras negeras, bet kaikam ir tai pinigai zinokit, ir kaikas uz ta minimuma seima pramaitina, taip kad nereikia zeminti zmoniu, gerai jei jus turite pinigu, dziaugiuosi uz jus, bet nepamirskite kad dauk seimu dziaugiasi ir minimuma gaudami

Ne, mano atlyginimas deje nera labai geras, bet niekada nekaltinu nieko del to, nei darbdavius, nei tuo labiau istatymus blink.gif , nes nera del ko cool.gif , reikejo, kaip sake man tevai ir as dabar sakau savo vaikui , mokykloje geriau mokytis tongue.gif cool.gif .
Patikekite, kad nei mazi vaikai, nei istatymai cia nieko deti mirksiukas.gif ( is rasymo stiliaus matau, kad Jus taip pat tevu nesiklausete cool.gif )Valstybei gimdai vaikus... g.gif ...erogantiskai pasakyta g.gif .

O kad dziaugiasi dirbdami uz minimuma is kurio pragyventi neimanoma....na tai ir yra didziausia visos salies problema cool.gif , gali toliau dziaugtis, niekas daugiau ir nepasiulys mirksiukas.gif , tokie jau tos kapitalistines santvarkos desniai...pamirsome, kad ne taip senai patys baisiai troskome to kapitalizmo cool.gif , taip- taip, to kuriuo taip gasdino tarybiniose mokyklose cool.gif , kaip su aukstuoju dirba valytoja uz minimuma biggrin.gif . Kazkas kitaip dabar ?
O dabar padiskutuokite apie Europa, kurioje uz minimuma galima pragyventi ir dar puikiai , ir jokiu ten 16 val., ir darbo salygos ir darbdaviai zmoniski... ir pasiskaiciuokite kiek kartu tie darbdaviai keite savo isdauzytas vitrinas pries tampant " zmoniskais " ?
Dziaukimes toliau cool.gif ...

Sorry us off blush2.gif
Atsakyti
merginos, laba diena,

situacija: netrukus baigiasi 2 metai VPA, moteris nėščia penktam mėnesy. grįžt dėl poros mėnesių darban kaip ir neverta. kuri išeitis geresnė: imt 2 mėn. nemokamų atostogų (iki dekreto) ar prasitęst VPA iki 3 metų? kaip vienu ir kitu atveju būtų skaičiuojama motinystės pašalpa antrajam vaikui? Iš kokių mėnesių būtų skaičiuojama dekretinė išmoka? labai labai dėkoju iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gryna @ 2011 11 19, 13:19)
merginos, laba diena,

situacija: netrukus baigiasi 2 metai VPA, moteris nėščia penktam mėnesy. grįžt dėl poros mėnesių darban kaip ir neverta. kuri išeitis geresnė: imt 2 mėn. nemokamų atostogų (iki dekreto) ar prasitęst VPA iki 3 metų? kaip vienu ir kitu atveju būtų skaičiuojama motinystės pašalpa antrajam vaikui? Iš kokių mėnesių būtų skaičiuojama dekretinė išmoka? labai labai dėkoju iš anksto  4u.gif

nera skirtumo ar nemokamos atostogos ar pratesti VPA,vienu ir kitu atveju jukiu pinigeliu negaus uz tuos 2 menesius kol neiseis i dekreta,geriau jei yra tegul paima apmokamu atostogu kiek turi.
O dekreta ir VPA skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
ruosiuosi greitai eit i darba rasyt prasyma del motinystes atostogu ir norejau paklausti, ar as galiu grizti i darba bet kada, jei parasysiu prasyme, kad iseinu 3 metams? sodroje rasysiu 2 metus ir i darba planuoju siaip gristi po 2 metu jeigu viskas gerai. bet kiek zinau imone klibet pradejo tai del visa ko noreciau rasyt 3 metus tik iskilo klausimas, a parasius 3 galesiu grizti pvz po 2? ir ar tokiu atveju bus issaugomos mano pareigos, jei uzrasysiu 3 metams?
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2011 11 21, 16:10)
ruosiuosi greitai eit i darba rasyt prasyma del motinystes atostogu ir norejau paklausti, ar as galiu grizti i darba bet kada, jei parasysiu prasyme, kad iseinu 3 metams? sodroje rasysiu 2 metus ir i darba planuoju siaip gristi po 2 metu jeigu viskas gerai. bet kiek zinau imone klibet pradejo tai del visa ko noreciau rasyt 3 metus tik iskilo klausimas, a parasius 3 galesiu grizti pvz po 2? ir ar tokiu atveju bus issaugomos mano pareigos, jei uzrasysiu 3 metams?

Gelesit grizt,tik reikes pries 2 sav perspeti apie tai darbdavi.
Atsakyti
Man iškilo klausimas :
Į darbą buvau priimta 2011 06 30 terminuotai, reiškia tol, kol kitos mamytes vaikui sueis du metukai. Vasario 1 d. pati ruosiuos iseiti i dekreta.

Svarstau dilema, kiek reikės imti VPA - 1 ar 2 metus...

Kadangi esu priimta terminuotai taip iseina, kad SAVO darbo vietos kaip ir neturiu. Jei grisciau po 1 metu, man pasiulytu kita vieta, jei tarkim ta vieta manes netenkintu schmoll.gif ar galeciau prasitesti VPA atostogas ?

Jei eiciau 2 metams, tada galeciau tiketis kad pakvies i darba anksciau, zinodami kad noriu grizti i darba.

Kaip geriau pasirinkti ? Aciū. 4u.gif
Atsakyti
Na vadovaujantis LR DK 132 str. 132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus, taip pat laikinąją darbo sutartį pasibaigus jos terminui.

Darbo sutarties terminas nusikelia šiek tiek, o suteikti jums vaiko priežiūros atostogas darbdavys neprivalo. Nes tokiu atveju darbo sutartis bus neterminuota ir jis privalės jums išsaugoti tą darbo vietą, kuri iš tiesų nėra jūsų.
Atsakyti
Aciū, na dar paklausiu,

Ta kita mergina grizta 2013 08 ji pasieme 2 metams

O as jei imciau 1 metams tai man 1 metai baigtusi 2013 03, tai taip iseina, kad as grizciau pirmoji, o kai gris ji tada mane ismestu arba pasiulytu kita darbo vieta, nes as buciau jau dirbantipagal ta pacia darbo sutarti

O jei grizciau po 2 metu dabartineje vietoje dirbtu ta mama, o man turi pasiulyti kita darbo vieta ar ne ?
Atsakyti
QUOTE(Liutaure @ 2011 11 23, 16:34)
Aciū, na dar paklausiu,

Ta kita mergina grizta 2013 08 ji pasieme 2 metams

O as jei imciau 1 metams tai man 1 metai baigtusi 2013 03, tai taip iseina, kad as grizciau pirmoji, o kai gris ji tada mane ismestu arba pasiulytu kita darbo vieta, nes as buciau jau dirbantipagal ta pacia darbo sutarti

O jei grizciau po 2 metu dabartineje vietoje dirbtu ta mama, o man turi pasiulyti kita darbo vieta ar ne ?

109 straipsnis. Terminuota darbo sutartis
...
4. Darbdavys privalo informuoti darbuotojus, dirbančius pagal terminuotą darbo sutartį, apie laisvas darbo vietas ir užtikrinti, kad jie turėtų tokias pat galimybes įsidarbinti nuolatiniam darbui kaip ir kiti asmenys.

Kadangi jūsų sutartis yra terminuota, tai jus neišmestu, o tiesiog pasibaigs jūsų darbo sutarties terminas.
Darbdavys privalo pasiūlyti kitą darbą, jeigu yra laisvų darbo vietų. Tuomet terminuota darbo sutartis būtų pakeista, ji taptu neterminuota, taip pat pasikeistu ir kitos sutarties sąlygos, pvz. pareigos, darbo užmokestis, darbo laikas ar kitą.
Jeigu laisvų vietų nebus, jūsų darbo sutartis bus nutraukta suėjus jos terminui.
Atsakyti
laba diena,
labai reik jusu konsultacijos...
2007 rugseji isejau i dekreta, pries tai dar direktores prasymu isejau turimu atostogu, o paskui is karto i dekreta, dabar esu antro vaiko prieziuros atostogose, nors esu parasiusi prasyma del grizimo i draba 2013, kai vaikui sueis trys metai, bet realiai, neverta man metus ale pas juos buti vaiko prieziuros atostogose, kai nebegausiu jau jokios finansines naudos.
tai kaip man elgtis.... as persikrausciau i kita mietsa gyventi, nei mano darboviete...

1.dabar man reik klausti, kiek atostogu turiu as nepanaudotu, jei tokiu yra..
2. prasyti prasyma, kad noriu grizti i darbo vieta kai sueis vaikui du metai.pries dvi savaite spranesti
3. nemanau, kad jie mane kuo nors idarbins, nes situacija imoneje liudna.tai man paciai prasyti prasyma del atleidimo, ar jie geriau kad mane atleistu.
4. paskui i drabo birza eiti. ir ieskotis darbo
Atsakyti
Mamos, gal zinot, kas laukia mamytes, kuri ziuo metu vaiko prieziuros atostogose iki 2 metu (dar liko metai), kai jos darboviete uzsidaroma del bankroto? Ar gaus kokia iseitine, ir jei gaus, tai kokio dydzio ir ar del to nenukentes jos pasalpa is sodros. Kas toliau bus su atostogom, jas nutrauks ir reiks eit i darbo birza ar kaip... Juk nebus kur grizt po atostogu g.gif Bandau isknist visa interneta, bet nieko nerandu. verysad.gif
Atsakyti