Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Scintilla @ 2011 11 07, 17:13)
Iš karto atsiprašau, jei pasikartosiu ir toks klausimas jau buvo neseniai užduotas...
Greitai mano vaikui bus 3 metai. Tad baigiasi VPA, bet direktorė pasakė, kad neturi man ką pasiūlyti...mano darbo vieta seniai panaikinta, mane pavaduojanti darbuotoja atleista...firma laikosi blogai, likę daruotojai taip pat neturi daug darbo...ir dar vieno atlyginimo neturi iš ko mokėti...suprantu firmos padėtį ir nenoriu pyktis, bet taip pat nenoriu likti be nieko...juk reikia iš kažko gyventi, kol kažką susirasiu...ar turiu teisę prašyti išeitinės kompensacijos, jei manęs negali priimti po 3 m. VPA? Jei priklauso, tai už kiek mėn. būtų skaičiuojama (stažas toje įmonėje 10m.)? Ir ar darbo biržoje man priklausytų pašalpa?
Iš anksto ačiū  4u.gif

sitas klausimas ir mane domintu,nes ta pati situacija doh.gif kas galit atsakykit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Safirija @ 2011 11 09, 06:30)
Sveikos :-)
gal zinote, jei as darbe prasyma parasiau iki 2 metu, tai tureciau ir iseiti i darba? ar galiu ir prasitesti? na kad galiu tai zinau, bet kaip del darbo vietos ar griziu i tas pacias pareigas, jei prasitesiu iki 3m?

Galite rašyti prašymą suteikti vaiko priežiūros atostogas iki jam sukas 3 metai, be jūsų sutikimo darbo sutarties keisti negalima.
Jums turi palikti tas pačias pareigas bei darbo užmokestį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oxys: 09 lapkričio 2011 - 14:54
QUOTE(Safirija @ 2011 11 09, 06:30)
Sveikos :-)
gal zinote, jei as darbe prasyma parasiau iki 2 metu, tai tureciau ir iseiti i darba? ar galiu ir prasitesti? na kad galiu tai zinau, bet kaip del darbo vietos ar griziu i tas pacias pareigas, jei prasitesiu iki 3m?

as prasitesiau iki 3m,kadangi jau laukiausi antro vaikucio...nesuejus 3m, isejau i dekreta su antruoju,tada gime antras, auginu,o vasari jau 2m,griztu i darba, i tas pacias pareigas....Tai gaunas griztu po nepilnu 5metu nedarbo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(optuke @ 2011 11 04, 10:30)
Sveikos, perskaičiau visą temą ir neradau atsakymo. Kaip supratau jei esi VPA iki 3 metų ir nori grįžti į darbą po 2 metų, kad turėtum pajamų, o senam darbe vietos nėra, gali susirasti antrą darbą , o pirmajame ir toliau būti VPA iki kol vaikui sukaks 3 metai.
O kaip tada su biuleteniu jei vaikas susirgs, Sodra tikriausiai nemokės, nes faktiškai  dar esi VPA. Gal kas žino?

o jeigu praejus 2 metams darbe man yra vietos, bet noriu pabandyti galimybes kitam darbe, tai pirmam darbe galiu toliau pasilikti kaip VPA?
Atsakyti
QUOTE(mur-miau @ 2011 11 09, 20:17)
o jeigu praejus 2 metams darbe man yra vietos, bet noriu pabandyti galimybes kitam darbe, tai pirmam darbe galiu toliau pasilikti kaip VPA?

tai nesvarbu,yra vietos ar nera,prateset VPA toliau iki 3 metu ir einat dirbt i kita darba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 09, 20:23)
tai nesvarbu,yra vietos ar nera,prateset VPA toliau iki 3 metu ir einat dirbt i kita darba smile.gif

pas mane darbe iskart iki 3 metu parase smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juskirena @ 2011 11 09, 15:18)
sitas klausimas ir mane domintu,nes ta pati situacija  doh.gif kas galit atsakykit ax.gif

Siūlau kuo greičiau nutraukti ryšius su įmone, kuri neturi ateities, bet kartu pasirūpinti ir savimi.
Apie išeitines išmokas pasiskaitykite darbo kodekse 140 straipsnis.
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 11 09, 15:53)
Galite rašyti prašymą suteikti vaiko priežiūros atostogas iki jam sukas 3 metai, be jūsų sutikimo darbo sutarties keisti negalima.
Jums turi palikti tas pačias pareigas bei darbo užmokestį.

QUOTE(Semilga @ 2011 11 09, 16:40)
as prasitesiau iki 3m,kadangi jau laukiausi antro vaikucio...nesuejus 3m, isejau i dekreta su antruoju,tada gime antras, auginu,o vasari jau 2m,griztu i darba, i tas pacias pareigas....Tai gaunas griztu po nepilnu 5metu nedarbo mirksiukas.gif

aciu , supratau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Safirija: 10 lapkričio 2011 - 06:40
QUOTE(mur-miau @ 2011 11 09, 19:17)

Žinoma, kad gali. Aš kai pirmai dukrytei buvo 2m pradėjau dirbt naujam darbe, o iš senan likau VPA. Kažkur po metų tik išėjau iš seno darbo. Jei būtų nepatikę naujam darbe, tai būčiau galėjus grįžt į seną darbą.
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2011 11 10, 08:16)
Žinoma, kad gali. Aš kai pirmai dukrytei buvo 2m pradėjau dirbt naujam darbe, o iš senan likau VPA. Kažkur po metų tik išėjau iš seno darbo. Jei būtų nepatikę naujam darbe, tai būčiau galėjus grįžt į seną darbą.

o buves darbdavys ir sodra nesikabineja del to,kad esant vaiko prieziuros atostogose dirbi kitur? g.gif na, suprantu,kad jau virs 2m nieko ir negauni is sodros, bet vistiek kaip tada cia gaunasi?

Tai gerai,kad suzinojau,kad sitaip imanoma, as jau turejau pasiulyma nuo spalio men i nauja darba,bet apsisprendziau,kad dar iki vasario,kol sueis 2m, lieku vaiko prieziuros atostogose, o naujaji darbo pasiulyma priimsiu veliau.Tai tikrai, nezinodama,kad imanoma likt senajame darbe apsiforminus iki 3m, buciau tikrai isejusi is senojo darbo...tai va, ir kankino mane dvejone, o jei naujajame nepatiks, manes netenkins, tai is senojo jau gi busiu isejus. :ax:Tai gerai,kad taip imanoma.O senaji darbdavi privalau informuoti,kad isidarbinau kitur, ar jiems dzin? smile.gif Aciu uz atsakymus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semilga: 10 lapkričio 2011 - 11:01
QUOTE(Semilga @ 2011 11 10, 11:58)
o buves darbdavys ir sodra nesikabineja del to,kad esant vaiko prieziuros atostogose dirbi kitur? g.gif na, suprantu,kad jau virs 2m nieko ir negauni is sodros, bet vistiek kaip tada cia gaunasi?

Tai gerai,kad suzinojau,kad sitaip imanoma, as jau turejau pasiulyma nuo spalio men i nauja darba,bet apsisprendziau,kad dar iki vasario,kol sueis 2m, lieku vaiko prieziuros atostogose, o naujaji darbo pasiulyma priimsiu veliau.Tai tikrai, nezinodama,kad imanoma likt senajame darbe apsiforminus iki 3m,  buciau tikrai isejusi is senojo darbo...tai va, ir kankino mane dvejone, o jei naujajame nepatiks, manes netenkins, tai is senojo jau gi busiu isejus. :ax:Tai gerai,kad taip imanoma.O senaji darbdavi privalau informuoti,kad isidarbinau kitur, ar jiems dzin? smile.gif Aciu uz atsakymus ax.gif

nieks tikrai nesikabineja,sodrai is vis nesvarbu,nes nemoka pinigelius,o ka darbdavis,esi VPA ir viskas,o ka veiki tuo momentu jam nei rupi,nei ka smile.gif
Neprivalot informuoti,kol esat VPA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 10 lapkričio 2011 - 11:04
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 10, 11:03)
nieks tikrai nesikabineja,sodrai is vis nesvarbu,nes nemoka pinigelius,o ka darbdavis,esi VPA ir viskas,o ka veiki tuo momentu jam nei rupi,nei ka smile.gif
Neprivalot informuoti,kol esat VPA.

Liuks thumbup.gif Aciukas mirksiukas.gif Kaip gerai,kad suzinojau, dabar ramiau 4u.gif
Atsakyti