Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Achemenida @ 2011 11 03, 09:14)
Pasirinkau du metus,,tai jau vasario men.jie sueis.nezinojau,kad pries pora sav.reikia perspet vadova,kad negrisi smile.gif

Dar galite pasiimti kelias d kasmetiniu atostogu,kurias sukaupet.Maniskei ir vasari 2m sueina,tai dar uzpildziau kasmetiniu atostog +7d.,o po ju galima iki 3m uzpildyt(dar pati neapsisprendziau ar imsiu toliau,bet jau teiravausi,kad panaudojus tas apmokamas atostg,galima kiek nori prasitest,arba iki 3m,ar anksciau),tik,aisku,tuos formalumus is anksto,bent jau pries 2sav,turi susitvarkyt.
Atsakyti
QUOTE(Semilga @ 2011 11 03, 10:50)
Dar galite pasiimti kelias d kasmetiniu atostogu,kurias sukaupet.Maniskei ir vasari 2m sueina,tai dar uzpildziau kasmetiniu atostog +7d.,o po ju galima iki 3m uzpildyt(dar pati neapsisprendziau ar imsiu toliau,bet jau teiravausi,kad panaudojus tas apmokamas atostg,galima kiek nori prasitest,arba iki 3m,ar anksciau),tik,aisku,tuos formalumus is anksto,bent jau pries 2sav,turi susitvarkyt.

o idomu,ar skaiciuojasi atostoginiai,kada esi biuletenyje?as,kazkur pusantro men.buvau paemusi biuleteni,ir negrizau jau,nes isejau i dekretines.
Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2011 11 03, 11:53)
o idomu,ar skaiciuojasi atostoginiai,kada esi biuletenyje?as,kazkur pusantro men.buvau paemusi biuleteni,ir  negrizau jau,nes isejau i dekretines.

"170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti

1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:
4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą;"

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=169334
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 03, 11:05)
"170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti

1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:
      4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą;"

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=169334

:)puiku,dar kelios dieneles prisipliusuos.Aciu:)!
Atsakyti
Sveikos, perskaičiau visą temą ir neradau atsakymo. Kaip supratau jei esi VPA iki 3 metų ir nori grįžti į darbą po 2 metų, kad turėtum pajamų, o senam darbe vietos nėra, gali susirasti antrą darbą , o pirmajame ir toliau būti VPA iki kol vaikui sukaks 3 metai.
O kaip tada su biuleteniu jei vaikas susirgs, Sodra tikriausiai nemokės, nes faktiškai dar esi VPA. Gal kas žino?
Atsakyti
QUOTE(optuke @ 2011 11 04, 10:30)
*Sveikos, perskaičiau visą temą ir neradau atsakymo. Kaip supratau jei esi VPA iki 3 metų ir nori grįžti į darbą po 2 metų, kad turėtum pajamų, o senam darbe vietos nėra, gali susirasti antrą darbą , o pirmajame ir toliau būti VPA iki kol vaikui sukaks 3 metai.
**O kaip tada su biuleteniu jei vaikas susirgs, Sodra tikriausiai nemokės, nes faktiškai  dar esi VPA. Gal kas žino?

* taip

** mokes
Atsakyti
QUOTE(Dain@ra @ 2011 11 04, 11:30)
* taip

** mokes

o jei biuleteni pasiims vyras irgi mokes sodra? ar tai neturi reiksmes ?
Atsakyti
QUOTE(optuke @ 2011 11 05, 13:08)
o jei biuleteni pasiims vyras irgi mokes sodra? ar tai neturi reiksmes ?

jei vyras dirba, turi staza, tai mokes ax.gif
Atsakyti
Iš karto atsiprašau, jei pasikartosiu ir toks klausimas jau buvo neseniai užduotas...
Greitai mano vaikui bus 3 metai. Tad baigiasi VPA, bet direktorė pasakė, kad neturi man ką pasiūlyti...mano darbo vieta seniai panaikinta, mane pavaduojanti darbuotoja atleista...firma laikosi blogai, likę daruotojai taip pat neturi daug darbo...ir dar vieno atlyginimo neturi iš ko mokėti...suprantu firmos padėtį ir nenoriu pyktis, bet taip pat nenoriu likti be nieko...juk reikia iš kažko gyventi, kol kažką susirasiu...ar turiu teisę prašyti išeitinės kompensacijos, jei manęs negali priimti po 3 m. VPA? Jei priklauso, tai už kiek mėn. būtų skaičiuojama (stažas toje įmonėje 10m.)? Ir ar darbo biržoje man priklausytų pašalpa?
Iš anksto ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scintilla: 07 lapkričio 2011 - 17:14
Sveikos :-)
gal zinote, jei as darbe prasyma parasiau iki 2 metu, tai tureciau ir iseiti i darba? ar galiu ir prasitesti? na kad galiu tai zinau, bet kaip del darbo vietos ar griziu i tas pacias pareigas, jei prasitesiu iki 3m?
Atsakyti

QUOTE(Safirija @ 2011 11 09, 06:30)
Sveikos :-)
gal zinote, jei as darbe prasyma parasiau iki 2 metu, tai tureciau ir iseiti i darba? ar galiu ir prasitesti? na kad galiu tai zinau, bet kaip del darbo vietos ar griziu i tas pacias pareigas, jei prasitesiu iki 3m?

Prasitęst tikrai gali. O dėl darbo vietos, tai slidus reikalas, nėra 100%, garantijos, kad ir po 2metų grįši į tas pačias pareigas.
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2011 11 09, 09:14)
Prasitęst tikrai gali. O dėl darbo vietos, tai slidus reikalas, nėra 100%, garantijos, kad ir po 2metų grįši į tas pačias pareigas.

aisku,bet ta pana, kuri vietoje manes, turi terminuota sutarti iki mano grizimo
Atsakyti