QUOTE(vilmux79 @ 2011 11 02, 14:51)
Jeigu į darbą grįšiu kai vaikus bus 2 metai ir 7 mėnesiai ar man gali būti pasiūlytos kitos pareigas, o ne tos kurias ėjau. Žmogus priimtas į mano darbo vietą kol aš grįšiu iš vaiko priežiūros atostogų? Ačiū už atsakymą.
Jūs turi priimti į tas pačias pareigas, nes
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Per šį atostogų laikotarpį
paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Iš kitos pusės
95 straipsnis. Darbo sutarties sąlygos
1. Kiekvienoje darbo sutartyje šalys privalo sulygti dėl būtinųjų sutarties sąlygų: darbuotojo darbovietės (įmonės, įstaigos, organizacijos, struktūrinio padalinio ir kt.) ir
darbo funkcijų, t. y. dėl tam tikros profesijos, specialybės, kvalifikacijos darbo arba tam tikrų pareigų.
120 straipsnis. Darbo sutarties sąlygų pakeitimas
1. Kai keičiama gamyba, jos mastas, technologija arba darbo organizavimas, taip pat kitais gamybinio būtinumo atvejais darbdavys turi teisę pakeisti darbo sutarties sąlygas. Jei darbuotojas nesutinka dirbti pakeistomis darbo sąlygomis, jis gali būti atleistas iš darbo pagal šio Kodekso 129 straipsnį laikantis nustatytos darbo sutarties nutraukimo tvarkos.
2.
Darbo sutarties sąlygos, nustatytos šio Kodekso 95 straipsnio 1 ir 2 dalyse, gali būti keičiamos esant išankstiniam raštiškam darbuotojo sutikim, išskyrus šio Kodekso 121 straipsnyje nustatytus atvejus.
Išvada: po VPA privalo priimnti į tas pačias pareigas, pasiūlyti kitas gali visada, ne tik grįžus iš VPA, tokiu atveju jau yra keičiama DS ir reikalingas darbuotojo sutikimas. Nes kai sudarėt darbo sutartį, jūs sutarėt dėl tam tiktų darbo -pareigų, tai kokiu pagrindu (be darbo sustraties pakeitimų ir pan.) jūs galite eiti kitas pareigas.