Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(LORA1975 @ 2011 10 28, 22:43)
Sveikos, mamytes 4u.gif
Turiu klausima g.gif Savo noru parasiau prasyma del atleidimo is darbo. Buchalterija priskaiciavo uz nepanaudotas atostogas, o direktorius praso pasirasyti kvita, kad as juos gavau. Sako man nera is ko moketi. As atsisakiau. Bet iskylo klausimas, ar as galiu registruotis birzoje, kol tas kvitas nepasirasytas.

manau jus ir neprivalot pasirasyti jokio kvito.O i birza tie pinigai nieturi jokio skirtumo,cia jeigu kompensacija gaunat tai tada ziuri birza uz kiek menesiu,o uz nepanaudotas atostogas jie neziuri.
Atsakyti
Internete radau tokį pasisakymą:
"Su vaikiuku bunant trecius metus yra islaikoma darbo vieta toje darbovieteje, kurioje dirba, bet ne pareigos. Noriu pasakyti, kad grizus po triju metu tau darbdavys gali pasiulyti pareigas kokias jis tik nori, nepriklausomai nuo tavo noro, ar pries tai uzimamu pareigu. "
Ar tai tiesa? Jeigu mano darbo vieta nepanaikinta ir dirba pakaitinis žmogus, ar tiesa, kad grįžus man gali pasiūlyti kitas pareigas, o ne tas kurias ėjau, prieš išeinant motinystės atostogų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmux79 @ 2011 11 01, 17:02)
Internete radau tokį pasisakymą:
"Su vaikiuku bunant trecius metus yra islaikoma darbo vieta toje darbovieteje, kurioje dirba, bet ne pareigos. Noriu pasakyti, kad grizus po triju metu tau darbdavys gali pasiulyti pareigas kokias jis tik nori, nepriklausomai nuo tavo noro, ar pries tai uzimamu pareigu. "
Ar tai tiesa? Jeigu mano darbo vieta nepanaikinta ir dirba pakaitinis žmogus, ar tiesa, kad grįžus man gali pasiūlyti kitas pareigas, o ne tas kurias ėjau, prieš išeinant motinystės atostogų? g.gif

Tikra tiesa, pareigas gali pasiūlyt bet kokias, kur bus laisva darbo vieta.
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2011 11 02, 09:07)

ot velniava, tai dabar pradedu galvot, kad suklydau pasirasydama dar 4 men. po dieju metu doh.gif reikejo iskart reikalaut grazinimo i darbo vieta arba iseitiniu, blogai kai nueini i darboviete nevisai pasiruoses doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzd_leja @ 2011 11 02, 11:51)
ot velniava, tai dabar pradedu galvot, kad suklydau pasirasydama dar 4 men. po dieju metu  doh.gif reikejo iskart reikalaut grazinimo i darbo vieta arba iseitiniu, blogai kai nueini i darboviete nevisai pasiruoses  doh.gif

Dar iskilo klausimas, o kaip su alga, jei pasiulys kokias zemesnes pareigas nei buvo, tai alga sumazins taip isein?
Atsakyti
Laba diena, nežinau kur užklaust tai užklausiu čia blush2.gif
Auginu du vaikus vienam 7metai kitam ką tik suėjo 2metai. Į darbą negrįžtu, ar reikia keliaut į sodrą vaikui suėjus dviems metams, dėl socialinių garantijų? Nes penktadienį vizitas pas daktarus, tai galvoju ar suėjus dviems metams, niekur nereikia eit ir tvarkyt kokių dokumentų? g.gif nebus taip kad nuvyksiu pas gydytoją ir paaiškės kad sociliai nedrausta? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(leibel @ 2011 11 02, 12:55)
Laba diena, nežinau kur užklaust tai užklausiu čia blush2.gif
Auginu du vaikus vienam 7metai kitam ką tik suėjo 2metai. Į darbą negrįžtu, ar reikia keliaut į sodrą vaikui suėjus dviems metams, dėl socialinių garantijų? Nes penktadienį vizitas pas daktarus, tai galvoju ar suėjus dviems metams, niekur nereikia eit ir tvarkyt kokių dokumentų? g.gif nebus taip kad nuvyksiu pas gydytoją ir paaiškės kad sociliai nedrausta? blush2.gif

o vaiko prieziuros atostogas iki 2m buvote uzpilde?Tikriausiai prasitesete jas toliau,darbdavi apie negrizima informavote?
Jei pratesete vaiko prieziuros atostogas iki jo 3m,socialines garantijos tiek laiko tebegalios.Aisku, tik jokiu piniginiu pajamu neturesit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semilga: 02 lapkričio 2011 - 13:47
QUOTE(zvaigzd_leja @ 2011 11 02, 12:47)
Dar iskilo klausimas, o kaip su alga, jei pasiulys kokias zemesnes pareigas nei buvo, tai alga sumazins taip isein?

Alga turi išlikt tokia pat, o va pareigas gali keist.
Atsakyti
Laba diena. Aš ta pačia tema. Išeinant į dekretą pasikeitė valdžia. Pokalbis su direktore vyko taip: ,,Kai grįši, aš neprivalau tau išsaugoti tos pačios darbo vietos, tik alga turės būti panaši (čia turbūt turėjo omeny 179 str. 4d.). Tačiau tu ją gali gauti trumpą laiką, po to aš ją sumažinsiu". Vis galvoju, tokių pareigų kaip mano tame darbe daugiau nėra, tai grįžus pridės man kokiam mėnesiui darbų už tą pačią algą, o po to galės imt ir sumažint? Esu parašius VPA iki 2 metų, bet žadu dar šiek tiek prasitęsti. Kaip ten iš tikrųjų yra dėl to pačio atlyginimo gavimo laiko?
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2011 11 02, 08:07)

Jeigu į darbą grįšiu kai vaikus bus 2 metai ir 7 mėnesiai ar man gali būti pasiūlytos kitos pareigas, o ne tos kurias ėjau. Žmogus priimtas į mano darbo vietą kol aš grįšiu iš vaiko priežiūros atostogų? Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmux79: 02 lapkričio 2011 - 14:56
QUOTE(Semilga @ 2011 11 02, 14:44)
o vaiko prieziuros atostogas iki 2m buvote uzpilde?Tikriausiai prasitesete jas toliau,darbdavi apie negrizima informavote?
Jei pratesete vaiko prieziuros atostogas iki jo 3m,socialines garantijos tiek laiko tebegalios.Aisku, tik jokiu piniginiu pajamu neturesit 4u.gif

dirbau pagal terminuotą darbo sutartį, kuri baigėsi pastojus, į dekretą išleido pati sodra.
Atsakyti
QUOTE(leibel @ 2011 11 02, 16:39)
dirbau pagal terminuotą darbo sutartį, kuri baigėsi pastojus, į dekretą išleido pati sodra.

Jus esat drausta,tik nueikit su vaiku gimymo liudijimu i lygoniu kasa,kad jus pazymetu sistemoj.
Atsakyti