Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(anzelikal @ 2011 10 11, 11:09)
bet iki kol vaikui sukaks 3 metai atleisti negali, jai iseini savo noru tai iseitines nepriklauso, o tada beleka saliu susitarimu, tai kaip susitarsi taip ir turesi.

Sveiki,
na dialogas prasidejo, bet labai keistai vyko: visu pirma siulo imti VPA iki 3 metu, bet manes tai netenkina, metus buti be skatiko kiseneje unsure.gif unsure.gif, o kai pradejoau kalba del kompensacijos ir nepanaudotas atostogas - paaiskejo, kad saskaitoje pinigu nera doh.gif Ka tokiu atveju daryti doh.gif ?
Zadejo paskambinti sia savaite ka nutare.
Atsakyti
Sveikos,

susipainiojau dabar visiskai... blink.gif Buvau net kelias temas perskaiciusi, darbo inspekcijoj buvau, bet visokios mintys lenda su klausimais.
Dabar esu vaiko prieziuros atostogose kol jam sueis 3 metai. Kai sueina 3 metai einu i darba, bet kaip ir daugumai cia musu, darbo nebera. Jei darbdavys man pasiulys kitas pareigas, o as atsisakysiu, tai gausiu iseitine ar ne?

Vaikui sueis 3 metai po 3 menesiu. Gal man dabar lekti i darba, rasyti prasyma kad gristu. Tada galvoju siulys kitas pareigas ir as turiu teise atsisakyti ir kad atleistu saliu susitarimu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Audryla: 12 spalio 2011 - 16:21
QUOTE(irenocka* @ 2011 10 12, 14:26)
Sveiki,
na dialogas prasidejo, bet labai keistai vyko: visu pirma siulo imti VPA iki 3 metu, bet manes tai netenkina, metus buti be skatiko kiseneje  unsure.gif  unsure.gif, o kai pradejoau kalba del kompensacijos ir nepanaudotas atostogas - paaiskejo, kad saskaitoje pinigu nera  doh.gif  Ka tokiu atveju daryti  doh.gif  ?

Niekas nežino ar tikrai sąskaitoje nėra pinigų. Kai bus nutraukta darbo sutartis, bus pasirašyti dokumentai ir jeigu nesumokės atleidimo dieną, jeigu nesusitarsite kitaip, galėsite kreiptis į teismą.
Papildyta:
QUOTE(Audryla @ 2011 10 12, 16:17)
Sveikos,

susipainiojau dabar visiskai... blink.gif  Buvau net kelias temas perskaiciusi, darbo inspekcijoj buvau, bet visokios mintys lenda su klausimais.
Dabar esu vaiko prieziuros atostogose kol jam sueis 3 metai. Kai sueina 3 metai einu i darba, bet kaip ir daugumai cia musu, darbo nebera. Jei darbdavys man pasiulys kitas pareigas, o as atsisakysiu, tai gausiu iseitine ar ne?

Vaikui sueis 3 metai po 3 menesiu. Gal man dabar lekti i darba, rasyti prasyma kad gristu. Tada galvoju siulys kitas pareigas ir as turiu teise  atsisakyti ir kad atleistu saliu susitarimu?

Jus neprivalote sutikti pakeistomis darbo sąlygomis, tuomet darbdavys galės su jumis nutraukti darbo sutartį, vadovaujantis LR DK 129 ir 130 str. bei privalės sumokėti išeitinę išmoką, vadovaujantis LR DK 140str.
Aišku galite sutarti dėl darbo sutarties nutraukimo pagal LR DK 125 str.
Atsakyti
Sveikos, mamytės. Gal labai nesupyksit, kad įkišau ir savo nosį, tiesiog labai domina šiuo metu mane vienas klausimas. Šiuo metu dirbu ir gavau dra vieną darbo pasiūlymą padirbėti vakarais. Taigi, pinigėlių užirbčiau daugiau, tai norėčiau pradėti mąstyti apie leliuką. Dabartiniam darbe jau dirbu beveik metus, jei įsidarbinčiau tame antrame darbe (ten būtų arba 0,25 etato arba 0,5, alga apie 500 lt į rankas) ir iškart pradėčiau planuoti leliuką, kaip man skaičiuotų pinigus išėjus motinystės atostogų. Tarkim mane įdarbina tame antrame darbe ir aš po mėnesio pastoju, tai iki išėjimo į dekretą būsiu pradirbus apie 7-8 mėn antram darbe ir daugiau nei 1.5 metų pirmame darbe, kaip man skaičiuos išmokas? Ar viską (mano gautą atlyginimą) susumuos ir ims vidurkį, ar skaičiuos tik iš pirmos darbovietės, nes neturėsiu antrame darbe pakankamai stažo. Jei kas nors supratote ir galėtumėt atsakyti, būčiau dėkinga 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(bite.maja @ 2011 10 13, 13:08)
Atsiprašau, ne į šitą temą pataikiau  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(irenocka* @ 2011 10 12, 15:26)
Sveiki,
na dialogas prasidejo, bet labai keistai vyko: visu pirma siulo imti VPA iki 3 metu, bet manes tai netenkina, metus buti be skatiko kiseneje  unsure.gif  unsure.gif, o kai pradejoau kalba del kompensacijos ir nepanaudotas atostogas - paaiskejo, kad saskaitoje pinigu nera  doh.gif  Ka tokiu atveju daryti  doh.gif  ?

Sveiki, sulaukiau pasiulymo is darbdavio: pasiule 0,5 etato. Bet tas manes netenkina, tai belieka tik isejimas savo noru ?
Atsakyti
QUOTE(irenocka* @ 2011 10 18, 11:03)
Sveiki, sulaukiau pasiulymo is darbdavio: pasiule 0,5 etato. Bet tas manes netenkina, tai belieka tik isejimas savo noru ?

Tikrai ne.
Tegul drabdavys nutraukia darbo sutartį savo iniciatyva, tuomet jums priklausys išeitinė išmoka, kuri priklauso nuo darbo stažo toje įmonėje.
Arba galima nutraukti sutartį šalių susitarimu, jus taip pat galite šiuo atveju pareikalauti išeitinės kompensacijos.

Paskaitykite LR DK 125, 129, 130, 140 str.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oxys: 18 spalio 2011 - 11:30
Laba diena mamytes,

Norejau paklausti del grizimo is vaiko prieziuros atostogu dar jam nesuejus 2 metams.
Dukrytei 2 metai sukaks tik 2012 04 16, bet susikloste tokios aplinkybes, kad turiu grizti i darba anksciau, tai yra kai vaikui 1,5 metuku. Siuo metu is Sodros gaunu 75% atlyginimo (pirmus metus gavau 90%).
Todel ir noriu paklausti ar Sodra dar turi kazka moketi man kai dirbsiu tuos puse metu, ar jau tik priklauso darbdavio atlyginimas?
Atsakyti
QUOTE(Sokolė @ 2011 10 18, 15:18)
Laba diena mamytes,

Norejau paklausti del grizimo is vaiko prieziuros atostogu dar jam nesuejus 2 metams.
Dukrytei 2 metai sukaks tik 2012 04 16, bet susikloste tokios aplinkybes, kad turiu grizti i darba anksciau, tai yra kai vaikui 1,5 metuku. Siuo metu is Sodros gaunu 75% atlyginimo (pirmus metus gavau 90%).
Todel ir noriu paklausti ar Sodra dar turi kazka moketi man kai dirbsiu tuos puse metu, ar jau tik priklauso darbdavio atlyginimas?

Jeigu atliginimas bus didesnis nei pasalpa,tai is sodros nieko negausit,jei mazesnis nei pasalpa sodra mokes skirtuma.
Atsakyti
Sveikos,
Aš jau grįžau po vaiko priežiūros atostogų į darbą. Viskas gerai, tik va gaunas, kad lapkričio 5d kaip ir darbo diena, bet pas mus nereikia dirbt, bet visus darbuotojus siunčia atostogų (gali rinktis kokias). Man iškilo klausimas, jei aš pasiimsiu tą dieną atostogų kaip man juos apskaičiuos? Pagal tas pajamas, kurias gavau prieš išeidama iš darbo ar kitas? Dirbu tik 1sav, nuo 2010.11.14 negavau jokių pajamų, nes buvau atostogose kol vaikui sueis 3m.
Tikiuos čia pataikiua paklaust? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovka: 19 spalio 2011 - 07:19
As irgi jau grizau,bet pakeiciau darba, o ten panaseja i mobinga, tad padariau didele klaida: kuomet keiciau darba, vaikui buvo nepilnai 2 metukai, ir man sodroj parekomendavo neiseiti is esamo darbo,ir isidarbinti naujam. Na,maza kas,sako,apsidraudimui.O as kvaile,tuo metu maniau,ai,viskas cia gerai...o pasirodo butent taip ir reikejo padaryt - neiseit is ankstesnio darbo ir dirbt naujam, dabar jei iseisiu,eisiu i niekur,o jei buciau neissidarbinus is ankstesnio,galeciau ramiai ieskotis kito.vat durna galva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprastaX: 22 spalio 2011 - 14:40
QUOTE(paprastaX @ 2011 10 22, 15:38)
As irgi jau grizau,bet pakeiciau darba, o ten panaseja i mobinga, tad padariau didele klaida: kuomet keiciau darba, vaikui buvo nepilnai 2 metukai, ir man sodroj parekomendavo neiseiti is esamo darbo,ir isidarbinti naujam. Na,maza kas,sako,apsidraudimui.O as kvaile,tuo metu maniau,ai,viskas cia gerai...o pasirodo butent taip ir reikejo padaryt - neiseit is ankstesnio darbo ir dirbt naujam, dabar jei iseisiu,eisiu i niekur,o jei buciau neissidarbinus is ankstesnio,galeciau ramiai ieskotis kito.vat durna galva.

Tenka tik apgailestauti, kad Lietuvoje mobingui darbe iš viso neskiriamas joks dėmesys (čia tipo turi vykti natūrali konkurencija), ir nėra įstatymo, kuris gintų mobingo auką. Užjaučiu, teko ir man darbe mobingą patirti kaip pastojau. Mane besilaukiančią visais būdais terorizavo, buvau net ligoninėje su gręsiančiu persileidimu. Bet į savo darbą grįšiu, gaus jei atgal už savo mobingą. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta'J: 23 spalio 2011 - 19:15
Sveikos, mamytes 4u.gif
Turiu klausima g.gif Savo noru parasiau prasyma del atleidimo is darbo. Buchalterija priskaiciavo uz nepanaudotas atostogas, o direktorius praso pasirasyti kvita, kad as juos gavau. Sako man nera is ko moketi. As atsisakiau. Bet iskylo klausimas, ar as galiu registruotis birzoje, kol tas kvitas nepasirasytas.
Atsakyti