Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(aurole1 @ 2011 10 07, 01:28)
sveikos mamos ,reiketu jusu patarimo.spalio 12 d dukrytei sueina 2 metukai ir as turiu grizti i darba.Kadangi jau zinojau, kad labai daug padaliniu uzdare ir daug darbuotoju atleido pries pora savaiciu nuejau i darba,pranest, kad baigiasi mano atostogos.direktore iskart pasake, kad daug darbuotoju atleido.Zadejo man paskambint, bet iki siol ju skambucio nesulaukiu.pirmadieni vel zadu nuvaziuoti, bet noriu buti pasikausciusi ir teisiskai kad zinociau ko galiu reikalauti.Kadangi jau buvau apgauta pries iseinant i dekreta, sikart noriu tai kas tikrai man priklauso.pries iseinent, kriziniu laiku mazino atlyginimus, as turejau pazyma , kad esu nescia, kaip veliau suzinojau jie taip neturejo teises daryt,tai sutarem taip kad popieriuose man paliko sena alga, bet ta skirtuma as jiems grazindavau. sikart vek kvepes apgavystem.ko as is ju galiu reikalauti, nes tokio atlyginimo kaip mano popieriuose niekam tikrai nebemoka, o ir tu pareigu man jau nera.kaip man elgtis ir kas man priklauso, tiesa visas atostogas as buvau jau panaudojus pries dekreta, t.y isejau anksciau.aciu

Jusu kol vaikui sueis 3 metai atleisti is darba negali, nesant jusu kaltes, Kad jums sumazintu atlyginima jus turit sutikti, jai jus nesutiksit jums nieks atlyginimo sumazinti negali, o nesant jusu kaltes atleisti taipogi negali.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Skaičiau visą temą ir dabar jau visai susipainiojau unsure.gif Tai jeigu aš savo darbuovietėje buvau parašiusi prašyma VPA iki kol vaikui sueis 2 metai, tai vistiek aš darbdavį turiu informuoti prieš 2 savaites, kad suėjus 2 metams noriu grįžti į darbą?
Atsakyti
Reikia informuoti tik tokiu atveju, jeigu jus ketinate grįžti anksčiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 10 07, 14:52)
Reikia informuoti tik tokiu atveju, jeigu jus ketinate grįžti anksčiau.  smile.gif

Aišku, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos žinovės,

gal galite mane apšviesti. Dirbu per dvi darbovietes, spalio menesi sugrįžau iš motinystės atostogų i antraeiles pareigas. Pirmaeilėse pareigose (darbovietėje) parašiau prašymą, kad noriu likt motinystės atostogose, kol vaikui sueis treji metai.
tai kaip dabar bus su NPD ir PNPD? Antraeilė darbovietė man jų netaikys, bet pirmaeilėje darbovietėje jokių pajamų negaunu. Kokios yra išeitys? susigrąžint neišmokėtą NPD+PNPD per deklaravimą?

labai būsiu dėkinga už informaciją 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, reikia Jusu ziniu ir patirties.
Mano istorija tokia: spalio 30 d., dukrytei sukanka 2 metukai, taip ir rasiau prasyma, kad VPA iki 2 m., bet imone pardave ir dabar nauji savininakai, be to padalinius kituose miestose uzdare... sad.gif ir kai buvau darbovieteje rugpjucio men. man taip atsake i mano klausima, ar as "turiu" savo darbo vieta? - mes cia darbais neapsikrove, taves net fiziskai neturime kur pasodinti, o naujo ofiso ziemai imti neapsimoka, todel pasedek dar iki pavasario, o ten ziuresime....
Mamos, labai laibai prasau patarti ka turiu zinoti ir ko reikalauti is darbdavio, kuris net tiksliai nepasako: ar atleidzia mane ir siulo ka nors konkreciai.
Is anksto dekoju.
P. S. imoneje dirbau nuo 2003 m.

Atsakyti
Jūsų darbo vietos panaikinti negali.
Ir priversti eiti toliau atostogauti irgi negali.
Jeigu nėra kur pasodinti, tegul moka už prastovas dėl darbdavio kaltės.
Atleisti jūsų neturi teisės.
Aišku, jeigu nieko proeš, tai galite susitarti ir dėl atleidimo, tačiau paprašykite ne mažos išeitinės išmokos.
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 10 10, 17:30)
Jūsų darbo vietos panaikinti negali.
Ir priversti eiti toliau atostogauti irgi negali.
Jeigu nėra kur pasodinti, tegul moka už prastovas dėl darbdavio kaltės.
Atleisti jūsų neturi teisės.
Aišku, jeigu nieko proeš, tai galite susitarti ir dėl atleidimo, tačiau paprašykite ne mažos išeitinės išmokos.

Aci labai, o tas " ne mazos iseitines ismokos" tai plius minus kiek blink.gif
Atsakyti
Jeigu vadovautis LR DK, tai jus apie darbo sutarties nutraukimą turėtu įspėti prieš 4 mėn. Tai jau gaunasi 4 VDU + pagal LR DK 140 str. išeitinė, kuri prikaluso nuo jūsų darbo stažo įmonėje.
Bent tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 10 11, 09:03)
Jeigu vadovautis LR DK, tai jus apie darbo sutarties nutraukimą turėtu įspėti prieš 4 mėn. Tai jau gaunasi 4 VDU + pagal LR DK 140 str. išeitinė, kuri prikaluso nuo jūsų darbo stažo įmonėje.
Bent tiek  smile.gif

bet iki kol vaikui sukaks 3 metai atleisti negali, jai iseini savo noru tai iseitines nepriklauso, o tada beleka saliu susitarimu, tai kaip susitarsi taip ir turesi.
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2011 10 11, 11:09)
bet iki kol vaikui sukaks 3 metai atleisti negali, jai iseini savo noru tai iseitines nepriklauso, o tada beleka saliu susitarimu, tai kaip susitarsi taip ir turesi.

Na ka beliko nueiti pas darbdavy ir suzinoti ka sugalvojo.
Aciu uz atsakymus, butinai pranesiu kaip vyksta dialogas smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2011 10 11, 10:09)

Negalima atleisti nesant darbuotojo kaltės, o žinant mūsų darbdavius.
O šiuo atveju ir buvo kalbėta apie LR DK 125 str.
Atsakyti