Sveikos,
nuo gruodzio baigesi mano VPA ir tureciau grizti i darba, bet kadangi zinau, kad manes ten nelaukia, ir vieta mano uzimta, tai siulys rasyti prasyma. Jei iseisiu is darbo abipusiu susitarimu (be kompensacijos) ar man priklausys bedarbio pasalpa istojus i darbo birza, ar turiu buti atleista tik is darbdavio puses???
Gal zinote kiek laiko moka bedarbio pasalpa, kokia yra maximali ismoka, kaip % ji mazeja???
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2011 09 19, 00:14)
Sveikos,
nuo gruodzio baigesi mano VPA ir tureciau grizti i darba, bet kadangi zinau, kad manes ten nelaukia, ir vieta mano uzimta, tai siulys rasyti prasyma. Jei iseisiu is darbo abipusiu susitarimu (be kompensacijos) ar man priklausys bedarbio pasalpa istojus i darbo birza, ar turiu buti atleista tik is darbdavio puses???
Gal zinote kiek laiko moka bedarbio pasalpa, kokia yra maximali ismoka, kaip % ji mazeja???
Jums mokes bedarbio pasalpa,max-650 lt,min-350 lt.Moka ja puse metu.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 19, 09:04)
Jums mokes bedarbio pasalpa,max-650 lt,min-350 lt.Moka ja puse metu.
nepriklausomai nuo to pagal koki straipsni isejau is darbo??? Jei pvz. savo noru, ar irgi mokes bedarbio pasalpa?
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2011 09 19, 12:11)
nepriklausomai nuo to pagal koki straipsni isejau is darbo??? Jei pvz. savo noru, ar irgi mokes bedarbio pasalpa?
mokes.
QUOTE(*SCENICA* @ 2011 09 08, 11:50)
Ir as buciau dekinga uz pagalba
Pries iseinant i vaiko auginimo atostogas i mano vieta buvo priimta nauja darbuotoja, neseniai suzinojau,kad ja idarbino ne laikinai , o nuolatiniam darbui ir kaip supratau manes i buvusia mano pozicija darbdavys grazinti neplanuoja, nes pradejo kalbeti, kad kol kas visi dirba savo darbus, o jei grisciau - netureciau ka veikti....kaip suprantu, atleisti manes be rimtos priezasties negali, bet ar turi teise siulyti kitas pareigas su dvigubai mazesnia alga ir zemesnia darbo pozicija? Kaip elgtis tokiu atveju? ar jie turi teise mane atleisti jei nesutiksiu su panasiu siulymu?
Pries iseinant i vaiko auginimo atostogas i mano vieta buvo priimta nauja darbuotoja, neseniai suzinojau,kad ja idarbino ne laikinai , o nuolatiniam darbui ir kaip supratau manes i buvusia mano pozicija darbdavys grazinti neplanuoja, nes pradejo kalbeti, kad kol kas visi dirba savo darbus, o jei grisciau - netureciau ka veikti....kaip suprantu, atleisti manes be rimtos priezasties negali, bet ar turi teise siulyti kitas pareigas su dvigubai mazesnia alga ir zemesnia darbo pozicija? Kaip elgtis tokiu atveju? ar jie turi teise mane atleisti jei nesutiksiu su panasiu siulymu?
Gal kas gali padeti siuo klausimu? JOLANCIUK?....
QUOTE(*SCENICA* @ 2011 09 19, 12:55)
Gal kas gali padeti siuo klausimu? JOLANCIUK?....
teise turi siuliti,bet jus turit teise nesutikti.Atleisti jusu negali kol vaikui nera 3 metu,jeigu jus esat VPA iki 2 metu tai gali jums pasiuliti pasilikti dar VPA iki 3 metu,prastova apiforminti,na ir dar kazka,tyksliai nezinau,gal kas geriau atsakis.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 19, 15:44)
teise turi siuliti,bet jus turit teise nesutikti.Atleisti jusu negali kol vaikui nera 3 metu,jeigu jus esat VPA iki 2 metu tai gali jums pasiuliti pasilikti dar VPA iki 3 metu,prastova apiforminti,na ir dar kazka,tyksliai nezinau,gal kas geriau atsakis.
Ta prasme, jei nesutinku pratesti VPA iki 3 m.- jie gali siulyti tris kart mazesne alga...tada as nesutinku, nepasirasau darbo sutarties pakeitimu ir vis tiek einu i darba...tai teoriskai jie man negali forminti prastovos, bet darbe nebutu ka dirbti, nes visi darbai padalinti..jauciu ir kompensacijos nelabai noretu moketi..tai ka tokiu atveju belieka samdyti teisininka ir kreiptis i teisma del kompensacijos.
Gal kam teko susidurti su panasia situacija? nes kiek teko girdeti, tai daznai taip daro...mazina alga, zemina pareigybese ir tt...
QUOTE(*SCENICA* @ 2011 09 19, 16:28)
Gal kam teko susidurti su panasia situacija? nes kiek teko girdeti, tai daznai taip daro...mazina alga, zemina pareigybese ir tt...
*SCENICA*, mano situacija buvo tokia: grįžau į darbą, į tą patį skyrių tik ne į tas pačias vadovės pareigas.... nes vadovybė yra patenkinta moterimi kuri dirba mano vietoj, o man pasiūlė alternatyva su kitomis pareigybėmis, bet su mažesne alga ir mažesne atsakomybe. Apsvarsčiusi pasiūlymą sutikau sugrįžti, nes augindama mažametį man darbo viršvalandžiai, kaip būdavo iki to ir kalnas atsakomybės man nereikalingi, tai db darbuojuosi. Žinoma žiauriai sunku, nes dviejų metų pertrauka daro savo.
Nzn ar galėjau ką daugiau išsireikalauti, bet išsidrąskyti su vadovais nenorėjau, o sutarta alga mane tenkina.
QUOTE(*SCENICA* @ 2011 09 19, 16:28)
Ta prasme, jei nesutinku pratesti VPA iki 3 m.- jie gali siulyti tris kart mazesne alga...tada as nesutinku, nepasirasau darbo sutarties pakeitimu ir vis tiek einu i darba...tai teoriskai jie man negali forminti prastovos, bet darbe nebutu ka dirbti, nes visi darbai padalinti..jauciu ir kompensacijos nelabai noretu moketi..tai ka tokiu atveju belieka samdyti teisininka ir kreiptis i teisma del kompensacijos.
Mano situacija panasi As gryztu dabar is VPA mano vieta uzimta, kolkas paemiau apmokamas atostogas, nes ju turiu sukaupus, o darbdavis man iesko kitos vietos, ka suras dar nezinau bet jai atlyginimas ar pareigos manes netenkis tikrai nesutiksiu bet jaigu pasiulis nebloga atliginima kodel gi ir nepakeisti tos darbo vietos kurioje dirbau. Iki kol vaikui nesueis 3 metai atleisti is darbo negali, todel manau kodel nepakovot del saves nes ka issikovosim ta ir turesim.
Griztu po VPA iki 3 metu i darba, kadangi jau esu susitariau, jog sumazintu darbo kruvi iki 0.25 etato (atlyginimas aisku sumazes atitinkamai taip pat), dirbsiu 3 menesius iki dekreto. Turiu sukaupusi menesi kasmetiniu atostogu. Ar nesumazes mano atostoginiai, jei atostogas imsiu jau padirbus pora menesiu su mazesne alga nei iki VPA? Aciu uz pagalba
QUOTE(Oliza @ 2011 10 03, 13:16)
Griztu po VPA iki 3 metu i darba, kadangi jau esu susitariau, jog sumazintu darbo kruvi iki 0.25 etato (atlyginimas aisku sumazes atitinkamai taip pat), dirbsiu 3 menesius iki dekreto. Turiu sukaupusi menesi kasmetiniu atostogu. Ar nesumazes mano atostoginiai, jei atostogas imsiu jau padirbus pora menesiu su mazesne alga nei iki VPA? Aciu uz pagalba
sumazes,nes ims 3-ju paskutiniu menesiu uzdarbi.Geriau dabar eikit tu atostogu,o paskui grisit i darba.
sveikos mamos ,reiketu jusu patarimo.spalio 12 d dukrytei sueina 2 metukai ir as turiu grizti i darba.Kadangi jau zinojau, kad labai daug padaliniu uzdare ir daug darbuotoju atleido pries pora savaiciu nuejau i darba,pranest, kad baigiasi mano atostogos.direktore iskart pasake, kad daug darbuotoju atleido.Zadejo man paskambint, bet iki siol ju skambucio nesulaukiu.pirmadieni vel zadu nuvaziuoti, bet noriu buti pasikausciusi ir teisiskai kad zinociau ko galiu reikalauti.Kadangi jau buvau apgauta pries iseinant i dekreta, sikart noriu tai kas tikrai man priklauso.pries iseinent, kriziniu laiku mazino atlyginimus, as turejau pazyma , kad esu nescia, kaip veliau suzinojau jie taip neturejo teises daryt,tai sutarem taip kad popieriuose man paliko sena alga, bet ta skirtuma as jiems grazindavau. sikart vek kvepes apgavystem.ko as is ju galiu reikalauti, nes tokio atlyginimo kaip mano popieriuose niekam tikrai nebemoka, o ir tu pareigu man jau nera.kaip man elgtis ir kas man priklauso, tiesa visas atostogas as buvau jau panaudojus pries dekreta, t.y isejau anksciau.aciu