Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Semilga @ 2011 09 12, 12:08)
SVeiki,
Gal kas zinote, mane domina ar priklauso kasmetines atostogos bunant vaiko prieziuros atostogose? Na, kazkur esu girdejusi,kad vaikui sukako 2m, o motina turejo 2men atostogu, susikaupusiu per 2m ir jas isnaudojo, pvz grizo i darba ne rugseji, suejus 2m,bet gruodi...Ar  tai tiesa?Gal kas susidurete?Aciu

netiesa,kasmetines atostogos kaupiasi tik kol esat dekrete,berods 9 dienos,kai esat vaiko prieziuros atostogose jos nesikaupia.Ta moteris turejo sukaupusi tikriausiai,dar pries iseinant i dekreta.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 12, 11:24)
netiesa,kasmetines atostogos kaupiasi tik kol esat dekrete,berods 9 dienos,kai esat vaiko prieziuros atostogose jos nesikaupia.Ta moteris turejo sukaupusi tikriausiai,dar pries iseinant i dekreta.

Aisku.Dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Šiuo metu esu VPA iki 2m.Į darbą turėčiau grįžti vasario mėn.,tačiau šiandien netikėtai gavau darbo pasiūlymą kitoje darbovietėje.Dirbti reikėtų pradėti jau šį mėnesį.Kaip šiuo atveju su pinigėliais?ar aš dar gaučiau ką nors iš Sodros iki vasario mėn.?
Labai būčiau dėkinga už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rusnee @ 2011 09 13, 17:12)
Sveiki,
Šiuo metu esu VPA iki 2m.Į darbą turėčiau grįžti vasario mėn.,tačiau šiandien netikėtai gavau darbo pasiūlymą kitoje darbovietėje.Dirbti reikėtų pradėti jau šį mėnesį.Kaip šiuo atveju su pinigėliais?ar aš dar gaučiau ką nors iš Sodros iki vasario mėn.?
Labai būčiau dėkinga už atsakymą 4u.gif

gautumėt tik skirtuma tarp atlyginimo ir pašalpos, jei atlyginimas būtų mažesnis už pašalpą.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 09 13, 16:26)
gautumėt tik skirtuma tarp atlyginimo ir pašalpos, jei atlyginimas būtų mažesnis už pašalpą.

ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

pagal istatyma, VPA gali imti mama ir tetis pakaitomis. Siuo metu VPA esu as, mama, taciau pagal susiklosciusia situacija seimoje, 3 arba 4 menesius VPA atostogomis pasinaudos tetis. Tada vel VPA atostogose toliau buciau as, bet ka daryti man su darbu, kol bus tetis VPA? Darbdaviai manes keliems menesiams dirbti nepriims. Nesinori iseiti is darbo, nes po tecio paimtu atostogu dar VPA galiu buti ne viena menesi. Ar galeciau savo darbovieteje buti kokiose nemokamose atostogse tuos 3-4 menesius? Ar pagal istatyma galima tiek gauti nemokamu atostogu? Ar visgi galime mes abu tuo paciu metu buti VPA, bet tik vienas gauti pasalpa is Sodros? Niu bet jei tai butu galima, tai turbut kruva seimu butu VPA vienu metu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raidukas @ 2011 09 14, 11:38)
Sveikos,

pagal istatyma, VPA gali imti mama ir tetis pakaitomis. Siuo metu VPA esu as, mama, taciau pagal susiklosciusia situacija seimoje, 3 arba 4 menesius VPA atostogomis pasinaudos tetis. Tada vel VPA atostogose toliau buciau as, bet ka daryti man su darbu, kol bus tetis VPA? Darbdaviai manes keliems menesiams dirbti nepriims. Nesinori iseiti is darbo, nes po tecio paimtu atostogu dar VPA galiu buti ne viena menesi. Ar galeciau savo darbovieteje buti kokiose nemokamose atostogse tuos 3-4 menesius? Ar pagal istatyma galima tiek gauti nemokamu atostogu? Ar visgi galime mes abu tuo paciu metu buti VPA, bet tik vienas gauti pasalpa is Sodros? Niu bet jei tai butu galima, tai turbut kruva seimu butu VPA vienu metu lotuliukas.gif

VPA galite imti pakaitomis, tiek visas iš karto, tiek dalimis. Išėjimų ir grįžimų į darbą skaičius įstatymiškai neribojamas. Tėvas išėjęs vaiko priežiūros atostogų įgyja tokias pačias garantijas kaip ir mama ( jo negalima atleisti, jam išsaugoma darbo vieta ir t.t.)
Atsakyti
QUOTE(Raidukas @ 2011 09 14, 11:38)
Sveikos,

Jus turit arba grizt i darba,arba iseit is darbo ir stot i birza,nemokamuose atostogose taip ilgai buti negalima,nebent turit sukaupusi kasmetines atostogas,tada galit juos paimti.
Vienu metu ir tetis ir mama negali buti VPA su vienu vaiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 15 rugsėjo 2011 - 09:11
QUOTE(summersun @ 2011 09 15, 09:02)
VPA galite imti pakaitomis, tiek visas iš karto,  tiek dalimis. Išėjimų ir grįžimų į darbą skaičius įstatymiškai neribojamas. Tėvas išėjęs vaiko priežiūros atostogų įgyja tokias pačias garantijas kaip ir mama ( jo negalima atleisti, jam išsaugoma darbo vieta ir t.t.)

jep, sitai zinoma.

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 15, 09:10)
Jus turit arba grizt i darba,arba iseit is darbo ir stot i birza,nemokamuose atostogose taip ilgai buti negalima,nebent turit sukaupusi kasmetines atostogas,tada galit juos paimti.
Vienu metu ir tetis ir mama negali buti VPA su vienu vaiku.

o sitai ir norejau suzinot. Prasta musu situacija. Aisku kasmetiniu sukaupusi tiek neturiu. I darba nieks trim menesiams atgal nepriima, tai tiesiog nerealiai mano darbdaviams pasiseke... pradirbau 8 metus toje darbovieteje, o dabar savo noru turiu iseit is darbo. O galeciau po triju menesiu toliau buti vaiko prieziuros atostogose. Ech... O i darbo birza stoti butinai turiu? As dirbti dar nesiruosiu, per mazas vaikas. Galiu siaip sau kabeti be jokiu socialiniu garantiju? Kazka turesiu Sodrai moketi?
Atsakyti
sveiki, nors cia tema apie grizima idarba po VPA, bet paklausiu apie isejima i VPA, gal kas zinos... Zodziu situacija tokia, kad VPA ims tetis. Tai idomu nuo kada jis turi imti, ar iskart gimus vaikui, ar pirma turi eit tevystes atostogu menesi, o tada imti VPA? Nes jei as imciau, tai kaip suprantu, tik po menesio nuo gimimo reiktu, nes iki to laiko skaiciuojasi nestumo ir gimdymo atostogos... Tai o kaip tevelio atveju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 3lena: 17 rugsėjo 2011 - 12:21
QUOTE(3lena @ 2011 09 17, 13:21)
sveiki, nors cia tema apie grizima idarba po VPA, bet paklausiu apie isejima i VPA, gal kas zinos... Zodziu situacija tokia, kad VPA ims tetis. Tai idomu nuo kada jis turi imti, ar iskart gimus vaikui, ar pirma turi eit tevystes atostogu menesi, o tada imti VPA? Nes jei as imciau, tai kaip suprantu, tik po menesio nuo gimimo reiktu, nes iki to laiko skaiciuojasi nestumo ir gimdymo atostogos... Tai o kaip tevelio atveju?

tevelis gali imti tevystes atostogas(nuo gimymo iki menesio kol sueis vaikui) ir kai baigsis jusu dekretas tada gali eiti ir i VPA.Nebent jus neemet dekreto,tai tada gali eiti i VPA po tevystes atostogu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 17 rugsėjo 2011 - 13:28
aciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 3lena: 17 rugsėjo 2011 - 21:46