Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

Sveiki, kelis metus darboviete turi issaugoti darbo vieta kaip ir pries VPA 2 ar 3? Ketinu gryzti i darba dviem sav. veliau nei priklausytu po 2 metu VPA, tai ir galvoju ar nenubuksuos kur as visai nenoriu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NOJAUSMAMA @ 2011 09 08, 11:57)
Sveiki, kelis metus darboviete turi issaugoti darbo vieta kaip ir pries VPA 2 ar 3? Ketinu gryzti i darba dviem sav. veliau nei priklausytu po 2 metu VPA, tai ir galvoju ar nenubuksuos kur as visai nenoriu 4u.gif

tris metus.
Papildyta:
QUOTE(Laurelija1 @ 2011 09 08, 11:41)
Laba diena,

Siuo metu esu vaiko auginimo atostogose iki 3 m., vaikui s.m. rugsejo 22 d. sueis 2 metai, o siu metu spalio 31 diena tureciau vel iseiti i dekreta, nes siuo metu laukiuosi.
Ar galeciau grizti i darba kai vaikui sukaks 2 m. (siandien butu paskutine diena kai turiu ispet darbdavi kaip suprantu?), isnaudotii nepanaudotas atostogas (turiu 39 d.) ir tada iseiti i dekreta.
Kadangi mano darbo vietos nebera ir jau kaip ir aisku, kad grizti i darboviete neiseis, tai noretusi, bet jau, kad atostoginiai nedingtu.
Tai klausimas butu kada ispet darbdsavi ir ar jis privalo priimt ir isleist atostogu.
Buciau labai dekinga uz patarimus

o kam jums nauduoti atostogas,jie niekur nedings,be to sukaupsit dar kai iseisit i dekreta,ir kai iseidinesit is darbo uz juos gausit kompensacija.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 08, 13:34)
tris metus.
Papildyta:

o kam jums nauduoti atostogas,jie niekur nedings,be to sukaupsit dar kai iseisit i dekreta,ir kai iseidinesit is darbo uz juos gausit kompensacija.

Na cia tuo atveju, kad jei kartais grizus visgi pasiulytu koki darba, bet uz gerokai mazesni atlyginima ir likciau dirbti.
Atsakyti
QUOTE(Laurelija1 @ 2011 09 08, 12:43)
Na cia tuo atveju, kad jei kartais grizus visgi pasiulytu koki darba, bet uz gerokai mazesni atlyginima ir likciau dirbti.

tai vistiek niekur nedings atostogos,bet kada galesit jomis pasinaudoti,na aisku cia jusu reikalas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 08, 13:45)
tai vistiek niekur nedings atostogos,bet kada galesit jomis pasinaudoti,na aisku cia jusu reikalas.

O jei atostogas dabar isnaudociau, pagal ka darbdavys jas paskaiciuotu? Du metus pries tai gi nedirbau....
Atsakyti
QUOTE(Laurelija1 @ 2011 09 08, 12:55)
O jei atostogas dabar isnaudociau, pagal ka darbdavys jas paskaiciuotu? Du metus pries tai gi nedirbau....

pries iseinant i dekreta is tu menesiu.
Atsakyti
Norejau paklausti del isejimo is darbo...
Esu motinystes atostogose, bet radau nauja darba, tai man reikia rasyti prasyma senoje darbovieteje, kad nutraukiu motinystes atostogas ir iseinu is darbo?
Aciu uzatsakyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CHANEL 5*: 11 rugsėjo 2011 - 10:00
QUOTE(CHANEL 5* @ 2011 09 11, 11:00)
Norejau paklausti del isejimo is darbo...
Esu motinystes atostogose, bet radau nauja darba, tai man reikia rasyti prasyma senoje darbovieteje, kad nutraukiu motinystes atostogas ir iseinu is darbo?
Aciu uzatsakyma 4u.gif

Nebūtinai iškart. Galit būti senoje darbovietėje atostogose iki kol vaikui sueis dveji/treji metai (žiūrint iki kiek esat parašę prašymą) ir kai jau bus laikas grįžt į darbą, tuomet iš jo išeit (įspėjus darbdavį prieš 2 savaites).
Atsakyti
sveikos,

noriu paklausti. Spalio pabaigoje turiu grizti i darba. bet prasideda darzeliai, vaikiskos ligos ir pan. Tarkim spalio 28 grizus i darba, vaikas susirgtu spalio 30 d. uz koki laikotarpi sodra man skaiciuotu biliuteni? uz ta kuris buvo iki gimdymo biliutenio, ar uz ta kai mokejo motenistes (dekretine)ismoka, jei is viso kazka moketu ? I gimdymo biliuteni isejau 2009 m. rugpjucio men.
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 09 11, 10:02)
Nebūtinai iškart. Galit būti senoje darbovietėje atostogose iki kol vaikui sueis dveji/treji metai (žiūrint iki kiek esat parašę prašymą) ir kai jau bus laikas grįžt į darbą, tuomet iš jo išeit (įspėjus darbdavį prieš 2 savaites).

tai bunant atostogose galima legaliai dabintis kitame darbe? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lilayte @ 2011 09 12, 11:56)
tai bunant atostogose galima legaliai dabintis kitame darbe? g.gif

tai aisku smile.gif
Atsakyti
SVeiki,
Gal kas zinote, mane domina ar priklauso kasmetines atostogos bunant vaiko prieziuros atostogose? Na, kazkur esu girdejusi,kad vaikui sukako 2m, o motina turejo 2men atostogu, susikaupusiu per 2m ir jas isnaudojo, pvz grizo i darba ne rugseji, suejus 2m,bet gruodi...Ar tai tiesa?Gal kas susidurete?Aciu
Atsakyti