Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(2005 @ 2011 09 04, 09:10)
sveiki,

esu vaiko priežiūros atostogose, vaikučiui greit 2 metai liko pora mėn..norėčiau stoti jau i darbo birža, ieškotis darbo (buvusioje darbovieteje nebera ka veikti) apimtys sumazejusios). ar man sodra moketu tuos likusius men ar nebe jei nutraukiu darbo sutarti?

Nebemokėtų.
Atsakyti
Esu VPA, liko apie 4 mėn, i ankstesnę darbovietę neplanuoju grįžti. Jei susirandu per šį laikotarpį naują darbą, ar turiu iš kart nutraukti darbo sutartį su ankstesne darboviete? su sodra kaip ir viskas aišku, gaučiau skirtumą, arba visą pašalpą atimtų... Mano tikslas susirasti naują darbą, dar nepasibaigus VPA ir kai vaikui sueis 2 metai, išeiti iš anskstenės darbovietės, ar taip įmanoma? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2011 09 04, 15:30)
Esu VPA, liko apie 4 mėn, i ankstesnę darbovietę neplanuoju grįžti. Jei susirandu per šį laikotarpį naują darbą, ar turiu iš kart nutraukti darbo sutartį su ankstesne darboviete? su sodra kaip ir viskas aišku, gaučiau skirtumą, arba visą pašalpą atimtų... Mano tikslas susirasti naują darbą, dar nepasibaigus VPA ir kai vaikui sueis 2 metai,  išeiti iš anskstenės darbovietės, ar taip įmanoma? g.gif

Įmanoma. senojoj darbovietėj VPA galit būt, kad ir iki vaikui sueis treji ir tik tada nutraukt darbo sutartį.
Atsakyti
spalio 15d.tureciau grysti i darba,paklausiau vadybininkes del atostoginiu dienu,tai parase gal pirma padirbk po to atostogauk,tai kaip xcia yra su jom nebesuprantu,jos kaupiasi ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lilayte @ 2011 09 06, 17:29)
spalio 15d.tureciau grysti i darba,paklausiau vadybininkes del atostoginiu dienu,tai parase gal pirma padirbk po to atostogauk,tai kaip xcia yra su jom nebesuprantu,jos kaupiasi ar ne? g.gif

Kaupiasi tik už dekreto laikotarpį, jei neišnaudojot jų avansu prieš išeidama į dekretą, tai turėtų būt susikaupusios kažkur 9 dienos, o jei turėjote dar daugiau neišnaudotų atostogų, tai ir daugiau dienų.
Atsakyti
Labutis, norejau paklausti siandien suneluiu suejo 2 metai tai ryt tureciau gryzti i darba bet kaip suprantu mano darbo vieta yra panaikynta ir jie gali buti kad netures ka pasiulyti, todel norejau suzynoti jai p[ati iseiciau is darbo tai ar priklausytu kompensacija uz pradirbta laikotarpi, ar ne? Kaip skaiciuojamas tas pradirbtas laikotarpis ar tik nuo isidarbinimo iki kol isejau VPA. ar ir tie 2 metai pridedami? Ir ar gali darbdavis atleisti is darbo neesant darbuotojo kaltes jai vaikui 2 metai ir turi sunkia negale?
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2011 09 08, 09:11)
Labutis, norejau paklausti siandien suneluiu suejo 2 metai tai ryt tureciau gryzti i darba bet kaip suprantu mano darbo vieta yra panaikynta ir jie gali buti kad netures ka pasiulyti, todel norejau suzynoti jai p[ati iseiciau is darbo tai ar priklausytu kompensacija uz pradirbta laikotarpi, ar ne? Kaip skaiciuojamas tas pradirbtas laikotarpis ar tik nuo isidarbinimo iki kol isejau VPA. ar ir tie 2 metai pridedami? Ir ar gali darbdavis atleisti is darbo neesant darbuotojo kaltes jai vaikui 2 metai ir turi sunkia negale?

Atleisti be darbuotojo kaltės negali. Jei išeisite savo noru (pagal 127 str. 1 d.), tai priklausys tik kompesnsacija už nepanaudotas atostogas ir daugiau nieko. Kompensacija už stažą (įskaitant ir tuos 2 metus VPA) priklausytų tik tuo atveju, jei būtumėt atleidžiama darbdavio iniciatyva, bet iki kol vaikui sukaks treji darbdavys neturi teisės jūsų atleist nebent abipusiu sutarimu (pagal 125 str.), tokiu atveju kompensacija galima ir viskas yra tik jūsų su darbdaviu derybų klausimas - kiek sugebėsit išsiderėt.
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2011 09 08, 09:11)

Jei iseisit pati,tai jums priklausis kompensacija tik uz nepanaudotas atostogas.Iki kol vaikui sueis 3 metai jusu atleisti negali,galit pratesti VPA iki 3 metu arba gal saliu susitarimu iseiti is darbo su visom iseitinem.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 08, 09:19)
Jei iseisit pati,tai jums priklausis kompensacija tik uz nepanaudotas atostogas.Iki kol vaikui sueis 3 metai jusu atleisti negali,galit pratesti VPA iki 3 metu arba gal saliu susitarimu iseiti is darbo su visom iseitinem.

As dirbu darbe nuo 2008.04.01 i VPA isejau 2009.12.20 tai taip suprantu kad mano stazas skaitosi 41men. ir galiu gauti kompensacija uz 3 men.? ar dar priklauso uz tai kad darbdavis neinformavo pries 4 men. kompensacija ir uz ta laika? ir kaip ta kompensacija skaiciuojama vidurkis uz 3 men. ar uz 6men?
Ir dar jai manes nieks neinformavo apie tai kada as pradedu dirbti tai as ryt is pat ryto 8 val turiu vaziuoti i personalu skyriu? ar cia reikia jau siandien vaziuoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anzelikal: 08 rugsėjo 2011 - 09:43
QUOTE(anzelikal @ 2011 09 08, 10:41)
As dirbu darbe nuo 2008.04.01 i VPA isejau 2009.12.20 tai taip suprantu kad mano stazas skaitosi 41men. ir galiu gauti kompensacija uz 3 men.? ar dar priklauso uz tai kad darbdavis neinformavo pries 4 men. kompensacija ir uz ta laika? ir kaip ta kompensacija skaiciuojama vidurkis uz 3 men. ar uz 6men?

Jeigu pati savo noru iseisit,tai uz joki staza jokiu kompensaciju negausit,tik uz nepanaudotas atostogas.Jeigu norit visas kompensacijas gauti,t.y iseitine ismoka,uz atostogas ir t.t,tai jums reikia su darbdaviu tartis,t.y saliu susitarimu kad atleistu is darbo.O kiek tai bus,tai jau priklauso nuo derybu.
Kada jums i darba nieks neprivalo informuoti,jus pati turit zinoti kada jums i darba,jei vaikui 2 metai siandien suejo,tai i darba rytoj,jeigu neiseisit i darba kada jums reikia eiti,tai darbdavis gali zimeti kaip pravaiksta ir atleisti jus del jusu kaltes,t.y del pravaiksto.

"140 straipsnis. Išeitinė išmoka
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį ir 136 straipsnio 1 dalies 6 punktą, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių - trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;"
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=404220
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 08 rugsėjo 2011 - 09:55
Laba diena,

Siuo metu esu vaiko auginimo atostogose iki 3 m., vaikui s.m. rugsejo 22 d. sueis 2 metai, o siu metu spalio 31 diena tureciau vel iseiti i dekreta, nes siuo metu laukiuosi.
Ar galeciau grizti i darba kai vaikui sukaks 2 m. (siandien butu paskutine diena kai turiu ispet darbdavi kaip suprantu?), isnaudotii nepanaudotas atostogas (turiu 39 d.) ir tada iseiti i dekreta.
Kadangi mano darbo vietos nebera ir jau kaip ir aisku, kad grizti i darboviete neiseis, tai noretusi, bet jau, kad atostoginiai nedingtu.
Tai klausimas butu kada ispet darbdsavi ir ar jis privalo priimt ir isleist atostogu.

Buciau labai dekinga uz patarimus
Atsakyti
Ir as buciau dekinga uz pagalba 4u.gif
Pries iseinant i vaiko auginimo atostogas i mano vieta buvo priimta nauja darbuotoja, neseniai suzinojau,kad ja idarbino ne laikinai , o nuolatiniam darbui ir kaip supratau manes i buvusia mano pozicija darbdavys grazinti neplanuoja, nes pradejo kalbeti, kad kol kas visi dirba savo darbus, o jei grisciau - netureciau ka veikti....kaip suprantu, atleisti manes be rimtos priezasties negali, bet ar turi teise siulyti kitas pareigas su dvigubai mazesnia alga ir zemesnia darbo pozicija? Kaip elgtis tokiu atveju? ar jie turi teise mane atleisti jei nesutiksiu su panasiu siulymu? g.gif
Atsakyti