Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

Sveikos,

noriu ir as paklausti. Turiu sukaupusi nemazai nepanaudotu atostogu. Kaip suprantu vos tik baigus VPA galiu is karto pasiimti savo neisnaudotas kasmetines atostogas. Bet klausimas kaip skaiciuos atostogines? is atlyginimo vidurkio buvusio 3 men. iki gimdymo biliutenio?
Atsakyti
QUOTE(jalo @ 2011 08 09, 19:06)
Sveikos,

noriu ir as paklausti. Turiu sukaupusi nemazai nepanaudotu atostogu. Kaip suprantu vos tik baigus VPA galiu is karto pasiimti savo neisnaudotas kasmetines atostogas. Bet klausimas kaip skaiciuos atostogines? is atlyginimo vidurkio buvusio 3 men. iki gimdymo biliutenio?

taip.
Atsakyti
QUOTE(zaika-niznaika @ 2011 08 05, 00:00)
Sveikos.Ir as cia su tokiom paciom bedom, kaip dauguma verysad.gif
Laikas grizti i darba,o nera tokiu pareigu.Siulo zemesnes.Atlyginimas bus irgi mazesnis.Tai jei nesutikciau,galiu tiketis atleidimo abipusiu susitarimu su kompensacija 3men,kadandi imonej dirbu 6m,2m VPA.Ar teisingai suprantu?O kaip skaiciuos ta kompensacija?Is kiek menesiu?Pries iseinant i dekreta pas mane buvo daug bileteniu.Ir dar, jei nesutikciau su atleidimu abipusiu susitarimu,kas tada?
Aciu uz atsakyma.

Ir pas mane panasi situacija. Jei as nesutinku su sumazintu atlyginimu, ar galiu prasyti atleidziama is darbo abipusiu susitarimu ? Ir ar darbdavys tokiu atveju privales su manim tartis. Atleisti manes nenori, tik tipo per krize visiem 10 proc. sumazinom, tai ir tau sumazinsim g.gif Mano darbo stazas 11 m.
Atsakyti
laba diena,
situacija tokia: prieš išeinant motinystės atostogų, dirbau dviejuose darbuose...rugsėjį grįžtu į antraeilį darbą, kuris grįžus pataps pagrindiniu...pirmoje darbovietėje kaip ir nebegrįšiu...ar galiu likti buvusiam prieš dekretą pagrindiniam darbe dar motinystės atostogose metus iki paskutiniam vaikui sueis 3. t.y. iki kito rugsėjo? ar įmanoma taip? ar grįžus turiu išeiti iš pagrindinio, kad buvęs antraeilis darbas pataptų pagrindiniu? tikiuosi aiškiai surašiau ko klausiu blush2.gif blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sara33 @ 2011 08 10, 08:07)
Ir pas mane panasi situacija. Jei as nesutinku su sumazintu atlyginimu, ar galiu prasyti atleidziama is darbo abipusiu susitarimu ? Ir ar darbdavys tokiu atveju privales su manim tartis. Atleisti manes nenori, tik tipo per krize visiem 10 proc. sumazinom, tai ir tau sumazinsim  g.gif Mano darbo stazas 11 m.

As tikriausiai sutikciau su tais 10% (zinoma, jei toliau noriu tame darbe dirbt ir ta 10% mazesne alga konkurencinga). Del 10% kazin ar sutiks deretis darbdavys del padorios iseitines - paliks alga kokia yra, duok Dieve, kad nepradetu kabinetis.
Atsakyti
Darkart tas pats klausimas-išeinu dirbt,o MB eina VPA iki 2m...
Kaip ten su jo darbu ir ta pašalpa?? 40% pašalpa ir pilnai dirba?? blink.gif
Tai kaip išeitų-pilnas atlyginimas ir dar priedas pašalpos pavidale? blink.gif
Tai tada kokios čia VPA? g.gif
Nesuprantu...
Jei kas susidūrėt su tuo,paaiškinkit,prašau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Ar kam teko buti "sudorotai" (labai ziauriai skamba, bet geriau nepasakyciau blush2.gif ) - papeikimai, nervu tampymas ir pagaliau atleidimas is darbo del nuobaudu - po to, kai visgi grizot i darba po 2 metu VPA, nors darbdavys siule atsisveikinti?
Siandien buvau darbovieteje pasibaigus 2 metu VPA ir tiesog buvau santazuojama, kad issikiriam graziuoju su kompensacija uz darbo staza arba piktuoju, "o tada zinai kaip buna..." Kadangi zinau direktore, tai puikiai isivaizduoju, kaip greitai mano darba paverstu pragaru. Jei paveluociau 1min, man ipaisytu papeikima doh.gif Paskui dar papeikimas ir atleidimas is darbo be jokiu kompensaciju.
Ar kam teko tai patirti? Ar geriau nesigadint nervu ir sutikti su kompensacija ir bandyt surasti kita darba? Ar kovot uz savo teises, kurias visi zino, bet tai labiau teoriska, kai darbdavys nusiteikes BET KOKIOM priemonem tave isgrust? Ka patartumete?
Atsakyti
QUOTE(Angry @ 2011 08 17, 00:18)
Sveikos,
Ar kam teko buti "sudorotai" (labai ziauriai skamba, bet geriau nepasakyciau  blush2.gif ) - papeikimai, nervu tampymas ir pagaliau atleidimas is darbo del nuobaudu - po to, kai visgi grizot i darba po 2 metu VPA, nors darbdavys siule atsisveikinti?
Siandien buvau darbovieteje pasibaigus 2 metu VPA ir tiesog buvau santazuojama, kad issikiriam graziuoju su kompensacija uz darbo staza arba piktuoju, "o tada zinai kaip buna..." Kadangi zinau direktore, tai puikiai isivaizduoju, kaip greitai mano darba paverstu pragaru. Jei paveluociau 1min, man ipaisytu papeikima  doh.gif  Paskui dar papeikimas ir atleidimas is darbo be jokiu kompensaciju.
Ar kam teko tai patirti? Ar geriau nesigadint nervu ir sutikti su kompensacija ir bandyt surasti kita darba? Ar kovot uz savo teises, kurias visi zino, bet tai labiau teoriska, kai darbdavys nusiteikes BET KOKIOM priemonem tave isgrust? Ka patartumete?

Na jūs pati geriausiai pažįstat save ir savo nervų galimybes, žinot savo charakterį, darbdavį ir t.t. Taip kad vargiai kas gali jums ką patart. Jei esat pakankamai karingo charakterio ir nelinkusi nervintis, galit kovot. Bet jei paskui dirbant tokiom sąlygom jus "sugrauš" nervai ir vistiek galų gale liksit be nieko (ir be darbo, ir be kompensacijų), tai gerai pagalvokit ar verta - juk ne vienintelis darbas pasaulyje, tuo labiau jei siūlo išmokėt visas priklausančias kompensacijas, tai kam laikytis įsikibus to, kur esi nepageidaujama. Va jei norėtų išmest pliką basą be nieko (šantažuotų, kad išeitumėt iš darbo savo noru be jokių kompensacijų), tada gal ir verta būtų pakovot.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 08 17, 08:45)
Na jūs pati geriausiai pažįstat save ir savo nervų galimybes, žinot savo charakterį, darbdavį ir t.t. Taip kad vargiai kas gali jums ką patart. Jei esat pakankamai karingo charakterio ir nelinkusi nervintis, galit kovot. Bet jei paskui dirbant tokiom sąlygom jus "sugrauš" nervai ir vistiek galų gale liksit be nieko (ir be darbo, ir be kompensacijų), tai gerai pagalvokit ar verta - juk ne vienintelis darbas pasaulyje, tuo labiau jei siūlo išmokėt visas priklausančias kompensacijas, tai kam laikytis įsikibus to, kur esi nepageidaujama. Va jei norėtų išmest pliką basą be nieko (šantažuotų, kad išeitumėt iš darbo savo noru be jokių kompensacijų), tada gal ir verta būtų pakovot.

aisku sveikata brangiau. Bet kaip suprasti sumokes visas kompensacijas?????? visas reiskia ne tik uz staza, bet pagal istatyma mamos , kol vaikui sueis 3 metai is viso judinti negalima, o apie atleidima turi perspeti pries 4 menesius. Tai uz tuos metus(kol vaikui sueis 3) aisku niekas nemokes. O be to koks darbdavys nores priimti i darba jauna mama??? itariu, kad niekas, ypac siais laikais.
Taigi tos kompensacijos praktiskai niekas, palyginti su tuo, kad tu kokius 2-3 metu busi potenciali bedarbe verysad.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Noriu paklausti, ar po tu istatymu pakeitimu del VPA liko 3-ti metai kai ismoku jokiu negauni, taciau gali buti namuose ir issisaugo darbo vieta?? Dar pasitikslinu, ar galima imti atostogas dalimis, na iki kol vaikui sueis 2metai ir 6 men.? Ir kur apie tai pranesti ir pries kiek laiko? Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Angry @ 2011 08 16, 23:18)
Sveikos,
Ar kam teko buti "sudorotai" (labai ziauriai skamba, bet geriau nepasakyciau  blush2.gif ) - papeikimai, nervu tampymas ir pagaliau atleidimas is darbo del nuobaudu - po to, kai visgi grizot i darba po 2 metu VPA, nors darbdavys siule atsisveikinti?
Siandien buvau darbovieteje pasibaigus 2 metu VPA ir tiesog buvau santazuojama, kad issikiriam graziuoju su kompensacija uz darbo staza arba piktuoju, "o tada zinai kaip buna..." Kadangi zinau direktore, tai puikiai isivaizduoju, kaip greitai mano darba paverstu pragaru. Jei paveluociau 1min, man ipaisytu papeikima  doh.gif  Paskui dar papeikimas ir atleidimas is darbo be jokiu kompensaciju.

jai nori kovoti prašom bet viska apgalvok iš anksto smile.gif jai nori likti isirasyk i diktafona tuos grasinimus jai liksi tai visvien ismesim ar kazka panasaus. Toliau ramiai dirbti po visais papeikimais pasirasai kad nesutinki, atleidžia tenai taip pat prie paraso rasai kad nesutinku bet iseini nes tipo isvaro toliau pas advokata tenai galite neskubeti kuo ilgesni laika nedirbsi tuo geriau o teisme jiems priteis ismoketi uz visa ta laika kuri nedirbai ir manau duos pasirinkti grizti i darba ar kompensancija thumbup.gif teisme tokios bylos galima sakyti 100 proc darbuotoju naudai yra sprendziamos o jai dar turesi irasa del santazo tai visai neblogai galesi juos issunkti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena, noriu paklaust, kuri diena yra laikoma VPA pabaiga? Ar ta diena, kai vaikui sukanka 3m dar priklauso VPA? 4u.gif
Atsakyti