Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Oliza @ 2011 07 13, 09:34)
Kaip apskaiciuojama mamai ligos pasalpa grizus is VPA (iki 3 metu) ir pradirbus nepilnai menesi?  g.gif  Negi taikomas minimalus kompensuojamas dienos uzdarbis?  unsure.gif

skaiciuojama pagal uzdarbi buvusi iki VPA 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oliza @ 2011 07 13, 09:34)
Kaip apskaiciuojama mamai ligos pasalpa grizus is VPA (iki 3 metu) ir pradirbus nepilnai menesi?  g.gif  Negi taikomas minimalus kompensuojamas dienos uzdarbis?  unsure.gif

Jeigu laikoptarpį iš kurio skaičiuojama ligos pašalpa neturėjote draudžiamųjų pajamų, mokama minimali ligos pašalpa (ketvirtadalis einamųjų metų draudžiamųjų pajamų).
Papildyta:
QUOTE(klakšt @ 2011 07 14, 18:01)
skaiciuojama pagal uzdarbi buvusi iki VPA  4u.gif

Stažą skaičiuoja, bet ne pašalpos dydį.
Atsakyti
Dekoju uz atsakymus, jau gavai sodros paskaiciavimus, tikrai minimalus dydis pritaikytas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*ninia* @ 2011 07 14, 13:50)
tikrai, Jusu tiesa smile.gif
Tik issiaiskinkit iki kada jusu buhaltere pateike pranesima i sodra. As saviskei vis negaliu irodyt, jog pranesime rasom iki tada, iki kada zmogus praso, o ji sako, kad iki 3 ir taskas biggrin.gif doh.gif

Buhaltere nera teisi. Istatyme nera reglamentuotos privalomos vaiko prieziuros atostogos iki 3 metu. Tai tik galimybe, bet ne prievole.
Atsakyti
Isejau i darba, o mano maziui 1.5m. Siandien sulaukiau skambucio is sodros, su labai painiu paaiskinimu, kad jei mano alga mazesne nei buvusi motinystes pasalpa, sodra moketu skirtuma, bet kadangi gaunamas atlyginimas yra 100 procentu pajamu, tai automatiskai negali buti mazesnis (isskyrus tuos atvejus, kai jis sumazinamas doh.gif ) negu antrus metus gaunama 75% atlyginimo dydzio pasalpa g.gif Be to, ji kazka minejo, kad ta skirtuma galetu gauti ir tevelis, jei iseitu tevystes atostogu nors menesiui, bet kaip jam tas skirtumas skaiciuotusi, nuo mano gautos pasalpos ar nuo jo? (Pripainiojau cia visko, bet gal kas supras mano minti blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamyciukass228: 18 liepos 2011 - 19:58
QUOTE(Mamyciukass228 @ 2011 07 18, 20:57)
Isejau i darba, o mano maziui 1.5m. Siandien sulaukiau skambucio is sodros, su labai painiu paaiskinimu, kad jei mano alga mazesne nei buvusi motinystes pasalpa, sodra moketu skirtuma, bet kadangi gaunamas atlyginimas yra 100 procentu pajamu, tai automatiskai negali buti mazesnis (isskyrus tuos atvejus, kai jis sumazinamas  doh.gif ) negu antrus metus gaunama 75% atlyginimo dydzio pasalpa  g.gif  Be to, ji kazka minejo, kad ta skirtuma galetu gauti ir tevelis, jei iseitu tevystes atostogu nors menesiui, bet kaip jam tas skirtumas skaiciuotusi, nuo mano gautos pasalpos ar nuo jo? (Pripainiojau cia visko, bet gal kas supras mano minti blush2.gif )

Tai jeigu jusu atliginimas mazesnis negu pasalpa,tai jus gausit skirtuma tarp ju,o jeigu didesnis atliginimas,tai pasalpos negausit.O del tecio,tai jusu darbas prie jo VPA pasalpos nieko neturi bendro,jei jis eis i VPA vietoj jusu,tai jam skaiciuos pasalpa is jo pajamu.Jeigu as teisingai supratau jusu klausima.
Atsakyti
Laba. Noriu klausti.
I darba grizau po VPA, balandzio gale. Dirbau du menesius, pasiprasiau atostogu, suteike. Atostogu isejau birzelio gale. Kaip man turejo but apskaiciuoti atostoginiai. Jie skaiciuojami pagal pries atostogas buvusiu 3 men algos vidurki? T.y Geguze, balandi ir kova. Kova ir balandi (isskyrus 1 darbo diena) dar buvau VPA. Kokiais skiaciais turejo remtis buhalterija. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(irutė27 @ 2011 07 19, 13:24)
Laba. Noriu klausti.
I darba grizau po VPA, balandzio gale. Dirbau du menesius, pasiprasiau atostogu, suteike. Atostogu isejau birzelio gale.  Kaip man turejo but apskaiciuoti atostoginiai. Jie skaiciuojami pagal pries atostogas buvusiu 3 men algos vidurki? T.y Geguze, balandi ir kova. Kova ir balandi (isskyrus 1 darbo diena) dar buvau VPA. Kokiais skiaciais turejo remtis buhalterija. Aciu.

6.2. Vidutinis darbo dienos užmokestis apskaičiuojamas taip: skaičiuojamojo laikotarpio darbo užmokestis dalijamas iš faktiškai dirbtų per tą laikotarpį dienų skaičiaus (įskaitant dirbtas poilsio ir švenčių dienas).

6.3. Vidutinis darbo valandos užmokestis apskaičiuojamas taip: skaičiuojamojo laikotarpio darbo užmokestis dalijamas iš faktiškai dirbtų per tą laikotarpį valandų skaičiaus (įskaitant viršvalandžius).

Vidutinis darbo valandos užmokestis taip pat turi būti skaičiuojamas tais atvejais, kai darbuotojo faktiškai dirbama darbo diena (pamaina) yra trumpesnė arba ilgesnė negu normalios trukmės (pavyzdžiui, dirbant 5 dienas per savaitę – mažiau arba daugiau kaip 8 valandas kasdien).

6.4. Jeigu darbuotojas įmonėje dirbo mažiau kaip 3 mėnesius (žalos atlyginimo dėl susirgimo profesine liga atveju – mažiau kaip 6 mėnesius), vidutinis jo darbo dienos (valandos) užmokestis apskaičiuojamas iš darbo užmokesčio, priskaičiuoto už faktiškai įmonėje dirbtą laiką, ir vadovaujamasi šio Aprašo 6.2 ir 6.3 punktų nuostatomis.

Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2011 07 19, 16:31)
6.2. Vidutinis darbo dienos užmokestis apskaičiuojamas taip: skaičiuojamojo laikotarpio darbo užmokestis dalijamas iš faktiškai dirbtų per tą laikotarpį dienų skaičiaus (įskaitant dirbtas poilsio ir švenčių dienas).

6.3. Vidutinis darbo valandos užmokestis apskaičiuojamas taip: skaičiuojamojo laikotarpio darbo užmokestis dalijamas iš faktiškai dirbtų per tą laikotarpį valandų skaičiaus (įskaitant viršvalandžius).

Vidutinis darbo valandos užmokestis taip pat turi būti skaičiuojamas tais atvejais, kai darbuotojo faktiškai dirbama darbo diena (pamaina) yra trumpesnė arba ilgesnė negu normalios trukmės (pavyzdžiui, dirbant 5 dienas per savaitę – mažiau arba daugiau kaip 8 valandas kasdien).

6.4. Jeigu darbuotojas įmonėje dirbo mažiau kaip 3 mėnesius (žalos atlyginimo dėl susirgimo profesine liga atveju – mažiau kaip 6 mėnesius), vidutinis jo darbo dienos (valandos) užmokestis apskaičiuojamas iš darbo užmokesčio, priskaičiuoto už faktiškai įmonėje dirbtą laiką, ir vadovaujamasi šio Aprašo 6.2 ir 6.3 punktų nuostatomis.

Gal galite parasyti straipsio Nr. is kur si istrauka. Imoneje dirbu 7 metai smile.gif
Atsakyti
KLAUSIU DAR KARTA,JOLANCIUK PATARK,NES DAUG KAM PATARI.
Skaiciau visus metus sita tema ir negalejau patiketi,kad taip buna.Sulaukiau ir as ''dziaugsmo''is darbdavio.Dirbu ligonineje,slaugytoja.Musu ligonine reorganizavo ir prijunge prie kitos ligonines.Manes atgal dirbti nepriima,nes motyvuoja tuo ,kad skyrius kuriame as dirbau iki dekreto, jau suformuotas.Man siulo dirbti kitoje ligonineje,kito profilio skyriuose slaugytojos pareigomis.Man nesutikus grasina atleidimu,kai vaikui sueis 3m.I sena vieta mane priims tik teismo sprendimu.ka man daryti?kaip elgtis?noriu senos savo darbo vietos.Ar gali mane atleisti nesutikus pereiti i kita darbo vieta?ruosiuos dirbti kai vaikui sueis 2m.aciu.
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2011 05 06, 21:19)

Geriausias variantas, jeigu jusu darbo vietos TIKRAI nera, atsisakyti visu pasiulytu darbu ir laukti kas bus, nes darbe jums geriau nesirodyti , kadangi  isejus i darba pirma diena gausite nuobauda -perspejima, kita diena nuobauda papeikima, o trecia diena nuobauda -atleidima, ir viskas bus baigta  cool.gif.

Laba diena 4u.gif
perskaiciau sia tema, uz kuria labai aciu - daug vertingos informacijos, bet vienas klausimas vistiek man liko neaiskus. Ruosiuos eiti pasikalbeti su darbdaviu po VPI(parasiusi prasyma iki 2 metu), todel noriu tiksliai zinoti, tai vistik jis gali mane atleisti po griezto papeikimo iskart ir jau nebepriklausys ispeti pries 4 men pagal 130 str.? Sakykim, jis noretu manim atsikratyti, bet as griztu i darba tom paciom salygom, gaunu papeikima ir ka nebereikia ispejimo pries 4 men, gali atleisti is karto?
Buciau dekinga uz komentara 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smina @ 2011 07 20, 10:25)
Laba diena 4u.gif
perskaiciau sia tema, uz kuria labai aciu - daug vertingos informacijos, bet vienas klausimas vistiek man liko neaiskus. Ruosiuos eiti pasikalbeti su darbdaviu po VPI(parasiusi prasyma iki 2 metu), todel noriu tiksliai zinoti, tai vistik jis gali mane atleisti po griezto papeikimo iskart ir jau nebepriklausys ispeti pries 4 men pagal 130 str.? Sakykim, jis noretu manim atsikratyti, bet as griztu i darba tom paciom salygom, gaunu papeikima ir ka nebereikia ispejimo pries 4 men, gali atleisti is karto?
Buciau dekinga uz komentara 4u.gif

Dviejų nuobaudų iš karto už tą patį nusižengimą taikyti negalima, turi pasirinkti vieną - t.y. arba papiekimas ar atleidimas. O Ds sutarties nutraukimą (atleidimas iš darbo) tai parašyta DK 136 ir 235 str.

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=169334
Papildyta:
QUOTE(irutė27 @ 2011 07 19, 16:40)
Gal galite parasyti straipsio Nr. is kur si istrauka. Imoneje dirbu  7 metai smile.gif

Prašom
DĖL DARBUOTOJO IR VALSTYBĖS TARNAUTOJO VIDUTINIO DARBO UŽMOKESČIO APSKAIČIAVIMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO
2003 m. gegužės 27 d. Nr. 650
Vilnius

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=284487
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 21 liepos 2011 - 18:15