Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Brunetė30 @ 2011 06 15, 23:03)
Patarkit mamytei,
gera pazistama grizo i darba po dvieju metu, i privacia istaiga. Jos darbo vietos neissaugojo, taciau pasiule kitas pareigas, pradejus dirbti, kai atejo algos laikas, buvo pasakyta, kad kaip pradedanciajai negali moketi tiek, kiek pries du metus. Lauke tris menesius, keturis, tada pasirodo, negali kelti algos NIEKAM, nes darbo mazai ir kels tik rudeni geriausiu atveju...Kaip geriausia elgtis tokiu atveju??

Manau DMI atsakytų aiškiausiai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Brunetė30 @ 2011 06 15, 23:03)
Patarkit mamytei,
gera pazistama grizo i darba po dvieju metu, i privacia istaiga. Jos darbo vietos neissaugojo, taciau pasiule kitas pareigas, pradejus dirbti, kai atejo algos laikas, buvo pasakyta, kad kaip pradedanciajai negali moketi tiek, kiek pries du metus. Lauke tris menesius, keturis, tada pasirodo, negali kelti algos NIEKAM, nes darbo mazai ir kels tik rudeni geriausiu atveju...Kaip geriausia elgtis tokiu atveju??

Sutinku, kad DMI geriausiai patartų.

Ar ta draugė pasirašinėjo kažkokius sutarties pakeitimus?
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2011 06 16, 18:51)

Sutinku, kad DMI geriausiai patartų.

Ar ta draugė pasirašinėjo kažkokius sutarties pakeitimus?

nieko nepasirasinejo, viskas buvo tik zodinis pokalbis. Kvailas klausimas: DMI, tai darbo inspekcija? Tai jie jau ir taip zinoma, ka patars, nieko nepasirasinet, su niekuo nesutikt ir t.t. Kai realiai privaciose istaigose isnaudoja kaip begali, kad tik sau turtus susikraut...
Atsakyti
QUOTE(Brunetė30 @ 2011 06 16, 20:33)
nieko nepasirasinejo, viskas buvo tik zodinis pokalbis. Kvailas klausimas: DMI, tai darbo inspekcija? Tai jie jau ir taip zinoma, ka patars, nieko nepasirasinet, su niekuo nesutikt ir t.t. Kai realiai privaciose istaigose isnaudoja kaip begali, kad tik sau turtus susikraut...

Bet pasukus jiems ir užklausus, blogiau juk nebus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena,norejau paklausti.Esu vaiko auginimo atostogose iki triju metu.Taciau isvyktame su seima gyventi i kita sali.Nezinau ar bus imanoma suderinti laika,kada baigsis motinystes atostogos,kad atvykciau i lt butent tomis dienomis,kuomet reikes rasyti prasyma del atleidimo is darbo.Suprantu,kad imanoma registruotu laisku issiusti prasyma del atleidimo,taciau ar reikia dar pasirasyti kazkokius dokumentus darbovieteje,del kuriu man butu privalu atskristi i LT?Aciu labai,jei kuri patartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brunetė30 @ 2011 06 16, 20:33)

Tai kam tuomet gvildenate si klausima, ar ieskote pagalbos bei patarimu, ar galimybes parasyti pasipiktinima darbdaviais? g.gif
Is pateiktos povizos suprantu, kad esate darbuotoju barikados puseje ir tai nera blogai, bet, jeigu atsisurtumete priesingoje puseje, t.y. taptumete darbdaviu, Jusu elgesys bei poziuris kardinaliai pasikeistu, nes pagaliau suvoktumete, kad imone, kaip juridinis vienetas su didziule rizika kuriama pelno siekimui, darbdavys ne Kaledu senelis ar labdaros bei paramos fondas. Savaime aisku, kad noru bei veiksmu laisve riboja istatymai. Todel, nepatinka, nesutinkate - ieskokite tiesos teisme, tikrai rasite. 4u.gif Tik nepradekite dabar lementi, kad darbdavys laimes bet kuria byla, nes apsiapes pinigais, teismas GINA darbuotoja, kaip silpnesne puse. O tai, kad zmones ir toliau pasyviai sedi, tai ne darbdavio spraga, ar pinigu galia. Baime............... verysad.gif
Kitoje temoje Jums atsakiau, isdestyta situacija yra labai grubus teises pazeidimas, negalima taip daryti.
Dabar kyla klausimas, ar pazistama ieskos tiesos, abejoju schmoll.gif , sedes ir toliau ,,ausytes suglaudusi" mintyse keikdama visos LT verslininkus. O jeigu as klystu, parasykite man, patarsiu nuo ko pradeti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2011 06 23, 17:00)
Laba diena,norejau paklausti.Esu vaiko auginimo atostogose iki triju metu.Taciau isvyktame su seima gyventi i kita sali.Nezinau ar bus imanoma suderinti laika,kada baigsis motinystes atostogos,kad atvykciau i lt butent tomis dienomis,kuomet reikes rasyti prasyma del atleidimo is darbo.Suprantu,kad imanoma registruotu laisku issiusti prasyma del atleidimo,taciau ar reikia dar pasirasyti kazkokius dokumentus darbovieteje,del kuriu man butu privalu atskristi i LT?Aciu labai,jei kuri patartu smile.gif

Teisiskai neprivaloma belstis i LT, bet reiketu atsizvelgti i vidaus darbo tvarkos taisykles, kur gali buti numatyta, kad darbuotojas privalo surinkti parasus padaliniu (skyriu) vadovu, jog grazino imones turta laikinai perleista naudotis, pvz. telefonas, automobilis, darbo drabuziai ir t.t. Tokia atsiskaitymo forma dar vadinama atleidimo lapelis ar pazyma.
Sekmes ieskant laimes, nepamirskite deklaruoti isvyka mirksiukas.gif , jeigu paliekate sali ilgesniam nei 6 men. terminui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2011 06 25, 07:25)
Teisiskai neprivaloma belstis i LT, bet reiketu atsizvelgti i vidaus darbo tvarkos taisykles, kur gali buti numatyta, kad darbuotojas privalo surinkti parasus padaliniu (skyriu) vadovu, jog grazino imones turta laikinai perleista naudotis, pvz. telefonas, automobilis, darbo drabuziai ir t.t. Tokia atsiskaitymo forma dar vadinama atleidimo lapelis ar pazyma.
Sekmes ieskant laimes, nepamirskite deklaruoti isvyka mirksiukas.gif , jeigu paliekate sali ilgesniam nei 6 men. terminui.  4u.gif

Aciu smile.gif
Atsakyti
Skaiciau visus metus sita tema ir negalejau patiketi,kad taip buna.Sulaukiau ir as ''dziaugsmo''is darbdavio.Dirbu ligonineje,slaugytoja.Musu ligonine reorganizavo ir prijunge prie kitos ligonines.Manes atgal dirbti nepriima,nes motyvuoja tuo ,kad skyrius kuriame as dirbau iki dekreto, jau suformuotas.Man siulo dirbti kitoje ligonineje,kito profilio skyriuose slaugytojos pareigomis.Man nesutikus grasina atleidimu,kai vaikui sueis 3m.I sena vieta mane priims tik teismo sprendimu.ka man daryti?kaip elgtis?noriu senos savo darbo vietos.Ar gali mane atleisti nesutikus pereiti i kita darbo vieta?ruosiuos dirbti kai vaikui sueis 2m.aciu.
Atsakyti
QUOTE(Dumza @ 2011 06 28, 15:01)
Skaiciau visus metus sita tema ir negalejau patiketi,kad taip buna.Sulaukiau ir as ''dziaugsmo''is darbdavio.Dirbu ligonineje,slaugytoja.Musu ligonine reorganizavo ir prijunge prie kitos ligonines.Manes atgal dirbti nepriima,nes motyvuoja tuo ,kad skyrius kuriame as dirbau iki dekreto, jau suformuotas.Man siulo dirbti kitoje ligonineje,kito profilio skyriuose slaugytojos pareigomis.Man nesutikus grasina atleidimu,kai vaikui sueis 3m.I sena vieta mane priims tik teismo sprendimu.ka man daryti?kaip elgtis?noriu senos savo darbo vietos.Ar gali mane atleisti nesutikus pereiti  i kita darbo vieta?ruosiuos dirbti kai vaikui sueis 2m.aciu.

Pasitikslinu: sakote, kad ligoninėje, iki VPA dirbote slaugytoja, sakote, kad dabar jums siūlo grįžti į slaugytojos vietą. Kaip suprantu, jums siūlo tą pačią darbo vietą ( pagal pareigybes ir atlyginimą), tik vieta, skyrius jau būtų kitas?
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2011 06 29, 20:48)

Pasitikslinu: sakote, kad ligoninėje, iki VPA dirbote slaugytoja, sakote, kad dabar jums siūlo grįžti į slaugytojos vietą. Kaip suprantu, jums siūlo tą pačią darbo vietą ( pagal pareigybes ir atlyginimą), tik vieta, skyrius jau būtų kitas?

taip,skyrius ir darbo vieta kita.ir darbo profilis kitas.18m isdirbau su vaikais,o dabar siulo traumatini arba psichiatrini skyriu.
Atsakyti
Sveikos, prisiskaičiau čia visko ir visai pasimečiau..
Mano situacija yra tokia, kad esu atostogose (esamam darbe matyt ilgai po jų manęs jau niekas nelaikytų), bet staiga atsirado darbo pasiūlymas, noriu eit dirbt, maniau, kad reikia pasibaigt atostogas ir išeit iš senojo darbo, o va, paskaičiau, kad nereikia... unsure.gif
Bet tai atostogas kažkaip reik pasibaigt? Ar ne? Ar tiesiog eit į tą kitą darbą? O tai kaip traktuosis mano "darbas" kol kas esamoj įmonėj? Nieko nesuprantu. Ar dabartiniam darbdaviui kažką turiu pranešt? Jie nesužinos, kad aš dirbu kitur? O ir būsimam darbdaviui ką sakyt/daryt?
Gal kas gali paaiškint? doh.gif
Atsiprašau, gal klausimai kvaili, bet aš nieko nesuprantu. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo icing sugar: 03 liepos 2011 - 17:14