Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(mulka5 @ 2011 05 11, 09:50)
Dėl daktarų, tai taip tiksliai surašyta  lotuliukas.gif   doh.gif
Nzn, kaip geriau daryt...noriu suėjus 2 metams, dar likti pusantro mėnesio su vaiku. Tai ir mąstau, kaip čia geriau.... g.gif
Turiu neišnaudotų atostogų, o kada jas panaudot . Po suėjimo dvejiems metams, ar po pratęsimo vpa, tai nzn. Už tai ir teiraujuosi čia.  mirksiukas.gif
Dėkui Leonsija už pagalba 4u.gif

Galite bet kada panaudoti. Bet gal aplamai geriau palaikyti kitiems metams g.gif , kai jau nebebus galimybes pratesti vpa . Maza kas . Gal nevisada bus galimybe paimti nedarbinguma, ar siaip kas
Kol yra galimybe vpa, tai ir naudokites ( gaila, kad nemokamai biggrin.gif ), o gal atostogas galima butu dar kitai vasarai- daugiau su vaiku pabuti kur gamtoje g.gif .
Visada prasome 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 11 gegužės 2011 - 12:33
sveikos.as gal ne i ta temuke rasau,tada jus mane pataisikit ax.gif
siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose. Prasymas VPA parasytas iki kol vaikui sueis 3 metai.(uz savaites mazyliui jau sueis 2metukai smile.gif )i sena darba grizti nenoriu(labai jau toli vazineti reikia ir,kiek zinau,atlyginimas sumaziejo).i darzeli vaika priima tik nuo rudens.kaip man geriau padarius(is finansines puses)parasyt pareiskima,kad iseinu is darbo ir stot i DB g.gif
aciukas 4u.gif
Atsakyti
sveiki,
atsiprasau uzduodu klausima neskaicius temos.
Esu pedagoge, vasara sueis 2m. vaikui, griztu i darba.
Visas atostogas esu isnaudojusi pries dekreta.
Kiek zinau esant vaiko prieziuros atostogose jokios atostogos nesikaupia, bet ar nesikaupia atostogos per tuos 4men, 2men pries gimdyma ir 2men po gimdymo
Atsakyti
Sveikos,
Pasiskambinau i sodra, pasitikslint iki kiek mano atostogos, pasirodo iki kol sueis du metai, nors buvau isistikinus kad iki kol 3 doh.gif
TAigi situacija keicasi ne mano naudai verysad.gif . TAigi, jei manes nepriims atgal ka as gausiu? Ar privalau pranesti is anksto?
O gal prasyti pratesti atostogas ir po kokio menesio bandyt gryzt ir nuraut tas kompensacijas is ju g.gif

Siandien vaziuosiu iki darbo, ziuresiu ka sako verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgamp @ 2011 05 16, 08:41)
Sveikos,
Pasiskambinau i sodra, pasitikslint iki kiek mano atostogos, pasirodo iki kol sueis du metai, nors buvau isistikinus kad iki kol 3 doh.gif
TAigi situacija keicasi ne mano naudai verysad.gif . TAigi, jei manes nepriims atgal ka as gausiu? Ar privalau pranesti is anksto?
O gal prasyti pratesti atostogas ir po kokio menesio bandyt gryzt ir nuraut tas kompensacijas is ju g.gif

Siandien vaziuosiu iki darbo, ziuresiu ka sako verysad.gif

Priimti atgal jus privalo:

132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis)

Kokias kompensacijas jūs turite galvoje? Apie išeitinę?
O pranešti darbdaviui reikėtų prieš kokią savaitę ar dvi ( aš taip galvočiau).

Vat klausimas Leonsijai, jei mama grįžta pro vpa (vaiko priežiūros atostogų) po 3 metų, darbdavys įstatymiškai privalo tik suteikti darbo vietą, (bet jau nebūtinai tokias pat pareigas, ir tokį patį atlyginimą? g.gif ). Niekur darbo kodekse nerandu tokio akcentavimo, tai reikštų, kad ir grįžus po 3 metų, turėtų darbdavys aprūpinti tokia pat darbo vieta, ir tokiu pat užmokesčiu, koks buvo iki išeinant ( bet vis tiek dar noriu pasitikslinti).
Ir dar klausimas, jei tarkim mama grįžta po vpa viena diena vėliau, tarkim, kai vaikui sueina 2metai ir viena diena? Ar nuo to kas nors keičiasi, nes girdėjau, kad kažkaip labai griežtai, reikia vos ne tą pačią dieną grįžti, kai vaikui sukanka dveji? Ar čia tiesiog nesąmoningos nuogirdos? Nes darbo kodekse nieko apie tai nerašo ax.gif
Atsakyti
tai va buvau darbe, ten tokia paini situcija, sake pagalvos ka su manim daryt doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginos atsiprasau aisku pasikartosiu..bet skaiciau skaiciau tema (senaja) bandydama rasti sau tinkancia info..nu bet neradau ir vis akcentuojama":
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis)
bet ka man daryti, kad po 2 metu manes priimti i darba nenori(kaip ir dauguma), sakys rasyti iki 3 metu..bet as nenoriu, nes kas is to nieko negausiu, iseiti pati nenoriu...tai taip iseina manes atleisti negali?ar darbdavys gali mane atleisti?dirbus 2 metus toj imoneje ar eitu atleidziant gauti kompensaciju(manau priklauso 2 men kiek skaiciau) doh.gif ?
oj perskaiciau 1 puslapi atgal panasus atvejis kaip tik "rutuliuojamas" blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergyte_: 17 gegužės 2011 - 18:09
Laba, pries kiek laiko darbdaviui pranesti, kad po vaiko prieziuros atostogu iseisiu is darbo (nutrauksiu sutarti)? Po 2 savaiciu sueina 2 metai, ir noriu nutraukti sutarti, kada pasirodyti pas darbdavi, bijau, kad nelieptu po to atidirbti pora savaiciu, nes susiradau kita darba.
Aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(V'ivalekatocer @ 2011 06 02, 11:21)
Laba, pries kiek laiko darbdaviui pranesti, kad po vaiko prieziuros atostogu iseisiu is darbo (nutrauksiu sutarti)? Po 2 savaiciu sueina 2 metai, ir noriu nutraukti sutarti, kada pasirodyti pas darbdavi, bijau, kad nelieptu po to atidirbti pora savaiciu, nes susiradau kita darba.
Aciu. 4u.gif

Siandien galit vaziuoti ir rasyti,nes reikia pranesti pries 2 sav.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 06 02, 12:13)
Siandien galit vaziuoti ir rasyti,nes reikia pranesti pries 2 sav.

Kaip smagu, kad yra tokios supermamos, nes ir man iškilo klausimas prieš kiek laiko pranešt, kad išeini iš darbo po vaiko priežiūros atostogų, pasirodo toli ieškot nereikėjo smile.gif
Atsakyti
Patarkit mamytei,
gera pazistama grizo i darba po dvieju metu, i privacia istaiga. Jos darbo vietos neissaugojo, taciau pasiule kitas pareigas, pradejus dirbti, kai atejo algos laikas, buvo pasakyta, kad kaip pradedanciajai negali moketi tiek, kiek pries du metus. Lauke tris menesius, keturis, tada pasirodo, negali kelti algos NIEKAM, nes darbo mazai ir kels tik rudeni geriausiu atveju...Kaip geriausia elgtis tokiu atveju??
Atsakyti
esu VPA iki 3 metukų, į darbą grįžti neketinu (dėl būtent tame darbe kylančių sveikatos problemų verysad.gif ). Gal patarsit kaip geriau padaryt, kad suėjus 2 metukams dar gaučiau kažkokių pajamų, nes ieškosiu naujo darbo, o pas mumis su darbais ne pati geriausia situacija.
Po 2 metų nutraukti darbo sutartį ir stoti į darbo biržą ar yra kitas variantas?
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarlotė: 16 birželio 2011 - 02:27